Vahva suositus. Kai tuo kauhugenreen lasketaan, mutta Edgar Allan Poe on vahvasti lähnä tarinassa, miljöössä sekä ilmapiirissä. Ei siis ole mikään tehosteilla pelotteleva sarja. Linkit: - https://www.justwatch.com/fi/sarja/the-fall-of-the-house-of-usher - https://www.imdb.com/title/tt15567174/ - https://www.netflix.com/fi/title/81414665 Mode/EDIT: Linkit
Jean Epsteinin perikunta pitää huolen, että ylittämätön versio ei ole tarjolla missään muodossa. Tai heikkotasoinen ja kokoonparsittu vanha DVD löytyy, mutta tilanne on surkea.
Missäs vaiheessa elokuva vapautuu tekijänoikeuksista ja on vapaata riistaa julkaistavaksi kenen tahansa julkaistavaksi. Lasketaanko vapautuminen tuotoksen julkaisuvuodesta, ohjaajan kuolemasta vai mikä on raja josta vanheneminen alkaa.
USA:ssa on ollut outo tapa elokuvan tekijänoikeuksien suhteen. Muistan jo vuosikymmeniä sitten lukeneeni, että Night of the Living Dead on "public domain" USA:ssa. Ainakin täällä todistetaan asia: https://www.studiobinder.com/blog/best-public-domain-movies-list/ Pekka Puupää -elokuvat ovat tekijänoikeuden piirissä vielä kuolemani jälkeen: https://elokuvauutiset.fi/site/uuti...sta-vuonna-2022-elokuvat-pysyvaet-suojattuina Oma mielipiteeni on, että kaikki tekijänoikeudet pitäisi raueta 20 vuodessa. Tällä tavalla esimerkiksi käy lääkepatenteille. Lisäisi kilpailua ja tuottavuutta kaikissa maissa. Nyt esimerkiksi Sibeliuksen oikeudet ovat sellaisten halllussa, jotka eivät edes ole nähneet koko ukkoa. Esimerkiksi muusikko Lauri Porra on osa tätä rälssiä. Olemme täällä keskustelleet Maailmojen sota- aiheesta ja tekijänoikeuksista. Oikein hyvä esimerkki, kun tekijänoikeus raukeaa. Tulee mahdolliseksi tehdä uutta ja ei tarvita veronmaksajien tukia. Suomessa musiikin tekijänoikeus oli aikaisemmin 50 vuotta kuolemasta. Siinäkin oli vuosikymmeniä liikaa. Kun Sibben tekijänoikeudet lähestyivät loppuaan, jostakin syystä lakia muutettiin. Nyt on tuo 70 vuotta voimassa. Aivan sairasta.
Johtunee Disneyn toiminnasta, aina kun joku D:n tuote lähestyy rajaa, aletaan hakea pidennystä oikeuksiin. T: Vesku
Hyvä huomio ja tajusin virheeni, tuli I'll get my coat -fiilis. Jean Epsteinin versio Usherin talon tuhosta on hiljattain saanut uuden restauroinnin, mutta fyysisestä formaatista ei ole ollut puhetta. Sekoitin kaksi ranskalaista Jeania. Jean Eustache (1938-1981) on ranskalainen ohjaaja, jonka tuotantoa ei saa mistään. Poika Boris Eustache vaatii niin kohtuuttomia summia, että mitään ei tapahdu. Tosin on puhetta, että Äiti ja huora (1973) olisi lähellä BD-julkaisua, mutta saas nähdä.
Tarkoitin, että se on outoa, kun menettää tekijänoikeudet jonkun muotovirheen takia. Disneyn lobbaus tekijänoikeuksien pidentämisen puolesta on tunnettu tosiasia. Sitä en tarkoittanut.
Eikös tuo ollut vain oma moka? Jotain miljoonien tukia taisi Suomessakin mennä vähän aikaa sitten ohi, kun ei osattu ajoissa hakea. Ihmisten ammattitaidottomuutta, välinpitämättömyyttä ja typeryyttä ei kannata koskaan aliarvioida.
Joo, muotovirhe on väärä termi. Elokuvan levittäjän virhe kuten yllä todetaan. Sitä lähinnä ajattelen outona, että virhettä ei voinut korjata. Eiköhän tämä OT ole nyt tässä.
NotLD:sta on olemassa se pidennetty versio, ja varmaan yksi syy miksi se aikoinaan tehtailtiin oli, että sille voitiin määritellä copyright uudelleen. Tosin kukaan ei halua nähdä sitä versiota elokuvasta.