Kyllä minua ainakin häiritsee filmiprojektorin 48 Hz välkkyminen paljon enemmän ja tuolla digiteatterissa nimenomaan oli vähemmän välkkymistä.
Luinpa muuten tänään kauppalehdestä, että teattereita rakenneittaisiin syrjemillekin seuduille. Jonnekin rakennetaan kolme uutta salia ja ainakin yksi tulee olemaan digitaalinen. Himskatti, kun en muista mihin.......joku korpihan se oli
Itseäni ei kyllä vilkkuminen häirinnyt, kun en sellaista huomannut. Pixelöityminen ei sekään pahemmin haitannut kun 9. rivillä olin, enkä muutenkaan yleensä kovin edestä lippuja hommaa.
Mites noissa ison rahan digisysteemeissä menee tuo skaalaus? Onko se lopullinen resoluutio lyöty jo kuvausvaiheessa lukkoon ja esittäminen tapahtuu alkuperäisellä resoluutiolla vai voiko vaikkapa halvemman kaluston omaava teatteri skaalata sen alaspäin?
Palataanpa aiheeseen Kinopalatsin digitaalinen sali. Onko kenelläkään tietoa, miten digitaalista salia aiotaan hyödyntää jatkossa? Ilmeisesti tällä hetkellä ainoa digitaalisena näytettävä elokuva on ollut Star Wars: Episode II. Saadaanko kenties esim. LOTR: The Two Towers suomeen digitaalisena? Eri asia tietysti on, miten tällainen techie-teatteri ottaa tuulta alleen. Joe Average ei varmaan ole niinkään tekniikasta kiinnostunut, vaan uhraa mielellään paremman kuvanlaadun ottaen tilalle suomenkieliset tekstit. t. Ola
Koska Lotr II on kuvattu analogisesti niin sitä tuskin kannattaa sen takia digiprojektorille vääntää. Edit: Niin ja eikös ne luvannut jo kesällä noi teksitykset.
Vanhan aiheen herättelyä. Uudessa Tekniikka & Taloudessa oli artikkeli elokuvateattereiden digitalisoinnista eikä kovin auovista kuvaa antanut. Kinopalatsikin luopui tuosta digitaalisesta salistaan koska huomasivat ettei digiserverinsä ollut yhteensopiva juuri muiden digitaalisten elokuvien kuin Episode II:n kanssa Ongelmia tekniikassa tuntuu olevan vielä lukuisia. Projektori on kustannuksiltaan viisinkertainen ja käyttöiältään kymmenesosan verrattuna nykyisiin projektoreihin. Kuvanlaatu on parhaimmillaankin vain filmin tasolla (termi "film-alike" toistuu artikkelin mukaan digiprojektoreiden markkinoinnissa) ja yhteiset standarditkin ovat vasta neuvottelun asteella.
No worries! Meitä Leppävaaralaisia hemmotellaan parin vuoden päästä omalla leffateatterilla kunhan Sellon toinen vaihe valmistuu. Peukut pystyyn vaan, että sinne tulee myös digitaalinen sali :thumbsup: yeah right!
Toiveajattelua, mutta pidetään kuitenkin peukkuja pystyssä (ihan kuin siitä mitään hyötyä olisi).:thumbsup:. Onkos muuten tietoa montako salia siihen teatteriin tulee?
Eipä ole vielä kerrottu. Multipleksistä on puhuttu, joten eiköhän sinne useampi tule. Projekti on virallisesti ollut hetken aikaa vastatuulessa kun jenkkiläinen leffateatteriyritys AMC perui osallistumisensa hankkeeseen. Vielä ei ole julkistettu, mikä yritys lähtee teatteria vetämään mutta eiköhän nimi tule pian esiin, kun vanha maxi räjäytetään maan tasalle tässä kuussa.
Siis ihan multiplex kuitenkin (JESSS). Olen elänyt siinä kuvitelmassa, että teatterista tulee joku kapinen pieni yhden salin kyläteatteri. Mutta, että oikein multiplexi, tuleekohan sinne sdds ja THX?
No noi hommat on ihan auki vielä joten ei ehkä kannata nuolasta. Noilla spekseilla ainakin AMC oli sitä rakentamassa. Kauhuskenaariona tietty kaupungin kulttuurivirasto ottaa narut käteen ja teatterista tulee kakskytpaikkanen auditorio mono-äänellä Katellaan ja toivotaan parasta.
Ainakaan Oulun Rio:ssa tuo maaginen kolmen kirjaimen lyhenne ei takaa laatua. Tietysti se jonkinlaisen standardin asettaa, mutta rima on aika matalalla.
Jaa. Itse olen ollut RIO: on tyytyväinen vaikka en juuri innostu THX:stä. Yksi, ehken merkittävin syy on se että volyymi on aivan liian kovalla omille korvilleni ja korvia alkaa särkemään. Mieluiten suosinkin Staria. Mutta sanopas missä kohtaa RIO on alittanut riman? Olen kyllä kuullut että joskus siellä tuli mainokset takaperin kelalta kankaalle, mutta sen kummempia hässäköitä en ole kuullut. Tuohon Kinopalatsin digiprojektoriin sen verran että, en kyllä olisi uskonut noiden laitteiden olevan niin huonosti yhteenkäypiä ja käyttökustannusten olevan noin hemmetin korkeita. Jos muuten joku firma on tuomassa digiprojua teatteriinsa niin uskoisen sen ennemmin olevan edelleen Sandrew kuin Finnkino. Finnkino kun ei ilmeisesti tule asentamaan edes DD EX dekooderia, jossain vaiheessa tänne Ouluun rakennettavaan multipleksin saleihin.
Finnkinon kommentti oli etteivät harkitsekkaan digiprojektoria ennekuin kansainvälisistä standardeista on sovittu. Aivan järkevä periaate sinänsä.
Ei mitään tuollaisia palvelun laadun rimanalituksia. Viittasin vain siihen, että äänenlaatu ei mielestäni ole mitenkään erikoinen. Eli THX ei takaa mitään huippulaatua. Tuo äänenvoimakkuus RIO:ssa on todellakin aika suuri, mutta luulenpa, että se korvien särkeminen johtuu kaiuttimien säröytymisestä. Särötöntä ääntä kun pystyy soittamaan melko lujaa ennen kuin korviin alkaa sattumaan. Ja kyllä RIO:kin on varmasti kalibroitu äänenvoimakkuuksien osalta. Elokuvateatterithan kalibroidaan siten, että tietty signaalitaso vastaa aina tiettyä äänenpainetta. Koska ääni vaimenee etäisyyden kasvaessa, niin suuret salit käyttävät suurenpia äänenpaineita, mutta keskimääräiseltä kuuntelupaikalta äänenpaineen pitäisi olla kaikilla teattereilla sama. Lähellä eturiviä äänenpaine voikin sitten olla liian kova. THX:n kaverit käyvät vain mittaamassa ja säätämässä teatterin, ja jos se menee speksiin, niin äänenlaatuun ei oteta sen enempää kantaa. Jonkinlaista suorituskykyä teatterin äänentoistojärjestelmältä siis vaaditaan, mutta ei mitään erikoista. Vähän sama asia, jos kaiuttimia arvosteltaisiin pelkän taajuusvasteen perusteella. Itsekin pidän Star 1:stä Oulun parhaana teatterina.
http://hightechforum.kaleva.fi/index.cfm?alue=10&Id1=378540&OpenStory=1&lang=1&scs=0 Eli Kajaaniin olis nousemassa Suomen "ensimmäinen" digitaalinen teatteri. Onko kyseessä sama järjestelmä kuin kinopalatsissa vai onko tämä jokin eri juttu? Eihän se sitten olis varsinaisesti ensimmäinen digiteatteri, jos se olis sama järjestelmä.