Kesälomareissulla poiketaan pariksi päivää Brysseliin ja tarkoitus olisi juoda paljon olutta! Mitä kaikkea kannattaa maistella, ja missä baareissa/pubeissa kannattaa poiketa? Kaikki vinkit ovat tervetulleita... :thumbsup:
Siitä on sen verran aikaa kun kävin Brysselissä viimeksi oluella, etten osaa mitään tiettyjä paikkoja suositella. Kaikki paikat, joita keskustassa kokeilin olivat hyviä, joten riski joutua huonoon paikkaan lienee pieni. Paikallisissa olutbaareissa valikoimassa voi olla satoja erilaisia laatuja. Minä ainakin tutustuisin erikoisuuksiin, joita Suomesta ei saa. Esimerkiksi baarien omia merkkejä, sikäläisiä trappist- ja muita luostarioluita (enkel, dubbel, tripel) sekä tietysti erilaisia vehnäoluita. Kirsikkaoluesta en pitänyt, mutta kannattaa ainakin maistaa paria erilaista.
Miksi sinne asti? Suomestakin saa niin paljon olutta kuin jaksaa juoda. Jos eurooppaan asti on kuitenkin pakko lähteä olutta juomaan, niin omat OLVI-laatikot ehdottomasti mukaan. Prysselistä ei saa välttämättä kunnon pakettia aitoa OLVIA ja ulkomaanpellejen pahanmakuisia laimennetuja luostaripilsnereitä ym. litkuja ei kannata ainakaan juoda. Maailman parhaat oluet tulevat Suomesta. Kulttuurikierroksen eurooppalaista ilmapiiriä voi aloittaa ja lopettaa OLVI-keissin kanssa esim. puistossa tai jäädä vain rennosti hotellihuoneeseen juomaan. Ulkona olut maistuu laajojen tutkimuksien mukaan täysin samalta kuin sisälläkin, ja yösijakin on valmiina. Baareihin ei kannata lähteä seikkailemaan ellei aitoa import-OLVIA ole saatavilla. Prysselissä saa tosin tietääkseni mennä baariin omien juomien kanssa, koska EU:n sisällä on vapaa liikkuvuus. Tätä kannattaa painottaa oviapinalle jos Schengenin sopimus on päässyt unohtumaan ja alkaa sönköttämään/vittuilemaan sinulle.
OLVI on prysselissä import-kamaa. Suomessa pikkusormiporukka brassailee keskieurooppalaisilla import-tuotteilla, Euroopan ytimessa snobiosasto vastaavasti eksoottisella tuontioluella kaukaa pohjoisesta. Vaihtamalla import-mieltymykset päikseen kaikki saavat juoda olutta ilman import-elvistelyjä ja -lisähintoja. Reaalioluen Ystäväin valinta on Suomessa ja maailmalla OLVI paitsi silloin kun se ei ole tarjouksessa. Tällöin se on Pirkka-olut.
http://www.ratebeer.com/ on kätsy paikka. Mutta ostele nyt vaikka Maredsousseja, Rocheforteja (näitä nyt saa Alkostakin, rysselissä tosin neljä kertaa halvempaa) ja Hoegaardenin Grand Cru'ta. Semmonen valkoinen pullo missä on pinkkejä elefantteja on myös ihan ok, kuten myös joku 14-volttinen lohikäärmelimppari. Ennen kuin mitään oikeasti alkaa suosittelemaan niin ois ehkä hyvä tietää mistä tykkäät. Uppoaako trappistit tai lambicit?
Kotimainen olut on tasoltaan aivan kansainvälistä luokkaa, vastaavaa kuin jenkki Bud ja vastaavat maissilikut. Eli toisinsanojen kelpaa teineillä ja juopoille, ja ehkä nipinnapin saunakaljaksi. Ei muuhun käyttöön.
Komeassa erikoisputelissa schauber obersdorfer lauber hauber -etiketillä, keksityllä tausta"tarinalla" keskiajalta lähtien pulloon kuseksineista munkeista ja 5:lla kerrottuun hintaan sinäkin luultavasti kehuisit kaikki kotimaiset maasta taivaaseen. Alkokoholia sisältävän oluen juomisen "käyttö" on humalatilan saavuttaminen. Haettavan humalatilan aste vaihtelee. Suomen Kuvalehteä lukevalla saunakalja-/ruokaryyppyherralla se on ehkäpä n. 0,2 , vulgäärimmillä janohenkilöillä enemmän. Juomistapahtuman aikana suussa maistuvat maut ovat makuasioita.
Sopivasti matkan varrella. Oluiden suhteen aikalailla kaikkiruokainen. Tosin vehnäoluiden kiehtovaan maailmaan en ole vielä oikein päässyt sisään. Toisin sanoen perus Hoegaarden ei kovin hyvin uppoa. Täytyy käydä tuolla ratebeerillä vähän tutkiskelemassa.