Rovaniemelläpäin asuvan serkkuni tykönä (joka ei kumminkaan vaikuta tällä foorumilla laisinkaan), heidän perheessään on 20-39PCi. Erittäin vakuuttava jo tuokin vaikka onkin malliston halvimpia malleja. Kenelläkään plazalaisella ei luultavasti ole tuota järeintä, 16-46PCi:tä? Itsellä on sen halvan hinnan takia käynyt mielessä tilata moinen elokuvakäyttöön, tosin ei aavistustakaan mitenkä se loppuhinta muodostuu: - hintana $649 ei kumminkaan kuulosta pahalta vaikka siihen satanen rahtia laitettaisiin. Zipman, olisko sulla tietoa olisi kellään täällä box-mallin SVS:ää? Kommentteja PB12-Ultra/2:sta olisi kyllä äärimmäisen kiva kuulla, hajoaako seinät jne... tuolla nimittäin mennään jo 12-14hz jos jollain kartiolla mennään 19hz:n
Et ole sitten tätä ketjua huomannut. 16-46 PC+ löytyy ja Boksi-Ultriakin pari kappaletta. Ei sillä mennä sen alemmas kuin esim. PB10:kään. Viritystaajuus ratkaisee. PB10:ssä se on noin 19-20Hz ja Ultrassa valittavana 16, 20 ja 25Hz. Harvoin tuota matalinta käytetään, koska sitten enää yksi putki auki ja noin matalaa tavaraa ei ole juuri missään. Pari hyvää Ultran arvostelua. Linkki1 Linkki2
Kiitos näistä, jotenkin mennyt ohi tuo thredi. Paitsi Diamondin kommentit on kyllä tullut sen "subi vihdoinkin" - säikeestä luettua mutta tiedä sitten minne asti. Harmi että Shamen on lähin mua kiinnostavan subin omistaja, en taida kyllä ihan heti olla Vaasaan (?) menossa.
Miksi haluat ostaa juuri sen mallin? 20-39 mallit toistavat suorana 17-18Hz lähes missä tahansa huoneessa. Ja jos haluat, niin voit tukkia yhden portin ja silloin viritys on 16Hz. Mihin tarvitset ulottuvampaa subbaria? Mistä löydät noin matalia taajuuksia?
En varmasti tarvikaan, haluan oikeastaan vain että subi jaksaa täysin väsymättä aivan alas. Laitteesa on myös löydyttävä ne alimmat taajuudet jo ihan vaikka -50dB:llä. Kovaa sitä ei tulla soittamaan ainakaan nykyoloissa. Eli elokuvasubbari olisi haussa, pääsisi tämä laite sitten tuon REL:n tilalle. Tavoitteena on siis rajoittumaton toisto 19-20hz:n mutta ei välttämättä mitään sen jälkeen. Siksi otin tuon isomman mallin koska noissa arvoissa (15,14,19) on aina tietty vaimentuma eli esim. 15hz yltävää pitää soittaa jo melko kovalla jotta siitä saataisiin se 15hz. Tulipa vaikeasti kenties selitettyä.
Nyt on kyllä puurot ja vellit pahasti sekaisin. Esim. 20-39 malli toistaa suorana 18-19Hz, ei mitään vaimennuksia. -6dB piste on noin 15-16Hz. Ihmisen kuulo lähinnä rajoittaa miten hiljaisella noin matalat taajuudet vielä kuuluvat. Sanotaan että 20Hz:llä vaaditaan noin 70-80dB paine, ennen kuin taajuus kuuluu kunnolla. Eli turhaan katselet sitä matalimmalla viritettyä mallia. Se hukkaa vaan painetta ylemmillä taajuuksilla.
Tämä ominaisuus (3 reikää katolla) löytyy sitten vasta 20-39plussasta ja ultrasta. Ei sillä, ettetkö tätä tietäisi, mutta ettei tule väärinkäsitystä kenellekään 20-39PCi:stä (Chauron kun puhui noista halvimmista tuubeista aikaisemmin). Ja Chauron: jos haluut olla varma, että suoritukysyä on niin paljon kuin voit vaan tarvita, niin tilaa vaikka tuo: http://www.svsubwoofers.com/news.htm
Hyvä korjaus. Unohtui itseltä tuo plussa tuosta kirjoittamasta. PCi malleissa ei tosiaan viritys mahdollisuutta. Mutta 20Hz viritys riittää kelle vaan, 16 on jo liioittelua.
Jos saisin valita niin ottaisin PC Ultran nykyisen tilalle omien muutamien syiden takia. Kyllähän tuosta 16-46+:sta saa aika kivat paineet jo, ja suhteellisen matalaakin saa. Bfd:llä testaaminen vain on toistaseksi masentanut/väsyttänyt tämän säätäjän. Pitäisi ilmeisesti muuttaa järjestystä huoneessa, jotta saisi optimisti kuulumaan.
Ittekin olen mielenkiinolla seurannut tätä SVS subbarikeskustelua. Voisitteko kertoa tyhmälle, mitkä kuutiosubbarin ja pyöreänmuotoisensubbarin peruserot ovat. Siis selventäen, valintaperuste ero.
Ulkonäkö, näin yleisesti ottaen. Mikään ei estä laittamasta pyöreään subbariin samoja sisuskaluja kuin kuution muotoiseen.
Jep. Itse huomaan Velodynen 20hz:n hujakoilla olevat äänet eteisen lasioven tärinästä hiljaisilla voimakkuuksilla- tosin, mun SPL1000 alkaakin uuden sijoittelun jälkeen vaimentua "jo" 23hz:n jälkeen jyrkästi. Mutta kovin hiljaisilla äänillä tuo 20hz ei ihmisen kuuloa hetkauta. Esm. leffakatselussa voi olla perusvoimakkuus 75db. Sitten jossain kohdassa on taustajylinää -20db voimakkuudella, niin et kuule. Tärinän voit tuntea kyllä- eli ääni tuntuu vaikkei kuulu.
Kuten todettiin, ulkonäkö on suurin ero. Samoja sisuskaluja molemmissa käytetään (kun katsotaan keskenään vastaavia malleja, refleksiputkissa tosin saattaa olla eroa (?)), mutta se kannattaa huomioida, että useamman elementin järeämmät mallit ovat kuutioita. Kuutiomallia vastaava sylinteri on usein hieman edullisempi valmistuskustannuksista johtuen, sekä toimituskulut pienemmän&kevyemmän paketin takia edullisemmat.
Suurin ero on footprint, eli subin viemä lattiapinta-ala. Sylinterit ovat myös vastaavaan laatikkoon verrattuna halvempia ja kevyempiä josta seuraa halvemmat toimitus- ja alv-kulut. (näin siis yleensä) Sylinteri mahdollistaa maksimipaineen minimirahalla, pl. PB10. E: Päädyinpä toistamaan samaa juttua..
Pyöressä subbarissa on ainakin seuraavat edut: - kotelo on jäykempi joten se ei pääse resonoimaan niin herkästi - kotelorakenne on tehokkaampi koska käytettävä ilma otetaan suoraan elementin takaa - rakenne vie selvästi laatikkosubia vähemmän tilaa leveyssuunnassa. Ei korkeussuunnassa.
En usko refleksiputkissa olevan muuta eroa kuin pituus tai halkaisija. Mitäs muuta eroa niillä oikeestaan voi olla En sanoisi, että sylinterin valmistuskustannukset on paljoa halvempia. Eipä noitten kuutioden valmistus ole sen kummosempaa työtä, melkein helpompaa kuin sylinterin. Sylinteri kun ei kuitenkaan ole paperiputkea Tuossa mun omassa on 3kpl 73,5cm pitkiä (pyöristetyt päät mukana) ja 3 tuumaa paksuja refleksiputkia. Aika pitkiä olivat, ei paljon jää tilaa elementin ja putkien väliin. Ja ilmaa kyllä liikkuu.
Hieman niissä on kuulemma eroa. Tuossa on lainaus SVS:n faq:sta, vaikka sinäkin varmaan olet sen opetellut ulkoa: "Because the cylinder design is so efficient and relatively easy to manufacture, an equivalent box subwoofer will tend to cost more. Not much, but for some folks every audio budget dollar counts. To use the PB1-ISD as an example, it performs virtually the same as a 25-31PCi subwoofer (with the optional, no-cost 22Hz tune we offer). The PCi is $549, the PB1-ISD costs $599. Now, you might light Cuban cigars with $50 bills, but if per chance you don't, at least you understand that a box design can cost a bit more up front. Shipping naturally adds costs too, and depending on where you live you can expect a 25-31PCi to cost roughly $15-$25 less to ship than its PB1-ISD cousin. Our larger box subs will also cost more to ship (though all will be quickly calculated based on your location before you place an order so you can check). Our UPS shipping rates are still amazingly low no matter how price sensitive you are."
Korjattu yleisön pyynnöstä. Mutta voihan niissä putkissa olla koon lisäksi erona esim. materiaali, pyöristykset jne.