No en kannata alkuunkaan. Kannan validius on kaiken A ja O. Kantaanhan nimen omaan kerätään _julkaisun_ tiedot. Tällöin ainoa toimiva ratkaisu on nykyinen. Jos haluaa suomi-overview:n tanskajulkaisuun, niin pitää sen sitten itsellään lokaalina.
Aika hankalalta tuntuisi. Itse käytän yleensä suomalaista profiilia, jos sellainen on olemassa, vaikka levyn olisin muualta tilannutkin - ainakin jos levyssä on suomitekstit. Jos suomitekstejä ei ole, on jotenkin "sopivampaa" että overviewkin on englanniksi.
Miten niin? Overview:ssähän selostetaan leffan juonta, jolloin se on minusta selkesäti leffan tieto, ei niinkään julkaisun. Tällöin leffa a:lla olisi siis overview n:llä kielellä, käyttäjä voisi valita mitä niistä haluaa käyttää. Tällä saavutettaisiin paitsi tuo kielituki vältettäisiin myös tarve hakata sama tarina erikseen saman leffan joka julkaisulle.
Leffojen tapauksessa ei ole olemassa mitään yleisesti tiedossa olevaa uniikkia avainta, joten pitäisi käyttää jotakin tätä tarkoitusta varten tehtyä id-kenttää (jolla ei siis mitään järjellistä merkitystä, sitä käytettäisiin yksinomaan sitomaan eri taulujen tiedot yhteen). Vastaavanlaisia generoituja Id:tähän käytetään äärimmäisen yleisesti muissakin relaatiokannoissa. Sinänsä avaimen kyllä saisi generoitua myös alkuperäisestä nimestä, vuodesta ja ohjaajastakin.
Minä taas en, koska niillä on eri upc ja eri ekstrat. Saatavuuden, hintojen ja ekstrojen takia minulla on mm. Back to the Future boksi hollanti-julkaisuna, pirun paljon mieluummin katselisin takakannen tekstiä englanniksi kuin hollanniksi.
95% jos levyltä löytyvät suomitekstit, se on ihan sama levy. Se, että DVDProfiler tietokannassani on eri UPC, kun ko levyn takakannessa ei haittaa minua yhtään. Tapanani ei ole viettää aikaa upc-koodin paikkanasapitävyyttä vertaillen. Extrat ovat pääsääntöisesti samat, jos tosiaan on suomitekstitetty versio. Jos ei ole suomitekstejä, silloin yleensä valitsen sellaisen profiilin, jossa overview on englanniksi, siitä myös näkee kätevästi onko elokuvassa suomenkieliset tekstit esim. raporteissä ilman, että tarvitsee tehdä tekstitystiedolle erillistä kenttää. Ongelmana omalla kohdalla on elokuvat joissa on suomenkieliset tekstit, ja joita ei ole julkaistu Suomessa/elokuvaa ei kukaan ole lahjoittanut tietokantaan. Suomenkielisen overviewn usein netistä saattaa löytää, ja lukitus auttaa, mutta koska ei ole upc-tietoa, kansikuvia, disk-id jne käytössä suomenkielisestä julkaisusta, täytyy olla varovainen ettei lahjoita ko. elokuvaa päätietokantaan.
No mikä ongelma? Muutat siihen lokaalisti haluamasi overview:n ja laitat lukon päälle. Et myöskään lahjoita tätä väärää infoa kantaan.
Makuja on monia. Minulle on tärkeitä että data on oikeata ja kuvaa hankkimaani julkaisua parhaalla mahdollisella tavalla. Jos vaikka Overview on kiinaksi, niin pidän sen kiinanna, vaikken siitä mitään ymmärrä.
No nyt päästään asian ytimeen. DVDProfiler ei ole mikään leffatietokanta, vaan DVD-julkaisukanta ja näitä varten on olemassa unique id jota kutsumme ohjelmassa UPC:ksi tai sen puuttuessa uniikiksi disc infoksi. Juuri nuo saatiin viimeinkin korjattua kolmosversiossa. Sorry mutta kuulostaa hieman enemmän joltain tietokantojen peruskurssin matskulta kun tosielämän asialta. Kannassa jossa käyttäjät luovat tietueita tulisi kaikkien noiden kenttien olla pakollisia ja oikein jotta generoitu avain muodostuisi oikein. Kohta kannassa olisi enemmän "huttua" kuin Intervocativen kannassa. Olen periaatteessa kanssasi samaa mieltä, mutta en usko tuon toimivuuteen näin isossa käyttäjien "ylläptämässä" kannassa.
Ei ole, vaan julkaisun. Eri julkaisuissa on eri overview:t vaikka kieli olisi sama. Jos haluaa lukea yleistä synopsista leffan juonesta, niin sitten vaikka netistä. Takakannesta löytyy se Overview minkä kyseinen julkaisija on juuri siihen julkaisuun tahtonut ja tätä tulee tiedon oikeellisuuden nimissä kunnioittaa.
Se, että tässä joutuu tekemään turhaa käsityötä (turhaa sikäli, että tuo olisi täysin vältettävissä).
Koska julkaisuissa kuitenkin näytetään runsaasti leffatason tietoa, joka ei sis muutu julkiaisujen välillä, on tuon saman leffatason infon tallentaminen erikseen kantaan joka julkaisulle äärimmäisen kömpelöä ja vastoin kaikkia tietokannan suunnittelun perusperiaatteeita. Se on sitä tietokantojen peruskurssin matskua. Ja koska tuon puuttuminen tekee leffan syöttämisestä tarpeettoman työlästä, se on myös erittäin relevanttia tosielemässä. Luonnollisesti tarpeettoman tiedon (ts. saman tiedon monenkertainen) tallettaminen kasvattaa kannan kokoa ja hidastaa näin ollen sen toimintaa. Minä en näe tuossa mitään ongelmaa. Eihän tuota avainta ole mitään syytä näyttää sellaisenaan käyttäjälle (enkä myöskään näe mitään mieltä generoida id:tä alkuperäisen nimen, ohjaajan ja vuoden perusteella vaikka se mahdollista olisikin, täysin sisäsiittoisesti generoitu synteettinen id (aka autonumer) toimisi tässä tarkoituksessa ihan yhtä hyvin, jollei paremminkni). Uuden profiilin syötössä olisi tällöin lista, josta pääsisiis valitsemaan ko. julkaisuun kuuluvan leffan. Tämä valinta tallennettaisiin kannassa julkaisun tietoihin leffan id:nä, ja homma olisi sillä hoidettu. Yhden leffan tiedot olisi siten taollennettu kantaan tasan kerranm, sen sijaan, että ne nyt ovat esimerkiksi 37 kertaan. Tietojen korjaaminen yhteen kertaan on melko paljon mielekkäämpää kuin 37 kertaan. Juuri tämä on perusedellytys tietoeheydelle.
Toimiiko muilla Inveloksen webbisaitti? Ollut alhaalla jo pari päivää? http://dvdprofiler.com/Forums.aspx?task=viewtopic&topicID=288238
Ei toimi, tosin vastaavia tilanteita on DVDProfilerin olemassaolon aikana sattunut aina silloin tällöin.
Käynnissä on jonkinlainen oikeudenkäynti, käykää lukemassa vanhan saitin foorumeita: http://www.intervocative.com/Forums.aspx Surkea temppu Intervocativelta. Asiakkaat tässä kärsivät. Koska Invelosin tietokanta ei ole käytössä nyt, niin päätin laittaa julkiseksi tekemäni apuohjelman, jolla saat uuden leffan tiedot poimittua IMDb:stä: DVDCreditor (hienompiakin webbisivuja on nähty...) Softaa olen käyttänyt siihen, että haen ensin tiedot IMDb:stä, korjaan tiedot elokuvan alku- ja lopputekstien mukaiseksi, ja vasta sitten julkaisen profiilin. Tämän omaan käyttöön tehdyn softan tuen perään ei sitten kannata kamalasti huudella.
Tällä hetkellä muuten www.dvdprofiler.com ohjautuu Intervocativen webbisivulle. Ilmeisesti Intervocative on haastanut Ken Colen oikeuteen ja vaatii itselleen oikeuksia DVDProfileriin. Surullinen tilanne, sillä Intervocativella ei ole enää vuosiin ollut kiinnostusta satsata DVDProfilerin kehittämiseen ja nyt kun DVDProfilerin pääarkkitehti Ken Cole loi uuden yrityksensä puitteissa ylivertaisen tuotteen he iskivät kunnolla vyön alle.
en huutele, mutta erroria heittää ohjelmasi. en lähettänyt errorilmoitusta billille. dotnet on koneella. eikä paranutnut dotnet2 päivittämisellä kolmoseen