Nyt on B-Speech Rx2 saapunut ja kiinni vahvarissa. Alla ensikommentit. Läppärin vakio Widcomm bluetooth ajureilla ääni pätki, mutta sen jälkeen kun päivitin/ostin BlueSoileilin ajurit niin ääni on loistava eikä ole pätkinyt. En huomaa eroa normaalin RCA piuhan kautta kuljetettuun ääneen. Suoraan digitaalinen ääni olisi vielä parempi, mutta tämä ajaa asiansa täysin ja voin lämpimästi suositella. Uskoisin että suurin pullonkaula ei ole niinkään vastaanotin vaan laite joka musiikin lähettää. Tietokoneiden vakioajurit ovat todella huonot. Esim. kännykän kautta soitettuna en ole huomannut mitään pätkimistä tai äänenlaadun heikentymistä.
Juu nyt voin yhtyä yllä olevaan ja todeta että siihen äänenlaatuun ja "metallisuuteen" vaikuttaa ihan perhanasti tuo käytetty bluetooth stack. Itse kokeilin tosiaan tuolla procasterilla ja belkinin vastaanottimilla ja ne käyttäyty samalla lailla joka laitteen kanssa. Eli; ipod touch 2nd gen, tietokoneelta bluez vakio stack 4.6x+ (eli linux puolella mennään) ja nyt uusin ehdokas galaxy s ii. Touch ja tietokone käyttäyty lähes samalla tavalla ja sai aikaiseksi metallisen äänen, tosin touchissa hivenen parempi. Ihan uusimmassa bluez:ssa pitäisi olla parannuksia paljon tuohon a2dp striimauksen protokollaan, mutta ei kiinnostanut sitten sen enempää testata. Windowsia en ole kokeillut. Ja sitten tämä galaxy s ii tapaus. Tämä on kyllä jo niin paljon erillainen että voin sanoa eron olevan huomattava. Ääni ei ole yhtään "metallinen" tms., ei ihan rca tasoa, mutta hyvin lähellä. Eli kyllä siihen se lähde eniten vaikuttaa. Ja mitä enemmän niitä pystyy säätämään, sen parempi. Esim. linux puolella kyllä conffeihin saa joitain parametreja laitettua, mutta itsellä ei riittänyt mielenkiinto moiseen.
Logitechiltäkin tullut tällainen bluetooth-vastaanotin. Onko kukaan ehtinyt moista vielä testaamaan? http://www.verkkokauppa.com/fi/product/13836/dcccf/Logitech-Wireless-Speaker-Adapter-for-Bluetooth
^ Hain juuri Verkkokaupasta tuollaisen Bluetooth-vastaanottimen ja tuntuu toimivan loistavasti Nokia E7-Nad 165BEE-G8050 -kombossa. Äänenlaatu ei ainakaan huonompi kuin RCA-kaapelilla. Hintaansa nähden erinomainen laite.
Äänen bittivirta täytyy pakata jollakin tavalla ennen kuin se lähetetään Bluetoothin ylitse. Äänen laatu on selvästi parempi, jos A2DP:n tukemat tiedostomuodot (kuten MP3 ja AAC) kyetään lähettämään sellaisenaan eteenpäin. Ylimääräinen dekoodaus-enkoodaus-pari ei voi mitenkään olla vaikuttamatta heikentävästi äänen laatuun. Sitä en tosin osaa sanoa missä laitteissa tuo on mahdollista...
Ei vielä missään. Tuo juttu on vasta tulossa olikos se HFP 1.6 versiossa. Kylllä on muuten hifi mennyt oudoksi kun kompressoitua mp3sta yritetään säilyttää "alkuperäisenä"
Morjes, Kysymys, pulkassa on 3,5mm plugin command h/k soittimen jatkeena. Tällä ilmeisesti mahdollistaisin puhelimesta musiikin soittamisen autossa. Autoon on myös tulossa erillinen bluetooth vastaanotin puhelinta/puheluja varten. Pystyykö kaksi bluetooth linjaa olemaan samanaikaisesti päällä?
Tuota ehkäpä tarkoitin :hitme: Eli musiikki soi bt:n kautta ja kun tulee puhelu tajuaa bf lopettaa musiikin soiton ja yhdistää puhelin bt:n?
Terve, Itse olen myös ajatellut tuota Logitech Wireless Speaker Adapter for Bluetooth -vastaanotinta. Sitä on kehuttu kantavuudellaan ja äänenlaadusta. Yksi asia kuitenkin mietityttää. Jos laite paritetaan esim. läppärin kanssa ensin, tarvitseeko sitä parittaa eli painaa adapterin päällä olevaa Connect -nappia myös seuraavalla kuuntelukerralla vai toimiiko se suoraan siihen läppäristä yhdistämällä? Mikä on yleinen fiilis tästä kojeesta?
Ei tarvitse. Peli on sinänsä ok. No, sitten se iPadin vika: se ei muista että bt on kiinni ja pitää uudestaan laittaa päälle. Kiusa se on pienikin kiusa. Nokialla on nykyään vastaavanlainen purkki MD-310. Class 1 eli 100m kantama. Hmm. Toimisikohan se paremmin...
Itselläni on BT01 ja ainakin oma yksilöni tuntuu vaimentavan matalia taajuuksia reilusti. Välillä laite menee myös jotenkin jumiin eikä siihen saa yhteyttä kuin sammuttamalla virran hetkeksi ja koittamalla uudestaan. En suosittele vaativaan kuuntelukäyttöön.
Tuo nokian laitehan vaikuttaa mielenkiintoiselta, ja 45 euron hinta ei paha pienellä googlauksella. Taitaa tukea myös apt-x kodekkia joka lienee uudempi ja parempi. Pitänee laittaa tilaukseen ja kokeiluun. Tämmönen laite kun löytyisi missä olis optinen tai coax ulostulo niin olis kyllä aika herkku.
Hommasin tuon Nokia MD-310 bluetooth adapterin ja kytkin sen Pioneerin 1020 vahvistimeen.Windows 7 kanssa liitos ei onnistu pukkaa virhekoodia,mutta xp kanssa liitos onnistuu.Varsinainen kysymys mitenkä pitää toimi että tietokoneelta spotifityn musiikki kuuluu Pioneeriin kytkettyjen kaiuttimien kautta. Windows 7 pukkaa tämmöistä virhekoodia 0*80004005.Kiitokset auttaneille. Samsung Galaxy S 2:lla musiikki kuuluu hienosti Pioneerin kautta Wharfedal kaiuttimista.
Mulla on kokemuksia niin tuosta Logitechin kuin Nokiankin laitteesta. Kumpikin toimii mulla Win7 64bit versiossa hienosti, paitsi kun kytkee bluetooth hiiren myös kiinni, niin Nokialainen alkaa pätkimään välillä. Koneena Asus Zenbook ja bluetoothstackina toimii Atheroksen oma stack ja saman valmistajan bluetoothradio löytyy koneesta. Kokeiltu myös BlueSoleilin stackilla, jossa ei ollu eroa Atheroksen stackiin. Samsung galaxy S2 pelaa myös hyvin kummankin laitteen kanssa. Muttamutta. Äänenlaatu on mielestäni huono kummassakin. Logitechissa on ehkä aavistuksen parempi laatu ja tasaisempi toisto, mutta kumpikin laite aiheuttaa varsinki korkeiden äänien säröilyä. Kuuntelen paljon raskasta kitaramusiikkia ja tässä musiikkilajissa säröily on todella häiritsevää. Testasin myös listapoppia ja sitä pystyy jo kuunteleen äänenlaadun puolesta, mutta joka tapauksessa bluetooth ei vastaa langallista liitosta vielä tänä päivänä, ainakaa näissä hintaluokissa. Kunnon D/A muuntimilla ongelma ratkennee, mutta sitten painitaan useissa satasissa hinnan puolesta. Nokia tukee APT-X kodekkia, jonka pitäisi parantaa bluetoothyhteyden äänenlaatua roimasti, mutta APT-X kodekkia tukevia lähteitä ei taida vielä paljoakaan olla markkinoilla. Creativelta löytyy APT-X:ää tukeva erillinen USB-lähetin, mutta tuntuu sekin olevan kiven alla ainakin Suomen maalla. Hinta on Creativen nettikaupassa 39€. Tuo olisi mukava päästä testaamaan, vaikka vähän tuntuu hullulta, että bluetoothilla varustettuun koneeseen pitäisi ostaa erillinen APT-X:ää tukeva bluetoothlähetin. Eikös tuota APT-X:ää saa softalla toimimaan? Ongelma piilee luultavasti heikossa A2DP-profiilissa, joka ei yksinkertaisesti pysty lähettäämään kunnollista ääntä, ainakaan ilman APT-X tukea. Jos jollain on kokemusta APT-X laitteista, niin laittakaa tietoa tulemaan!
Dodii, tuli tilattua sellanen creativen BT-lähetin, joka siis tukee aptx:ää. Ero on huima tavalliseen SBC-codecciin. Vastaanottimena toimii siis Nokian kapistus, jossa on myös aptx tuki. Nyt voi oikeasti sanoa, että painitaan cd-laadussa, itseasiassa ääniasetuksissa on oletuksena creativen laitteella 16bit/48kHz eli "DVD-laatu" Nyt sitten odotellaan, että myös lähteet esim. puhelimet, windows-läppärit sun muut alkaisivat lisäämään tämän ominaisuuden "sisäänrakennettuna" Tuossa vielä lista tällä hetkellä apx:ää tukevista äänilähteistä: - Motorola Razr - Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus - Samsung Galaxy Tab 7.7 - Mac OS X - Creative ZiiO Tablet - Creative Zen X-fi3 - Dongles from Sennheiser, Creative, Jaybird Eli ei oo paljoa vielä laitteita markkinoilla... http://www.computeraudiophile.com/content/Apt-X-equipment
Eikä ihan kauheasti tulekkaan. Tuo ei ole standardi ominaisuus vaan erikseen lisensioitava feature muistaakseni CSR:ltä joka toimittaa noita BT piirisarjoja. Käy vain pienten sarjojen valmistajille