Seikiltä kohta kukkaroystävällisiä työpöytä-malleja http://www.pcper.com/news/Displays/...-Ultra-HD-Monitors-HDMI-20-and-DisplayPort-13 http://www.digitaltrends.com/comput...inch-4k-pc-monitors-2015-release-date/#!72IZp Seiki will introduce three different sizes including a 28-in (28U4SEP-G02), 32-in (32U4SEP-G02) and 40-in (40U4SEP-G02) offering with the following specs: •Vertical Alignment (VA) LED panel technology with 3,840 by 2,160 4K Ultra HD resolution •12-bit color processing and 14-bit gamma mode •HDMI 2.0, DisplayPort 1.3, MHL 3.0, DVI and VGA standards display connections •Picture-by-picture (x4) and daisy chain mode •USB 3.0 hub (1 upstream and 2 downstream) •VESA-compliant adjustable monitor stand with quick release
Jos kelataan leveälle filkalle(>35mm) tai Technicolorin värierottelutekniikalla kuvatut leffat, ni vois hyvinkin kuvitella resoa löytyvän yli 4k. Ainakin pienellä kikkailulla, jos ei raakaskannauksessa. Ja onhan meillä noi IMAXitki... 8k-skannereiden kehittely ei vain vielä ole ollut kaupallisesti kannattavaa, kun esitystekniikkaa ei oikein ole...
Niin, nimenomaan, ne leffat jotka on kuvattu filmille. Mutta kun harvat nykyleffa on kokonaan 100% filmille kuvattua matskua. Kaikki tietokoneella jälkeen päin lisäillyt erikoistehosteet ovat vain korkeintaan 2K tarkkuudella. Uusimmatkin ison budjetin nimikkeet kuten Hobitit ja vastaavat ovat tietokonegrafiikoiden osalta tukevasti jumissa 2K maailmassa. Ja siitähän toi viittaus juuri tulikin, eli viimeksi noin 20 vuotta sitten on tehty sellaisia leffoja, joissa ei käytetä merkittävää määrää teitokonegrafiikkaa ja jotka on kuvattu kokonaan suoraan filmille.
Vähän näistä vielä itse ymmärrän, mutta eikö MPEG-DASH ole yksi mahdollinen tekniikka ABR:n tekemiseen ja taas HbbTV yksi keino tuoda älytelevisiopalveluita IP-yhteydellä varustettuun televisoon. Käytännössä siis HbbTV yleistymisestä ei ole mitään varmuutta ja jos se joskus yleistyisi, sen avulla voidaan toimittaa kotiin erinäisiä palveluita, joissa voi (mutta ei pakko) olla käytössä ABR. Jos ABR on käytössä, se taas voi olla toteutettu myös muulla tekniikalla kuin MPEG-DASH:lla. Kaapelissa 4k kuvaa varmasti välitetään jo tuota ennen, terrestialverkossa tuolla 8Mhz ilmeisesti voisi tehdä laadukasta kuvaa, mutta en osaa sanoa miten paljon ilmarajapintaa on tähän käytettävissä. Taas arvailua, kun en kaikkea tajua: Eikö tämä HSL vs MPEG-DASH ole puhtaasti softatason asiaa kun taas H256:ssa ongelmana nimenomaan on rautatason puute. Eli kunhan 265 tulee, sen sisällä itse ABR toteutus voi olla kumpaa vaan. Tällä hetkellä taas tilanne on, että MPEG DASH tukea ei kovin laajasti löydy (vahvasti kasvamaan päin) kun taas HSL tukea tukevia tuotteita on helppo löytää. Oman mausteensa soppaan laittaa DRM, Playready tietääkseni tukee MPEG-DASHa, mutta tämä ei suinkaan ole tilanne kaikilla DRM softilla.
Aaa, flunssa haittaa ymmärrystä. Mut siis tosiaan 40-70-luvuilla kuvatut megaleffat voi hyötyy 4k:sta, jos jaksetaan lähteä kameraoriginaaleista, tai ne edes on kondiksessa. Vois kyl kuvitella, et top100 leffat viimeiseltä 20 vuodelta kandeis efektien suhteen rendata uudelleen. Varsinkin jos workflow on arkistoitu. Lucashan ei tätä enää tee, saa nähä löytyykö muita innokkaita...
2017 ei varmasti katsota, koska 2016 on Rio de Janeiro Brasilia kesäkisat ja 2018 Pyeongchang Korean tasavalta talvikisat Sitten toinen seikka, joka tuottaa tuskaa on YLE. Vaikka sopimus päättyy Digitan kanssa, se ei tuo mitään UHD:tä. Saisivat nyt ensin tuon FullHD:n kurakanavien sijaan.
Mikäs 4k telkkari (>=65" kokoluokassa) on tällä hetkellä hyvä valinta n. 3ke hintaluokassa? Olisiko Samsung UE65HU7505 järkevä valinta? Onko sieltä tulossa nyt tuohon hintaluokkaan uusia telppejä lähiaikoina, että kannattaisi odotella?
Kappas, hyvä tietää. Kaippa se on vielä odoteltava. Kerkeääpähän ainakin siinä samassa halvempienkin töllöjen hinnat tippua.. Otetaan siis pieni aikalisä. Tuota olen miettinyt, että pelittääkö jengillä nämä Ruudut, Katsomot yms. selaimen/apin kautta hyvin, eli ei pätki tms..? Kaverin luona olin viikonloppuna katsomassa hänen uuden Samsungin töllön ja Viaplayn kautta lätkää, niin pientä nykimistä oli havaittavissa. En sitten tiedä, oliko asetetukset yms. päin persettä, netistä ei ainakaan ollut kiinni. Ei perehdytty asiaan tarkemmin ja kaveri ei ole näiden asioiden kanssa niin tarkka. Meinaan vain, jos ostan viimeisen päälle uuden telkkarin yli 3000:lla, enkä haluaa enää käyttää tietokonetta siinä välissä streamien katseluun, niin kai nyt saan pätkimätöntä kuvaa kuitenkin? Vai onko ne lähetykset vain vielä niin paskoja vai mikähän tuossakin oli ongelmana. t. Aloittelija.
Silmäsi eivät ole valehdelleet - pääsääntöisesti streaming-palveluissa on paljonkin parantamisen varaa. Esimerkiksi joillakin Streaming-tarjoajilla HD on vain mainoskikka ja näennäisesti tarkempi kuva vesitetään nykivällä ja epäluonnollisella kuvanlaadulla, katsoipa sitten millä laitteella tai client-ohjelmistolla tahansa. Omat kokemukset laatujärjestyksessä sen enempää ongelmia esittelemättä: 1. Netflix (ylivoimainen) 2. Yle Areena 3. Katsomo 4. Viaplay 5. HBO 6. Ruutu Muita Streaming-palveluita en ole juuri kokeillut (esimerkiksi Filmnet ja C More Play). Viaplayssä kokeilin myös luonnollisesti NHL Game Centeriä, jonka laatu oli nykivähköä, mutta itse katsomiseen välttävää. Veikkaanpa että suurin syy heikohkolle laadulle on se, että palveluiden suoma määrällinen materiaali on katsottu korvaavan laadun puutteet. Toivottavasti olen väärässä, mutta näillä mennään. Tällä hetkellä käytössä myös Sonera Viihde, joka on ehkä jopa 6. paikkaa pitävää Ruutua heikompi esitys.
Tuo 77" oli jo ihan kaupassakin nähtävillä täällä Berliinissä. Hintaa aika reippaanlaisesti 39999. Messuilla oli myös Panasonicilta protomallinen OLED, joka näytti testimateriaalilla melkoisen nätiltä. Selvästi messuilla oli 4K "se" juttu. Myös kaarevuus on nyt in. 3D:tä ei näkynyt enää juuri missään.
Kiitoksia selvennyksistä. Mistä se sitten taas johtuu, että jos katson samaa lähetystä PC:n ja sen oman näytön kautta, niin tuntuisi, että kuva on paljon jouhevampaa ja se ei välttämättä pätki lainkaan? Sitten taas sama lähetys suoraan töllön kautta tai läppäri + HDMI-piuha + TV ja kuva ei enää olekaan nykimätöntä.. Pahoittelut offtopicista. Olin vielä joku aikaa sitten siinä uskossa, että nämä streaming-palvelut tulisivat pelittämään käytännössä yhtä hyvin, kuin katsoisin vaikka lätkää suoraa kaapeliverkon/telkkarin kautta. Ostin esim. Ruudun SM-Liigapaketin vuodeksi, mutta jos laatu on tämä, niin jatkossa täytyy vakavasti harkita, että ottaisi nämä paketit sitten maksu-tv kortin kautta.
On ja on. HbbTV toimii jo suomessakin ihan ok. Käytännössä, jos vanhan kaavan mukaan mennään, niin vain MPEG LA on tarpeeksi vakaa ja turvallinen standardi, johon DVB osapuolet luottavat (mm. selkeät patentit). BBC on aina ollut YLEn esikuva ja hyvä niin, ettei suuria "harhapolkuja" tule pienen suomenmaan kansalaisten maksettaviksi. HbbTV tekee paluukanavan (ja hybridin) mahdolliseksi DVB-lähetyksiin jolloin mahdollista käyttää eri DRM-tekniikoita, tekstejä, ajastuksia, statiikkaa,.. vain saatavilla oleva kaista (tai sovittu) on rajoitteena eri toteutuksille. EU tavoitteena on 700MHz mobiilikäyttöön 2020 mennessä ja sen alle olevat taataan DVB-käyttöön vuoteen 2030 saakka. 2015 maailman radiokonferenssissa päätetään tarkemmin. Nykyisin mobiilissa (LTE cat6) päästään 300Mbps nopeuksiin ja kehityksen jatkuessa DVB joutunee väistymään kokonaan [veikkaan, että YLE kuitenkin jatkaa 2016 jälkeenkin DVB-jakelua, koska se on todennäköisesti edelleen halvin toteuttaa lain täyttymiseksi, eli Digitan + DNA hinnoittelu ratkaisee (tosin kansalaisille tulee myös taata laajakaista suomen joka kolkkaan)]. Kaapelihan ei ole muuta, kuin verkonjatke, johon signaali tulee yleensä pääasiassa muualta. Kaapelin etu on, että voidaan lähettää eteenpäin useista lähteistä (satelliitit, antennit, netti) ilman radiohäirintää. 4K ollessa kyseessä kuvittelisin ihan piirisarjan väylänopeudet ja muistikapasiteetin olevan tiukilla + DRM tiukat vaatimukset. Pelkkä HEVC saaminen toimimaan on ollut vaikeaa mm. Panasonicilla ja Philipsillä, joten ihmettelen jos pelkällä softalla näinkin vaativa juttu saataisiin toimimaan IMO. HSL on muuten Applen juttu ja ei sisällä natiivia DRM-tukea, jos oikein ymmärsin? Suuret sisällöntuottajathan ovat nimenomaan tilanneet Microsoftilta omiin tarkoituksiin sopivan DRM-kikkareen, jota on perinteisesti lähes kaikki käyttäneet (harhaluuloa on paljon, että MS olisi itse keksinyt tämän drm käyttäjien kiusaksi ) Mukana mm. Apple, Adobe, Microsoft, Netflix, Qualcomm. ISO/IEC 23009-1 juna kulkee jo ja tuskin pysähtyy, kuten totuttu näkemään.. Aiheeseen liittyy paljon eri lyhenteitä ja "hebreaa", joista en ole lähellekään perillä, joten nämä vain tällaisia harrastelijan päätelmiä (osin huhujakin), mitä eri lähteistä olen ymmärtänyt. Korjatkaa ihmeessä jos selkeitä asiavirheitä! "Streaming-media" -tekniikasta kiinnostuneille hyvä lähde esim. http://www.streamingmedia.com/ (valitettavasti suomeksi hankala löytää uusimpia tekniikka juttuja) Lähti vissiin rönsyilemään (tuleva, mahdollinen 4k) BD vst. nykyinen 4K Netflix "laatuväittelystä" tämä juttu ja siitä voisi jatkaa täällä https://www.dvdplaza.fi/forums/forumdisplay.php/252-Yleistä-streaming-palveluista sekä BD osalta https://www.dvdplaza.fi/forums/forumdisplay.php/171-Blu-ray-amp-HD-DVD-yleistä jos tarvetta? Avoimista asioista kuitenkin vielä kyse, mutta seurannassa on :thumbsup: Kehitys ei lopu ja se on ainoa varma asia.
Ai hitsi, kiitos korjauksesta :thumbsup: Kyyllä YLE on jo HD ajassa pääosin https://www.dvdplaza.fi/forums/forumdisplay.php/40-Digi-TV-vastaanotto (löytyy myös HbbTV ketjua)
Itse kävin juuri eilen verkkokaupassa kuolaamassa noita 65" malleja. Kaarevat taitavat olla tällähetkellä eniten omaan mieleen. 8505 mallia tuli hypisteltyä mutta fiilikseksi jäi sellainen että käyttöliittymä itsessään on melko tahmainen... Smart ominaisuudet taitavat olla tuossa hieman paremmat kuin halvemmissa malleissa.. Hinta tosin sylettävät 3500e.. Mutta liiketoisto ei ollut kylläkään tuossa laitteessa täysin sulavaa ja mielestäni joidenkin kanavien sd kanavien skaalaus toimi huonommin kuin monta vuotta vanhemmassa nykyisin käytössä olevassa sampassa... Mitäs omistajat ovat ovat mieltä? Riittääkö piirisarjoissa vielä puhti kun pikseleitä on pamahtanut yhtäkkiä nelinkertainen määrä..? Päivittääkö tuo evolution kit kaikki piirisarjat, virittimet yms? Mietintää aiheuttaa myös se että onko tuosta 4k sta mitään hyötyä. Täällä haja-asutusalueella ei tarvi kuvitella saavansa 4k matskua vielä piiiitkään aikaan mistään.. Jotain klippejä ehkä kännykällä mutta siihen se melkeen sitten jää. Tällöin malliksi voisi sopia UE65H8005 2700e hinnalla. Mutta onko noi fullhd mallit nyt sitten kuitenkin menneen talven lumia, evolution kiteistä ei paljon apua noiden kanssa taida olla...
http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...Smart-4K-Ultra-HD-3D-LED-televisio-1250-Hz-Wi Tämä malli olisi 2499€. Kokoa olisi 65"n ja löytyy hdmi2.0, hevc, ja muut. Mahtaako tässä mallissa olla sama firmware kun pikkuveljessä joka uusimmalla beta firmwarella oli korjannut kuvanlaatua ja sai suositukset hdtv testiltä ?
^Vituttaa. Ostin 13 päivää sitten LG:n 65" köyhemmän mallin tolla samalla hinnalla! Kusetusta! Voiskohan kaupan viel perua...
Mistä ostit, luulisi että voi perua. Aika uhkarohkeaa ostaa kyllä ilman hevc:tä ym olevaa "karvalakkiamallia". Onko telkka muuten ollut hyvä?