Kankkushamppariateria (mega) jossain Tampere-Lahti välillä olleessa Hesburgerissa. Ai pojat (ja tytöt) että oli makunautinto... Muut kulinaristiset makunautinnot (kreikkalainen, thai) jää kauas taakse. No huh huh.. Aika kallis, vaikka en sitä kielläkään että varmasti vaimo oli sen arvoinen, mutta ainakin meidän suunnassa tuo kauniimpi wannabe-puolisko on ihan hyvinkin tyytyväinen vaikka käydäänkin ihan perusruokaravintolassa (yleensä kreikkalainen tjsp).. Ei se paljon ruoka maksaa vaan seura. Tietysti pitäähän vanhan parin tonnimarkan hintaiseen ruokaan saadakin vastinetta, mutta mieluummin itse henkilökohtaisesti vedän Krug Grande Cuveen ja punaviinihärän kotosalla...
Elämä on... En tiedä vaimokkeen arvosta, kun en osaa rahalla toista ihmistä arvottaa, mutta kyllä meilläkin normaalisti ilallinen kaksin jossain paikallisessa ravintolassa on riittävä. Pitää kai vähän selittää tuota kertaa, ettei tule mitään vääriä käsityksiä perheemme normaaleista viikonloppusyömingeistä! Meillä oli toisaan merkittävä päivä tulossa ja oltiin varattu matka, joka kuitenkin peruuntui ja piti sitten keksiä jotain korvaavaa. Valittiin hieno rafla, johon tuskin muuten tulis mentyä (Helsingissä ei ole montaa noin hyvää ja hintavaa raflaa, ja silloisella asuinpaikkakunnallamme tuskin ensimmäistäkään). Päätettiin unohtaa hinnat ja vedettiin tosiaan ihan koko setti ja eri brenkut kyytipoikana. Oli oikeasti hyvää safkaa, ja kyllä tuo oli kokemuksena ikimuistoisempi, kuin joku apaattinen kaupunkilomaviikonloppu yhdessä Euroopan metropoleista. Käytiin me siinä kaupungissakin sitten myöhemmin, mutta tuota reissua useammin vaimoni puhuu raflaillasta.
Parasta mitä olen koskaan maistanut, oli makaroonilaatikko joskus yläasteella. Sen jälkeen en ole koskaan maistanut yhtä hyvää ruokaa, harmi vain että sitä ei silloin aikoinaan osannut arvostaa tarpeeksi. Huom! Asuin pienempänä maalla, enkä käynyt mitän isoa koulua, jossa ruoka on yleensä "teollisen" makuista.
Vastauksena alkuperäiseen kysymykseen: En mielelläni haluaisi alkaa avautumaan täällä mun seksielämästä, joten jätetään se siihen Vakavasti puhuen, pidän erityisesti banaani-maapähkinä-voileivistä Enemmän vakavasti puhuen, eräät kotiruoat, kiinalainen ruoka ja hyvä lehtipihvi-uuniperuna-annos ravintolassa tuovat parhaat makuelämykset minulle.
Houstonissa joskus vetäisin TEX-MEX ravintolassa ihan tajuttoman hyvät Beef Faijtakset. Joskus reilatessa Etelä-Italiassa eksyttiin hiukan ja saavuttiin sitte bussilla johonkin hikikees kyläpahaseen, missä oli sadonkorjuujuhlat menossa. Torille kaikki mammat olivat sitten tuoneet ruokiaan joita sai maistella sitä mukaa mitä he tarjolle toivat sopivaan hintaan. Ai että kun rosmariinilla ja muilla mausteilla kypsytetty kokonainen possu oli herkkua. Ja kyllä suomestakin saa hyvää ruokaa, mutta tunnelma on hiukan eri kun ruuat tekee ja tarjoilee ihminen, jonka kansanruokia ne ovat. Helsingin paras ravintola on Villetta
Yksi parhaista ateroista mitä olen syönyt on Manhattan Stake Housen grillipihvi maustevoilla ja ranskalaisilla, mikä yleensä hieno elämys. Varsinkin kun maustevoita on liikaa. :thumbsup:
Parasta, mitä olen maistanut? Kyllä se on EHDOTTOMASTI savustettu Pallas. Harmi vaan, että sitä saa todella harvoin, kun ei oo tapana ostaa valmiiks savustettua ja itsellä ei oo oikeen savustusmahdollisuutta, kuin mökillä käydessä. Ja pitkästä välimatkasta johtuen siellä tulee käytyä harvoin. Toisella sijalla on sitten poronkäristys muusilla...
Samaisessa paikassa kävin lehtipihvin med ranskalaiset vetämässä naamariin ja ihan hyvähän ruoka oli. Palvelu myös oli erittäin hyvää :thumbsup:
No niin, muistellaan menneitä eli muistatko ravintolan nimeä? Olisi meinaan Krakovan reissu edessä tuossa keväämmällä ja voisi käydä testaan...
Mielialasta ja päivästähän tuo tuppaa mulla riippumaan mikä on parasta. Joskus nuotiolla paistettu A-luokan grillimakkara maistuu parhaalta ja joskus iso kokoinen hummeri hienossa ravintolassa. Mutta alkuruuista mieleenpainuvin on ollut pehmeä ja äärimmäisen kermainen korvasienikeitto.
Gourmetjutuista: - Täytetty marenkiputkilo, jossa marjavaahtoa sisällä. Käsittämättömän hyvä tuntuma, perusmaut ja upea annos hivelevät kaikkia aisteja. Chez dominique. - Tuoreet paistetut pienet katkaravut barcelonassa Cal Pepissä. Raaka-aineiden tuoreus yhdistettynä nopeaan tarjoiluun ja nopeaan paistotekniikkaa äyriäismakujen keskellä. - Suklaafondant, juustokakku ja mansikkamelba Yksinkertaisista perusmauista: - Meksikömättö. Jossa itse tehty maissitortilla, tuoreesta lihasta jauhettu kastike, raskankerma, tuoreista tomaateista tehty tomaattikastike, tuore cheddarkastike, itse tehty cuagamole ja iso lasi kylmää colaa jäillä ja sitrusviipaleella - Sinisimpukat valkkariliemessä (paljon timjamia ja valkosipulia) ja tuore leipä - 53 asteeseen paistettu sisäfile ja paahdettu pippurikastike - Graavilohi
Heitetäänpä nyt tähän jotain... Mikkelissä käyvien ja hyvästä ruuasta pitävien kannattaa käydä Fernandossa, täällä vaikka Aurapihvi on aika loistava, oikeastaan yhtään ainutta huonoa ruokaa en ks. ravintolasta ole saanut ja käyntikertoja on lähemmäs 20 nykyään. Tuossa viimeaikaisista syömisistä mieleenjäänyt on "grillikauden avajaiset" pari viikonloppua sitten, grillattiin päivän mittaan kolmeen kertaan kaikenlaista hyvää. Possun ulkofilettä + perunoita Perunanyytti tuorejuustolla ja koskenlaskijalla + kanan minuuttipihvejä Härän sisäfilettä perunanyytissä tuorejuustolla Kaikki eväät onnistuivat erinomaisesti ja jäivät hyvin mieleen nam nam nam...
Morjensta vaan kaikille, ekaa kertaa postaan tänne :king: Paras sapuska löytyy lappeenrannasta Tuen grilliltä. Sieltä kun ottaa mukaan tuplajuustohampurilaisen ja kebabin ranskalaisilla niin avot! Nälkä lähtee pakosti ja parempaa en ole syönyt. Jälkiruoaksi Rosson juustokakkua :thumbsup:
Onneksi nykyään ei enää kovinkaan usein saa huonoa ruokaa ravintolassa. Tai sitten mulla on käynyt hyvä tuuri. Mutta niitä hyviä mainitsemisen arvoisia ovat vaikkapa Saludin pippuripihvi ja El Toron maksa, molemmat Tampereella hyväksi havaittuja. Tuota jälkimmäistä suosittelen erityisesti niille, joille on jäänyt kammo maksaruokia kohtaan koulun maksa-porkkanakastikkeesta. :thumbsup:
'' Morgo vaan sinnekin, Hyvä viesti ekaksi kotiteatteri/DVD -aiheiseksi postaukseksi :thumbsup: .Ei maar tervetuloa vaan tänne sekalaiseen kerhoon sekalaisia viestejä kirjoittamaan, vaikka olisihan se nyt jollain tapaa kiva, jos edes ensimmäinen viesti käsittelisi jossain määrin kotiteatteri/dvd -aihepiiriä .
Et kertonut, että maistuiko hyvältä? Ei nyt ihan parasta, mutta kyllä koulun maksaporkkanakastike oli herkullista.
Mistähän muuten johtuu, että ulkoilmassa ruoka maistuu paremmalta kuin sisällä? Yksi parhaimmista makukokemuksista tapahtui intin luonnonmuonaharjoituksessa. Edellispäivänä oli pistetty poro kylmäksi ja raaputettu lihat irti, seuraavana päivänä laitettiin poronlihat pannuun pottujen kera, ai perhana kun oli maukasta syötävää keskellä luonnonhelmaa. Eipä tuota tuoreempaa poronlihaa juuri voi ollakaan :thumbsup: Eikä siinä vielä kaikki, leirin lopuksi laitettiin loimulohet tulille, kylläpä maistui hyvältä sekin. Mistään kovin eksoottisista ravintolaruuista meikäläisellä ei ole niin kokemusta, mutta nämä luonnossa syödyt herkut ovat jääneet hyvin mieleen, olivat sen verran herkullisia. :thumbsup: Toisinaan tietyissä tilanteissa kunnon grillihamppari ranskalaisilla ja kolalla on roskaruokien aatelia!
Paras riippuu tilanteesta, mutta jos yksi valitaan niin sitten se on savustetut muikut (+ ripaus suolaa), joiden seurana uusia perunoita, tilliä ja nokare voita. Kylkeen vielä viileä lasi tunturipurojen raikasta kraanavettä ja kauraleipää + juustoa niin alkaa olla maut kohdallaan.
Helsingin Maharaja-ravintolassa Chicken Tikka Masala. Mutta en tosiaan voisi valita vain yhtä suosikkia ja syödä sitä ikuisesti... Suomalaisista ruoista lähes mikä tahansa mihin on laitettu maksaa on herkkua. Saarioisten maksalaatikko kulkee omassa kielessäni nimellä "Jumalten ruoka". Kotona (vaimon tekemänä) saamista ruoista keskiaikainen hunaja-valkoviinikana ohrapedillä... tai ehkä pestoleivät... niitä riittää!