No nyt tiedän miten teit tuon. Mutta eikö nyt ole niin että se sohvatyyny tärisee pääasiassa? Selkänoja tärisee vähemmän? Miten paljon sulla selkänoja tärisee jne.? Itsellä se on siis sohvan rungossa väärinpäin kiinni. Tärinä jakautuu istuinosaan/selkänojaan n. 65/35%. Kiinnityksen nyt tiedän mutta mua vähän hirvittää että kestääkö elementin ripustukset. Mitähän käy jos laittaisi vielä 1kpl 5cm leveän ja 1.5mm paksun teräspellin sen toisen palan kaveriksi ja ne sitten ristiin? Onkohan jo liian jäykkä? Painona elementissä on liimaa 2 tuubia ( araldit, sellaista harmaata/jäykkää *askaa) 13cm x0,5cm x 4cm lattaraudan pätkä ja 7cm x 0,5cm x 4cm lattaraudan palanen ja tietysti se pultti ja muutaman mutterit ja prikkoja. Pitänee kokeilla tuota toisenlaista kiinnitystä kunhan viikon päästä kotiin pääsen, jos jaksaa edes mitään rassata kun voi "ehkä" mennä elokuvien katseluksi.
joo ei taida enää täristä selkänoja. Täytyy vielä testailla, en nimittäin muista.. Aikaisemmin kun tuo oli rungossa kiinni, viereinen sohva tärisi myös ihan helkatisti ja kumina kuuluin kaksi kerrosta alempana ja varmasti myös naapurissa. Edit: Joo kyllähän tuo koko sohva tutisee selkänojaa myöden. Pitäisi saada vain tehokkaampi vahvistin. Tällä hetkellä töitä tekee yli 10 vuotta vanha JVC stereo viritinvahvistin, jonka manuskassa lukee, että 40 W/Ch RMS tai jotain. Mopo mikä mopo. No kyllä tuollakin saa jo tutinat aikaiseksi. Etenkin Matrix Reloadedissa sai tosi hyvät vibat tuosta täristimestä :thumbsup:
Kyllä munkin omasta jonkun verran ääntä kuuluu vaikka kartiota ei olekkaan. Täristin saa myös lattina tärisemään aika miehekkäästi ja myös huoneen OVI rupeaa tärisemään.
Jep, itselle on tulossa tämä myös aivan lähiaikoina, kerron sitten kokemuksia. Eli Ljudian laitteesta oli kyse. Suurennetusta tuotekuvastakin muuten selviää, mikä laite on kyseessä (kun aiemmin tästä oli puhetta), eli kyseessähän on Monacor Bass Rocker (Monacor BR-25). Sinänsä ihmeellistä, että Ljudia myy tuota "Bass Shaker BR-25" -tuotenimellä, Monacorin nimeä ei mainita missään. Netistä olen onnistunut löytämään joitakin juttuja laitteesta. Minut sai vakuuttuneeksi (jo täällä kerrottujen kommenttien lisäksi) tästä linkistä löytyvä arvostelu, jossa tutustutaan ensin isompiin myytäviin shakereihin ja sitten Bass Rockerin juttu aloitetaan lauseella "Compared to the above "big ones" this is just a toy." Mutta heti seuraava kappale kertoo: "The result is overwhelming. I can only imagine what the bigger ones can do any better." Kyseisessä jutussa 2 kpl Bass Rockereita oli kiinnitetty isoon sohvaan. Minulle riittää siis varmasti yksi kappale, koska se tulee kiinni Aalto-nojatuoliin, joka on niin kevyt että sitä jaksaa kannella yhdellä kädellä, kyseessä on siis samankaltainen tuoli kuin tässä: Kovin montaa myyntipaikkaa en löytänyt, eräs saksalainen liike ilmoitti hinnaksi n. 43 e. Joku ruotsalainen hifi-liike taas 67 e, eli Ljudian 63 e on aivan kohtuullinen. Tässä lisäksi jonkun kotiteatterisivut, sisältäen kuvan sohvaan asennetuista Bass Rockereista ja kuvan laitteesta ilman "koppaa". Vertailun vuoksi, Monacorin laitteen saa Ljudiasta 77 eurolla postiennakolla, ehkä vielä muutaman euron halvemmalla jos muita maksutapoja on olemassa. Muut linkit: Valmistajan sivut Ljudia tuoteseloste Edit: Korjattu linkkiä.
http://www.power-discounter.de kertoi toimituskustannuksiksi 21 euroa parille, kun hiljattain asiaa tiedustelin. Hintaahan tuolla oli 42,75 . ++tapsa
Nyt kaipaisin sellaisen apua, joka tietäisi paremmin noita ohm-asioita eli vahvistimen impedanssin sietokyvyistä jne... Ongelman osapuolet: Pääte Yamaha M-40 Shaker Monacor BR-25 (4 ohm) Subbari Peerless XLS10 (8 ohm) Päätteessä on yksi ottopari ja kolme kaiutinliitäntäparia: A, B, C. Oikealle ja vasemmalle kanavalle on erilliset volumepotikat ja kullekin parille (A, B, C) on oma on/off -kytkimensä. Takapaneelin taulukko kertoo kaiuttimien kytkemisestä seuraavaa: ----- A or B or C: 6 ohm min / speaker A+B or A+C: 12 ohm min / speaker B+C: 3 ohm min / speaker A+B+C: A 12 ohm B,C 6 ohm min / speaker ----- Eli jos haluaisin kytkeä subbarin ja shakerin siten, että niitä voisi käyttää samanaikaisesti (luultavasti usein tulee olemaan pelkkä shaker käytössä). Vaihtoehdot: A) LFE-signaali tulee päätteen toiseen ottoliitäntään, esim. leftiin. Subbari tulee kiinni esim. A:n vasempaan kanavaan, shaker esim. B:n vasempaan kanavaan. Tämä oli alkuperäisessä suunnitelmassa yksi vaihtoehto, tällöin kytkimellä olisi voinut kytkeä jomman kumman pois väliaikaisesti. Ohm-rajoitukset tulevat nyt kuitenkin ongelmaksi, paitsi jos käyttäisi B+C -vaihtoehtoa. Olisiko se taas esim. tehon kannalta huono vaihtoehto? B) LFE-signaali tulee haaroitusjohdolla molempiin (R,L) ottoliitäntöihin. Subbari tulee kiinni A:n toiseen kanavaan (R-) ja shaker A:n toiseen, (L-) kanavaan. Molemmille on nyt käytössä oma volumesäädin. Mutta mitä vahvistin tykkää kanavien välisistä impedanssieroista, kun toinen kanava syöttäisi 8-ohmista ja toinen 4-ohmista? Pienet kuormat eivät sinänsä ole olleet ongelma vahvistimelle ennenkään (aiemmin syötetty yksinään 4-ohmista subbaria sillattuna, eli 2-ohmista kuormaa). C) LFE-signaali vedetään Hifi 100/1-suotimen kautta vaiheenkäännön vuoksi (päätteessä ei oma siltauskytkintä) ja laitteet kytketään, kuten A-vaihtoehdossa, mutta (+)-napoihin eli sillattuna. Tämä ei taida tulla ollenkaan kyseeseen, koska kuormat olisivat vielä pahempia. Eikä siltaukselle ole tarvetta muutenkaan, koska teho riittää ilmankin. Mitatut tehot (antoteho/kanava): Jatkuva 1 KHz 8/4 ohm: 145W/190W - Purske 8/4/2 ohm: 190W/350W/650W. Ensin olin aivan sekaisin vaihtoehdoista, mutta nyt tuntuu siltä, että tuo B) olisi paras ratkaisu, kommentteja tästä ja muusta otetaan erittäin mielellään vastaan.
En jaksa alkaa syvällisesti miettimään noita vaihtoehtoja, mutta vaihtoehtoon B voisin jotakin heittää. Vahvistintasi en tunne, mutta yleensä erilaiset impedanssit erillisissä kanavissa eivät haittaa. Jos kanavilla on yhteinen virtalähde, niin se kuormittuu sitten molempien kanavien yhteensä viemän tehon mukaan. Jos siis ongelmia on luvassa, niin ne johtuvat virtalähteen kyykkäämisestä. Antamistasi teholuvuista voi kuitenkin päätellä, että virtalähteessä riittää potkua.
Sain laitteen eilen illalla, 6 leffaa olen kerennyt katsomaan kokonaan ja lisäksi useita pätkiä, joten ei vielä hirveästi kerrottavaa... Mutta jotain kuitenkin: Kiinnitin sen kuvassakin heikosti näkyvään poikkipuoliseen puuhun, joka pitää istuinosan etureunaa ylhäällä (istuttaessa jää reisien alapuolelle). Toistaiseksi shaker on kiinni kahdella ruuvilla kyseisessä puussa, ja yli puolet laitteen pinta-alasta jääkin ilmaan puun alapuolelle. En tiedä, menetetäänkö osa tärinän tehosta tällä kiinnitystavalla. Myöhemmin tulen kokeilemaan shakerin kiinnitystä levynpalaan ja tämän levyn kiinnittämistä sitten samaan kohtaan, missä värkki nyt on. Joko pystyasentoon, tai kulmaraudoilla vaaka-asentoon istuinosan alle. Sellainen tekninen yksityiskohta, että vehkeessä ei ollut naparuuveja, vaan Abiko-lattaliittimet lyhyiden johtojen varassa. Toisen johdon säikeet olivat kuparin-, toisen hopeanväriset. Oletinkohan oikein, että kuparinvärinen olisi (+) ja hopea (-)? Vai pitäisikö shakerin kohdallakin kokeilla, kumpi napaisuus toimii paremmin, kuten subbareilla? Olen ollut varsin tyytyväinen shakerin tuomaan lisäelämykseen näin kokonaisuutena. Täytyy tosin sanoa, että nyt sen vasta huomaa, kuinka olematonta on LFE-kanavan materiaali joissakin elokuvissa! Tätä ei välttämättä aina tajuakaan pelkän subbarin kanssa. Mutta silloin kun signaalia tulee, niin kyllä tärinäkin tuntuu ihan mukavasti. Ihmettelen kuitenkin hieman, että kuinka tämä shaker riittää ison sohvan kanssa käytettäväksi, kun ei se ainakaan liian tehokas tunnu olevan tämän pienen tuolinkaan kanssa... Ehkä syynä on kiinnitystapa, tai pelkän LFE-kanavan käyttö - ja olenhan vasta alkumetreillä testauksen suhteen, joten myöhemmin lisää.
Tees Mahoney ihan vaan vaikka kokeilun vuoksi kunnollinen bassoelementtitäristin. Sulle tulee iso hätä housuun kun kiinnität sen tuohon tuoliin. Näithän sen videon, minkä laitoin liitteeksi aikaisempaan viestiini. Parilla kolmella kympillä väsää jo sellaisen helvetinkoneen, että heikompaa hirvittää. Olisi kyllä hyvä, jos vahvistimessa olisi tehoa vähintään 50-80 Wattia.
No eipä ole tarvetta tuommoiselle "helvetinkoneelle" Mutta joskus tulevaisuudessa saatan tehdäkin, jos katselupaikaksi tulee sohva. Kokeilun vuoksi en moista kehtaa tehdä, pienemmänkin koneen kiinnittäminen on tarpeeksi hankalaa pieneen tuoliin.
Vahvarina tälle 15" Acousto Prolle toimii sillastettu 912 NAD päätevahvistin sekä välissä toimivat Yamahan rx-v 740 subbariulostulon 90hz -18db sekä erillisen aktiivijakarin 50hz -12db alipäästösuotimet. O hyvä
Mä kun luulin että pyörimässä on Sarah Young tms. käsityoleffa Särmä toteutus. Mitä ainetta toi levy on? Vaneriako? Ja pysyykö resonoinnit oikeilla taajuksilla? Eli ettei sohva ala generoimaan mitään asiaan kuulumattomia taajuuksia. (sorry jos nää on tyhmiä kysymyksiä, en ole koko ketjua vielä ehtinyt lukea).
Pohja soffassa on noin 25mm filmivaneria (miten sen nyt kirjoitetaankaan). Soffa EI rämise ja kolmea 80kiloista ukkoa jaksaa vielä tutisuttaa yhtäaikaa Tekaisin tuon elementin ihan pesuhuoneessa yhtenä iltana. Poikkirauta on noin 1.5mm paksua peltiä ja 5cm leveää, 8mm pultti jököttää siinä alkadi (vai mikä se nyt olikaan kakskomponentti hartsissa). Kartion poistin vasta pultin kiinnityksen jälkeen niin keskitys pysyi orggiksena. Päälle tein valamalla auton akusta (tätä ei suoritettu pesuhuoneessa, toim. huom.) semmoisen reilun 500g lyijypainon ja pultti menee läpi tuosta painosta. Huomenna olis tarkoitus ottaa niin nannaa olla tuossa soffalla ja jysäytellä stereoita samalla Itse oikea subbari on Infinity Beta 15"