Löytyykö viskisieppoja???

Keskustelu osiossa 'Olut sekä muut drinkit' , aloittajana simbahh, 03.05.2004.

  1. Kaitzu

    Kaitzu Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 502
    Saadut tykkäykset:
    43
    Tuli eilen ostettua tuommoinen Glenfiddich 12yo eli mikäs ois suositus, jäiden kerako?
     
  2. M-J-B

    M-J-B Tunnettu käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2003
    Viestejä:
    300
    Saadut tykkäykset:
    2
    Itse en käytä minkään viskin kanssa jäitä, mutta voimakkaiden viskien kanssa on tilkka vettä paikallaan.
     
  3. M-J-B

    M-J-B Tunnettu käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2003
    Viestejä:
    300
    Saadut tykkäykset:
    2
    Osui muuten Siljalta kouraan Dalmore The Black Isle 12 Y.O.

    Aika mieto ja pehmeä maultaan, muttei ollenkaan hassumpi single malt. :thumbsup:
     
  4. Raymond

    Raymond Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    1 885
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jäiden kanssa juonti taitaa olla enemmänkin jenkkitapa. Mun mielestä mitä kylmempi viski, sen vähemmän makua. Eikös tuo ole kuitenkin ihan single malt skotti?

    Toisaalta vettä lisätään skotti single maltteihinkin käsittääkseni ihan yleisesti, ja mitäs se jää nyt sitten olikaan. Makuasia varmaankin.


    rami.
     
  5. simbahh

    simbahh Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    285
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, toi on aika hyvä ja pehmeä. Aika savuinen ylämaan viskiksi.

    Viskivarasto karttui muutama päivä sitten litran Scapa 12 YO lekalla ja ihan ok kamaa. Aika paljon simppelimpi maku kuin saman saaren Highland Parkissa ja hitusen liian puraiseva. Vähän vettä joukkoon niin maku muuttuu paljon pehmeämmäksi. Muutaman vuoden vanhempana varmaan loistava viski.
     
  6. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Minusta jäiden laittaminen whiskeyn sekaan on jonkin sortin syntiä. Sehän sulaa sinne vedeksi ja näin ollen voit kaataa sinne samantien kraanasta vettä, olisiko se sitten hyvää? :)
     
  7. Generig

    Generig Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Kannattaa kokeilla joskus tilkka vettä mukaan. Maku muuttuu jännästi. Samalla tavalla se viileys tekee erilaiset festarit suuhun kuin taskulämpimällä.
     
  8. M-J-B

    M-J-B Tunnettu käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2003
    Viestejä:
    300
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jos jääpalat ovat samasta kraanavedestä tehtyjä, on pelkkä kraanavesi jääpaloja parempi vaihtoehto. Jään (ja voimakkaan viskin) vaikutuksesta makuaisti turtuu, ja pieni vesitilkka viskissä auttaa tuomaan eri makuvivahteet paremmin esille. Kannattaa kokeilla, mutta maltillisesti... ei mikään viski mitään Mehukattia ole :)
     
  9. Raymond

    Raymond Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    1 885
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mä ostan yleensä lähdevettä, jos on suunnitelmissa ottaa Laphroaig Cask Strength (57.3 %) tuju :). Hienosteluako? :rolleyes: Tai landella käytän omaa kaivovettä, joka on niin kirkasta ja puhdasta että kävisi vaikka pullottamiseen.

    Jos lähdevesi unohtuu, niin Helsingin kraanavesi onneks on suhteellisen mautonta ja hajutonta, mutta esim. Oulun kraanavettä en pistäisi missään tapauksessa viskin sekaan. On nimittäin sen verran paha hajuista, että viskin luonne muuttuu taatusti.


    rami.
     
  10. Grabel

    Grabel Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2003
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viisi tämän hetken suosikkiani:

    1. Lagavulin 16-years, Lagavulin Distillers Edition
    3. Ardbeg 17-years
    4. Laphroaig 10-years
    5. Talisker 10-years

    The Macallan ja Highland Park saavat vielä erityismaininnan, vaikka eivät listalle juuri nyt mahtuneetkaan.

    Viskiin _ei_ laiteta jäitä!
     
  11. jukka69

    jukka69 Tunnettu käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    17.04.2001
    Viestejä:
    259
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näin on! Ja bourbonit voi kaataa maahan.
     
  12. Dosenboden

    Dosenboden Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2004
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Makuasia ja/tai tottumiskysymys. Itselleni kaikki viskit maistuvat parhaiten au naturel.
     
  13. Tex

    Tex Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2003
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Irkkuviskien ystäville (scotchihmiset älkää vaivautuko) haluaisin suositella perusviskiä John Powers & Son. Tämä hyvä ja halpa viski oli 90-luvulla Irlannissa asuessani Dublinin suosituin viski. Maaseudulla puolestaan juotiin eniten Paddya.

    Nykyinen perusmerkkini on kuitenkin Tullamore Dew; kevyt ja helposti juotava. Jameson ja Bushmills ovat taatusti laadukkaita tuotteita, mutta em. merkeistä löydän enemmän luonnetta.

    P.S. En muuten sylje skottilaisiin single malt -laseihinkaan.
     
  14. Raymond

    Raymond Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    1 885
    Saadut tykkäykset:
    1
    Irlannissa reilatessa ja matkatessa tuota Paddya näkyi kyllä joka paikassa.


    rami.
     
  15. Persearska

    Persearska Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.09.2003
    Viestejä:
    208
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lentoliput tuli eilen. Heinäkuussa Dubliniin... :D
     
  16. M-J-B

    M-J-B Tunnettu käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2003
    Viestejä:
    300
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jep, tuli tänään sattumoisin maistettua tuota Scapaa. Varsin mielenkiintoinen kokemus. Maantieteellisesti lähellä Highland Parkia, mutta ominaisuuksiltaan varsin erilainen. Tuoksu ja maku on alkujaan aika mieto (kuten värikin), mutta jälkimaku on voimakas mutta pehmeä. Ei mielestäni yhtä pirteä kuin Highland Park, mutta jokin jälkimaussa (mitä en osaa kuvailla) tuo mieleen Taliskerin. Taliskerin tuo mielestäni päihittää (monet pitävät Taliskeria parempana, pitäisi ehkä maistaa uudelleen muistin virkistämiseksi), mutta ei taida kuitenkaan päätyä suosikkilistalleni.
     
  17. anttipee

    anttipee Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2002
    Viestejä:
    670
    Saadut tykkäykset:
    2
    Nimenomaan. Maku- ja tottumiskysymyksen lisäksi minulle asia on myös periaatekysymys, kun joku tekee 10-12 vuotta töitä saadakseen veden siitä viskistä pois, niin minähän en sitä sinne lisää :) No jos totta puhutaan, niin vettä lisättäessä maku muuttuu omasta mielestäni samalla lailla kuin jos liian vahvaan kahviin lisää kylmää vettä. Muuttuu, mutta väärällä lailla.
     
  18. Jan

    Jan Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    21.09.2002
    Viestejä:
    1 602
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paitsi että viski on oikeasti vahvuudeltaan ns. "casket strength", se laimennetaan vedellä jotta vahvuudeksi saataisiin tuttu 40%. Eli sinne on joka tapauksessa viime vaiheessa lorauteltu vettä.

    (juu, minä laitan pienen tilkkasen vettä ainakin single malttien mukaan. Kannattaa kokeilla)
     
  19. Swingbream

    Swingbream Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2004
    Viestejä:
    388
    Saadut tykkäykset:
    4
    Päivän seksikkäin näky: parikymppisellä "punkahtavalla" kissalla lähes tyhjä 0.375 Famous Grouse kädessä, kun jutustelee kaverinsa kanssa niitä näitä Kotiteollisuuden soidessa!
     
  20. Samppa

    Samppa Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 061
    Saadut tykkäykset:
    26
    Joskus ennemuinoin tuli ostettua tilanteessa kuin tilanteessa leka Walkeria, nykyään on kumma kyllä moinen tapa vallan jäänyt. Kai se sitten on seurausta siitä kun on vanhemmiten viinapää heikentynyt :)