Nyt pitäisi vissiin haukkua Tefali, jäi sitten hackmanin kansi niin kovin siihen kiinni, että se ei siitä pois lähde Liian pieni kansi oli estämässä hieman roiskeita ja kappasta vain kun fysiikka tuli mukaan, niin nyt on kansi noin puolessa välissä pannua, eikä lähde pois sitten millään. On yritetty lämmittä ja jääpaloilla pitää kantta viileänä, mutta ei lähde ei. Kanafileet jäi syömättä.
Aluksi kyllä Väkivaltaa sen verran piti käyttää, että Hackmanistakin jäi kahva käteen, jolloin umpiointi petti, eli siis vikahan oli Hackmanissa..
Noista Hackanin Matadoreista sen verran, että itse olen nykyisin erittäin tyytyväinen. Muutaman vuoden vanhasta meni pinnoite p*skaks (imi kaiken safkan kiinni), mutta sain sen takuuseen vaihdettua. Huomasin heti, että uudessa oli pinnoite hieman eri värinen (sinisempi) kuin aikaisemmin. Ilmeisesti siis ovat vaihtaneet pinnoitetta. Uusi pannu (paistokasari) toimi niin loistavasti, että hyökkäsin kauppaan hakemaan samaa sarjaa paistinpannua ja kattilaa. Ja kas kas, kaupassa oli pannuja sekä sinisemmällä pinnoitteella, että sillä aikaisemmalla. Ilmeisesti vielä vanhaa varastoa myynnissä. Arvatkaa kumman valitsin. Matadorissa hyvää on paksu pohja joka tasaa lämpöä ja taatusti ei väänny, tuo uusi pinnoite saa myös plussaa, ja hyvä ulkonäkö (ns keittiö-uskottava). Ymmärrän, että ovat saaneet huonoja arvosteluja, koska tuo edellinen pinnoite todella oli huono. Runko tosin on hyvä, joten ilokseni totesin että runko sai nyt arvoisensa pinnoitteen.
No ei tietenkään Muuten kyllä tuo Tefal vaikutti hyvältä, paremmalta kuin Hackmanin Brasserie sarjan pannu pinnoitukseltaan. Hinta taisi olla 30:n huitteilla, jossain tarjouksessa. Samanlainen pitää hakea tilalle ja jos tästä nyt jotain oppi, niin varmaan pitää oikean kokoinen kansikin ostaa.
Itsekin uskallan jo varovasti kehaista Matadoria. 3. pannu (takuuna siis vaihdettu 2 kertaa) pelaa nyt niin kuin pitääkin ja yhtä hyvin kuin etiqett paistovuoka. Ei tartu enää kiinni mikään ja helppo puhdistaa käytön jälkeen. Itsekin olin huomaavinani sävyeroa tämän uusimman ja aikaisempien välillä.. en tosin ole tietenkään rinnakkain päässyt vertaamaan, mutta mielestäni aiemmat olivat mustempia kuin tämä uusi.. loistopannu kyllä nyt
Eli se oli tuollainen kuin ajattelin, uutta pannua hakiessani vain bongasin tuollaisia. Sain vaikutelman, että olivat jotain pita/fajitas höyryttimiä
OBH Nordicalta on tullut uusi Eco Kitchen -sarja pannuja OBH Nordica longlife -keraamisella pinnoitteella. Pinnoite "100 % luonnonmateriaaleista valmistettu". Väitetään kestävän jopa 450 asteen lämpötilaa. Käy myös induktioliesille. http://www.obhnordica.fi/Default.aspx?ID=517&ProductID=PROD601 Ei varmaan vielä kukaan ehtinyt testaamaan? Jää nähtäväksi osoittautuuko (tämäkin) pannusarja pettymykseksi.
Vaikuttaa lupaavalta, voisi pyytää joululahjaksi ainakin yhden kun pari vanhaa oliverin pannua alkaa olla jo aika lopussa.
Plazan kotikokeilla jo kokemuksia Swiss Diamondeista? Olisi Hulluilla päivillä nyt tarjouksessa ja haluttaisi sortua ostamaan.
Onko muilla kokemuksia Hackmannin Matador-pannuista? Meillä on ollut pari vuotta normaalissa käytössä, mutta nyt pannu on lähes käyttökelvoton. Kaikki tarttuu kiinni, vaikka kuinka laittaisit öljyä tai voita. Koneessa ollaan pesty, mutta metallisia paistovälineitä ei olla käytetty, vaikka pannun luvataan kestävän niitäkin. Kaverilla oli sama pannu ja ihan sama homma. Aina pesi käsin heti käytön jälkeen ja kuivas hyvin. Sai tehtaanmyymälästä uuden pannun tilalle. Alkuperäisellä oli kymmenen vuoden takuu. Uudella kuulemma paljon lyhempi. Pitäis itekin käydä vaihtamassa. Saas nähdä kestääkö paremmin... Onko meille sattuneet maanantaikappaleet vai onko Hackmannin kalliiden pannujen laatu nykyisin muutenkin sutta? Edit. Aika paljon näemmä ollu muillakin ongelmia. Täytyypä viedä vaihtoon ja toivoa, että saan paremman tilalle.
Meillä nuo jamiet näyttää kestävän sellaiset 3-4v, sen jälkeen aika luokattomassa kunnossa. Jos hintaa vaikka 26 pannulle 60e, tekee se 20-15e/vuosi. Nyt kovasti mietinnässä olisiko swiss diamond parempi. Tarjous on sen verran kova, että hyvin voisi päästä parempaan kun 15e/vuosi ja olisi vähän ystävällisempää luonnon kannalta
Itsellä hankinnan alla kunnollinen pihvipannu. Valurautainen ilmeisesti pitäisi olla, mutta millainen tarkemmin, onko jotain erityisiä speksejä mitä tulisi olla? Säätäjällä ja Marcooliolla luulisi olevan tähän hyvää tipsiä heittää? Luotan arvioonne ja kiitän.
Ei minulla erityisiä speksejä ole tarjota. Ruotsinmaalla valmistetaan Ronneby Bruk -merkkisiä valurautapannuja jo ännättä vuosikymmentä ellei -sataa. Ne ovat käytössä ikuisia, eivätkä maksa mansikoita. Anttiloista ainakin niitä saa.
Ronneby on kyllä hyvä jos haluaa uuden valurautaisen, pohja on ehkä vähän turhan paksu (hidas) yleiskäyttöön mun makuuni mutta läskeille aivan oiva. Puinen kahva on parhain. Sitten kysymys: mikä pannu kestäisi arkikäyttöä kaasuliedellä? Haluaisin jonkun XYZ:llä pinnoitetun koska olen laiska ja mukavuudenhaluinen, mutta noita joutuu vaihtamaan merkistä riippumatta suunnilleen kerran vuodessa. Ei toi nyt tosiaan iso kustannuserä oo, mutta periaatteesta vituttaa heittää pannuja vähän väliä mäelle. Pitääkö hommata arkivaluraudat pyhämallien rinnalle?
Gigantissa paistinpannut -40%, onko joku katsellut niitä sillä silmällä, että joku olisi oikein edullinenkin? Merkkeinä näyttää olevan: Tefal Logik Swordfish Greenpan OBH Nordica Omaa kokemusta ei ole kuin Tefaleista, jotka ovat kyllä olleet hyviä. http://www.gigantti.fi/search?Searc...rchResultTab=Products&SearchTerm=paistinpannu
Hei. Joululahjaksi tuli uusi toivomani paistinpannu. Halkaisija on kuitenkin 28cm, ja levy muutaman sentin kapeampi. Kysymys: saako induktio kuumennettua pannun kuumaksi, vai kannattaako mennä stokkalle vaihtamaan kapeampaan?