Onko Quentin Tarantino mielestäsi taiteellinen nero vei pelkkä kupla?

Keskustelu osiossa 'Elokuvantekijät' , aloittajana CleverIndeed, 30.05.2012.

  1. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 197
    Saadut tykkäykset:
    1 331
    Enpä ole, mutta pitäisi kyllä. :) Tuo nimi kyllä kuulostaa jotenkin tutulta, mutta tuskin tuosta elokuvasta.

    Harmi, jos Tarantino jättää seuraavan leffan viimeisekseen. Ei taida muita ohjaajia olla, joiden elokuvista voi olla varma, että ovat hyviä. Scorcese ehkä toinen. Spielbergiinkään ei ole satavarmasti voinut luottaa.
     
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  2. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 712
    Saadut tykkäykset:
    354
    Tarantinohan on nyttemmin ilmaissut halukkuutensa tv-sarjojen tekoon ja ollut myötämielisempi sen suhteen. En toisaalta pistäisi vastaan, jos äijältä tulisi vaikka neljän tai viiden vuoden välein joku ~6 jakson minisarja. Tosin olen sitä mieltä, että Tarantinon ei olisi pitänyt alun alkaenkaan kailottaa ääneen jotain ideaa viimeisestä elokuvasta, koska nyt ukon on aiempaa vaikeampi pyörtää puheitaan ja peruuttaa, jos se vaikka haluaakin tehdä uuden elokuvan.

    Enkä ymmärrä miehen omia puheita siitä, kuinka hän ei halua päätyä sellaiseksi has beeniksi, koska kyllä miehen filmeissä edelleen riittää virtaa ja Once Upon a Time in Hollywood on miehen parhaimpia ja viihdyttävimpiä elokuvia kaikessa laveudessaan. Ilmeisesti Tarantino on aina ollut sellainen, joka puhuu ja sylkee pihalle mitä sattuu ja myöhemmin vasta ajattelee mitä tulikaan sanottua.

    Sitten se siirtyy vaan tekemään tv-sarjoja; "joo mää sanoin lopettavani elokuvien teon, mutta saan silti tehdä tv-sarjoja jos haluan! hähää tälleen kierrän sanomisiani!"
     
    nepa tykkää tästä.
  3. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 097
    Saadut tykkäykset:
    436
    Tarantino kuitenkin lähestyy jo eläkeikää, ja vaikuttaa mieheltä jolla on tapana ns polttaa kynttilää molemmista päistä. Siis tekee leffoja käsikirjoittajan, ohjaajan, tuottajan, PR-henkilön sekä joskus näyttelijänkin roolissa, 110% teholla. Ehkä hän ei vaan enää jaksa sellaista.

    Verrataan tuota toimintatapaa vaikka Clint Eastwoodiin, jolla on jo paljon pidempi ura takana - hänen työskentelytapansa on ollut sivusta katsoen melkeinpä suomalaista, puhuu vähän mutta asiaa ja tekee sen mikä on tarpeen eikä enempää. Sillä tavalla jaksaa pitkään.

    Mitä Rolling Thunderiin tulee niin hämärästi tuntuu tutulta, olen ehkä kauan kauan sitten nähnyt sen. En muista, ehkä luokkaa 30v sitten.
     
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  4. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 315
    Saadut tykkäykset:
    602
    Ja aina voi tehdä sen Kill Bill Vol 3:sen, sitähän ei lasketa ;)
     
  5. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 568
    Saadut tykkäykset:
    183
    Mainio kostoleffahan tuo Rolling Thunder on, pitkälti Devanen ja TLJ:n loistavien roolisuoritusten ansiosta.
     
  6. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 315
    Saadut tykkäykset:
    602
    Mennyt ihan ohi, että Tarantinolla on oma podcast yhdessä kaverinsa Roger Avaryn kanssa nimeltään The Video Archives, missä juttelevat elokuvista. Ekassa jaksossa olivat katsoneet Dark Starin ja Cocaine Cowboysin. Aivan loistavaa ja informatiivista kuunneltavaa. Löytyy ainakin Spotifysta.
     
    Viimeksi muokattu: 18.04.2024
    nepa tykkää tästä.
  7. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 315
    Saadut tykkäykset:
    602
    Noniin, tämä Movie Critic on nyt sitten kuopattu QT:n toimesta...

    https://variety.com/2024/film/news/quentin-tarantino-scraps-the-movie-critic-final-film-1235974531/
     
  8. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 250
    Saadut tykkäykset:
    1 045
    Epäilemättä ratkaisu oli täysin oikea. Yksittäisistä ennakosuitsutuksista huolimatta resepti vaikutti alun alkaen kömpelöltä ja perusjuonikuvio korkeintaan tikkuaskin kanteen kirjoitetulta, mikä ohjaajan edellisiäkin elokuvia suoremmin, mutta yhtäkaikki itsestäänselvästi, olisi varmasti vain jäänyt olemassaolonsa velkaa keskeiseen rooliin kaavaillulle periodille. Aihepiiriltään hajuttomia, mauttomia ja värittömiä tarinoita tuotetaan kulttuurin tappioksi ja katsojien toleranssin äärirajoja härnäten jo aivan liikaa.
     
  9. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 712
    Saadut tykkäykset:
    354
    Eipä yllättänyt, Quentin on tuuliviiri. Jos ja kun äijä yrittää rakentaa tätä viimeistä kymmenettä elokuvaansa, niin eiköhän seuraavaksi törmää samaan ongelmaan, että se "viimeinen, suuri mestariteos" ei koskaan voi olla kyllin hyvä ja upea hautakivi, joten taas viilataan, kuopataan koko projekti ja jahdataan seuraavaa ideaa maailman tappiin saakka eikä sitä viimeistäkään elokuvaa saada koskaan aikaiseksi. En haluaisi Tarantinon jäävän tällaiseksi, koska selkeästi virtaa ja ideoita riittää.

    Mies taisi kaivaa itselleen kuopan näillä sanomisillaan, olisi vain jatkanut elokuvien tekemistä ihan normaalisti ja viimeinen elokuva on sitten se, mikä on.
     
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  10. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 511
    Saadut tykkäykset:
    1 229
    Tämä. Miksi ihmeessä päästelee tuollaisia sammakoita? Tai ei pysty perumaan sanomisia?
    Onhan näitä tietysti nähty. George RR Martin lupasi seuraavan kirjan vuonna 2015 tuotantoyhtiölle, jotta TV-sarjan tapahtumat eivät menisi pidemmälle kuin hänen kirjallinen tuotanto. No, nyt on odoteltu lähes vuosikymmen tuon jälkeen sitä seuraavaa kirjaa.

    Ehkä Quentinilla ei ole tarvetta rahalle ja voihan olla, että seuraava uutinen on joku RIP tyyppinen ja kaikki jäävät miettimään ala, että millainen se Kubrickin Napoleon olisi ollut?