Jaa tuollaisia ne RELit onkin... Aika pahalta näyttää jos tuo on oikea vasteesi. Paljonko on jakotaajuudet systeemissä?
No sanoppa muuta, tuo onneton pökäle tuossa 20hz kulmilla maksaa 1000e. Relppa täysin by-pass tilassa ja kajarit small. Olen mennyt hukkaamaan tuon sonyn manuskan niin en tiedä mitä se sitten tykkää leikata pois noilta pääkajareilta, kuvasta päätellen ~80hz. Mittarina vielä radioshackin vehjas kun thomannilta oli päässy behringerin mikit loppumaan.
Mikä Sony on kyseessä? Laitapas Relistä sen oma jakosuodin päälle ja vaikka 70-80Hz kohdille. Sitten nostat subbarin tasoa noin 10dB. Onhan RS:n korjaustiedosto myös käytössä TrueRTA:ssa?
Helevetillisen määrän vaalenapunaista kohinaa Mittausten perusteella en oikein ymmärrä, miksi eri kohinat antaisivat vääriä lukemia kanavatasapainossa. Minä saan ihan identtiset tulokset subbarin referenssitasoksi kaikilla tavoilla. Myös 20 Hz - 20 000 Hz kohinalla. Toki eri 'levyiset' kohinat antavat erilaiset lukemat mittariin, mutta kanavatasapainot pysyvät -ainakin minulla- samanlaisina (okei, yhden desibelin heittoa on takakanavien tasossa, mutta se tulee varmasti huoneen vaikutuksesta)
On tullu tässä vähän yritettyä noita vastemittauksia tuolla truerta ohjelmalla, mutta eihän siitä oikein mitään tullut, joten turvauduin vanhaan kunnon pistemittaukseen. Mittailin parin Hz:n välein 20-100 alueella ja kyllähän tuolta paljastui hyvin korostumat ja kuopatkin. Tuossa 50 Hz:n kohdalla on kyllä melkoinen korostuma. Alle 25Hz vasteet oli kans aika paljon pakkasella, milläs nuo saisi nostettua tuonne keskitasolle? Subina on siis SVS 20-39+, SS=20Hz. Pitäs kyllä saada tuo ohjelma pelaamaan, kun kyllähän tuo työstä käy käsin mittailla noita lukemia. BFD:ää tiedustelin tänään tuolta Soundatalta, sanoivat että saavat noita ensi viikon perjantaina. 20-39+ käppyrä
Tuopa johtuu juurikin siitä, ettei neula ehdi näyttää oikeaa tasoa, jos se oikea taso on reilusti 85dB:n alla tai yllä. Subbarisi oli siis 2dB kylmempi, kuin mitä Avian testi näytti.
Tällaista kysyin Dick Smithiltä: "Do you have RS Analogue SPL meter in stock?" Ja vastaukseksi sain: "The RS analogue meter is now discontinued and is no longer available through our mail order department." Pitää vissiin tilata SVS:ltä.
No joo, kyllähän ne varmasti tasapainon antaa oikein, mutta ei niitä kunnollisina kalibrointiääninä voi käyttää. Nuo kaistarajoitetut kohinathan on tehty nimenomaan siksi, että kaiuttimien ei tarvitse toistaa 20Hz asti, että tason saa oikeaksi. Tietysti systeemi, joka toistaa 20Hz-20kHz kohtuu tasasaisesti, saa molemmilla kohtuu oikeat tulokset. Jos huonon subbarin tasoa säätää 20Hz-120Hz kohinalla, niin lopputaso on reilusti erilainen verrattuna 35Hz-80Hz kohinaan.
No höh. RS nimenomaan on juuri viime keväänä tuonut uudistetun mallin siitä analogisesta mallista. Muna Smith ei vaan ole ajantasalla hommissa...
No mikä siinä TrueRTA mittauksessa mättää? Antaako generaattori signaalin kaiuttimille? Tuleeko RS:stä signaali koneelle?
Kai se sinne tulee, ainakin kiertää niin julmetusti ettei tuosta mittauksesta tule yhtään mitään. Milläs hiivatilla tuon ongelman saa kierrettyä?
Noita tuntuu olevan aika moni vailla, joten pistäkäähän kimppakauppa pystyyn :thumbsup: läjä mittareita tilaukseen tuolta svs:ltä vaan.
Laitoin juuri mailia SVS:lle ja kysyin että löytyykö varastosta. Jahka saan vastauksen ja se on positiivinen, niin voisin järjestää kyllä kimppatilauksen.
Laitat kaikki muut inputit mutelle paitsi line in. Laitat kaikki muut outputit mutelle paitsi wave (myös line in, jos ei näy vakiona, niin valitse valikosta näkyviin).
Ajattelin yrittää väsätä house curven leffakäyttöä varten. Miten muut ovat moisen toteuttaneet? Korostamalla alataajuuksia BFD:llä vai vaimentamalla ylempiä ja nostamalla subista voimakkuutta? Eikös tässäkin topicissa aikaisemmin todettu, että on sama missä kohtaa sitä signaalia muokkaa, lopputulos on kuitenkin sama eli korostuksen takia subille raskaampi taakka? Aiemmin postaamassani käppyrässä näkyy lievä kuoppa 80-90Hz kohdalla. Kannattaako jakotaajuus nostaa vahvarista 80 -> 100Hz niin tuosta voisi hankkiutua eroon? Onneksi BFD:ssä on noita muistipaikkoja reilusti, niin voi rauhassa kokeilla eri vaihtoehtoja. :thumbsup:
Suosittelen että laitat vahvistimesta sub outin melko pienelle ja sitten BFD:n avulla teet korostuksen. Varo kuitenkin ettei BFD:n ulostulo leikkaa. Sisääntulo siis riittävän pienelle. Jakotaajuutta ei kannata nostaa 100Hz. Suosittelen kyllä ennemminkin tasaista vastetta, mutta nostat vaan tasoa verrattuna musiikkikäyrään. Kuulostaa ainakin omaan korvaan paremmalta, kuin pelkästään korostetut matalat taajuudet. Kannattaa myös mitata pelkästään pääkaiuttimien ja pelkästään subin vasteet. Saa paremman kuvan missä kohtaa "vaihto" tapahtuu ja miltä vasteet näyttää suodatettuna.
Kiersi vielä noillakin asetuksilla, mutta sitten kun käänsin RS:n asteikon 90dB:n kohdalle niin kierto loppui, ihme homma. Nyt piirtää käppyrää hienosti, kun vielä saisi ensi viikolla sen BFD:n niin avot. Vähän sain käppyrää tasoiteltua vaiheensäädöllä. Miltäs tuo vaikuttaa, onko helppo korjattava BFD:llä? SVS 20-39+
No eipä tuo kovin pahalta näytä. Ei kamalan suuria vaimentumia. 50Hz kohdilta korostumaa pois, 60Hz kohtaan vähän lisää. Alapäähän ehkä vähän lisää tai sitten tasoa vaan ylemmäs. Hyvä tulee. :thumbsup:
Tein lisää mittauksia TrueRTA:lla ja kyhäsin musiikille ja leffoille omat asetukset. Koska subin gain oli vasta puolivälissä, nostin tasoa sieltä jonkin verran ja oikaisin vasteen BFD:llä vaimentamalla korostumia. Pikaisella testailulla musa-asetukset toimivat mukavasti, leffasäätöjä pitäisi seuraavaksi testata käytännössä. Katsotaan toimiiko house curve. Voiko sitä perjantai-iltaa paremmin viettääkään? :thumbsup: