Rupeaa kuulostamaan siltä, että Buttkicker saattaisi olla naapurisovun kannalta melko inhimillinen ratkaisu tuoda kaivattava lisäpotku elokuviin, kun kaiuttimet selviävät musiikista varsin hyvin ilman lisäbassoa. ~0,6k (T.amp 2400+BK+kaapelit+kumilutkut) hankintaan, jonka toimivuuden suhteen on hieman epäileväinen, on kuitenkin lompakon otsalla käyttämisen jälkeen melkoinen läjä rahaa. Mutta kaipa kaikkea pitää kokeilla, harrastus kun on mikä on.. :king:
No sen takia itsekkin ostin koska en käytännössä pysty naapureiden takia käyttämään subbareita niin tuolla saa edes jotain jytinää vaikka eihän tuo subbaria korvaa vaan jatkaa siitä mihin niillä päästään. Ehdotuksia otetaan vastaan kun tarvitsisi ostaa jonkinlainen esivahvistin+jakosuodin buttkickerille, alkuun kiinnosti Behringerin Ultradrive Pro tai Feedback destroyer mutta sitten taas kuulee paljon huonoa noiden Behringereiden laadusta tai sen puutteesta ja ei ne arvostelut muutenkaan aina parhaita ole olleet.
Tyhmä kysymys. Behringerin on riittävä. Mutta jos epäilet osta dbx, ev, dynacord, joku niistä ne on laatu pelejä.
Ainakin alle tonnin hintaluokassa dbx:t eivät ole Behringeriä parempia. miniDSP vaikuttaa mielenkiintoiselta. Amerikanfoorumeilla ovat suhtautuneet siihen positiivisesti. Onko kellään Suomessa kokemusta?
Joo pitää sitten jotain Behringeriä katsella kun ei rahaa ole mihinkään 1k laitteeseen, saahan tuolta Thomannilta ainakin 3v takuun noihin.
Vihdoinkin saanut taas BK:n käyttöön, kun BKA-1000 vahvari tuli Thomannilta :king: Tässä askarruttaa, onko väliä, kuinka paksut letkut tolle kickerille tarvii mennä. Tällä hetkellä käytössä 2.5mm kaapelit ja kaapelin pituus sohvalle 4-5 metriä.
On väliä, mutta tuo riittää mainiosti. Buttkickerin impedanssin pitäisi olla 4 ohmia, jos haluat laskeskella itse.
Terve, itseä alkanut kiinnostaa tuollaisen buttkickerin hankinta. Jos thomanilta sellaisen tilaan yhdessä t-ampin sekä tämän behringerin kanssa http://www.thomann.de/fi/behringer_dcx2496_ultradrive_pro_lautsprechermanagement.htm. Oletteko kytkeneet sen sillattuna tuohon t-ampiin jotta saisi enemmän tehoa? Miten se käytännössä tapahtuu? Voiko tuo buttkicker "pohjata"? Entä tuo behringer, millä taajuus alueella tuota kannattaisi "soitella"? Kiitos avusta jo näin etukäteen.
Sillattuna toki saa enemmän tehoa, mutta ihan mukavasti TA-2400 antaa sitä yhdelläkin kanavalla. Siltaus tapahtuu siirtämällä takapanelissa kytkin kohtaan "Bridged" ja kytkemällä kaapelit molempien kanavien +napoihin. ButtKicker voi pohjata, kolahduksen kuulee selvästi. Yleensä pienestä pohjauksesta ei aiheudu mitään vaurioita, mutta ei se tietenkään mitä tahansa kestä. Hyvä jakotaajuus riippuu paljon asennuksesta. Lähtisin hakemaan 50 Hz:stä alaspäin. DCX2496:ssa alin säädettävä taajuus on 20 Hz, mutta hyllykorjaimen avulla voi vaikuttaa epäsuorasti tätä alempiin taajuuksiinkin.
Itsekin tässä taas Buttkickerin perässä viime päivinä surffailleena, tuo hyvin tähän käyttöön soveltuva alipäästösuodin on jäänyt vähän arvoitukseksi. Itse kuvittelisin, että alipäästösuodin 10 - 100 Hz:n säädöllä voisi olla riittävä ratkaisu? Onko "bassolle" olemassa omia säädettäviä suodattimia/ekvalisaattoreita, koska itse en ole moisiin ainakaan törmännyt? Toisaalta en uskoisi (minähän en asiasta mitään tiedä), että BK on kovinkaan tarkka sen suotimen suhteen eli voisiko suhteellisen yksinkertainen DIY ratkaisu toimia helpostikin? Meinaan ~250 euroa tuollaiseen Behringeriin, joka toimii mukavasti alueella, jossa BK ei toimi, on rahojen hukkaan heittämistä... mutta onko vastaavat ainoa kaupallinen ratkaisu oikeasti?
Bassoille löytyy omia taajuuskorjain/jakosuotimia. Valitettavasti edullisten laatu on usein luokatonta ja laadukkaimpien hinta nousee moninkertaiseksi DCX2496:een verrattuna. Kun samalla laitteella onnistuu lisäbassojenkin taajuuskorjaus, niin en pidä hintaa ollenkaan pahana. Tärinälaitteiston taajuusvaste on yleensä paljon rauhallisempi kuin huonemoodien värittämän äänen. Tämän takia säädöt olisi tosiaan aika helppo tehdä yksinkertaisellakin DIY-laitteella. DCX2496:lla alle 20 Hz:n kikkailukin on aika helppoa, jos sitä edes tarvitsee tehdä. ButtKicker LFE antaa parhaan tehon alueella 25-35 Hz. Matalammatkin toistuvat, mutta tehoista tulee silloin tinkiä.
alkuun kokeilla sohvan pohjaan tyyliin kuten vanha oli: jos ei mielytä niin katsotaan joku toinen asennusvaihtoehto http://www.thomann.de/fi/behringer_inuke_nu1000_endstufe.htm tuossa näkyy olevan fööni, kuten arvata saattaa. d-luokan vahvari, kestäisköhän sammuttaa tuuletinta....
En suosittele tuulettimen sammuttamista mistään vahvistimesta, joka on suunniteltu sellaisen varaan. Parempi on virittää hiljaiseksi vaikka lämpöohjatuilla releillä tai vastuksella. Pitääköhän paino (2.8 kg) paikkansa? Olisi silloin kevein tietämäni kilowatin vahvistin.
Kyllä se manuaalinkin mukaan olisi... No onpa tuolla palautusoikeus. On kyllä liian kevyt vaikka onkin d-luokan vahvari :hitme:
kamat tuli tänään, katsoa huomeniltana että miten combo toimii. tuo behru on nettitietojen mukaan peak-tehoa eli varmaan sen joutuu palauttaa, 69 euroa lisää niin sais vastaavan 3000peak teholla, va senkin paino on n. 3 kiloa pitää sitten ehkä katella jotain muuta vahvaria joka lähtis vielä hyvin 10A sulakkeen takaa käyntiin... kattoo ny
http://susantoxp.files.wordpress.com/2011/05/behringer-nu1000-rear.png tarkoittaako tuo bridge-kytkentä speakonissa, että tarvii olla se 4 piikkinen liitin? mulle möivät 2 piikkisen ja vaikuttaa että en saa bridgeä päälle vahvarista. ainakaan möykkä ei lisäänny vaikka vaihtaa stereosta bridgeen. ainakin nadissa piti kytkeä plussiin johdot bridge tilassa... mistähän tuon 4 pinninen speakon uroksen sais tilattua nopeiten, täällä peräkylällä ei paikalliset liikkeet oo kuulutkaan moisesta liittimestä :love: nyt toisella kanavalla soittaessa pelkästään on paremmat tärinät kuin ennen. ainoa vain että ihan matalilla 15-10Hz alkaa napsuminen tosi herkästi kuulumaan, vai leikkaakohan tuo vahvari tehonpuutteessa ja napsuu siksi täristin? ainakin tasoledit ovat tällöin aika lailla tapissa.
Joko yksi kpl 4-pinnisiä siihen A-kanavan lähtöön (1+ ja 2+) tai sitten kaksi kappaletta 2-pinnisiä, A ja B- lähtöön ja kuorma 1+ molemissa. Avaahan laite ja ota hieman kuvia sisuskaluista
eli siis otan nykyisestä pin2 liittimestä (a-lähdössä) tuon 1- johdon pois ja jätän toinen johdon siihen +1 paikoilleen, ja toiseen pin 2 liittimeen kytken sen yhden karvan siis siihen samaan +1:seen ja se kytketään b-lähtöön? kumpihan on silloin + ja kumpi - ? olis nimittäin toinen pin2 liitin käytettävissä... annahan testaataan ensin ja mahdollisen fanmaten asennuksen aikana voidaan ottaa kuvat