Siksi koska pelkkä subbarin tason säätö ei saa aikaan tasaista vastetta. Normaaleilla jakotaajuuksilla/jyrkkyyksillä pääkaiuttimet vaikuttavat bassotoistoon siinä määrin, että vaste ei pysy suorana, jos subbarin tasoa nostaa tai laskee (etenkin tällöin). Siksi olisi hyvä olla ainakin kaksi muistipaikkaa. Leffasäädöillä (AVIA 85 dB/83 dB) musiikki kuulostaa liian paksulta ja musasäädöillä leffat vaikuttavat hieman ponnettomilta. Älähän nyt taas liioittele. Itse suosin ainakin tasaista vastetta.
No joo, tuo saattaa kyllä olla totta.Oletko mittauksissasi törmännyt tähän?Miten suuria heittoja vasteeseen sitten tulee, jos pääkaiuttimien ylipäästösuodatus on tyypillisissä lukemissa eli 80-100 Hz -3 dB, 12 dB/okt jyrkkyydellä, subbarin taso kalibroitu 0 dB:en (samalle tasolle kuin pääkaiuttimet), BFD säädetty tämän mukaan ja sitten subbarin tasoa lasketaan vaikka 5 dB?
Tässä mittauksessa näkyy hyvin miten vaste muuttuu pelkällä subbarin tason laskemisella. 65Hz kohdalle ilmestyy aika paha kuoppa. Jako on 90Hz ja subbarin suodin ohitettuna.
Ihan hyvältähän se vaikuttaa. 18-20Hz aluetta voisi vähän vaimentaa ja 90Hz on vähän huippua. Tosin voihan tuon 20Hz seudun jättää rauhaan jos haluaa sitä "house curvee" sinne jättää.
Joo, toi haussi oli pakko jättää sinne taiteilijan puumerkiksi. Tolle 90 hertsin alueelle ei vissiin ole paljon tehtävissä? Tää uudempi BFD on muuten todella helppo käyttää ja täytyy sanoa, vaikka tässä ei muistipaikkoja olekkaan, niin huippuostos silti, koska apaut 20dB korostuma alueella 50-70 hertsii poistui, jolloin ääni on aivan erilainen.
Olen törmännyt useaankin otteeseen. Mitään yleistystä on paha mennä kuitenkaan sanomaan. Vaihtelut riippuvat pääasiassa vasteiden muodoista ja kuinka siististi/jyrkästi ne vaimentuvat. Jos molempien vasteet laskevat siististi ja esim. 18-24 dB/okt. jyrkkyydellä, niin subbarin tasoa voi huoletta nostaa/laskea, vasteen muodon kuitenkaan muuttumatta. Muutos vaikuttaa tietenkin vain jakotaajuuden alapuolella. Useimmiten tilanne ei ole näin optimaalinen ja siksi BFD ja sen pari muistipaikkaa ovat erittäin hyödyllisiä.
Mikäs subbari sinulla olikaan? PB10 ilmeisesti. Meinasin ehdottaa viritystaajuuden muuttamista, mutta antaapas sitten olla.
Joo, PB10 eli tosiaan pikkasen vaikeempaa. Mutta hyvä näinkin, pääasia että vasteessa ollut järkyttävä korostuma on poissa, niin voi ihan oikeestikkin kuunnella musiikkia.
Tuuria tai ei, kokeilin tason muutamista suuntaan jos toiseenkin, eikä sillä ollut sanottavampaa vaikutusta vasteeseen.
Ai saa vai? Itse ainakin kuulin st. paulssoundilta että uusia ei enää ole tulossa. Tarkoittivatkohan sitten että he eivät ole moisia tilaamassa. Vanhan softan toimivuudesta uudelle en menisi mitenkään vannomaan kun pistemäärä on muuttunut 10->20 (vai mitä se nyt vanhassa olikaan) ja softassakin valitaan noita preset paikkoja 1-10 ... Voisi ihan kyllä laittaa valmistajalle mailia ja kysellä asiasta että miksi näin on tehty. Useampia paikkoja kaipailisin lähinnä siksi että vois pitää leffa/musa asetukset erikseen. Left/Right käyttö siihen saattaa olla hieman ongelmallista ...
Mitenkäs tuo tason leikkautuminen uudemmassa mallissa? Onko ongelmia reiluilla äänenvoimakkuuksilla? Vanhalla mallilla joutuu välillä leffoja kattellessa tutkia näyttöä ettei signaali vain leikkaisi...
Riippuu varmaan ihan firmasta, mutta kyllähän monesta paikasta vielä pystyy tilaamaan tuota vanhempaakin mallia. Ja ottaen huomioon, että sitä ihan ensimmäistä (1100) BFD malliakin oli myynnissä vielä alle 6 kk sitten, niin eiköähn tuota keskimmäistäkin saa vielä kotvasen aikaa. Kokeilemallahan se selviää? Vaikka en laitetta omistakaan, niin en kyllä näe siinä ongelmaa?
Onko subbarin taso minimissään vahvistimesta? Ja kyllä se punavalo kestää vilkkua, kunhan ei pitempiä aikoja pala. Se leikkautumisen ääni on melko hienovarainen.
Mulla ylin ledi vilahtaa ainoastaan M&C tykinlaukauksissa todella nopeasti. Darlan koputtelukohtauksessa jää vielä pari pykälää varaa. Vahvarina Yammu, jossa subbarin taso -18. Nämä siis -5 dB referenssistä. Miten toi leikkaaminen tapahtuu, kuuluuko räsäsdys tai jotain? (Siis laitehan digitaalinen, joten eipä taida paljon varotella etukäteen.)
En tiedä olenko edes saanut laitetta koskaan kunnolla leikkaamaan, mutta ei se ääni ainakaan paha ollut. Sellainen kompressoitumisen ääni. Ei siis mikään räsähdys tms.
Vahvistimesta ei saa kuin -10dB subbarille... Ei se ääni tosiaan hirvitä, mutta aikamoiseksi plörinäksi muuttuu soundi. Kyllä se elokuvanautintoa häiritsee. Minä pidän aina molempia kanavia kytkettynä BFD:hen. Toisesta kanavasta näkee kun leikkautumisen riski lähenee jos siinä ei ole filttereitä käytössä.
Hmm...pitäisiköhän tässä sitten pikaisesti vielä tilata vanhaa mallia vai uutta? Onko tuo leikkautuminen todellinen ongelma vanhassa mallissa? Ja miten toimii uudessa mallissa elokuva/musiikki-asetusten laitto käytännössä? Toimiiko hyvin?
Tuo vahvistimien liian korkea taso taitaa olla nykyvahvistimilla melkoinen ongelma. Tai sitten BFD:n liian vähäinen ottotaso. Ei muutes hassumpi idea. Muutenhan se näyttääkin vain ulostulevan tason. :thumbsup:
Itse ainakin ostaisin ehdottomasti tuon vanhemman mallin. Uudesta puuttuvat muistipaikat on vakava puute. Leikkautuminen on ongelma kovilla tasoilla ja vain joillain vahvistimilla.