AixFOAM akustiikkalevyt

Keskustelu osiossa 'Kimppakauppa' , aloittajana Cyborg, 12.04.2009.

  1. visionary

    visionary Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    13.07.2007
    Viestejä:
    207
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeilin siten että std flat paneeleita (40cm x 80cm x 5cm) laitoin 10kpl taktisesti oikeisiin paikkoinhin; ensiheijastuskohtiin sivuseinille ja kuuntelupaikan taakse, jo tällä yläpää selkeytyi kuultavasti, MUTTA ei kyllä tosiaankaan riitä alkuunkaan. Zetot ei ole ehtineet vielä seinälle. Vaahtomuovipaneelien taakse olen hommaamassa Parocin 30-50mm akulevyjä. Pintaprofiilia mukaillen olisi tarkoitus vielä verhoilla wigfoam-paneelit.

    Huonekoko on 4x6m, kuuntelupaikka ja laitteet ei ole symmetrisesti huoneeseen nähden joten hiukan ongelmia tästä tulee. Vasemmalle puolelle jää isompi huonetila kuin oikealle. Kaikenkaikkiaan seinille tulee 10Kpl flat, 10kpl wedge, 10 kpl zeta, kaikkien taakse Parocin levyä 30-50mm paksua, muutama Parocci sellaisenaan ja yhteen ongelmanurkkaan bassoansa katosta lattiaan. Nuo Aixfoamin 45x45x100cm bassoansaelementit vaikuttaisivat helpolta ratkaisulta.
    Kun budjetti ja aika antaa myöden niin huoneeseen tulee osittain alaslaskettu akustiikkakatto - ja vaimoke tykkää tästä kaikesta toodella paljon... :D
     
    Viimeksi muokattu: 09.06.2009
  2. aarno2815

    aarno2815 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 661
    Saadut tykkäykset:
    137
    Nojoo. Sinulla on sentään suorakaiteen muotoinen huone, minulla aika täydellinen kuutio-mitat taisivat olla 3m(l,)x3,5m(p)x2,55m(k) ja yksi kulma vajaa(komero 60x80cm). Ajattelin laittaa kattoon 60x60cm ecophone-levyä(2cm paksua) liimaamalla. Sen jälkeen kuulostelen tilannetta.
    Nykyisin korkeat äänet korostuvat vieläkin-syynä tuo ruiskutasoitettu kipsilevykatto. Katon osittainen akustointi oleellisesti parantaa tilannetta. Sitten lisään seiniin wigfoamia. Taidan heti laittaa tuota wigfoamia tilaukseen tuo 10 levyä lisää Standard Wedgeä 7cm paksuna, sitä menee taatusti kuitenkin. Bassoansoille ei ole missään tilaa, mutta en taida tarvitakaan. Ostan kyllä jonkun suputtimen pääkaiuttimien tueksi, ehkä Gallon TR-1:n. Toinen mahdollinen on BK:n oliko se XLS200?

    Vaimo ei ole sentään säröillyt-kyseessä on minun oma musiikkihuoneeni.
     
    Viimeksi muokattu: 09.06.2009
  3. DVB-G

    DVB-G Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Kontaktiliimojen ohenne, esim. asetoni, haihtuu nopeasti. Eikä se jätä minkäänlaisia hajujäämiä. Useita litroja itse käyttäneenä (ostan litran liimaa ja litran sille tarkoitettua ohenninta) ja hajuille yliherkkänä tiedän asian. Jäämähajuja ei ole, vaikka ennen haihtumistaan liuotin tietysti haisee voimakkaasti.

    Tärpättiohenteisia maaleja en voi käyttää lainkaan, ne haisevat useita kuukausia, eräät venelakat jopa useita vuosia. Ja haju on todella ärsyttävä, ällöttävä, tympeä. Mieluummin hengittelen tinneriä ja muita vahvoja huuruja, niiden "maku" on parempi, kliinisempi.

    Jos vie akustolevyn parvekkeelle tai pihalle, ja sivelee ohennettua kontaktiliimaa levyn taakse, kahden tuuman levyisellä kertakäyttösiveltimellä, vartin kuluttua haju on jo poistunut. Tunnissa viimeistään. Levy voidaan viedä sisälle. Jotta ulkopöly/roskat eivät laskeutuisi tahmeaan liimaan, pidetään levy ylösalaisin eli profiilipinta kohti taivasta ja maalataan levyn alapintaa liimalla.

    Sprayliiman käyttö on vieläkin nopeampaa.

    Ja tahrat saa sormista pois sillä ohenteella. Sivellin hävitetään, se muuttuu 15 minuutissa ihan tönköksi, eikä kannata haaskata kallista ohenninta 0,xx euron siveltimen pesemiseen. Siveltimiä myydään usean kappaleen pussukoissa parilla eurolla, eli yhden siveltimen hinta jää jonnekin 0,15 euroon tms. Pikku hinta kun vertaa kymmeniä euroja maksaneeseen akustolevyyn.

    Helpointa on sivellä koko akustolevyn takapuoli ohennetulla liimalla. Jos tietää etukäteen miten kiinnitys tullaan suorittamaan, riittää kun sivelee 50 mm leveää "maaliraitaa" niille kiinnitysalueille, esim. kiertää levyn takapinnalla reunat 50 mm leveällä liimakaistaleella ja lisäksi levyn takaosan keskelle pelikortin kokoinen läiskä.

    Kattokiinnitykseen suosittelen koko takapinnan sivelyä.
    Seinäkiinnityksessä voi rahaa säästääkseen sivellä takapuolelta vain reunat ympäri sekä lisäksi muutamia kaltereita eli pystysuuntaisia vetoja, 50 mm leveitä.
     
    Viimeksi muokattu: 09.06.2009
  4. MikkiHiiri

    MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 761
    Saadut tykkäykset:
    14
    Läpäiseekö asetonia käyttänyt myös puhallusratsian?

    :D :D Jotenki vaan pisti naurattamaan tämä viesti.
     
  5. DVB-G

    DVB-G Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Liuottimien haistelu tuhoaa aivot. En haistele liuottimia huvin vuoksi.

    Kun ne haihtuvat jakeet ovat taivaalle haihtuneet, sen jälkeen jää jäljelle litkulle ominainen löyhkä, joka on erilainen eri liuottimilla ja liima-aineilla/maaleilla. Ja siis mitä nopeammin haihtuva on se liuotin, sitä vähemmän haisee jäljelle jäävä materiaali. Esim. vesiohenteiset maalit voivat haista pahalle, vaikka vesi onkin hajuton aine.

    Dieselöljy (ja joskus bensiini), jota käytän luvatta (polttonesteitä ei saisi käyttää mihinkään muuhun kuin polttamiseen) ketjujen ja metalliosien pesemiseen, haihtuu äärimmäisen hitaasti ja se myös haisee kuvottavan pahalle, eli en missään tapauksessa käyttäisi dieseliä maalin tai liiman ohennukseen. Bensakin haisee pahalle, ja maistuu, eli kun nuolee bensassa kastuneita sormiaan, suuhun jää paha maku. Ovat liian hitaita haihtujia halvat polttonesteet ja vesi.

    Trikloorietyleeni, ja mitä niitä nyt olikaan menneinä vuosina mukavia supernopeita liuottimia, ennen kuin ne vedettiin pois rautakaupoista, olivat niin vikkeliä haihtumaan, että karkasivat ulos suljetusta pullostaan puolessa vuodessa. Keuhkoihini luultavasti, siis sisäilmaan, tietämättäni. Mutta mitään pahaa hajua näistä erikoisnopeista litkuista ei jää jäljelle. Mitä rajumpi haihtuja, sitä enemmän minä kumarran astian ylle hengittämään ihania huuruja, jotta se viimeinenkin tyhmä aivosoluni liukenisi pois kuleksimasta.
     
  6. visionary

    visionary Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    13.07.2007
    Viestejä:
    207
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja lisätilaus Wedgeä lähti Wigfoamille... Josko saisi lomakuukauden aikana kaikki levyt seinille. Wedge paneelit olisi tarkoitus pistää puoliksi ja 40x40cm palat shakkilautamaiseksi kuvioksi ladottuna tehdä 2 kappaletta 80x160cm akustiikkapaneelia ja yksi 80x80cm, taakse 5cm paksu flat paneeli. Aixfoamin bassoansat menee todennäköisesti hankintaan syksymmällä.
     
  7. aarno2815

    aarno2815 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 661
    Saadut tykkäykset:
    137
    Minä sain juuri 10 kpl Standard Wedgeä lisää. Pari levyä olen niistä vain liimannut, mutta lähipäivinä, ehkä jopa tänään laitan lisää. Akustiikka on parantunut korvin kuultavasti. Vielä on kuitenkin sellaista nopeataajuuksista tärykaikua. Onneksi on vielä 2 kpl kattolevyjäkin jäljellä, eiköhän tuo siitä...

    Herttoniemen Matkahuollossa kertoivat, että joku kotiteatterin rakentajaksi tunnustautunut oli käynyt hakemassa heiltä tavaraa(ymmärtääkseni saman firman-), liekö Plazalainen?
     
  8. visionary

    visionary Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    13.07.2007
    Viestejä:
    207
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ollut minä ainakaan Hertsikassa, tuli asioitua viimeksi Kampissa :)
     
  9. Joope

    Joope Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2006
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko joku tilannut tuolta AIXfoamilta levyjä? Yritin itse pistää tilausta sisään eilen, mutta maksu ei onnistu eivätkä tunnu sähköposteihinkaan vastailevan.. ei kai siellä koko pulju lomalla voi olla.
     
  10. Joope

    Joope Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2006
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaahas, olikin vain liian tiukat turva-asetukset selaimessani, nyt onnistui :)
     
  11. KMOK

    KMOK Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    21.06.2002
    Viestejä:
    1 941
    Saadut tykkäykset:
    37

    Miten on tilaus edennyt? Minunkin pitäisi laittaa tilausta parista laatikosta menemään. Kuinkahan pitkään noiden toimitus kestää?

    Onko jollain muulla kokemuksia AIXfoamin levyistä? Olisivat neliöhinnaltaan melko reilusti halvempia kuin Wigfoamit...
     
  12. skene2

    skene2 Guest Guest

    Liittynyt:
    21.03.2007
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Luettuani DVB-G:n useammankin akustointia koskevan artikkelin näiltä sivuilta, kysy, että olisko se toi SH015 1000mm paksuisena paras valinta ja ladottuna vuorotellen vaakaan ja pystyyn?

    http://www.aixfoam.com/cgi-bin/shop...MAIN_ID=7455&ART_ID=22&ART_ID=22&FUNC_ID=8004

    vai kannattaisko noista rakentaa mix, jossa on vuorotellen SH015, SH002, SH003, SH004 paneeleita?
     
  13. DVB-G

    DVB-G Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Paksuus eli vaahdon kokonaismäärä (massa) kuutiometrissa on oleellisempi asia kuin profiilin muoto. Eli 10 cm paksu alkeellisen simppelin profiilin omaava tuote (esim. 3 kiloa painava neliömetrin palanen) on tehokkaampi vaimentaja kuin 5 cm paksu maailmankaikkeuden parhaan superhyper-profiilin omaava tuote (joka painaa 1,5 kiloa neliömetriltä).

    Profiilimuotoja ja suuntausta voi ja kannattaa vaihdella, mutta vain jos paksuudesta/massasta ei tingitä.



    Jos saman massan ja paksuuden omaavia tuotteita verrataan toisiinsa, silloin "parempi profiili" on parempi, mutta sekin riippuu käyttötarkoituksesta, eri tilanteissa eri profiili on paras.

    Mitä lähempänä päätä tai kaiutinta profiili on, sitä pienempää ja monimutkaisempaa profiilin pitäisi olla, ei saa olla laajoja tasaisia pintoja. Eli lähellä korvaa tai äänilähdettä pyramidi ja kumpu on parempi kuin pitkä kiila tai sileä levy, vaikka sitä massaa hieman vähemmän kertyisikin.

    Mitä kauempana korvasta/äänilähteestä ollaan, sitä simppelimpi profiili kelpaa, aineen paksuus dominoi, ei pinnan muotoilu niinkään. Massa määrää tahdin, kevyempi levy on huonompi.

    "Taajuusvaste levyn sijaintipaikalla" vaikuttaa siihen, millainen levy on hyvä. Eli jos mikrofonilla mitataan valtava bassokorostus levyn sijoituspaikalla, silloin pitää ehdottomasti keskittyä suureen massaan, ladotaan vaikka sileää levyä ja paksulti, välittämättä profiilista. Ja jos mikkimittaus osoittaa laimeita bassoja, silloin on ihan turha panna paksua ainemäärää, ohuempikin riittää, ja keskitytään hyvään profiiliin. Oikein diskanttipitoisessa paikassa profiilin täytyy olla erityisen pientä ja voimakasta, että saadaan pirstottua diskanttikorostus kuoliaaksi. Tyypillinen Pyramidi tai Kiila eivät kelpaa, niissä on liian suurikokoisia diskanttipeilejä. Kumpumuoto on parempi, jos ei voi käyttää varsinaisia voimakkaita studioprofiilimuotoja.

    Kannattaa ajatella profiililevyä peilinä, kromattuna metalliklönttinä, että millainen kuva tuotteesta heijastuu. Jos kromatun profiilin pinnasta näkee diskanttielementin tai korvan yksityiskohtia selkeästi, profiili on liian suurta, ei kelpaa korvan tai diskanttielementin lähelle sijoitettavaksi. Profiilista pitää heijastua "pienennetty korva" tai Picasson näkemys korvasta, epämääräisesti pirstottu korvan retale, tunnistamaton hahmo.
     
  14. KMOK

    KMOK Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    21.06.2002
    Viestejä:
    1 941
    Saadut tykkäykset:
    37
    Vastaan nyt sitten itse itselleni.

    Pistin kahden levysatsin tilauksen sisään syyskuun 10. päivä. Luottokorttia veloitettiin välittömästi ja mitään tilausvahvistusta ei tullut minulle asti ennen kuin sitä tiedustelin. Totta kai olin huomannut rekisteröitymismahdollisuuden vasta tilauksen tehtyäni...

    Eilen tuli ensimmäinen boksi kotiin kannettuna ja tänään aamupäivällä toinen. Aikaa kului siis alle kaksi viikkoa. Ihan ripeää toimintaa mielestäni. Toimituskulutkaan eivät olleet kovinkaan pahat, kahdelle laatikkolle karvan alle 40 euroa.

    Puljun toiminnasta ei ole kyllä pahaa sanaa sanottavaksi, voin suositella varauksetta! :thumbsup:

    Kokemuksia tulee sitten kun niitä on kirjoiteltavaksi. Uusi ketju pitänee perustaa omaa kellariteatteria varten... :)
     
  15. Joope

    Joope Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2006
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähän myöhässä vastaus, mutta vastaan silti. Itse tilasin kun olivat vielä viikon kesälomalla, jolloin asiat eivät edenneet ollenkaan, mutta kun palasivat maanantaina lomalta, lähti paketti perjantaina Suomea kohti, ja sain tavarat jo maanantaina! Saksasta kaikenlaista tilanneena olin aivan ihmeissäni näin nopeasta toimituksesta, aina on kestänyt vähintään 5 arkipäivää ennen kuin tavara on kotiin saapunut. Hyvät olivat siis kokemukseni tästä firmasta. Sähköposteihin myös vastattiin ripeästi.
     
  16. marduk

    marduk Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2002
    Viestejä:
    360
    Saadut tykkäykset:
    0
  17. DVB-G

    DVB-G Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Että sulattaako ruiskuohenne vaahdon, vai? Käytä vesiohenteisia maaleja, niissä on enintään ripaus alkoholia veden seassa.

    Oli maali mitä tahansa, se ei saa muodostaa tiivistä kalvoa. Ikävä sinänsä, koska moderni maali suorastaan himoaa sulautua tiiviiksi kalvoksi, tasoittua itsekseen, luoda tiiviitä sidoksia viereisten maalihippusten kanssa.

    Siispä pitää maalata "kuivana", pölyttää, harsottaa. Niin etäältä, että liuotin ehtii pääosin haihtua matkalla ja vaahdon pintaan osuu pelkkiä pigmenttihiukkasia.

    Jos käytetään erikseen pigmenttipulveria ja liimasidosainetta ja ohennetta, voi minimoida liimasidosaineen määrän minimiin.

    Maalauksen jälkeen annetaan maalin kuivua ja huomenna mätkitään vaahtolevyä eli tampataan mattopiiskalla vaahtolevyn takapuolelle. Tämä varistaa irtonaiset pigmenttihiput pois ja vaahtoon kiinni tarttuneet hippuset pysyvät kiinni, eikä varsinaisen käytön aikana irtoile pigmenttiä pitkin kämppää. Tämä näin varoituksena, minä kerran unohdin mätkiä vaahtoa ja sen jälkeen kuukausikaupalla löysin pigmenttihippuja pitkin kämppää joka paikasta.



    Jos pelkää kuivasumutuksen tarttuvuuden ongelmia, sitten pitää maalata märällä, sivelemällä. Pitää käyttää fobista maalia, joka "pelkää" sitä alustaa jota ollaan maalaamassa. Muovia inhoavaa maalia vaahtomuoviin, jolloin maali pisaroituu irti vaahtohuokosista, tarttuu vain harjanteiden huippuihin ja kovettuu siinä köllötellessään. Huokoset jäävät avoimeksi ja levy ei mene pilalle akustisesti, ainakaan täysin pilalle.

    Efektimaaleista varmaan löytää sopivia vaihtoehtoja, joilla on luontainen taipumus pisaroitua tai halkeilla; olla muodostamatta ilmatiivistä kalvoa. Hatusta vedettynä lateksimaali vaahtomuoviin voisi olla luontaisesti huonosti peittävä, rakkuloituva. Ilmiötä voi korostaa sumuttamalla vaahtoon ensin jotain öljy- tai silikonispraytä hento kalvo. Mutta ei ole hajuakaan miten lateksi sitten pysyy kiinni ollenkaan. Koepalasiin kannattaa harjoitella maalikoktaileja ja erikoismenetelmiä ennen kuin akustolevyihin niitä soveltaa.

    Kovalla rahalla ehkä saa ostaa virallista akustolevyyn tarkoitettua maalia, jolla on sopivat akustiset ominaisuudet, mutta en tiedä onko näitä olemassa tai myynnissä kuluttajille, akustolevytehtaat ehkä panttaavat näitä aineita suurina salaisuuksina.



    Mitä pienemmällä maalimassalla selvitään, sitä parempi. Eli kannattaa käyttää erinomaisesti peittäviä pigmenttejä, joilla saa aikaan suuren optisen vaikutuksen pienelläkin ainemäärällä. Hopea ja muut metallihipputyyppiset maalit muuttavat ulkonäköä helposti, mutta vaaleampaan kimaltelevampaan suuntaan siis.

    Jos haluaa tummentaa mustaksi asti linkissä mainitun vaaleanharmaan levyn, tai luoda kirkkaan puhtaan värin, esim. puhtaan vihreän, kalvosta tulee melko paksu. Kannattaa välttää puhtaaseen sävyyn pyrkimistä, kannattaa tyytyä harmaan sävytykseen, että lopputulos on murrettu harmaantunut jokin sävy.

    Hopea on paras esimerkki, sille sopii linkin osoittama vaahdon perussävy pohjaksi kuin nyrkki silmään. Mieluiten vannehopea tai kuumakestohopea, joissa on voimakas kirkkautta lisäävä vaikutus. Ei siis kannata käyttää tummanharmaata flakehopeaa tai muita lakkamaisia aineita, joissa on musta lakka ja seassa kiiltohippusia. Se musta lakka vaatii paksun kalvon tummentuakseen riittävästi. Jos mustaa väriä haluaa, kuumakestomusta tai vannemusta on parempi, pienempi kalvopaksuus riittää. Pitää välttää läpikuultavia sävylakkoja, liian paksuja kerroksia ne vaativat muuttaakseen sävyä tarpeeksi.



    Mattamaalit eivät muodosta niin kiinteää tiivistä kalvoa kuin täyskiiltävät maalit. Etenkin jos meinaa sumuttaa ohuena harsona, silloin ehdottomasti mattamaalilla, koska kiiltomaalista tulee erittäin laikukas jos sen kalvonpaksuus vaihtelee; paikoin kiiltelee pahasti ja paikoin on ihan mattana.



    Vaikka ei hopeaa loppusävyä haluaisi katsella, hopea on siitä huolimatta hyvä pohjamaalina, sen päälle voi sumuttaa haluamansa loppusävyn, näin pärjätään pienemmällä kokonaismaalimassalla. Jos omistaa tarkkuusvaa'an, jolla voi mitata nanogrammatyyppisiä tilanteita, voi asian todistaa sumuttamalla koepalaseen esim. punaista maalia ja toiseen palaseen hopeaa ja sen perään punaista. Pelkällä punaisella maalattu esine kasvatti massaansa enemmän kuin hopealla+punaisella maalattu, kun yhtä kirkkaan punaisiksi kummatkin kappaleet maalattiin.

    Musta on tietysti poikkeus, sen alle ei hopeaa kannata panna ollenkaan, mutta värilliset maalit, jopa tumman sininen, silti hyötyvät hopeasta, saa esim. puhtaan tummansinisen sävyn helpommin kun ei ole "likainen harmaa" pilkottamassa alla.

    Designmaalauksessa pohjana usein on valkoinen, että saa sen päälle luotua minkä vain puhtaan sävyn. Mutta hopea on sitäkin voimakkaampi optinen pohja, pienempi maalimäärä hopeaa riittää, ja pintamaalissakin riittää pienempi värimäärä synnyttämään voimakkaan sävymuutoksen alkuperäiseen akustoharmaaseen verrattuna. Nythän tärkeimpänä kriteerinä on säilyttää akustolevyn akustiset ominaisuudet, huokosten ilmavuus, ja se vaatii hieman poikkeavaa maalausfilosofiaa, on käytettävä hyötysuhteeltaan (optinen vaikutus suhteessa maalimassaan) parhaita ratkaisuja.

    Akustolevyn pinnoitus/maalaaminen on tavallaan täysin päivastainen tilanne kuin veneen pinnoitus/maalaus. Veneessähän pinnoitteeseen ei saa jäädä edes mikrohuokosia, pieniäkään reikiä, joista vesi tai ilmankosteus pääsisi imeytymään rakenteiden sisälle. Onneksi mahdolliset mikrohuokoset saa tukittua vahaamalla. Akustolevyssä pinnoituksen taas pitää jäädä mahdollisimman reikäiseksi ja ohueksi. HUOM: reikäisyys ei välttämättä silmälle näy lainkaan, pinta voi vaikuttaa täysin tiiviiltä vaikka siinä olisi miljardeja pieniä reikiä.

    Nanomaalit lienevät parhaita akustolevyissä. Maalipigmenttikiteet ovat niin pieniä, että ne putoilevat vaahtomuovin huokosten pohjillekin, josta ne heijastavat väriä silmään. Akustolevy silloin "näyttää" tasaväriseltä ja tiiviiltä. Maalikerros ei silti saa olla niin paksu, että maalihiput liimautuvat tiiviiksi kalvoksi.

    Siveltävät maalit taas jättävät vaahtohuokosten kuopat koskematta, joten kuopista pilkistää vaahdon perusväri, levy on aina harmaan oloinen vaikka miten paljon saisi maalia tarttumaan pintaan.


    .
     
    Viimeksi muokattu: 28.09.2009
  18. marduk

    marduk Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2002
    Viestejä:
    360
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos DVB-G kohtuu kattavasta vastauksesta kuten aina :thumbsup: väreinä olin ajatellut viininpunaista ja mustaa.
     
  19. Dvon Donki

    Dvon Donki Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2001
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    eli tuli tilattua SH002 - Absorption Panel / Convoluted Foam 50 x 100 Tummanharmaata laatikko josta jäi yli 8-10 kpl, eli jos jollain on tarvetta kyseiselle määrälle niin voi vastata tähän tai privaa.

    Kiitos
     
  20. Sam_666

    Sam_666 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2001
    Viestejä:
    190
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minua voisi kiinnostaa nuo.

    Minkä paksuisia ne on? Onko ne itsekiinnittyviä?
    Varmaan ei ole tulenkestäviä, vai?

    Missä päin ne sijaitsevat?