Ei ole kukaan tainnut mainita vielä loistavaa komediaa Living In Oblivion. Steve Buscemi on elokuvaohjaaja Nick Reve, joka halpistaan kuvatessa saa kaikki mahdolliset vastoinkäymiset eteensä. Suomessa julkaistiin videolla tyhmällä nimellä Hei me kuvataan. Sai kuitenkin Katsossa muistaakseni 4.5/5, siispä ostin (myöhemmin vaihdoin dvd:hen) ja tsekkasin - oli loistava. Taisi tulla tv:stäkin joskus. Suosittelen hyvän komedian ystäville! Rautajätti on toinen aivan mahtava elokuva, eikä tarpeeksi tunnettu. Hyvää piirrettyä etsivän kannattaa ostaa tämä, halvalla on saanut jo kauan. Long Kiss Goodnight on tosiaan Rennyn paras ja aliarvostettukin, Die Hard 2 taas häviää ykköselle reippaasti ja on minusta kyllä ihan tarpeeksi arvostettu. Lisätäänpä vielä listaan yksi ehdoton suosikki, Mike Judgen Office Space eli Konttorirotat. Aivan törkeän hauska elokuva!
Alien3 on monien haukkuma elokuva, joka kuitenkin tunnelmaltaan ja konseptiltaan on todella kova elokuva. Ehkäpä minulle yksi niistä The Movie tasoisista jutuista. Alien3:sta tekee loistavan myös se tosiasia, että se tulee kestämään ajan hammasta huomattavasti paremmin, kuin esimerkiksi Aliens, joka sisältää paljon tekniikkaa, joka jo nyt näyttää hieman vanheltuneelta, vaikkakin elokuva on itsessään loistava. Dark City jäi myös yleisesti vähän kulttikamaksi, mutta minuun iski todella kovaa.
Samassa kuorossa ollan! Nykyän sitä saa aika hyvin alekorista. Pitääkin lähteä heti tänään katsomaan löytyiskö... edit: Robocop2 ei ole juuri kehuja saanut, mutta ei se minusta aivan kuraa ole. Muutama idea on oikein hyvä ja vaikka juoni onkin ykköstä ohkaisempi, on se vielä kelvollinen. Ykkösen tärkeimmät näyttelijätkin ovat vielä mukana. Kolmonen onkin sitten jo aika kauhea.
Mary Reilly (1996) on aliarvostettu "kauhudraama". Ilmapiiri on todella loistava, miljöö tuntuu todellakin 1800-luvun Lontoolta. Malkovich on tapansa mukaan loistava. Niille, jotka eivät tiedä elokuvasta mitään voin kertoa sen verran että kyseessä on Dr. Jekyll and Mr. Hyde filmatisointi, jossa tapahtumia seurataan sisäkön silmin. Ei mikään mestariteos, mutta ainakin parempi kuin imdb:n rating 5.5
Alien 3 Okei, tämähän ei ole siis täydellinen leffa, lähelläkään. Mutta tässä on kylläkin huomattavasti enemmän potentiaalia kuin esimerkiksi Resurrectionissa. Muutama juonenkäänne olisi kyllä voitu hoitaa toisellakin tavalla Spoiler (Newt & Hicks) mutta ratkaisu myös lisää elokuvan yleisilmapiiriin sitä hyväksi havaittua synkkyyttä. Mutta miten vain. Miljööt on erittäin komeita ja joissain kohdissa on erittäin hyvin kirjoitettua dialogia. The New Beginning kohtaus on toteutettu esimerkillisen hienosti ja se Alien Wiew Camera oli myös hieno oivallus. Lopetus on myös vertaansa vailla, etenkin Theatrical versiossa, Special Editionin finaalia oli hivenen muuteltu ja itse pidän enemmän alkuperäisestä. Toki spessussa on paljon mielenkiintoisia ja tarinaa syventäviä lisäyksiä. Pienistä kömmähdyksistään ja epäloogisuuksistaan huolimatta keskitasoa parempi leffa. 4/5
Näkisin että Long kiss goodnightissa Rennyn kohtaloksi koitui sen aikainen emäntä, Geena Davis. Se nyt on vain sula mahdottomuus tehdä mitään huippuleffaa jos pääroolista vastaa tuo näyttelijänlahjoiltaan keskinkertainen, täysin mitäänsanomaton torttu. Sama toistui muutaman muun Rennyn leffan kohdalla. Tosin niissä oli usein muutakin vialla kuin vain Geena.
Kyllä se Renny tekee ihan hyviä viihde-elokuvia. Katsottavaa krapulapäiviksi... Kun en ole juonut vähään aikaan, niin enpä ole Rennyjäkään katsellut
Tuo on ihan totta. Rennyltä on turha odottaa mitään elämää suurempia teoksia, mutta parhaimmillaan ne voivat olla ihan ok viihdettä.
Cutthroat Island oli kyllä jo niin yliampuvan hölmö viihdekyhäelmä, ettei se kyllä oikein viihdyttänytkään. Paitsi jos repii huumoria sen huonoudesta, niin kuin Ed Woodin elokuvien kohdalla yleensä tehdään. Long Kiss Goodnight on kyllä onnistuneempi, ja voipi hyvinkin olla Harlinin paras. Mutta onhan arvostuskin sen mukainen, esim. IMDB-pisteitä on 6,5. Joten arvostus tuntuu kyllä olevan ihan kohdallaan, kun ei siinä nyt kuitenkaan mitään klassikkoainesta ole, vaikka pääosin toimiva rymistely onkin.
Aikaisemmin ketjussa oli mainittu Atlantis: Lost Empire. Olen kuullut/lukenut että tätä Disneyn animaatiota ei arvostettaisi kauheasti. Se ja Milon Paluu-jatko-osa kuuluvat kuitenkin parhaimpiin Disneyn leffoihin mitä olen nähnyt. Milon Paluu on jo nyt , kun se on minulle saapunut (itse asiassa vain pari viikkoa sitten), minun katsotuin leffa. Jotain kertoo se että tämäkin viikonlopun aikana olen katsonut sen neljä kertaa :hitme:. Valitettavasti tälle ei leffan lopun perusteella ole suunnitteilla jatko-osia, vaikka muuten siihen olisi mahdollisuuksia. Harmi sinänsä. Muutenkin olen huomannut, että toisin kuin monet muuten, tykkään Disneyn uusimmista leffoista. En tiedä sitten miksi.
Kummisetä III on mielestäni aliarvostettu elokuva. Eihän se pärjää kahdelle edelliselle osalle, mutta kyseessä on ihan kelvollinen leffa. Pitkästä aikaa tuli katseltua kaikki kolme putkeen ja jos arvosanoja pitäisi antaa, niin kyllä ne I ja II on 5/5 leffoja. III saa arvosanan 4... tai 3½. Eipä se kuitenkaan ihan sellaista kuravelliä ole, kuin usein haukutaan.
Tuleepa kommentia tähän näinkin vanhaa knu nousi ketjussa ylös tämä viesti Starship Troopers on tosiaankin yksi suosikkiscifileffoistani ja itsekin pidän leffasta tosi palkon. Leffassahan on todella paljon Verhovenin lapsuuden Hollannin saksalaismiehityksen vaikutteita, itse lähtöeasetelmat/yhteiskuntahan ovat kirjasta. Neuvosto jossa marsalkka puhuu suuri kotka takanaan on kuin suoraan kolmannen valtakunnan salista. Uniformut, rangaistukset (natsit käyttivät ruoskintaa rangaistuksena), propaganda jossa tapetaan torakoita (juutalaisethan esitettiin monissa natsi-saksan propagandafilmeissä luteina/syöpäläisinä). Uskon että mikäli natsisaksa olisi voittanut II Maailmansodan tulevaisuuden yhteiskunta olisi voinut myös hyvin muodostua sellaiseksi jossa äänioikeutettuja Kansalaisia olisivat ollet natsipuolueen jäsenet tai että äänioikeus olisi pitänyt ansaita. Paul Verhovenin ohjauksessa alkuperäisen teoksen poliittinen militarismin ihannointi ja kommunismin pelko ja usko aseiden avulla saataaan ratkaisuun (kirjoitettu 1958) on korvattu satiirilla joka valitettavasti meni suurelta osalta ohi ja leffa käsitetään gung-ho toimintaleffana. Valitettavasti en vielä ole onnistunut saamaan käsiini alkuperäistä kirjaa luentaan mutta on työn alla. Kaikenlisäksi ainakin itselläni olevassa DVD-lätyssä kuva on myös todella ensiluokkaista ja lähes referenssitasoa/demomateriaalia. Näyttää hienolta tykillä kuin tykillä Starship Troopers 2 on täysin kökkö B-luokan toimintaleffa josta ei voi oikeastaan sanoa mitään hyvää.
Ainakin osittain samaa mieltä. Ehkä se suuri pudotus edellisistä osista oli sen verran iso, että yleisö ei ymmärtänyt tälläistä lämmittelyä pitkän ajan jälkeen. Olisiko jääny parempi maku, jos kolmas osa olisi jäänyt tekemättä? Tuskin, minusta nimenomaan osa 3 hyvin kokoaa koko saagan.