Hitaus johtunee käytettävästä MPEG-2-dekooderista tai puskuroinnista. En tiedä voiko säädöillä vaikuttaa asiaan. Lomituksenpoistosuodin (deinterlace) puuttuu, eli lomitetulle videolle tehdään vain perus-weave. Ffdshown kautta voi käyttää useampia erilaisia suotimia, tai sitten antaa homman näytönohjaimen tehtäväksi, jos sinulla on mahdollisuus käyttää esim. PureVideota tai Avivoa. Softasuotimeksi AviSynthin yadif-toteutus lienee kuvanlaadultaan paras vaihtoehto, laitteisto-lomituksenpoistoista taas PureVideo on laadukkain. Silloin on kuitenkin paras käyttää PureVideota myös MPEG-2-dekooderina.
Kiitoksia vinkeistä! Hitaus itseasiassa väheni kun vaihdoin mpeg-codeciksi libacvodecin suositellun libmpeg2:n tilalle. Ja tuo liikkeen mussuuntuminen katosi säätämällä deinterlace kohdalleen. Päälimmäinen ongelma on nyt sellainen että DVBViewerin OSD:n leveys ja paikka riipu siitä onko tv:n lähetys laajakuvaa vai ei. Olen yrittänyt iteroida DVBViewerin ja fdshow:n kuvasuhde-asetuksi, mutta ei ole auttanut. Tämä ongelma tulee siis esiin vain kun ffdshow on käytössä.
Paljonko vaatii potkua prossulta et voi resize:ta 1920x1080 resolle..? Ilmeisesti ffdshow ei osaa käyttää tuohon molempia ytimiä. Saisivat päivittää tuon sellaiseksi niin tämäkin(amd tl-56) prossu riittäisi...ehkä.
En tiedä ffdshowsta, mutta MPlayerillä PAL-DVD:n lanczos-skaalaus tuohon resoluutioon onnistuu hyvin Athlon XP 2400+:lla (kuormitus n. 70 %). Myös H.264-pakatun PAL-lähteen purkaminen ja skaalaaminen onnistuu reaaliaikaisesti. Jos dualcore ei riitä vastaavassa käyttötapauksessa, voi ongelma olla ffdshown lisäksi videon piirtotavassa (VMR9, overlay, ...) tai näytönohjaimen ajurissa.
Pikakyssäri (en ainakaan pikaisella vilauksella löytänyt ketjusta tiedoa): Asensin eilen pitästä aikaa taas Theatertekin (v2.60) ja nyt en saa siinä "video adjust" toimintoa toimimaan, eli muuttamaan kuvan valoisuutta/kontrastia jne. (Kokoonpano: Vista Home Premium-FI + EE6700 + Sapphire HD 3870 + Ffdshow.) Samalla Theatertekin uudesta versiosta löytyy uusia videotiloja Overlayn ja VMR7 /9:n lisäksi, muistaakseni jokin EVR tms. Mitähän noista videotiloista olisi suositeltavin käyttää ja minkähän takia, nyt laitoin vanhasta tottumuksesta Overlayn kun tuntui terävimmältä. Overlayn kanssa koko video adjustia ei saa edes valittua mutta VMR/EVR tiloissa se on käytössä mutta säädöt eivät valitettavasti vaikuta kuvaan. Vaihdoin juuri tuon uuden Atin 3870 näytönohjaimen joten sen kanssa ei aiempia kokemuksia toimivasta kuvan säädöistä TT:n kanssa. Viimeiset toimivat kokemukset Windows XP Media Center 2005 + Sapphire 9600.
Hyvä kysymys Petewallilta! Minäkin haluaisin tietää että milloin kannattaa mitäkin piirtotapaa käyttää! Overlayllä näyttää olevan aika paljonkin ongelmaa kahden näytön kanssa, ja noista muista en juuri mitään ymmärrä. Toinen kysymys: kun FFDShow:sta löytyy noita "beta"-versioita vaikka kuinka, niin onko niitä järkevää käyttää? Kuten kommentoikin Afterdawnilla että on tainnut kehitystiimi unohtaa että niillä on kahta eri versiota, stable ja beta levityksessä. Itselläni on muistaakseni joku vuoden vanha stable käytössä kun uudempiakaan ei ole...
Ne vanhat ffdshowt voi unohtaa, täältä löytyy aina uusin kokoajan kehityksessä oleva: http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=173941 Clsid tai xxl versio genericistä (tai muu jos tiedät mitä teet) imuun tuoreimmalla leimalla. Vähintään kuukausittain tulee päiviteltyä noita itse, ei ikinä ongelmia. Turha vanhoissa pysyä jonkun turhien pelkojen takia, kun kehitys on todella nopeaa. Lisätietoa doom9 forumilta: https://forum.doom9.org/showthread.php?t=120465
Laitoin omat asetukseni jakoon jos joku haluaa kokeilla, tallensin jokaisen profiilin omaksi .ffpreset tiedostokseen joista voi valita haluamansa profiilit, säädöissä ei ole tehty 16-235 --> 0-255 säätöä, koska sen hoitaa itselläni MPC-HC:n BT601 -> BT701 shaderi, joka tekee muutoksen ainoastaan niille videoille joissa sitä tarvitaan näin mustan taso on aina oikea. Profiilit saa käyttöön ffdshow:n profiles/preset settings-->read from file kohdan kautta, alla linkki mediafiren kansioon josta voi ladata haluamansa asetukset koneelleen. http://www.mediafire.com/?sharekey=6e2c3c968b893601d0d290dca69ceb5ce04e75f6e8ebb871 HUOM! Asetukset vaativat toimiakseen mielellään mahdollisimman uuden ffdshow-try out buildin linkki niihin löytyy yläpuolella olevasta hegelin viestistä. Mielipiteitä ja kommentteja otan mielelläni vastaan, jotta saan säädettyä asetuksia paremmiksi.
postataans tämä tähän(kin) ketjuun jos löytyisi infoa. kysymys. 24p moodista, elikkä kun katsoo tietokoneen kautta vaikka jotain BluRay rippiä joissa fps on yleensä 23.9fps niin 24p moodi on vissiin optimaalisin vaihtoehto katsoa elokuvaa. Kysymys kuuluukin miten saan sen käyttöön, pitääkö näyttiksen softasta laittaa virkistys taajuus 24hz vai jotenkin muulla tavalla ? Tv:n valikosta jostain ? entä haittaako jos pitää muuten näyttiksestä päällä 60hz vaikka tv on 50hz ? Käytössä siis 37v5500, näyttis gf9600gt ja win7, MPC-HC+ffdshow+descaler5. /naapuri.
Kyllä. Sieltä tai näytön asetuksista, kuten yleensäkin virkistystaajuutta asetettaessa. Riippuu TV:stä: tahdistuuko se sisäisesti 60 Hz:iin vai pudottaako se kuvia välistä ja näyttä vain 50 kuvaa sekunnissa. Riippuu myös katsottavasta videosta. Virkistystaajuuden on aina paras olla toistettavan videon kuvanopeuden monikerta. Kannattaa kokeilla näitä testipätkiä: http://spng.se/frame-rate-test/ Mihin tarvitset DScaleria? Toistuuko sillä jokin paremmin kuin MPC-HC:n sisäänrakennetuilla dekoodereilla tai ffdshow'lla? ReClock voi myös auttaa, jos tuntuu että kuva nykii vaikka taajuuksien pitäisi olla kohdallaan.
Kiitos vastauksesta. DScaler lähinnä käytössä koska seurasin tämän ketjun sivun 1. ohjeita. Olen vielä aika vasta-alkaja näissä softissa/htpc touhuissa. Elikkä 24p moodiin tarvitaan näytöstä 24hz käyttöön,ok. Tämä lähinnä miestiskelin.
Jos 24 hz virkistystaajuus tuottaa ongelmia niin kannattaa kokeilla myös 48 hz ja 72 hz virkistystaajuuksia, nuo kun ovat tuon 24:n kerrannaisia (nmi:n kertoman säännön mukaisia). Kannattaa myös katsoa, että löytyykö näytönohjaimen asetuksista suoraan noita htpc resoluutioita/virkistystaajuuksia jolloin noita voisi vaihdaa yhdellä valinnalla eikä joka kerta täydy rampata monessa valikossa. MPC:n käyttäjänä pohdi myös hieman, että mitä output renderiä haluat käyttää. Huolehti myös, että sinulla on myös tuo PC-levels/TV-levels -asia kunnossa. Apua ongelmiin saa mm. täältä.
Kiitos jälleen kattavasta vastauksesta. Tuo Pc ja Tv levels ovat mulle jotain aivan uusia käsitteitä jälleen, mutta pitää paneutua asiaan tarkemmin ajan kanssa. Ja MPCHC käytän myös lähinnä siksi että muut ovat sitä kehuneet, VLC ollut myös käytössä ennen. Toki saa ehdottaa muita softia myös jos katsoo ne paremmiksi.:thumbsup: On erittäin mukavaa että on ihmisä jotka jaksavat auttaa alottelijoita alulle näissä kohtalaisen "monimutkaisissa/monivalintaisissa" asioissa.
Reclock ei valitettavasti pelaa... ilmoittaa vain että "cannot change "bypass audio renderess" status. Please reinstall reclock. Eli vakka et olisi muokannut mitän,klikkaat vaan OK napia niin silti ilmoittaa tuon saman. Uudelleen asennus ei auta, sama ongelma. Säätö jatkuu
Minulla on ollut pieni ongelma hetken aikaa kuvansäädöissä. Vähän nopeammassa liikkeessä joissakin videoissa näkyy kuvan mukaista häiriötä. Osaisiko joku sanoa mistä johtuu? ja miten korjata tilanne. http://www.aijaa.com/v.php?i=4892585.jpg
Tuo johtuu videon lomituksesta (interlace). Sinulla ei ole käytössä mitään varsinaista lomituksenpoistoa (vain weave), joten liikkuvissa reunoissa näkyy kampaefekti. Kuvan skaalaus muuttaa sen karkeammaksi. Suosittelisin joko ffdshow-tryoutsin yadif-lomituksenpoistosuodinta tai näytönohjaimen lomituksenpoistoa. yadif ffdshow video decoder configuration -> [x] Deinterlacing Method: Yet Another DeInterlacing Filter (yadif) [x] Double framerate Jos lomituksenpoisto ei tunnu aina toimivan, valitse myös: [x] Process frames flagged as progressive näytönohjaimen lomituksenpoisto Poista ffdshown oma lomituksenpoisto ja myös muut lomitukseen vaikuttavat suotimet, eli käytännössä kaikki paitsi Crop, Levels, Offset & Flip ja Subtitles. ffdshow video decoder configuration -> Output Supported output colorspaces: valitse ainoastaan NV12, poista muut (YV12, YUY2, RGB*, ...) [x] Set interlace flag in output media type Method: Auto tai Force Bob (kokeile kumpi näyttää paremmalta) Näytönohjaimen lomituksenpoisto ei kuormita prosessoria toisin kuin yadif, joka on etenkin HD-videolla varsin raskas. Nykyisissä AMD/ATI:n ja Nvidian näytönohjaimilla ja ajureilla lomituksenpoiston laatu on yhtä hyvä tai hieman parempi kuin yadif-suotimella. Ongelmana on se, ettei samalla voi käyttää ffdshown videosuotimia. Näytönohjaimen ajurin asetusohjelmassa saattaa olla lisäsäätöjä lomituksenpoiston laadulle ja videosta voi halutessaan poistaa myös kohinaa. Videosoittimen käyttämä piirtomenetelmä (VMR9, EVR, overlay) saattaa vaikuttaa rautasuotimien toimintaan, eli jos lomituksenpoisto ei toimi vaikka ffdshow on säädetty oikein, kannattaa kokeilla toista piirtotapaa.
Jotenkin arvelin että tuohon liittyy mutta en löytänyt millään oikeaa asetusta. Tuon ohjeen perusteella sain homman kuntoon ja vähän säädettyä omiin tarpeisiin. Kiitos tästä.
Jokohan ffdshow-tryoutin uusimmilla versioilla alkaisi onnistua DTS Maisteri Audion tai Dolby TrueHD:n toistaminen dekoodattuna? Siis EI bittivirtana lorotellen ulkoiselle dekooderilaatikolle vaan itse purkaen. Nyt minulla on käytössä tämän vuoden helmikuulle päivätty versio, minkä pitäisi muka jo hanskata TrueHD -purku. Mutta enpä ole saanut toimimaan.