Ehkä se lista olisi: Älä katso 4, 10 ja 14. Mutta edelleenkin tämä on jatkuvajuoninen, jossa joka jaksossa jonkun henkilön juonenkaari edistyy ja kaikkia tarvitset ymmärtääksesi kokonaisuuden. Sitten uusinta kierroksella voit kaivella rusinoita pullasta.
Juu, jos itse olisin kokonaan päättänyt, niin mekin oltaisiin enemmän jaksoja katsottu. Mutta tuollaisen teinin kanssa saa olla varovainen, että ei kiinnostusta tapa keskinkertaisten/huonojen jaksojen vuoksi. Senpä vuoksi itselle oli tärkeää, että ykköskaudesta päästään läpi nopeasti. Toistaiseksi tuntuu teinillekin uppoavan.
"B5: The Road Home -animaatioleffan blu-ray-rippi on jo vuotanut nettiin, joten se tuli äsken katsottua. Sehän oli todella mainio, kunnon nostalgiatrippi. Ilman muuta pakollista katsottavaa faneille." Joku oli jo katsonut. Hieno juttu, jos olikin hyvä. Ehkä turhaan epäilin.
Fillmihulluleffakaupassa Babylon 5-boksit DVD:nä 59,00 ja BD-versiona 129,00. Aika suolaisia hintoja mutta onhan tuo hyvä sarjakin.
Ei pahoja hintoja mielestäni. DVD-boksi ihan normihintainen pitkälle sarjalle. Ja Bluray-boksin hinta oikein hyvä, kun ottaa huomioon, että jenkeistä ja briteistä tilattuna pitää maksaa alveja ja tulleja ja kaikkia postin kakkamaksuja.
CDON tarjoaa tällä hetkellä hintaan 119,95 e https://cdon.fi/elokuvat/babylon-5-the-complete-seasons-1-5-import-p132256270
Ei taida tosiaan tulla sellasta bluray-boksia, jossa olisi suomitekstit? "Just" tuli ostettua dvd-boksi suomitekstein, niin hieman mietityttää bluray-boksin tarve, vaikka olisi kuinka teräväpiirtoa. Toki enkkuteksteilläkin pärjää, vaikkei niin rentoa katsomista olekaan kuin suomiteksteillä.
Itsellä oli kovat antipatiat tätä animaatiota kohtaan, mutta uskalsin sen sitten nostalgiapärinöissäni katsoa. Yllätyin positiivisesti, mutta ei se siltikään mikään huippuleffa ollut tyyliin In the Beginnin ollut, mutta keskinkertaisen perusjakson arvoinen suoritus kuitenkin. Jenkkilässä B5 on julkaistu suoratoistossa remasteroituna ja tuli sitä muutama jakso työreissulla katsottua. Todella hyvältä näytti kuva ainakin omiin silmiin. Ehkä saamme B5:n joku päivä Suomalaiseenkin suoratoistoon.
Pitäisi kyllä itsekin tuo uusin leffa katsoa. En ole edes selvittänyt olisiko sitä jossain suoratoistossa. Levynä toki voisi maailmalta tilata. Ehkäpä sitten samaan aikaan bluray-boksin kanssa. B5:n suoratoisto Suomessa näyttää aika huonolta. Onneksi bluray-boksi kuitenkin tulee jouluksi myyntiin, joten sarjan saa sitä kautta hoodeenä. Suosittelen kyllä kaikille faneille boksin ostoa, jotta saataisiin edes pientä mahkua sarjan remakelle. Luulen nimittäin, että sen toteutumisen ratkaisee täysin uuden leffan ja boksin menestyminen.
En ole koskaan tuosta "In the Beginning" tykännyt, kun meni yli tuo sota Minbareja kohtaan. Siis ymmärrän, että toinen on todella voimakas ja jyrää toista, mutta sota ei ikinä ole/voi olla noin yksipuolista tai se vaan kuvattiin tyhmästi. Ihan yhtä hyvin viesti olisi meille kaikille tullut selväksi sillä, että olisi taisteltu noita kaikkia muita vastaan suuriilla/kohtalaisilla tappioilla, että mitään ei voida tehdä heidän etenemiseen suhteen, mutta niitä risteilijöitä ei oltaisi voitu kuin vahingoittaa ja Sheridan onnistui ensimmäisenä yhden tuhoamaan. Rupesi se hunaja ihmisten uhrautumisesta menemään liian hapokkaaksi....
Onko Tyynenmeren sota toisessa maailmansodassa tuttu? Toki Jenkit kokivat tappioita suhteessa enemmän kuin Minbarit, mutta mitä tarkoitan on se, että japanilaiset kirjaimellisesti taistelivat viimeiseen mieheen. Kuten ihmiset minbareja vastaan. Taisi olla Making of Atom Bomb -kirja, jossa kerrottiin siitä, että yleensä armeija antautuu siinä vaiheessa, kun kolmasosa joukoista on kaatunut/haavoittuneena pois taistelusta. Siinä vaiheessa moraali on mennyt niin alhaiseksi, että häviävä osapuoli ei enää jaksa taistella. Tuo on keskimääräinen tilasto. Tietenkin vaihtelee aina sodasta ja maista riippuen, mutta viimeistään, kun puolet joukoista on hävitty, antaudutaan. Mutta japanilaisia vastaan taistelu oli siksikin kauheaa, että jenkit tiesivät voittavansa, mutta erittäin suurilla menetyksillä, kun japanilaiset eivät ikinä antautuneet. Esimerkkinä Okinawan taistelu (Wikipediasta): Japanin sotilaiden määrä: yli 76000 japanilaista + 40000 okinawan sotilasta Japanin kaatuneiden määrä: 77100 (eli enemmän kuin sotilaita?) + 30000 Okinawan sotilasta Vangittuja: 7000 - 15000 (ilmeisesti enimmäkseen okinawalaisia) Eli käytännössä Japani taisteli aina viimeiseen mieheen. Puhtaat antautumiset olivat harvinaisia. Yleensä vangiksi jäi haavoittuneita sotilaita, jotka eivät tehneet itsemurhaa tai yrittäneet kranaatilla tappaa itseään ja vihollista. Eli, kuten Sinclair päättää tehdä ja vetää aluksellaan päin Minbari-ristelilijää. Kaikkien onneksi hänet kaapattiin tutkimusta varten. Kuten sarjassa keskustellaan: Delenn: They fight bravely. They cannot harm our ships but they continue to try. Coplann: Whether they fight or not they know they will die anyway, so really is this bravery or simple desperation? Erona sarjaan on se, että minbarilaiset eivät juurikaan kokeneet tappioita. Mutta se on hyvin ymmärrettävää, koska he ovat tuhansia vuosia kehittyneempi rotu kuin ihmiset. Minbarit taistelivat jo edellisessä varjosodassa tuhat vuotta aiemmin. Joten on selkeää, että he ovat ihmisiä vastaan täysin ylivoimaisia. Todellisuus on jopa siten ihmeellisempää, että Jenkkien tappiot olivat todella kovia, koska japanilaiset eivät antautuneet. Silti Jenkit puskivat eteenpäin. Olivat periaatteessa varsinkin sodan loppupuolella täysin ylivoimaisia, mutta todella suurten tappioiden myötä. Silti kaikki tiesivät, että jenkit voittavat. Joten minbaareillahan oli jenkkeihin verrattuna ihan helppoa tuo homma ja vihassaan melkein hävittivät toisen rodun. Mutta ihmiset B5:ssä ja japanilaiset tosi elämässä käyttäytyivät hyvin samalla tavalla.
On tuttua ja tuotahan olisin juuri halunnut. Mitään toivoa ei ole voitosta, mutta taistellaan silti. Ja Japanilaiset aiheuttivat isoja tappioita laivastolle. Tietysti tuossa kohtaa suhde oli jotain 1 vastaan kymmenen. Todellakin Yamamoto oli oikeassa. Herätimme jättiläisen. On vaikeaa taistella merellä, kun toinen rakentaa jokaista luokkaa aluksista moninkertaisen määrän. Tämä oli määrällisesti jotain Japanilaiset valmistivat kaksi lentotukialusta ja Amerikkalaiset valmistivat kaksikymmentä. Tähän päälle Amerikkalaisten nerokkuus. Meidän lentokoneet ovat surkeita Zeroa vastaan -> Mitä voimme tehdä asialle? -> kaikki tulevat koneet ovat järkyttävästi paremmalle moottorilla. Oli niissä myös muita parannuksia panssarointi/lentäjän suojas, kun sellaisen kaverin koulutus, joka laskeutuu tuolle postimerkille, on myös aika kallista Ja sitten ne taistelulaivat, joilla ei lopulta ollut kovin suurta merkitystä koko Tyynenmeren sodassa. Jenkeillä oli niissäkin joku10 x voima etu, kun oltiin päästy Helmi sataman tuhosta eteenpäin.