Entinen Muzak tv:n juontaja pisti holhousvaihteen silmään ja on lähdössä laimentamaan keskaria mellanöliksi. Mitäs plazalaiset tuumii? Henk.kohtaisesti olen viimeiset vuodet juonut olutta maun takia ja harva keskari edes maistuu muulle kuin kitkerälle vedelle, mutta on siellä joukossa ollut esim. Olvin saunaolut ja Karjala terva, joissa on makua normikeskaria enemmän. Kyllähän oikeasti maistuvat oluet on pitänyt hakea Alkosta, joten suurta vahinkoa ei toki tulisi tuon puolesta, mutta joskus peruskeskari(Sininen, Sandels, Pirkka yms) on ok kuumana päivänä ja kylmänä. Ykkösolutta ei nyt kehtaa juoda edes janoon, niin sontaa se on maultaan ja veikkaan, että suunniteltu 2-kalja ei paljoa parempaa olisi. Mistä näitä holhoustätejä syntyy?
Ei mistään: "Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sd) kiistää esittäneensä kolmosoluen laimentamista. Hän ehdottaa välipulloja juomavalikoimaan." http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/guzenina-richardson-ehdottaa-valipulloja-alkoholijuomavalikoimaan/art-1288409673686.html Kun ei ole juttuideoita niin pitää keksiä. Ja tuohon olutaiheeseen sen verran, että itse ne oluet on pitänyt nytkin tehdä jos kunnollista haluaa (tai sitten ostaa Alkosta lähes 10 €/plo).
Politikon takinkääntöä, kun alkoi tulla fiilareita Marialle, että tuleeko hänestä uusi SalmiakkiPappi. Taisi Toimi Kankaanniemen kansansuosio loppua siihen liikkeeseen.
Ala-asteikäisille tuo kolmonen on turhan väksyä, joten pitää saada kakkonen. "Guzenina-Richardsonin mukaan oluen laimentaminen voisi hillitä lasten ja nuorten humalahakuista juomista." Sitähän tuo tarkoittaa, että lapset saavat sitten juoda tuota heitä varten räätälöityä miedompaa kakkosta. Tosin kyllähän siitäkin humalaan tulee. Pitää vain juoda enemmän. Muistan vielä ajan, jolloin lapsille ei suositeltu lainkaan alkoholia.
Join kerran ykköstä ja se maistui litkulle verrattuna kolmos-olueen. Luultavasti tuollaiset laimeat pahanmakuiset litkut vain rohkaisisi nuoria ostamaan kunnon viinoja jotka on pahempaa myrkkyä elimille. Ja niitä juodessa tekee enemmän tyhmyyksiä kuin keskaripöhnässä.
Maria Guzenina-Richardson ampuu itseään jalkaan jos meinaa saada tuon suomessa lävitse, veikkaan että siitä nousisi jonkun sortin kansanliike, Oli siinäkin hommaa että saatiin keskari kioskeihin... :thumbsup: Kyllä pilsneri / keppana / nelonen on hyvä yhdistelmä, tuskin sitä "kakkosta" moni joisi Tyhmä idea :hitme:
Suomessakin pitäisi saada kauppoihin Jaguar ja Red Devil energiajuomat. Noilla varmaankin lähtisi henki helpommin kuin pelkkää ES kiskomalla, ainakin aamulla olo tuntuu lähes kuolettavalta. Ihan vakavastikin kaupoissa myytävien juomien vahvuuden voisi nostaa vaikkapa 21% rajaan ja poistaa käyttämisvaatimuksen, jotta viinit ja kunnolliset longdrinkit saataisi kauppojen hyllyille ja hintoihin jotain rotia kilpailun myötä.
Ketjun otsikko pitäisi olla muodossa: Laimeneeko keskikalja - Kestääkö Suomi? Asiaan: Hyvin moni haluaa varmasti myös pientä rentoutusta maistelun ohella, vaikka illassa joisi alle 6 tölkkiä/pulloa olutta ja ainakin itselleni 3-5 pulloa tarjoaa rentoutusta aivan riittävästi. Jos sitten kaupoissa siirrytään 2-olueen ja 3-olut siirtyy alkoon, niin kuinkahan moni innostuu ottamaan näiden oluiden lisäksi hieman väkevämpää, kun sattuu viereisellä hyllyllä olemaan. Ei ehkä monikaan, jolla ei ole taipumuksia humalanhakuisuuteen, mutta varmasti näitäkin löytyisi ja paljon.
Idea varmaankin on se, että Alkoon asti ei niin herkästi vaivauduta, eli suurin osa ostaisi edelleen juomansa ruokakaupasta laimeampana ainakin alkujärkytyksen jälkeen. Alkoholin suurkuluttajat hakevat todennäköisesti muutenkin suuren osan juomistaan Alkosta. Mutta joo, eipä tästä välillä esille pomppaavasta ideasta mitään taaskaan tule, eli turha taivastella.
Jos panimoilla olisi vapaus valita lagereidensa alkoholipitoisuus ilman mitään I / III / IV -rajoituksia ja tarvetta tehdä useita eri vahvuuksia periaatteessa samasta tuotteesta, niin mihinkähän tasolle prosentit asettuisivat? Aromien/maun ym. kannalta mikä olisi Suomalaisen perus-lagerin optimaalinen alkoholiprosentti?
Ulkomaisissa peruslagereissa tasan 5 prosenttia on aika yleinen lukema. Varmaankin vaihteluväli kasvaisi, eli kun nyt on 4,5-4,7 prossaa, niin veikkaan että että yläraja menisi hiukan viiden yläpuolelle. Merkit ehkä erottuisivat toisistaan hiukan enemmän kuin nykyään. Toisaalta peruskeppana ei saa olla liian vaikeaa juotavaa, koska ihmisten halutaan ostavan sitä keissitolkulla.
Juu. Viiden kieppeille se menee. Ehkä karvan päälle. III-olut on "keinotekoisesti laimennettua", eli pakosta käytetty vähemmän (makua antavaa) mallasta. Rajoittaa suuresti eri olutvariaatioiden kehittelemistä. Mun mielestäni se on itseään kunnioittavien panimoiden/panimomestarien työntaidon törkeää poljentaa. Suomalaiset panimot yrittävät parhaansa mukaan valmistaa edes jotenkuten juotavaa plitkua noiden rajoitusten puitteissa ja toden totta jotkut niistä ovat jopa onnistuneet kohtalaisen hyvin. Mutta totuus on, ettei tässä maassa saa lain mukaan tehdä maukasta olutta. IV:nä voisi tehdä, muttei se pienten volyymien takia (jakelu vain Alkoissa) kannata. Sen sijaan tekevät nelosoluina niitä samoja mitä kolmosenakin, hieman tujumpana vain. Mietin tässä just millainen haloo siitä nousisi jos ministerit ranskassa puuttuisivat viininvalmistajien resepteihin, vaatien rypälemäärän alentamista. Ei taitaisi mennä läpi...
Nämä demariministerit eivät oikein ymmärrä markkinataloutta, kun vaativat kakkoskaljaa nykyisten laatujen lisäksi. Jos kakkoskaljalle oikeasti olisi menekkiä, niin kai sitä jo kaupassa olisi?
Tilastollisesti tuo on ilmeisesti Ruotsissa ainakin selvä johtopäätös. Alkoholin saanti on laskenut ja sitä kautta haitatkin. Eiköhän tuo voisi täälläkin toimia, sen verran tyhmiä ihmisiä maa täynnä. Ainakin pitäisi kokeilla. Kuvaavaa sekin, että hirveä haloo tulee aina kun jotain uudistusta edes esitetään alkoholiin liittyen.