Kanaa ja kukkakaalimuusia Raaka-aineet & ohjeet: 450 g kanan rintaa suikaleina(maustamatonta) 2 rkl rypsiöljyä 1 iso sipuli pilkottuna 1 paprika pilkottuna 3 valkosipulin kynttä 1/2 chili pilkottuna 1 tl suolaa 1 rkl currya 1 rkl soijakastiketta 1/2 limen mehu Ruskista liha, lisää pilkottu sipuli ja paprika, ruskista hieman lisää, lisää murskattu/pilkottu valkosipuli ja chili, mausta ja tarkista suolan määrä. Sammuta levy ja anna hautua. 1 iso kukkakaali Poista kukkakaalista alalehdet, pilko se reiluiksi paloiksi, laita palat kattilaan, jossa on pohjalla sopivasti vettä(3 dl?). Keitä kypsäksi. Voit myös höyryttää. Kaada vesi pois. Survo kypsät kukkakaalinpalat sauvasekoittimella muusiksi, mausta suolalla ja valkopipurilla. Annos: Reilu kasa "muusia", reippaasti kanaa, 1 pilkottu tomaatti ja pilkottua kurkkua. Hyvää, terveellistä ja vähähiilihydraattista(imeytyvät hiilarit) Hiilihydraatit(imeytyvä): kana 0g/100g sipuli 4,8g/100g valkosipuli 16,3g/100g (ei paljoa reseptissä) paprika 4,3g/100g chili ? (mutta ei sitä paljoa tule) lime ? (sitruunassa 2,2g(100g) soijakastike ~9g/100g (ei tule paljoa) kukkakaali 2,2g/100g tomaatti 3,3 g/100g kurkku 1,4 g/100g Keittiövaa´an omistava voi laskea annoksen hiilarimäärän itse, mutta kovin paljon se ei ole.
Raaka-aineiden ravintosisältöä voi tutkailla Kansanterveyslaitoksen alaisilta Finelin sivuilta: www.fineli.fi
Tässä yksinkertainen herkkuruoka. Hunajamarinoituja Broilerin fileesuikaleita (0g/hh) Koskenlaskijaa (0g/hh) Sipulia (4.8g/100g) Kuohukermaa (2.9g/1dl) Lihan ja sipulin paisto, koskenlaskijaa ja kermaa oman maun mukaan sekaan, pieni haudutus ja se on siinä. Sama toimii myös jauhelihalla. Jälkiruokaherkku makeanhimoon: Purkki Mascarbone tuorejuustoa (2g/100g) Aitoa kaakaojauhetta (Fazer, Van Houten) (11g/100g Makeutusainetta: Canderela (Asesulfaami-K, Aspartaami, Sakkaroosi) melkein puhdasta hiilaria, mutta fyysisesti kevyttä ja makeaa, niin sitä ei hirveästi tarvitse tai Hermesetas Liquid (syklamaatti) (0g/100ml) Canderela on maultaan parempaa. Juusto purkkiin ja sitten oman maun mukaan kaakaojauhetta ja makeutusainetta perään ja tavarat sekaisin ja suklaaherkku on valmis
Viimeisen kohtasi "Syö" kun vaihtaa "Heitä roskiin ja tee low-carb ateria", niin ohjeessasi ei ole mitään vikaa.
Kuitu- ja omega-3-paukku 1 purkki vähärasvaista maitorahkaa 1/2 dl pellavansiementä (rouhi mielellään) 1 rkl pellavansiemenöljyä Sekoita, nauti. Hiilihydraattikuorma(imeytyvä): Vähärasvainen maitorahka 3g/100g Pellavansiemen 7g/100g kuitua 30,6g/100g Pellavansiemenöljy 0g/100g omega-3 >60%
Tuli jossain reissussa tilattua low carb hampurilainen joka oli yhtä kuin jauhelihapihvi. Eli sämpylä pois. Siinä yksi resepti. edit:typo
Muuten jees resepti, mutta kukkakaali :sick: Noh, yleensäkin mikätahansa kaali kypsennettynä = disgusting. Raakana noita voi syödä, niinkuin muitakin vihanneksia. Miks kaikki terveellinen maistuu pahalle? :weep:
Kokeile ja hämmästy. Mielestäni varsin hyvää. Jos oikeasti inhoaa kaalin makua, niin pikkuhiljaa totuttelu voi toimia. En minäkään pitänyt ensimaistamalla mm. homejuustoista, viineistä, kukkakaalista(lapsena) jne. Nykyään asia on toisin.
Mistä niin päättelit? Minusta sana "voisi" kertoo lauseen keskellä, että kyseessä on olettamus. Jos olisin käyttänyt tuossa paikalla "voi" sanaa niin silloinhan merkitys olisi enemmänkin toteamus.
Makoisa naudanlihapata Raaka-aineet & ohje: 2 rkl rypsiöljyä 450 g naudanlihaa suikaleina 1 iso sipuli pilkottuna 1 paprika pilkottuna 1/2 chili pilkottuna 3 kpl valkosipulinkynttä pilkottuna 4 rkl turkkilaista jugurttia 2 rkl fetakuutioita 1 dl vettä 1 rkl soijakastia 1 tl suolaa mustapippuria/pippuriseosta Ruskista naudanliha reippaalla lämmöllä, lisää pilkottu sipuli ja ruskista lisää. Lisää paprika, chili ja valkosipuli - ruskista lisää. Lisää mausteet ja jugurtti sekä fetakuutiot. Lisää vesi. Tarkista suola. Anna hautua kannen alla(kasari) 15 min. Tarjoile vaikka kukkakaalimuusin kanssa, ja kautaselle aina tomaattia, kurkkua jne. Hiilihydraatit(imeytyvät): Naudanliha 0g/100g Sipuli 4,8g/100g Valkosipuli 16,3g/100g Paprika 4,3g/100g Turkkilainen jugurtti 4,2g/100g (Lindahls meijeri - saa Suomestakin) Feta 3g/100g (spar) Soijakastike ~9g/100g
Suurin osa noista "karppiohjeista" on kyllä sellasta paskaa omasta mielestäni mitä nyt niitä on haalinut että oksat pois. Nuo carbonaarasuklaahihhulihei korvikkeetkin on minusta niin järkyttävän makuisia, että kerran on tarvinnut vain tehdä. Enemmin ostan ihan oikeaa suklaata, vaikka tummaa sellaista ja syön sitä sitten. Oma "lowcarb" käsittää lähinnä jotain valmiiden kana/kalkkunasuikaleiden syöntiä, satunnaista kebabia, pihviä, pekonia jne. Jos taas jaksaa kokkailla niin mikäs siinä. Tosin silloin itse mieluummin teen jotain paremman makuisempaa kuin karppiaterioita. Makuasioita sanoi pappa kun lehmää pani..
Norjassa Burger King myy Fedon Kingiä tällaisen Norjalaisen ravitsemusgurun Fedon (joku) mukaan. Kalorit on paljon alempia kuin normaaleissa burgereissa (juusto & soossi kevyttä) ja leipä on hidasta hiilihydraattia, ei nopeata kuten normaalipurilaisissa. En ole (vielä) maistanut, mutta kunhan käyn niin pitää kokeilla testi http://www.dagbladet.no/dinside/2005/04/21/429457.html uutinen http://www.dagbladet.no/dinside/2005/04/21/429426.html http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=103925
Juhaa:n ja Marcoolion reseptien pohjalta tein tänään kana/kukkakaali härpäkettä. Oli perkeleen hyvää. Lisää reseptejä pojat!
Lohta ja kanttarellikastia Raaka-aineet ja ohje: 1 kpl lohi (kokonainen, jos osaa kalaa vähääkään leikellä - muuten kannattaa ostaa filettä vaikka ~500g) Margariinia/voita paistamiseen Sitruunapippuria maustamiseen Paloittele lohi: irroita pää, leikkaa joko medaljonkeja(pala) tai fileeraa (leikkaa fileet erilleen selkäruotoa pitkin terävällä veitsellä) ja paloittele sopiviksi paloiksi. Anna nahan olla, jotta liha pysyisi paremmin kasassa paistettaessa. Jos ostit kokonaisen lohen, laita ylimääräiset palat pakkaseen myöhempää käyttöä varten. Pää ja ruodot kannattaa säästää kalakeittoa varten (resepti tulee joskus). Paista lohenpalat paistinpannulla kypsiksi. Mausta sitruunapippurilla molemmin puolin. Lohen voi myös paistaa kokoaisena(poista pää) uunissa, mausta hyvin sitruunapippurilla sisältä. Kukkakaalimuusia(resepti 1. viestissä) 2-3 dl kanttarelleja tai muita sesongin metsäsieniä (jos ei löydy jääkaapista/pakkasesta/kuivattuna, hus metsään hakemaan!) 1 keskikokoinen sipuli pilkottuna 1 rkl voita 2,5 dl kermaa Valkopippuria Suolaa Paista tuoreita sieniä kunnes neste on miltei hävinnyt. Lisää hieman voita, ja pilkottu sipuli. Ruskista kunnes sipuli on "kuulakkaa". Lisää kerma, kuumenna. Lisää pari ruokalusikallista kukkakaalimuusia, jotta kastike sakenisi. Mausta ja tarkista suola. Jos maistuu turhan kermaiselta, jatka vedellä (ja suurusta kukkakaalimuusilla). Kuivatut: laita kuumennusta kestävään astiaan sieniä ja hieman vettä (3 dl? - lisää, jos imevät kaiken), kuumenna mikrossa 5 min täydellä teholla. Kuullota sipuli ja lisää neste sienten joukosta. Pilko sieniä tarvittaessa pienemmiksi. Lisää sienet ja kerma sipulin joukkoon. Suurusta ja mausta kuten edellä. Annos: 2 palaa paistettua lohta, reilu kasa "muusia", kanttarellikastia. Älä unohda rehuja.