Miksi low carb? On tämä ravintotietämys aika persiillään joten joku linkki voisi avartaa mukavasti. Tällä hetkellä kun kuluu energiaa enemmän kuin syön, ei vielä ole ongelmia laihduttamisen kanssa.
Lue vaikka aluksi laihdutus-threadi: https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=12259&page=6&pp=50 Kommentit sinne. Reseptikommentit tänne.
Jauhelihapihvit ala low carb 600-800 g jauhelihaa (sika-nautaa tai nautaa) 4 kananmunaa 2,5 dl pellavansiemenrouhetta 2 dl ruislesettä 1 iso sipuli 4 rkl soijakastiketta 4 rkl rypsiöljyä 2 tl suolaa 2 rkl grillimaustetta 1 rkl valkosipulijauhetta 2 rkl oreganoa mustapippuria viherpippuria Pilko sipuli hienoksi, sekoita kaikki aineet kunnolla ja anna turvota vartti - puoli tuntia ennen paistamista. Rakenne on hieman herkempi hajoamaan, kuin vehnä/korppujauhoja sideaineena käytettäessä, mutta kyllä ne tehtävissä on. Kuumenna pannu kuumaksi, ota kourallinen massaa ja muotoile kädessä pihviksi. Paista kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Imeytyvät hiilihydraatit: Pellavan siemen 7 g / 100 g -> 2,5 dl ~ 125 g -> ~ 9 g Ruislese 26 g / 100 g -> 2 dl ~ 40 g -> ~ 10 g Välttämättömiä rasvahappoja, kuituja ja lignaaneja tuleekin sitten aivan hillittömästi...
Suolaista naposteltavaa 100 g maapähkinöitä 1 tl rypsiöljyä suolaa Sekoita öljytilkka ja kokonaiset maapähkinät kipossa, lisää suolaa. Paahda pähkinöitä kuumalla paistinpannulla, kunnes ruskistuvat ja "pitävät ääntä". Anna jäähtyä - pähkinät ovat todella kuumia! Ja ei kuin napostelemaan illan elokuvan ohessa. Ovat todella hyviä vielä hieman lämpimänä. Imeytyvät hiilihydraatit 12,5 g / 100 g
Pistäkääs jotain hyviä iltapalareseptejä. Vähähiilarisia sellaisia! Iltapalaa tehdessä saa aina pohtia ettei tule liikaa hiilareita vedettyä ennen nukkumaanmenoa, joten tähän olisi vinkit paikallaan. Myös muita välipalavinkkejä kiitos!
Lauantaimättöä Pihvit: Naudan jauhelihaa 600 g Sipuli hienoksi silpuksi hakattuna 2 valkospiulinkynttä hienoksi hakattuna 2 valkuaista 1 tl suolaa mustapippuria grillimaustetta soijakastia Pilko sipulit todella hienoksi. Sekoita ainekset hyvin, kuumenna paistinpannu ja paista öljyssä kauniin värisiksi. Jos olet epävarma maustaja, paista pieni koepala ja tarkista siitä suola ja mausteiden riittävyys. Kevyempi valkosipulimajoneesi: 2 keltuaista 1 tl suolaa 2 dl öljyä 1 rkl sinappia 1 rkl etikkaa 2 dl keitettyä kukkakaalia 1-2 valkosipulinkynttä Eli keltuaiset erotellaan eri kippoon, kuin pihveihin menevät valkuaiset. Lisää valkospulinkynnet, suola ja sinappi keltuaisten joukkoon ja sekoita sauvasekoittimella. Lisää öljy ohuena nauhana varovasti kokoajan sekoittaen sauvasekoittimella. Ei maata kaada, jos erottuu, mutta pitäähän sitä nyt majoneesi osata tehdä... Lisää keitettyä kukkakaalia ja työstä tasaiseksi emulsioksi. Tadaa: normaalia kevyempi valkosipulimajoneesi, jossa ei hiilareita juurikaan ole. Ja annokseen tulee: pari pihviä, pari sivutettua tomaattia, reilusti jäävuorisalaattisilppua, juustoa voi heittää sekaan, ja tietenkin valkosipulimajoneesia. Ketsuppia hiven(sokeria!) Suolakurkkuakin voisi kuvitella oheen. Basicly hampurilainen ilman sempaloita.
Itsenäisyyspäivän illallinen 1 kpl Porsaan uunipaistia (esim. HK:n kassler) 1 kpl iso parsakaali 4-5 sipulia 2 dl kermaa suolaa soijakastia viherpippuria Paista paisti joko kannellisessa vuoassa tai paistopussissa. Alkuun vähän kuumempi uuni (reilu 200), mutta tiputa lämpöä johonkin 150 asteeseen, kun pinta saa väriä. Kun mittari pompahtaa esiin, ota paisti uunista ja anna jähtyä tovi. Pilko parsakaali sopivan pieneksi (kiinteämpi varsiosa pienemmäksi, niin kypsyy samaan tahtiin kukinnon kanssa) ja keitä aldente. Leikkaa sipuli renkaiksi tai suikaleiksi. Ruskista kasarissa, lisää 2 dl vettä ja anna hautua kuiviin kansi raollaan. Lisää sipulien joukkoon paistin paistolientä, kerma, ja mausteet. Sekoita ja tarkista suolan ja mausteiden määrä. Kasaa lautaselle iso kasa parsakaalia, ohuiksi siivuiksi leikattua paistia ja päälle sipuli-kermakastia. Pitäis maistua...
Muutamia aterioita täällä... Itse kaipaisin erillaisiin kausiin eri ruokavalioita yms. Pitää kopsata nää kaikki. Kiitos teille. Tässä tulee kokonaisuus Miehelle 70kg-80kg. Tarviiko lisää vaihtoehtoja? MAANANTAI aamiainen 2dl 4viljanpuuroa (kuiva annos koko) 2dl rasvaton maito 1 banaani 1 lasi vettä Välipala Gainomax proteini juoma (20g proteinia) Päivällinen 3dl riisiä keitettynä 1 purkki tonnikalaa vedessä. Täysi lautasellinen salaattia ja vihanneksia. 2dl Maitoa Välipala 2 ruisleipä palaa 1 ohut juusto siivu pari siivua tomaattia ja kurkkua yms. Illallinen 100g kanaa 2 perunaa salaattia ja kasvista. 2dl maitoa TIISTAI aamiainen 2dl mysliä 2dl rasvatonta maitoa 1 siivu ruisleipää 1 ohut kevyt juustosiivu 1 lasi vettä Välipala Rasvaton yogurtti (varo hiilareita) pari omenan siivua mukaan. Päivällinen 3 perunaa 100g kanaa Lautasellinen salaattia. 2 dl maitoa Välipala 1prk Gainomax + ruisleipä pala Illallinen 1prk tonnikalaa vedessä 1dl riisiä. Lautasellinen salaattia ja riisiä. HUOM: Nälän varalla pidä maitorahkaa kaapissasi. MUISTA!!! Vaihdella kalori määriä hivenen joka toinen viikko. Eli aluksi vähemmän ja sitten taas enemmän. Got Idea? Muutamia pirtelöitä jotka tehdään 5dl astiaan. Makean nälkään. Juoma 1 125g maitorahkaa. 1 banaani Maitoa sopivasti 1 kauha proteinia Juoma2 1 siivu jäätelöä vanilja jädeä 2.5dl Gainomax vanilja 1 banaani juoma3 1 kauha salmiakki proteini jauhoa 1 siivu vanilja jäätelöä. Maitoa sopivasti 1 banaani
Jugurttia (vaikka A+-rasvatonta) 2-3 dl kauraleseitä 0,5 dl 2-3 ruokalusikallista sokeritonta hilloa (suosittelen St. Dalfourin Quatre Fruits -hilloa, hillossa pitää olla tarpeeksi makua) puolikas kypsähkö tai kypsä banaani Teksturoitua soijaproteiinia ruokaluosikallinen No onhan kauraleseen hiilariprosentti korkea, mutta se on musta parempi tapa saada ravintokuita kuin leipä. Vähemmän hiilaria olisi vehnä- ja ruisleseissä, mutta ne eivät maistu ihan yhtä hyvälle. Hillon sijasta voi käyttää sulatettuja marjoja. Sillon kun kaupasta saa tuoreita tyrnimarjoja, niitä kannattaa käyttää ja vaikka vähentää hilloa. Itse olen korvannut tällä osan leivästä ja makean.
No ei kovin keveitä, mutta sopii diettiin ja tuolla tippuu painokin. Ei kyllä High Cab aterioihinkaan voi luokitella. Tiedän, että esim. riisissä on paljon hiilareita. Kuitenkin tuosta voi muokata low carb vaihto ehdon. Silloin mainitsemani ateria kokonaisuus olisi liian köyhä.
Lämmin kana-fetasalaatti Rasia broilerinsuikaleita öljyä paistamiseen currya valkosipulia inkivääriä soijakastia suolaa Jäävuorisalaattia Keräkaalia 2 tomaattia kurkkua fetaa viinietikkaa öljyä Kuumenna paistinpannu, lisää öljy ja mausteet, irroittele makuja hieman(älä polta), lisää broilerinsuikaleet ja paista kypsiksi. Leikkaa rehut ja feta sekä lisää loraus öljyä/etikkaa. Sekoita kaikki isossa kulhossa. Nauti.
Nam nam, näitä on tullut vedettyä jo muutaman kerran leffan parissa, herkullista! Tosin käytin rypsiöljyn sijaan valkosipulioliiviöljyä, ja suolana toimi aromisuola. Ja lisäksi vielä vähän chiliä ja piri-piriä tuomaan lisää makua.. :thumbsup:
Hirvipullat: 800g hirvenjauhelihaa 400g sianjauhelihaa 3-4 kananmunaa 1 laatikko herkkusieniä 3-4 (puna)sipulia 1 iso paprika 1/2 pakettia aurajuustoa 1 purkki kermaa/kermaviiliä Mausteita maun mukaan. Riistan kanssa suosittelen yrttejä ja hieman katajanmarjaa. Itse mausta tulisesti ilman suolaa. Sipuli, sienet ja paprika pilkotaan sopivan kokoisiksi oman mielen mukaan. Paistetaan voissa. hyvä/alakarppi linjalla jo 02/04 alkaen http://karppaus.info/
Vanha kunnon karjalanpaisti Kasa naudan ja sianlihaa (saa valmiiksi paloiteltunakin/pakattuna kaupasta) 1 iso porkkana 1 pienehkö lanttu 2 sipulia maustepippuria suolaa (öljyä) soijakastia Pilko rehut, sekoita kaikki ainekset kannelliseen uunivuokaan. Lämpöä 175-200 C ja aikaa se 2h ainakin mielellään. Sapuska on valmista, kun liha on mureaa (hajoaa), ja keittolihat jänteisinä tarvitseekin pitkän kypsennysajan. Maku on jumalainen toki. Lanttu: 4,6 g / 100 g hiilareita Porkkana: 5,6 g / 100 g Sipuli: 4,8 g / 100 g Pizzamainen munakas Pohja: 6 kanamunaa 140 g pehmeää juustoa kovaa juustoa suolaa mustapippuria pizzamaustetta Työstä huoneenlämpöinen (mikrolla voi avittaa) juusto sauvasekoittimella sekaisin kanamunien kanssa. Raasta esim. emmentalia syvän uunivuuan (alta 30 cm halk.) pohjalle. Kaada sörsseli päälle. Paista 175 C kunnes päältä ruskea. Päälle: Esipaistetun pohjan päälle esimerkiksi paistettuja kanansuikaleita(currylla maustettua), aurajuustoa, juustoa, pilkottua paprikaa. Pyre ja sokeriton ketsuppi pohjan päälle + pizzamaustetta. Koko komeus uuniin, kunnes juustot sulaa ja hyvä väri. Hieman erikoinen resepti, mutta kokeilemisen arvoinen. Pohjasta tulee jännä - kuohkea, vähän sienimäinen.
Mitäs low carbbia vedätte aamiaiseksi? Vai onko aamiainen ainut ateria jolloin hiilarit sallitaan, esim mysli, puuro. Muuten ihan päteviä ohjeita, kiitos niistä :thumbsup:
Aamupalaksi sävelletään jotain näistä (klikkaa kuvaa!): 4,2 g / 100 g hiilareita 2,2-2,4 g / 100 g hiilareita Manteleita, maapähkinöitä, kaakajauhetta, sitruunamehua, makeutusainetta (ei kaikkea samaan, vaan eri makuja/makukomboja).
Eikös salaattikin sovellu tähän ruokavalioon varsin hyvin? Aamulla tulee vedettyä pari kuppia kahvia niin ei nuo keitot oikein tunnu houkuttelevan. Jospa laskis tummanleivän/moniviljakuituläpyskän arvot, sen kanssa saisi benecolia vedettyä, ja siihen vaikka edellisen illan liha jämät päälle.