Nopeita ovat ja hyvä asiakaspalvelu. Oma vahvistin tuli muistaakseni viikossa joten ei taida ikävä kyllä viikonlopuksi ehtiä, mutta toivotaan parasta. Olen edelleen sitä mieltä, että SVS:ltä pitäisi tilata Avia and Radio Shack SPL meter bundle 80$ (60,88) kimppatilauksena. Tilaan sitten omani subin kera syksyllä jos ei muuten.
Mä tuun mukaan kimppaan, tilaan SVS-mukin. :love: (eilen sain ystävänpäivälahjaksi Viivi & Wagnerin, ihqua!)
Onko kukaan ikinä tehnyt tuolla itserakenteluosiossa olevaa mittaus mikkiä sekä esivahvistinta. Osaako joku suositella? Tuota svs mittavehjettä ei taida saada koneeseen kiinni?
Miten tämä Radio Shack SPL meter toimii? Olenko oikeassa että tätä ei voi kytkeä ollenkaan tietokoneeseen vaan kaikki mittaukset tehdään käsipelillä ja syötetään itse tiedot tietokoneelle joka piirtää siitä vastaavan käppyrän? Oliskohan kuinka työlästä tehdä tällä vastaavat mittaukset että saisi toiston BFD:n avulla siedettäväksi?
Voi kytkeä tietokoneeseen tavallisen mikin&vahvistimen tavoin: https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=34207
Jep, eli RS:n mittarissa on ihan normali rca-liitin, jonka voi kytkeä suoraan sopivalla kaapelilla äänikortin line-iniin. Mittari toimii ihan oikeana mikkinä, tarkkuus vaan ei ole ihan parasta tasoa, mutta riittää perusmittauksiin.
Heh, tosin on se BFD säädetty kertaalleen käsipelilläkin... En suosittele, vaatii pari mittausta. :hitme:
Toisaalta tuo on takuuvarma menetelmä, jonka osaa tehdä naapurin mummokin ja muut tietokonerajoitteiset. Kirosanatonta ei välttämättä ole tietokoneellakaan mittailu. Nimim. muutaman kerran käsipelillä BFD:n säätänyt.
Juu, mutta huomattavasti nopeampaa. Lisäksi etuna on parempi tarkkuus, 1/24 oktaavin välein ei viitsi pistetaajuuksia mittailla. Kolmenkymmenen pistetaajuustaulukon tekemisen jälkeen alkaa kyllästyttää.
Riippuu siitä kauanko joutuu tappelemaan koneen kanssa, että saa mittaushomman toimimaan. Mutta tuo aiempi oli vain yleisenä huomautuksena, ttimonenhan halusi joka tapauksessa käyttää tietokonetta apuna.
Juu, kokonaisaika ensimmäisellä mittauksella menee varmaan melko tasoihin, mutta sitten kun saa homman toimimaan koneella, niin käyriä syntyy vauhdilla.
Hyvä juttu että voi kytkeä koneeseen :thumbsup: Jos tästä joku aikoo laittaa kimppatilauksen vetämään niin voisin kyllä liittyä seuraan
Huomattavasti parempi vaihtoehto näihin taajuusvaste mittauksiin on esim. behringerin ECM-8000 mikki (40e) ja sille mikkietunen (n.40-50e). RS-mittareissa tuntuisi olevan enemmän laatuvaihtelua ja netistä saatavat korjaustiedostot eivät toimi kaikilla yksilöillä. Omassa RS:ssä oli taajuusvaste keskialueella ihan mitä sattuu. Lukekaa tuo true-rta threadi läpi, siellä on enemmän kokemuksia näistä mittaustouhuista.
Tätä puitiin silloin joskus true-rta for dummies -threadissa. Linkki postaukseeni, jossa noita eroja olen mittaillut RS vs. Behringer
Minä tilasin tuon Radioshackin analogisen SPL mittarin tuon 20-39+:n mukana. Vielä ei tosin ole tullut, mutta matkalla on. Ehkä sitten ensi viikolla pääsee tuota testailemaan. Äsken tuossa rupesin kattelemaan RS:n sivuilta tietoja tuosta mittarista niin tälläsen tekstin löysin: "When set to A, meter primarily measures frequencies in the 500-10,000 Hz range, which is the area of greatest sensitivity to the human ear. When set to C, the meter measures uniformly over the frequency range from 32-10,000 Hz, giving an indication of the overall sound level." Voiskos tästä johtua nämä ongelmat alle 30Hz:n alueella?
Ei ne varsinaisesti siitä johdu. Jos mittarin vaste noudattaisikin kunnolla c-painotuksen käyrää, niin olisi helppo korjata vaste suoraksi. Mittareissa vaan sattuu olemaan vaihteluita ja toisissa on enemmän heittoa ja toisissa vähemmän. Siksi nuo korjaustiedostot ovat enemmän vaan arvioita.
Eihän tuossa säätöurakassa mennyt kuin nelisen tuntia Aloitin ihan 'tyhjästä', ainoastaan BFD oli kytketty subilähtöihin. Toimin Zipmanin postaaman ohjeen mukaan ja en tarvinnut missään vaiheessa manuaalia, vaikka yleensä luen kaikkien laitteiden käyttöönotossa ensimmäiseksi manuaalin. Suurkiitokset Zipmanille! Olisi manuskan avulla varmasti mennyt tunti-pari vielä lisää. Liitteenä käppyrä ilman korjausta ja korjauksen jälkeen. Sininen on korjattu vaste ja punainen korjaamaton. Älkää välittäkö hieman erilaisista dB-tasoista mittauksissa. Alkoi olla jo myöhä... Hommahan toimii siten, että Yamahan subilähdöistä menee molempien kanavien signaali BFD:lle ja subit toimivat siten, että REL Q 100 hoitaa LFE:n 120 - n. 60 Hz, HiFi 100/1 n. 60 Hz - 20 Hz. Tähän täytyi pistää muutama filtteri, ettei taajuuskaistat mene paljoa päällekkäin. Varsinkin REL alkaa ahdistua matalista taajuuksista todella helposti, joten sinne on turha puskea alarekisteriä. Huoneessa on ilkeä 45 Hz:n moodi, jota joutui listimään oikein urakalla. Vaste on kohtuuhyvä 100 Hz:stä alaspäin, mutta tuolle kuopalle 110-130 Hz ei ikävä kyllä voinut mitään pienellä pääkaiuttimien siirtelyllä.