Ohi aiheen! Sivuraide! Off Topic -jatkot muista ketjuista tänne

Keskustelu osiossa 'Muuta' , aloittajana Art-123, 11.01.2020.

Tags:
  1. Art-123

    Art-123 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.03.2009
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ohi aiheen! Off Topic -jatkot muista ketjuista tänne.

    Kaatopaikka keskusteluille jotka suistavat ketjun niin raiteiltaan ettei sieltä ole paluuta ilman sisällön uudelleenjärjestelyä.
    Täällä sivuraiteella voi kuitenkin jatkaa keskustelua normaalisti.

    - Mode
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 29.11.2023
  2. bluesmood

    bluesmood Vakiokasvo

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    516
    Saadut tykkäykset:
    32
    Palstan kaikkivoipa ja nöyrästi jumalana tällä laudalla arvostamani moderaattori siirsi tämän topicin offtopic -jatkoille muista aiheista.

    EDIT: Tämä on siis jatkot offtopicin puolella keskustelusäikeestä "Piratimista mielipiteitä", joka on seuraava postauspuheenvuoro mainitsemani ketjun vääntöön trash/thrash -metallin kumpi se alagenren virallinen merkkojono on.

    No se voi olla mielipidekysymys myös, mutta menkööt nyt sen piikkiin, mitä englanti ei ole natiivi äidinkieleni, varmaan suomea äidinkielenään puhuvat helpommin mieltää myös kirjoitetussa saati suulisessa viestinnässä sen "trash" -metallimusiikin alagenrestä puhuttaessa jonkun kanssa.

    Olen nähnyt kyllä molempia, mutta jotenkin aina itse käyttänyt tuota "trash", kuten kirjoitin tuossa pitkässä kahden osan vastauksessani.

    Aloin nyt mielenkiinnosta ei ole tullut aiemmin katsottua netistä tätä asiaa, mitä tuossa tuli Quora - yhteisössä hyviä vastauspostauksia monia, kyllä itsekin ostan ihan tuon 'thrash' -termin, mutta jotenkin tuntunut aina luontevalta esiteini-iästä lähtien mitä Metallica oli ykkösyhtyesuosikkini alkuvaiheessa ulkomaisista, kun heräsin musiikin kuunteluun ja silloin piti kaikki printti Metal Hammerit yms. ostaa, jos oli jokin artikkeli Metallicasta. Sitten oli Hetfieldin ja Ulrichin julisteita huoneen seinässä, ja Cliff Em All -VHS tarttui 5 markkaa kirpparilta hyllyyn, ja sitä on katsottuna todella useaan kertaan, tottakai kyseinen VHS-kasetti on vielä tallessa kokoelmassani, vaikka Youtubesta välillä tulee katsottua sitä Anesthesia (Pulling Teeth) Cliff Burtonin live-vetoa onko se vuodelta 1983 peräti, mitä Cliff veti sormilla sitä soolobasso-palaa hyvällä maulla ja kuulosti hyvältä. Kuulostaahan se vieläkin ja se vetovideo saa hyvän mielen, jos on musiikkimaku-iltafiilis siihen suuntaan mitä kuitenkin laajentunut lähestulkoon kaikkien genrejen edustajiin tämä musiikin kuuntelu aikuistumisen myötä.

    Mitä siinä Metallican debyytti -LP:ssä ei ole hidasta kappaletta, mitä Four Horsemen se tempo on tappava, mitä siinä on päälle 210 iskua minuutissa, mitä on ollut johonkin maailman aikaan lainassa pitkillä varausajoilla kaikki Metallican julkaistut Turun musiikkikirjaston nuottijulkaisut, mitä niissä kappaleissa keskeistä on nopeatempoisesti sahataan 6. E-kieltä nuoruuden vihan/aggressiopurkauksen välittyen energian muodossa yleisölle, niin se kuvaa tuo "thrash" sopivammin sitä musiikin luonnetta, mikä siinä on oleellista.

    Humaanipäissäni louhinut taas erinäisistä lähteistä ihmisälyn turvin ilman ohjelmoituja koneellistettua algoritmia ajossa, niin mitä tuossa sellaisia jos tagi-pilven loisi kynä-paperi menetelmällä, niin siellä on näitä keskeisiä teemoja, tuli, tuhka, aggressiivisuus, kovat ja nopeat iskut, mitä synkooppi on sitten jonknilainen vastinetermi, että sitten ei soiteta iskulle noin ylimalkaisesti, sitä nyt lähde tässä purkamaan, hautausmaat, krematoriot, eternity, metallisanastossa mitä olen lukenut sen Devil's dictionaryn kertaalleen läpi jotakuinkin sanaselitys kerrallaan, mitä se on Amerikan kansallisarkistossa verkkolukemistona jokin 1990-luvun painos, vaikka se on paljon vanhempi teos mitä metallimusikin tai koko äänilevyn historiakaan ja siinä lopulta ymmärtää sitten oikeat käsitykset monelle yhtyeen nimelle genren teemaan sopivasti, lisäksi laululyriiikat avautuvat uudella tavalla,

    Taas tuli liikaa tekstiä, mutta pääasiassa tuolalisia tageja siinä kynä/paperi -tagipilvikoosteessa/kollasissa olisi, mitkä liittyvät hyvin voimakkaasti metallimusiikissa perinteeseen nojaavan pimeän puolen tai tässä nyt tuli tuo Devil's Dictionary mainittua, mitä se onko se peräti 1900-luvun alussa ensimmäinen painos julkaistu ja onko se vielä kaiken lisäksi naisen käsialaa tätä nyt en lähde tätä lähdettä tarkistamaan, mutta se sanasto löytyy sieltä aika yksi yhteen tuon metalli-genren alagenreineen se laululyriikoiden merkitys ja yhtyeen nimet yms, niin thrash- termiin liittyy samaa aihepiiriä sain sen käsityksen.

    Pistän nyt sen Quora-linkin tähän, mistä luin tuosta asiasta:
    https://www.quora.com/Why-is-trash-metal-called-trash-1

    Tuo Devil's Dictionary on perujaan 1880-luvun lopusta ensimmäinen painos, tarkistin faktan ja kai se sama, vaikka linkkaan tähän suoraan pdf-tiedostoon verkkolähteeseen, mitä itsekin löysin Google-haulla tuon suoraan mitä alkuperäinen WWW:n idea oli, että vapaasti voi näitä URL-linkkejäm jakaa näihin avoimesti saatavilla oleviin lähteisiin.

    Iltalukemistona, mitä kävin muutamien tuntien aikana yhden yön aikana läpi tuon sillä tavalla "kannesta kanteen", että käsitykseni laajeni positiivisempaan suuntaan ja maailmankuvani avartui noiden metallilyriikoiden merkityksen osalta avautui sillä uudella tavalla asioita, vaikka tuossa termistössä aika monia tiesin entuudestaan ennen tuon teoksen läpikäymistä.

    https://cdn.fulltextarchive.com/wp-content/uploads/wp-advanced-pdf/1/THE-DEVIL-S-DICTIONARY.pdf
     
    Viimeksi muokattu: 19.01.2023
  3. Moderaattori

    Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

    Liittynyt:
    27.08.2019
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    275
    Jos on tärkeää tai kiinnostavaa keskusteltavaa, mutta se ei sovi alkuperäiseen ketjuun, voi jatkokeskustelun siirtää tänne.

    Muista lainata (quote) viestiä johon vastaat!
     
  4. bluesmood

    bluesmood Vakiokasvo

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    516
    Saadut tykkäykset:
    32
    Pahoitteluni liiaksi intoutumisesta tästä metalli-genre-teemasta, tämä on siis jatkoa tuolle "Keskustelua piratistmista" -säikeelle, missä intouduin aivan ulkopuolisten näkökulmasta itsekin myöhemmin tarkasteltuna haarauduin liikaa ja liian nopeasti aiheen tiimoilta jotakuinkin offtopiciin, mitä kuitenkin punainen lanka päätyen tuohon Devil's Dictionary johonkin painosversion suoraan resurssijakoon, niin sekin kuitenkin liittyy löyhästi yhä aiheeseen metallimusiikki.

    No, en halua kyseenalaistaa moderaattoreita, enkä muitakaan tämän DVD-plazan mahdollistavia sisäpiirin toimijoita tai toimia, saati yhtä lailla ohi suun mitään epämieluisaan sävyyn mainita kenestäkään kanssakeskustelijasta, näillä keskustelulaudoilla päämoderaattori on kaikkivoipa nöyrästi tavallisen foorumilaisen nöyränä pidettävä ylijumala.

    Voin editoida vielä tuota postausta, jonka mode,admin, root-oikeuksin mahdollisesti myös siirsi tämän uuteen topicciin.
     
  5. bluesmood

    bluesmood Vakiokasvo

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    516
    Saadut tykkäykset:
    32
    Nyt tässä yöunilta herättyäni pistin vasta äsken koneen tältä päivää käyntiin, niin mitä haluan näin aamu-usvasumu vähäisten viimeisten kahden vuorokauden yöunien jälkeen humaani viestinnän ulosantikoneeni ei ole lämmennyt vielä, mutta jos tällä palstalla on muita sähkökitaran harrastajia niin onko täällä palstalaisilla tietoa, onko tuo mainitsemani kakkosraita, tai LP:n A-puolen toinen ääniiura "Four Horsemen" metallimusiikin historian nopeatempoisin kappale?

    Mitä siinä on virallisesti Tempo muistaakseni noin 210-220 iskua minuutissa, mitä olen katsellut netistä niitähän on resursseja, joissa on tietokantaan koottuna kappalekohtaisesti tuo virallinen tempo, mutta sitten muistaakseni kun siitä nyt on jo päälle vuosi aikaa ja toista sataa tuhatta muuta verkkoresurssia niiden satojen lisäksi, mitä seuraan säännöllisesti, niin ei nyt aivan jokainen yksityiskohta aivan tarkalleen piirry aivopoimujeni syväuriin sillä tavalla merkittävän pysyväksi muistijäljeksi kuitenkaan, muistaakseni en löyänyt sellaista verkkoresurssia, missä voisi jonkinlainen taulukko-muotoisen "%artisti%kappale%virallinen tempo" -tietokanta ulostulosteen lajittelu jollain noiden tietuekenttä-kriteerien perusteella edes nousevasti tai laskevasti suuruus järjestykseen, mitä se kirjaimella alkavissa tietueissa menee perinteisen kirjastoluettloinnin sännölillä aakkosittain se järjestys jompaan kumpaan suuntaan.

    Mitä metallimusiikki ei ole ykkös teekuppini, mitä tykkään omaksi iloksi ja elintärkeänä mielekkäänä harrastuksena pidän, olen myös merkittävien metalliartistien ja kappaleiden virallisia nuottijulkaisuja ihan fyysistenkin niteiden aikakaudella selaillut musiikkikirjastolainojen osalta, niin ei ole musitaakseni tullut vastaan yhään nopeatempoisempaa kappaletta.

    Ainoa, mitä en ole lainannut koskaan, mikä voisi kuvitella olevan ehkä jokin teos vielä nopeampi, nopeuden ja neo-metallin esi-isä-maestro naapurimaastamme Ruotsista Yngiwe Malmsteen voisi kuvitella, että jokin virallisesti nuotinnettu teos olisi virallisesti siinä tempona jopa tappavamman iskumäärän minuutissa -rytmin kasassa pitämisen myös ihan käytännön tasolla soittajan fysiikkaa ja kuntoa koettelevaa nopeutta vaativaa toimintaa olisi?
     
  6. Moderaattori

    Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

    Liittynyt:
    27.08.2019
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    275
    Hyvä.

    Siellä oli sulta kaksi tekstiseinää itse asiaan liityen, joten annetaan jonkun muun tarttua siihen ensin ja vasta sitten laitat jatkoa, ettei mene ihan yksinpuheluksi.

    Uskallan väittää ettei ole (sen tempo on muuten 202 getsongbpm.com sivuston mukaan).
    Samaa aikakautta edustavan Slayer:in Angel of Death -kappaleen tempo on 216 bpm.
    Jo pelkästään genrenä grindcore ylittää tuon helposti, jossa tempo nousee "normaalisti" 230 bpm hujakoille).
     
  7. bluesmood

    bluesmood Vakiokasvo

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    516
    Saadut tykkäykset:
    32
    No varmaan tuo lauseen viesti meni perille, mitä kirjoiustyylini näillä foorumeilla on toisin, kuin blogeissani käytän aikaa Wordilla artikkelin viimeistelyyn vaihtelevasti aika ajoin paljonkin, vaikka lennosta tulee tekstiä olen supliikki humaanipäissäni kirjoittamaan myös ihmisen piilotajuntaan syöpyvää, eri tyylilajien ja genrejen tekstejä, varmaan 0,01% on missään koskaan julkaistu, mitä kirjoitan koneella usein, mitä en ole koskaan edes liittänyt nettiin natiivin Mintin uudelleenasennuksen jälkeen puhtaalta pöydältä.

    Voin nyt kirjoittaa puhtaaksi selvänä tiivistettynä, ydinviestini, mitä halussin kirjallisesti kommentissani viestittää, että mitä ainakin nykykmuotoisen viisuformaatin sen toukokusein finaalin vaikutelma on muuttunut myös niistä ajoista, missä siellä oli ihmismuusikot soittamassa, niin jotenkin gay/bi/trans -suuntautuneiden ihmisten keskuudessa näyttäisi viisut olleet voimaakkaassa nousujohteisessa trendissä, mikä tosin myös liittyy yleisen eri länsimaisissa kulttuureissa muutoinkin avoimempaan suuntaan kyseisiä ihmisä kohtaan suhtautuminen ja asenteet muuttuneet kuitenkin.

    Nyt sitten ytimeeni:
    Mitä itse pidän ja haluan kohdata ja arvostaa ihmistä tasavertaisina kaikkia mihinkään tällaisiin erityiseksikään mihinkään seksualiisiin suuntautumisiin pohjaten sitä käsitystäni ihmisestä, mielestäni juuri mitä olen päätynyt siihen, että maailmassa on yhtä monta ilmentymää kokonaisvaltaisesti profiileja mielessäni ihmisistä jäsentävänä omassa aktiivisessa aivokopassani, kun maapallolla on tätä ihmisväestöä niin kauan kuin on, ja onhan sitä vielä pitkään oman elämläni päättymisen jälkeenkin toivottavasti. Eihän sitä koskaan tiedä, jos joku täystuhon ihmislajin olemassaolon kannalta katastofaalinen luonnonkatastrofi, jollainen kriisitila sota on myös, tapahtuisi, mutta on se turvallisempaa mieltää, että ihmisiä on vielä oman elämänikin päättymisen jälkeen maailmassa kuitenkin useita miljardeja. Sittenhän päädytään siihen että mikro- ja yksilötasolla ole sillä tavalla, no teoriassa ajateltuna hyttysen paskan vertaa mitän merkitystä, olenko elossa vai en ole elossa, jos on kuitenkin elämä päässyt alkamaan jossain kohtaa, itselläni noin 40 vuotta takaperia. Itse toki toivoisin, että kokisin humaanin lopun varmaan parinkymmenen vuoden päästä.

    Ei se nyt ihan ydin ollut, taas alkoi rönsyilemään, mitä näissä tekstikirjoitustyylissäni foorumeilla ajatus laukkaa nopeammin edessäpäin, mitä kuitenkin 10-sormijärjestelmällä merkkejä lyön näppäimistöltä keskiverko-konekirjoittajaaryhmää selvästi useampia merkkejä minuutissa, mitä olen testin tehnyt. Space Bar Challenge on tuttu tottakai itsellenikin, mutta en ota osaa siihen, koska siinä näppäimistö viottuu ja menee rikki lopulta fyysisesti todennäköisemmin?

    En itsekään usko, mitä luonnontieteiljän maailmankatsomulla tämä maailma ei ole uskon asia? Melkein voi lyödä tuon 10€ vedon, mistä puhuin toukokuun viisufinaalista aiemmin tässä ketjussa, että lyö vedon sisään "Suomen viisuhistoria jatkaa oman viisuhistorian häpeällisten tulosten pohjauraa kyntäen". Taitaa melkein tulla taas yksi kaski riippaan, ja naula arkkuun jatkoksi mikä se yleistrendi siinä Suomen viisuhistoria-menestyksessä on, mitä parhaat ja poikkeukselisimmat ääripää-tulokset niitä ei noteerata, kun vedetään jotain yleiskuva-linjaa ja käsitystä muodostetaan numeraalisista tilastoista.

    Käsitin itse ja saman, en itsekään liittänyt sitä missään kohtaa tuon esityksen osalta, tai mikä vaikutelma kaikkineen siitä jäi niin seksuaalisiin -viitekehyksiin ja konteksteihin, ei se sisälly arkiajatteluuni.

    Asiaviihde-tekstini on toisaalla, mutta lauantai-illan viisukommenttipläjäykseni nyt purkautui näin, mitä oli tullut viimeisimmän vierailukertani jälkeen täällä Plazassa tähän uutta, ja pitää olla ajan tasalla ja hermolla aistit laser-tarkkudella reagoida, kun on aiheellista.

    Älkää nyt tuomitko ja lähettäkö minua pyövelin asiakkaaksi tämän vuodatuksen jäljiltä.
     
  8. kimbyyri

    kimbyyri Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    13.07.2013
    Viestejä:
    105
    Saadut tykkäykset:
    21
    Nyt on kyllä melkoista tajunnanvirtaa. Käsi nopeampi kun pää.
     
  9. bluesmood

    bluesmood Vakiokasvo

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    516
    Saadut tykkäykset:
    32
    No ei tuo nyt siinä määrin tajunnanvirtaa ollut, mitä aktiivisena ja aistit herkkänä jäsennän asioita mielessä, niin siinä määrin mitään pienessä nousuhumalassa mitään automaattikirjoitusta Notepad-tyylisessä totaalisen alkeeellisessa ja paskassa tekstiedistorissa tekstiä, joss sitten lopulta ei ole päätä ei häntää. Mitä koulusivistyksen kautta kuitenkin arkiajattelussa tietty logiikka kuitenkin pelaa itselläni, niin asiaahan tuossakin nyt oli. Se on sitten muiden tehtävä lähteä jotain analyyseja lähteä laatimaan julkaisuihini perustuen mistä lähestymistavasta kukin näitä tekstejä varmaan aika pitkäänkin on jo minua seurannut, ja seuraa varmaan joiltain osin vielä hamaan loppuun saakka elämäni päättymisen jälkeenkin. Se on itselleni yhdentekevää, minkälaisia tulkintoja ja ilmentymiä kukakin mistä taustasta lähtien katsoen näistä ulostuloistani sitten lopulta laatii mitäkin asiaa, vaikka ne ei olisi edes julkisia. EVVK.

    "Käsi nopeampi kuin pää". Tulkitsin tuon itse, että tuo järjestys on itselläsi? Itselläni on laserin lailla leikkaava järkiperäinen aivoutuma, mutta motoriikkani on aina arvioitu kömpelöksi, mutta abstraktien tasojen käsitys on todettu jo penskavuosieni lääkäritarkastus-käynneistä lähtien hyvällä tolalla olevaksi. Motoriikka-taitoni on vastoin ollut aivan alusta saakka keskivertoa kömpelömällä tasolla.

    Vielä palaten tuohon Spacebar challengeen, niin onhan se mielekästä asiaviihdesisältö yhtenä nichehän se on myös näin liiketalous -termistöllä, mitä noista Youtube-profiielista ja videoista on löydettävissä.

    Oletko koskaan omaksi iloksi kokeeksi suorittanut tuota Spacebar -haastetta, itse en ole? Onhan se totta, että pää kun leikkaa laserilla nopeammin, kuin motoriikka, niin järki sanoo toista, eli ei pitäisi niin vimmatusti edistää näppäimistön fyysistä käyttökelvottomaksi tuhoutumista, mitä oma kokemukseni mitä olen ollut ajankohtaisien kunkin ajan speksien mukaisien pelkästään kannettavien tietokoneiden läppäripuolen tietokoneharrastajana siirryttyäni torni-PC lopulta täysin klooni-kokoonpanoon niistä, mitä ne joskus ehkä oli niitäkin oli useampia ostettuna, niin nämä 3 konetta tässä nyt täyttää vapaa-aikanani aika täysin läppäreihin siirryin täysin kaikkien koneiden osalta vuonna 2005.

    Järki tosiaan sanoo toista, mutta kuitenkin järki myös sanoo, että kyseisessä haasteessa täytyy menestyä mahdollisimman hyvän tuloksen saavana, niin sitten siinä tulee se, että ihmisellä kuitenkin luonteenpiirteenä ihmislajille tietty kilpailuvietti on käsitykseni mukaan mitä olen perehtynyt evoluutioekonomian julkaisihin jossain kohtaa jonkin verran, niin siinä tulee sitten se, että käsi hakkaa näppäimistön space -näppäintä ihmisen fysiikan äärirajoilla jopa.

    No, tuosta voi jo päätellä sen, kun en ole koskaan edes omaksi iloksi kokeillut edes tuota haastetta, koska itselleni on tärkeämpää, että tämä näppäimistö säilyy täysin toimintakuntoisena, niin olen päätynyt, että ei pidä edes ryhtyä haasteeseen.

    Sama vähän asia, mitä tulee missään kotikaupunkini lähiöissä enää aikuisemmalla iällä kovin huonosti tulee liikuttua, niin siinä on ja sama, että mitä sitä turhan päiten misään liikkuukkaan,kun sisälläkin joutaa, kun ruokaa ja juomaa on riittävästi, ja nettiyhteys toimii 100% ajasta 24/7, niin eihän siinä mitään tarvetta missään liikkuakkaan, sehän on resurssitehokasta näin tämä malli.
     
  10. bluesmood

    bluesmood Vakiokasvo

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    516
    Saadut tykkäykset:
    32
    On totta kitarapuolella ainakin, mitä Fender on kitaroiden cadillac -statuksen saavuttanut myös ammattilaisten keskuudessa.

    Leo Fender eli pitkän elämän kuoliko humaani loppu tuli vasta päälle 90-vuotiaana, mitä 1950-luvulla Texasin Osavaltiossa Arizonassa on Fender Eletrics -yhtiön pääyhtiön sijainti, Leo oli käsittääkseni sähkinsinöörin koulutuksella tajusi modernin viihdetuotteen ja samalla ajattoman viihde-elektroniikka-tuotteen valmistuksen liukuhihna -tuotteena ja teki markkinoinnin oikein, mitä sen ajan British Blues Invasion -kitaristeille tarjosi Partnership -diilin, niin tyyliin Clapton yhdistetään kiinteästi tuotebrändiin, varmaan vielä Slowhandin hautamuostomonumentissa sitten aikanaan on kaiverrettuna Fenderin logo? Amerikassa saattaa toimia näin noiden tasoisten contractien osalta käytännössä se business?

    Pitkään ei ole enää Made In U.S.A aitoja lankkuja saanut uusia malleja, ne on jo pitkän aikaa sitten ne bulkki-stratoasterit Fenderillä valmistettu Meksikossa, on totta, että oma unelmasoittimenikin on rahasta kiinni:

    Heti, jos on taloudellisesti mahdollista, hankin Eric Clapton Exclusive Signature Special -stratocasterin, jonka hinta musitaakseni on noin 8000€, ja se bulkkimalli on autorisoidulta Fender-diileriltä noin 2500€. Turussa on F-musiikki ainut autorisoitu dealeri, niin siellä mitä on töissä se porukka, mikä hoitaa niitä liikeyhteyksiä Amerikan suuntaan tehtaalle, sieltä saa varmasti minkä tahansa Fender -kitaran 2-3 kuukauden odotusajalla arvelisin, mitä menen tekemään sitten kun maksukykyä on, paikan päälle kaupat. It's a Real Deal! (Fender)

    Mitä minulle tulee tuo Fenderin uutiskirje, mitä olen kirjoittanut yhden viestin sinne keskustelupalstallekin mitä olen omilla pysyvillä detaljeilla rekannut itseni siinä kohtaa Fenderin tuotteen rekisteröin, kun hankkisin nykyisinen USB-liitänällä läppäriini liitettävän Fenderin sähkökitaravahvistimen, ja siinä softa-cd:n osalta rekkasin tietoni ja oikeilla tiedoillani oman tuotteeni sinne sama mitä olen tehnyt Canonin nykyisen digijärjestelmäkamerani osalta Canonin tietokantaan oikeilla omilla tiedoillani. Molemmista globaaleista ajattomista jäteistä on tullut äärimmäisen harvoin mitään paperipostia, joskaan kummastakaan ei nollassa molemmissa kerran yksi kaksi perinteistä kirjettä tiedotetta tullut jotain ajankohtaista asiaa, mutta se lienee sallittavaa näin verkkojulkaisuden ja digitaalisaation aikakaudella. Mitä kuitenkin Canonin 1100D -kamera ollut jo reilust päälle 10 vuotta sitten rekkasin sen, ja tuon Fenderin ämyrin, styrkan rekkasin noin on siitäkin ei nyt ihan 10 vuotta aikaa.

    1990-luvun lopulla, mitä oli niissä kotelo/manuaali/PC-CD-ROM -pelijulkaisuissa niitä tuotevalmsitajan eli pelisofta ohjelmien valmistus ja myynti -isojen firmojen rekkauslomakkeita, en koskaan ollut missäään fanzine/product registration tai mitä joskus 80-luvulla Metallica ensimmäinen metalli/rock -rakkauteni musiikin kuuntelun heräämisen aikoihin Trash-metallin blueprint-milestone uraa uurtava pioneeri-LP avausraita "Hit The Lights" -levisi noissa juuri arvostamani ja kunnioittamani sinun, "Moderaattori" - C -Cassette/Tape Trading kansainvälisissä yhteisöjen verkostoissa, mitä tämä netti on täysi kultakaivos meidän kaltaisillemme nyt sama, mitä siihen maailamn aikaan samalla tavalla sen tuoterekkaamisen ja joidenkin skenejen/genrejen ja yhteisöharrastajien osalta tämä netti on tällä hetkellä ainakin toivon mukaan vileä pitkään säilyy nykyisellään tämä vapaa puoli tässä eri skenejen osalta näitä, esim tämä DVDPlaza on kotiaisista ykköstasoa tämän osalta, mitä aihepiiriä tänne on kokoontuneet tämä minun lisäkseni muut keskustelijat.

    Mikään ole perusteiltaan muuttunut niistä ajoista, tekniikka on kehittynyt, ja meidän sen 1980-luvun alussa syntyneiden eduksi tämän osalta, jahka en tee edelleenkään mitään kaupallisia sidosryhmä-positioyhteyksiä omaa mihinkään suuntaan, kaikissa jos jotain on ollut olen järjestänyt 100% jäähyntappoprosentilla ajanut alas kaikki ne, joskaan niitäkään ei ole kuin yksi kaksi ehkä kotimaista. Olen vapaa kaikista kaupallisista sidoksista virallisesti tällä hetkellä globaalisti.
     
    Viimeksi muokattu: 16.02.2023
  11. vemkki

    vemkki Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    4 023
    Saadut tykkäykset:
    354
    Onhan vinyyleillä yleensä myös erilainen miksaus kuin CD:llä. Netissä on palveluita, joiden kautta voi tuottaa oman vinyylin haluamastaan musiikkitiedostosta, ja ei se lopputulos kuulosta kovin hyvältä (kaverilla on vinyylijukeboksi ja olen kuullut noita), kun miksaus ei ole vinyylihenkinen.

    Itse en ole koskaan levysoitinta omistanut, enkä aio hankkiakaan. Käytän vain striimauspalveluita, vaikkakin CD-levyjä on jonkin verran hyllyssä.
     
  12. ISPF3.4

    ISPF3.4 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Ei ole erilaista miksausta.

    Masterointi tuo ääneen eroja:
     
  13. Snäckby

    Snäckby Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    137
  14. ISPF3.4

    ISPF3.4 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Mitä haluat kertoa tällä? Keskustelu oli vinyylien ja CD:n eroista. Applen häviöllisesti pakattu musiikki on eri asia.
    "Because the "Mastered for iTunes" format is uses a lossy file format (AAC), it is technically inferior to an uncompressed audio file."
     
  15. Snäckby

    Snäckby Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    137
  16. ISPF3.4

    ISPF3.4 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
  17. Snäckby

    Snäckby Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    137
    Neljä vuotta vanha, siitä näkee sen aikaisen tilanteen.
    Jo silloin ymmärrettiin tehdä erilaisia mastereita.
     
  18. Moderaattori

    Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

    Liittynyt:
    27.08.2019
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    275
    Heh, "neljä vuotta ... jo silloin" :D
    Spesifejä miksauksia on kuitenkin tehty useinta vuosikymmeniä pidempään. Oma tietämykseni ylettyy tosin vain CD-kauden alkupuolelle.
    Käsittääkseni tuolla CD:n alkupäässä miksauksia tehtiin useampia vähän julkaisun budjetista riippuen, digitalisiin studioihin siirryttäessä formaattikohtaisista miksauksista tuli selkeästi yleisempiä.

    Masterointi on pakko tehdä spesifisti vinyylille, vähintäänkin RIAA-taajuuskorjauksen osalta.
     
  19. 71 dB

    71 dB Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 625
    Saadut tykkäykset:
    859
    Joo, on se huvittavaa, miten tässä nopeatahtisessa maailmassa muutaman vuoden takaiset asiat ovat joillekin "kivikautisia", varsinkin nuorisolle. Se miten ihminen hahmottaa aikajaksoja ja kuinka tuo hahmotus muuttuu iän karttuessa on kyllä kiinnostava ilmiö.

    En ole tosiaankaan mikään vinyylin prässäyksen asiantuntija, mutta tuskinpa se RIAA-taajuuskorjaus on siellä vinyyli-masterissa, vaan tapahtuu lennossa kaiverruksessa, kuten myös limitteri ja elliptinen suodatus (pienten taajuuksiien vaimennus erotuskanavasta, jotta neula pysyy urassa).
     
  20. Moderaattori

    Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

    Liittynyt:
    27.08.2019
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    275
    Tuon RIAA-korjauksen osalta taitaa olla just noin. Musaprojekteissa, joihin itse olen sekaantunut, WAV:it on kuunneltavia suoraan, sekä digi että vinyylimastereiden kohdalla.