XLR kytkennöistä vielä.. 1 j 3 pinni siis juotetaan koaksaalikaapelin kuoreen kiinni ja on sitä kautta yhteydessä RCA-liittimen runkoon? Pitääkö siellä XLR-liittimen päässä vielä juottaa koksun kuori sinne liittimen runkoon kiinni?
http://www.genelec.com/ht/faq/faq5.php Tuo ohje tosin pätee vain jos käyttää 2+1 johtimellista johtoa. Kysymykseen sanoisin, että ei tarvitse. http://www.mediacollege.com/audio/connection/xlr-rca-1.html Tuossa myös ohje.
Bandwith homma jäi vähän epäselväksi, suomenkielisiä ohjeita en ole kuin vilkaissut. Ei vain meinaa tulla säätämisestä mitään... Zipmanin ohjeetkaan eivät pahemmin auttaneet kun ei ole kotona nettiä vielä... Mitähän pitäisi tehdä kun 33-34hz kohdassa on 20db korostus, 36-37hz kohdassa 10db korostus ja 40hz kohdassa taas 20db korostus. Eli miten bandwith yms. kannattaisi säätää että saisi välin 33-42hz suoraksi ilman että 36-37hz tarvitsee laittaa korostusta? Jos makuuhuoneen ovi on auki niin alle 20hz äänet vaimentuvat...
Pistähän kuvaa esille vasteesta. Mistä sinä nyt olet repäissyt noin mahtavat korostumat? Tuolla TrueRTA ketjussahan sinä postailit jo melko suoraa vastetta. Onko varma että se itsetehty mikki toimii + onko systeemin kalibrointi tehty onnistuneesti? Käytätkö korjaustiedostoa sille mikille?
Mua vähän ketuttaa noi räkkikiinnikkeet tossa BFD:n kyljissä. Ne saa toki ruuvattua irti, mutta sitten sinne kylkiin jää ikävät aukot, joista pöly pääsee sisään. Ootteko keksiny jotain hyvää patenttia noista räkkikiinnikkeistä eroon pääsemiseen? Rälläkällä vaan ulokkeet irti? Kiinnikkeet kokonaan irti ja aukon tukkiminen? Miten?
Sekä subbarilla että kaiuttimilla on mielettömät piikit n.35hz, 40hz ja 80hz kohdalla. Huone siis on n.5x4m. betonibunkkeri, kuuntelutilan oikeassa etunurkassa keittokomero ja oikeassa takanurkassa ovi eteiseen yms. Seinät ja katto ovat betonia ja lattiat laminaattia, huoneen taka-osassa on ikkunapintaa n. 3m leveydellä. Tavaroita huoneessa on 3+2 hengen sohvat, tykki lattialla, sohvapöytä, tv-taso ja matala kirjahylly. Luulen kyllä että betonipinnat saavat aikaan nuo mahtavat korostumat. Kuvaa ei ole juuri nyt mutta viikon päästä pääsen plazalle päivittäin. Mikki kyllä toimii mutta tarkkuudesta en sitten tiedä, uskon piikkien olevan sitäluokkaa mitä mikki&TrueRTA sanovat koska korvatkin kuulevat mielettömät korostumat. Vaste on nyt 12-50hz välillä 4db sisällä, -3db@16hz ja -6db@12hz. TrueRta:lla olen kalibroinut äänikortin line-out-->mic-in. Korjaustiedostoa en ole mikille käyttänyt koska en tiedä mitä pitäisi käyttää...
Ei kai nyt pari ruuvin reikää mitään haittaa, aattelin ja ruuvasin itse myös kiinnikkeet pois. Oli sitten vähän suuremmista aukoista kyse.. Eli sittenkin rautasahalla ulokeosa veks ja vähän hiontaa. Ihan ookoo tuli.
Nostetaas threadi ylös kysymyksellä: Eli tässä jossain välissä tulisi BFD:n osto ajankohtaiseksi niin ajattelin kun Zipman sanoi ensimmäisessä postauksessa:" Laitteesta on keväällä ilmestymässä uusi versio, mutta sen ainoat edut ovat lisääntynyt suotimien määrä (20) sekä 96kHz:n näytteenottotaajuus. Ei siis hyödytä jäädä odotteleemaan, jos laitetta nyt tarvitsee." Niin miten on, onko uudella ja vanhalla versiolla jotain oikeata eroa ja mihin hintaan tuota uutta mallia saa, kun en pikaisella etsimisellä mistään löytänyt? Eli tarviiko 96Khz:n näytteenottotaajuutta johonki? (luulen ettei), mutta suotimien lisääntyneestä määrästä voisi ollakki jotain hyötyä vai saako vasteen tasaiseksi nykyisellä määrällä suotimia?
Speksien mukaan uusi laite taitaa olla hieman kaikkiruokaisempi sisääntulevan signaalin suhteen. Vanhassa mallissa monienhan täytyy pitää vahvistimen sub outin taso lähes minimissä, ettei sisääntulo leikkaa. Tämä on mielestäni BFD:n suurin heikkous.
Eipä tuota päivitettyä mallia ole vielä mistään Suomesta saatavilla, vaikka Behringerin sivut väittävätkin julkaisun jo tapahtuneen, joten eroista on paha mennä sanomaan mitään. Saksasta näyttää saavan hintaan 149 EUR. Jos nyt on uutta laitetta ostamassa, niin tuskimpa noista päivitetyistä ominaisuuksista ainakaan haittaa on. Muuten ei kannata päivittää. Itse varmaan sijoitan tuollaiseen tässä syksymmällä.
Mistäs tuota nyt sitten saa tilattua? (päivitettyä mallia) Mahtaakos jollain foorumilaisella olla tota päivitettyä mallia käytössä, jos on, niin ei olisi pahitteeksi kertoa kokemuksiaan. Lähinnä kiinnostaa tuo "leikkausongelma".
Googleen laittaa hauksi, niin löytyy muutama saksalainen nettikauppa, jossa tuotetta ainakin mainostetaan. Eria sia sitten löytyykö vielä hyllystä. Tuskin kenelläkään on vielä käytössä. Ei tuossa vanhassakaan mitään ongelmaa ole, kunhan tasot vain säätää kohdilleen (eli subbarin ulostulotaso AV-vahvistimesta pienelle). Jani liioittelee...
No tähän taitaa uudessa mallissa tulla vähän parannusta, FBQ2496:n manuaali mainitsee suurimmaksi input signal leveliksi +6 dBV mikä on yhtä kuin 2 volttia (nominal level kytkin -10 dBV -asennossa). Jos vanhalla BFD 1124:lla oton yliohjautumisen kanssa meinaa olla ongelmia (ja volyymitasona tämä tietää aivan käsittämätöntä luukutusta), niin mikä estää vaihtamasta nominal level kytkintä +4 dBu:n asentoon?Johan loppuu leikkaaminen...
Nyt niitä saa Tilasin alkuviikosta http://www.rockshop.de/ 145 Näkyy löytyvän monesta muustakin paikasta mm http://www.thomann.de/thoiw3_artikel-184329.html 152
Kertokaapas viisaammat onko tuolla BFD:llä mahdoton saada toistoa kuntoon ilman truerttaa sun muuta? RS SPL mittari kyllä löytyy....vaikutti vaan jotenkin niin monimutkaiselta tuo taajuusvasteen mittaus/tasoitus tuolla Truertalla?!
Onhan se mahdollista ihan käsipelillä mitata pistetaajuuksia, mutta hidasta, koska mittaus pitää tehdä uudestaan jokaisen säädön jälkeen, että muutokset näkee. Tarkkuus on myös tarkempi TrueRTA:lla.