Meni näin kauan ennen kuin sain kaapelit tehtyä 2x8030A + 5051A paketille. Koska kyseessä oli valkoiset yksilöt, piti kaapeleidenkin olla valkoisia . Kytkin preampista balansoidut kaapelit 5051A:n sisääntuloon, ja 5051A:sta kaapelit molempii 8030A kaiuttimiin. Alkuun kuulosti hyvältä (no ei ehkä niin hyvältä, kun mitään dippi kytkimiä ei oltu vielä laitettu kohdalleen). Noin parin minuutin kuuntelun jälkeen musiikki katkesi. Syylliseksi paljastui mykäksi mennyt 5051A subbari. Sen power led ei myöskään palanut, eikä se enää kierrättänyt ääntä 8030A parille. Nyt tyhmiä kysymyksiä: Onko tässä jotain mitä mun pitäisi tietää Geneleceistä ? Mahtaako esim. 5051A:ssa olla sulake? Bonus tyhmä kysymys: Olisiko 5051A:n kaukosäätimen mukana pitänyt tulla se vastaanotin joka laitetaan 5051A:n system volume blugiin (vai onko vastaanotin jossain laitteen sisällä?)
Moi, 5051A:ssa on tietysti sulake, mutta se ei ole käyttäjän vaihdettavissa. Langattoman kaukosäätimen vastaanotin on sisäänrakennettu. Systen volume plug on langallista säädintä varten, joka on lisävaruste (samanlainen kuin 5040A). Jos subbari ei tunnu heräävän hardbootilla (virtajohto irti seinästä), siinä on ilmiselvästi jotain vikaa, joka vaatii huoltoa. Subbarissasi on takuu voimassa, joten ota yhteyttä sen sinulle myyneeseen liikkeeseen.
Kiitos Zipman. 5051A lähetettiin huoltoon. Sitten kävikin niin, että vaihdoin paketin 5051A + 2x8030A kahteen 8240A kaiuttimeen. Syy tähän oli se, että halusin kuitenkin jättää valkoisen padan pois olohuoneesta (vaikka ei se ruma ollut), ja saada tilalle astetta järeämmät kaiuttimet. Ja koska huoneeni on erittäin epäsymmetrinen, toivon DSP systeemin auttavan korjaamaan ainakin vähän tuota huoneen akustiikan ongelmia. Halvempaa on hankkia kaiuttimet jotka sopeutuu huoneen asettamiin rajoihin kuin huone joka sopeutuu kaiuttimille. Olen tähän asti vaihtanut kaiuttimia (passiivisia pääosin DIY pohjaisia Jordan tai Zaphaudio "referenssi" kaiuttimia) parin vuoden välein. Tarkoitus on elää noiden 8240A kaiuttimien kanssa hieman pidempään. En odota, että DSP tekisi ihmeitä, mutta odotan kuitenkin merkittävää parannusta kalibroinnista.
8240A kalibroituna huoneeseen on merkittävä parannus aikasempaan kattaukseen. Silti tuolla on niin kamala korostuma 47 - 52Hz kohdalla, että -15db ei pystynyt tuota täysin korjaamaan. Edelleen tuo piikki on erittäin häirtsevä. Minulla voisi olla mahdollisuus rakentaa 4m2 (22cm syvä) kokoinen levy resonaattori "imupiiri" (kuuntelupaikan sohvan taakse) jonka pystyy virittämään varsin tarkasti tietylle kapealle alueelle. Tuo resonaattorin viritystaajuus saattaa tulla kapeammaksi kuin tuo korostuman taajuus. Mahtaako 8240A kyetä korjaamaan tilannetta, jossa välillä 45 - 55Hz olisi kaksi vaimennusta vaativaa, ja yksi korostusta vaativa kohta? Korjaukset olisivat todennäköisesti luokkaa 10-15db.
Nyt vähän toppuutusta... Mikään korjain ei pure vaimentumiin, jos ne johtuvat seisovista aalloista, siinä tuhlaa vain sähköä nollatulokseen.... Korostumia voi yrittää vaimentaa, mutta vaimentumia ei kannata korostamalla yrittää korjata, korkeintaan ne hiukan voi loiventua ja kaventua... Lisäksi tuo 10-15 dB vaatii aikasten paljon tehoja, että isosta G:stäkin loppuu puhdit helposti.... T: Vesku
Kirjoitin vähän epäselvästi. Ongelmana on korostukset, ei vaimentumat - korostumia olisi tarkoitus korjata vaimentamalla niitä levyresonaattorilla. Taajuusvasteessa on ilman akustisia tai sähköisiä korjauksia kapeahko n. 25db piikki ylöspäin (korostus) tuolla 47 - 52Hz kohdalla. Korostuma on melko jyrkkä, mutta ei kuitenkaan niin jyrkkä mikä sopisi suoraan korjattavaksi kapean taajuuden levyresonaattorilla. tässä kuva: Resonaattorin tuomisen jälkeen tilanne pitää tietysti mitata uudelleen, mutta oletus on, että edelleen tarvittaisiin luokka 10-15db lisävaimennuksia resonaattorin viritystaajuuden ylä- ja alapuolelle. Mikäli resonaattori on erittäin tehokas, saattaa tilanne johtaa siihen, että tarvittaisiin lisäksi "täsmä korjauksen korjaus" ja sähköinen korostus juuri resonaattorin viritystaajuudella.
Itse asiassa en tiedä kuinka kapea resonaattorin vaimennusalue on. Vaimennusalueen leveydestä ja muodosta en ole löytänyt laskentakaavoja. Ainoastaan kuvauksia siitä, että ns. limb body levyresonaattorin "viritystaajuus on hyvin kapea" Mittasin tänään tuota vastetta sekä sweepeillä, että pistetaajuuksilla. Sain mitattua kohtuullisella toistettavuudella kuuntelupaikalla tuoksi korostumakohdaksi 45 - 50 Hz molemmilla kaiuttimilla erikseen sekä stereona. Mittavälineenä Mic W i436 sekä iPad Audio Spectrum Analyzer aplikaatio.
Onnistunee (juhannuksen jälkeen). iPad:sta (en ainakaan tiedä miten siitä otettaisiin "print screen"), ja tuo edullinen analyzer ei anna tallentaa mittaustuloksia. Nyt on kuitenkin jo vaimo ja lapset kotona, joten en tohdi vetää hurjia sweeppejä. GLM:n näyttämä tilanne, jos se on tallessa, on Marekilla heidän macbook pro koneessa. Itselläni ei ole GLM laitteita, joten en GLM:ää pysty ajamaan muuta kuin demo moodissa. Mulla on korjaustiedostosta kuvankaappaus (courtesy of Mareks) katso liitettä Kuvankaappaus 2012-6-14 kello 13.09.57.jpg edit: löytyi kuvankaappaus iPad:sta. Eli odotellaan tilannetta jossa olisi mahdolllisuus metelöidä...
Milloinkohan uusista G ja F-sarjoista on odotettavissa lisätietoja? Tuleeko tämän vuoden puolella myyntiin?
Moi. Onko muilla ollut ongelmaa hurinoiden (häiriön, maalenkki?) kanssa pc käytössä. Juuri ostin 8020b:t pc:n kaveriksi, äänikortista 3,5mm plugilla ja kauheat hurinat jos gainia laittaa yli 1/4 asennon (geneistä). Tarttee varmaan tänään tehdä tämän näköiset kaapelit. Ja lähtee metsästämään noita osia jostain. http://www.genelec.com/faq/applicable-to-all-models/stereo-output/
Erittäin yleinen ongelma etenkin maadoittamattomassa pistorasiassa olevaan tietokoneeseen kytkettäessä. Asia ei korjaannu kaapelia vaihtamalla, vaan galvaaninen yhteys audioerotusmuuntajalla katkaisten tai ulkoista äänikorttia käyttämällä. Erillisellä äänikortilla äänenlaatu yleensä paranee muutenkin esim. emolevyn kaikesta säästämällä tehtyyn integroituun äänipiiriin verrattuna.
Dragon/, mulla ois myydä sulle RME Audio HDSP 9632 äänikortti, jos kiinnostaa (http://www.rme-audio.de/en_products_hdsp_9632.php). Ei hurise. Mukaan saat myös XLR-breakout kaapelin (BO9632XLRMKH -> http://www.rme-audio.de/en_products_cables.php). Pahoittelut. Tiedän toki, ettei tämä ole myyntipalsta, mutta kun tässä alettiin tarjoamaan jo ulkoisia, niin tuollainen löytyy itselläni tarpeettomana. Saa tarjota. En myisi tuota pois (sen verran hyvä), mutta nykyisessä koneessani ei ole PCI-paikkaa (ainoastaa PCI-Express -paikkoja).
Hoplaa. Tein tuollaisen genelecin ohjeen mukaisen kaapelin cordialin cmk 222 mikkikaapelista, toimii kuin unelma. Toisaalta vissiin tuon kaapelin resistanssi on aika korkea 85ohm/km, katselin että supralla olisi ollut 38ohmista, mutta hinta 13 kertainen. Tämän uuden kaapelin kanssa saa laittaa genen gainit täppiin, ja ei kuulu mitään häiriötä tai hurinoita (ainakaan pc:n taustamelun yli)
Kun äkkiseltään lasket mikä tuo ero on 2 metrin kaapeleissa niin huomaat, että et pysty perustelemaan 13x hintaa
Morjesta. Oliskohan täällä ketään (HKI:n) päässä joka haluais auttaa Gelenecin "barbababojen" ripustusten uusimisessa. Tilasin jo uudet ripustukset ja ohjeet (oikein kuvilla vielä) projektia varten sain, mutta hiukka pelottaa, että jos vetäsen epoxilla uudet kumit paikoilleen ja onnistun keskittämään vaikka hitoiksi sen kartion niin tulee projekti viel suht kalliiksi. Muutenkin ei haluis tyriä skobeja kun ovat niin mahtava. Näitä ripustuksia tilasin 3 kpl jotta yksi on varaa mokatakkin jopa. Toki massia ja/tai viskipullo olisi palkkiona projektista.
Geneistä nimenomaan ei kyllä kokemusta, mutta parit ripustukset on tullut vaihdettua. Tuolla oli jotain vinkkejä & video, katso olisiko niistä apua: http://www.goodhifi.com/