Missä ovat uudet tykit?

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana nepa, 02.09.2016.

  1. latexii

    latexii Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 185
    Saadut tykkäykset:
    591
    Ihan kaverilta oli lainassa (Kalibroin laitteen hänelle. Sama kangas ja yhtä pimeä tila kun allekirjoittaneella).

    Tarkoitukseni oli siis sanoa että tuo oma JVC ei ole riittävän kirkas kun on Sonyn nähnyt. Eli tahtotila on nyt hommata kirkkaampi kuin JVC.

    Oma huoneeni on vuorattu valoa imevällä sametilla mustaksi ja katto akustoitu mustilla Ecophon -paneeleilla.
     
    Viimeksi muokattu: 13.09.2024
  2. noeikujoo

    noeikujoo Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 896
    Saadut tykkäykset:
    171
    Valoteho ei tule ihan ilmaiseksi. Suurempi valoteho vaatii yleensä parempaa jäähdytystä ja sitä kautta kovempaa pyörivät tuulettimet. Esim. X30:ssä on 220W lamppu ja se oli varsin hiljainen lampun low modella. X35:ssä on 230W lamppu, joka kuului myös hieman kovempana käyntiäänenä. N5:ssa on 265W lamppu ja se on jo selvästi äänekkäämpi kuin vanhemmat mallit. Mutta kaikki nuo ovat mun makuun liian äänekkäitä käytettäväksi lampun täydellä teholla. Toki ottaisin mieluusti tilalle uudemman laser tykin suuremmalla valoteholla ja ajaisin laseria täydellä teholla, jos tuulettimien melu ei kasvaisi liikaa. Luulisi NZ500:n valotehonkin olevan enemmänkin kuin riittävä jos käytössä olisi laserin täysi teho.
     
    Viimeksi muokattu: 17.09.2024
  3. latexii

    latexii Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 185
    Saadut tykkäykset:
    591
    Tulipa hypättyä Valerion Visionmasterin kickstarteriin. Tuo Max kiinnostelee kovasti. Hinta ois nyt 1999$ allekirjoittaneelle (kun sijoitti kamppiksessa 50$ niin saa 200$ alennusta) ja ilmestyessään 3999$

    Täällä projectorjunkiesin arvostelu tuosta "halpiksesta" eli Plus 2 -versiosta, https://www.projectorjunkies.com/valerion-visionmaster-plus-2-full-review/ Vaikuttaa aika saatanan hyvältä hintaisekseen. (kys. arvostelijalla itsellään siis tällähetkellä 2 JVC :tä.)
     
    nepa tykkää tästä.
  4. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 290
    Saadut tykkäykset:
    1 379
    Hieno juttu, että uusia tykkejä tulee. :)
    Vähän kiinnostaisi tietää enemmän tuosta laser-teknologiasta, mikä tuossa on käytössä. Jos testatussa Plus kakkosessa on tuo natiivikontrasti 1:3000, mikä on dlp:ksi erinomainen, niin millä saavat sen nostettua tuonne 1:4000:aan Max-mallissa. Toivon, että se oikeasti on tuo kalibroinnin jälkeenkin, niin tulisi selkeää kehitystä dlp-tykkeihin.

    DMD-siru on ilmeisesti sama 1080p-natiivi, mitä käytetään valtaosassa muitakin dlp-tykkejä ja 4k saadaan pixel shiftillä.
    Nativikontrasti on samaa luokkaa kuin parhaimmissa laser dpl-tykeissä. EBL-toiminto on mielestäni mitattu väärin. Sitä ei kannata mitata päällä/pois, koska todellisuudessa kuvassa on aina jotain muuta kuin mustaa, jolloin dynaaminen kontrasti ei vain pysty noin koviin lukemiin. Mutta samahan tuo on siis kaikissa tykeissä, kuten omassa Nexigossakin.

    Yksi ikävä asia, mikä vähän korvaan särähti oli se, että kirjoittaja väittää AWOLin ilmoittavan kaikki mittaustulokset rehellisesti. Ehkä nykyään voi noin ollakin, mutta vielä kun itse olin Awolin omistaja viime vuonna, niin heidän markkinointimateriaalissa oli ihan hatusta vedettyjä kontrasti- ja kirkkauslukemia. Mutta tuohan ei nyt tätä tykkiä varsinaisesti koske, vaan pelkästään tekstissä ollutta kommenttia.

    Mutta kaikinpuolin kyllä hyvältä laitteelta vaikuttaa. Onko tuon asennusetäisyys siis sellainen, että tuon voi vaikka olohuoneen pöydälle laittaa vai miten tuo on tarkoitus asentaa?
     
  5. aarno2815

    aarno2815 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 646
    Saadut tykkäykset:
    134
    Tuota asennusta minäkin mietin. Muistaakseni sen linssi on kuvan alareunassa, joten sen asennus täytyy olla pöydällä. Se taas on ongelma johtojen kanssa, kun niiden pitäisi olla katsojan jaloissa. Ei hyvä asia!
    Vai voiko tuon tykin asentaa toisin päin, niin että linssi tulee kuvan yläreunaan, jolloin tykin voi asentaa ylemmäs?
     
  6. latexii

    latexii Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 185
    Saadut tykkäykset:
    591
    Voihan tuon nakata pöydälle tai kattoon. Tuohan ( ja muutkin) ovat ns. short throw laitteita, ei kuitenkaan ultra short throw. EBL:ään en osaa ottaa kantaa, mutta henkilö joka ikänsä on tykkejä asentanut ja kalibroinut niin luulisin olevan tarpeeksi pätevä tuon oikeaoppisesti kalibroimaan. Tokihan voit mennä tuosta AVSForumilta kysymään tai aihetta tutkimaan. Tuossa kalleimmassa mallissa on toki hyvä lens shift.

    Se mikä tuossa on aivan hiton hienoa niin esim. tuo aktiivinen kanssakäyminen facebookissa. Siellä nuo arvon engineerit oikeasti kuuntelee käyttäjiiä
     
    Viimeksi muokattu: 21.10.2024 klo 14:41
    nepa tykkää tästä.
  7. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 290
    Saadut tykkäykset:
    1 379
    Juu, en sinänsä epäile testaajan kykyjä, vaan ainoastaan mietin tuota EBL:n kontrastin mittaamista.

    Täytyy todeta, että tuo EBL:n kontrastilukema on on/off -kontrastiksi aika hyvä, jopa epäilyttävän hyvä ilman jotain fyysistä iiristä.
    Koska laser-dlp -projektoreissa kuitenkin se mustin musta on yleensä aika kiinteä musta ja sitä ei saa tummemmaksi kuin iiriksellä, jota tietääkseni missään laserissa ei ole. Ja toisaalta kirkkautta ei saa juurikaan kirkkaammaksi kuin mitä se natiivina on, paitsi jos heitetään kalibrointi menemään ja lisätään vaikka sinisen kirkkautta. Tuohan on myös se periaate, millä monien projektorien EBL toimii, että tietyissä rajoissa muutetaan kirkkauksia ja yleisesti dynaamisesti kirkastetaan kuvaa, kuten tuon testin kuvista huomaa. Mustan taso ei käytännössä muutu, vaan tekemällä kuvaa muuten kirkkaammaksi saavutetaan suurempi kontrastivaikutelma.

    Suoraan tuosta testistä: When activated, a special algorithm adjust on the fly frame by frame various parameters such as the power of the laser engine, the gamma curve and the RGB levels for each IRE of the grayscale.

    EBL tilassa kalibrointi on melko hankalaa, kun värien kirkkaudet muuttuvat ja toisaalta jos natiivina kalibroidaan ja laitetaan sitten EBL päälle, niin taas lähtee värit karkaamaan.
    Mutta on sitten tietenkin eri asia, että huomaako "vääriä" värejä, kun EBL on päällä. AWOLissa huomasin, mutta ainakaan toistaiseksi Nexigossa en ole huomannut tuota. Ja itse en niin tarkka ole, että liikaa tuon EBL:n antaisin vaikuttaa omaan katselukokemukseen.

    Tietenkin, jos haluaa parasta mahdollista väritarkkuutta, niin sitten EBL pois ja menee täysin natiivina ja siinäkin kyllä tuo laite on oikein hyvä tuolla natiivikontrastilla.

    Sitä mietin myös, että tuollekin projektorille (kuten AWOLille ja Nexigolle) luvataan natiivi 24fps kuvatila, mutta miten hemmetissä se oikeasti tehdään, jos dlp on 60fps ihan noin fyysiseltä rajoitukselta. :D Mutta ihan hyvin tuntuu tuo mullakin toimivan. Itse tosin olen interpolaatiofriikki, joten meikän luo ei kannata tulla leffoja katsomaan, jos sulavasti kuvasta ei tykkää. :D