Käsittääkseni siis mielummin G1-pari + F1 kuin G2-pari ilman subia? Luin thrediä, enkä käsittänyt mitään, joten mistään hifi-ihmisestä ei siis kyse. Ostin äskettäin uuden television, ja hyvinpalvellut kuvaputki-Sony väistyi. Sen kanssa äänet tulivat kymmenen vuotta vanhasta Pioneerin vahvistimesta ja Simexin halpis-5.1 -setistä. Kun muuton jäljiltä ja uuden tv-tason takia vahvistin ja piilossa ja kun vihdoin pääsi digiboksista ja sen kaukosäätimestä eroon, niin haluaisin pysytellä vain yhdessä säätimessä. Elokuvia tulee katsottua kaksi kertaa vuodessa ja Pleikkarin äänet otan kuulokkeista, joten nuo takakaiuttimetkin olivat aivan turhia ja vaimo vaatii minimalistisuutta. Eli vahvistin ja vanhat kaiuttimet pois ja Genelecit tilalle, vahi olisiko joku muu aktiivipari parempi? Genelecien hinta hirvittää ja esim. 2*G2 + F2 on täysin mahdoton yhdistelmä. Lompakko pitäisi eniten ratkaisusta 2*G1 ja joskus F1. Eikö sellaisella kuule jo television ja musiikkia joskus maltillisella kerrostalovoluumilla? Luukutuksia ei ole tiedossa ja olohuoneen koko joku 14m2 kait? (yht. 74m2 kolmio kyseessä). Joskus harvoin tulee kuunneltua vinyylisointinta ja mahdollisuus liittää tietokone/puhelin on hyvä, mutta niihin voin uhrata hetken ja säätää johtoja. Tärkeintä, että televisio antaa ääntä (sinne tosin saan kai 3,5mm mutta tällöin tv pitää olla päällä, että kuuluu?) Joudun tosin ehkä hetken miettimään mahdollisuutta ostaa 6010A ja se fakin jatkojohto, hintaeroa kun on kuitenkin esim. Verkkokaupassa 110€/pari... Vaihtoehtona sitten esim. tällaista: http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...04-aktiivikaiutinpari-vari-kiiltava-valkoinen Sinänsä sama, vaikkei olisikaan "aito-aktiivi", kunhan on hyvä ääni ja toimii. Suomalaisuudesta annan toki plussaa ja laadusta ylipäätänsä, siksi varmaan Myllykset jää.
Kannattaako pre-outit kaapeloida ensin vahvistimelta subille ja siitä eteenpäin kaiuttimille? Saavuttaako tällä liitännällä mitään etuja verrattuna siihen, että vien kaapelit suoraan vahvistimesta kullekin kaiuttimelle? Vahvistimena tulee toimimaan RX-V773 ja kaiuttimina 3xG3,2xG2 ja F2.
Tämä selvensi asiaa ja löysin myös aikaisempaa keskustelua aiheesta, kiitoksia! Semmoinen kysymys vielä, että onko jollain antaa isopodien mittoja? 8030:ssa taitaa olla sama kuin tulevassa G3:ssa. Pitäisi tehdä mahdollisimman pienet ja sirot seinähyllyt G3:a varten...
Ei soi genet kaksisesti jos kuunteluetäisyyttä kasvattaa paljon suositellusta,siis äänenlaadun suhde maksettuun hintaan vaikuttaa tossa setupissa huonolta. Mulla voluumit on usein pienellä ja tila samaa kokoluokkaa ja silti 8020 hädintuskin riittää.
Mitähän mittoja minulla oli muistissa. Nyt kun mittasin, niin n. 19m2 on olohuone ja sohvalta korvien kohdalta tv:lle aika tasan 3m. Mitähän tässä nyt sit tekisi. Haluaisin aktiivisen stereoparin halvalla, eli perinteisesti joku kriteeri täytyy tiputtaa pois (halpa, hyvä ja helppo) Eli noi 6010/G one:t olis suora "ei"? :/ Antaisikohan joku firma niitä lainaan Turussa (Hifimesta tahi Myllyn Hifistudio/SonyCenter)?
Tässä on nyt ehkä vähän turhan kärjekkäin sanakääntein peloteltu kysyjäparkaa. Monella on 6010-pohjainen stereo- tai monikanavasetti tavallisissa suomalaisissa kerros-/ rivitalohuoneissa. Tyytyväisiä ollaan ja läheskään kaikkia äänenpainevaroja ei käytetä. Muun muassa itselläni on ollut vuosikausia 8020:t mainitun kaltaisessa asunnossa ja koskaan kuuntelussa ei ole käyty lähelläkään äänenpaineellisia rajoja. Isot Genelecit toki soivat pieniä paremmin, mutta kyllä niillä pienimmilläkin tosiaan tavallisissa suomalaisissa kerros-/ rivitalohuoneissa aika moni pärjää. Tietysti kuuntelutottumuksia on erilaisia. Joku ehkä voi kuunnellakin niin lujalla, että ämyrien rajat tulevat vastaan. Itsellän ei tulisi mieleenikään, koska se ääni olisi minulle jo sietämättömän kova. Isompien Genelecien muun muassa parempi suuntaavuus toki tuo sitten oman etunsa pieniin verrattuna kuunteluetäisyyden kasvaessa. Mutta vielä: ei kannata säikähtää näitä "ei soi kaksisesti"-kommentteja. Kyllä niistä pienistäkin aika hienosti ns. soitto soi. Ja jotta ei unohdettaisi mantraa: kannattaa tietenkin pyytää kaiuttimet kokeiltavaksi omaan kotiinsa ja antaa sen henkilön, joka kaiuttimia tulee kuuntelemaan -itsensä- tehdä päätelmät. Vielä yksi huomio: jos käytetyt kelpaavat, niistä saattaa saada uusiin verrattuna samalla rahalla isomman ja vielä hyväkuntoisen sarjan. Tai säästää pienemmissä rahan johonkin muuhun.
Kiitos kommentista! Eli taitaa olla paras käydä kysymässä lainaan niitä pieniä purkkeja. Käytetytkin kelpaavat ja täytyy pitää silmiä auki jos valkoisia 8020 näkyy. G-sarjassa tuo automaattinen virrankatkaisu on iso iso plussa, mutta hintaero on melkoinen. Näytti olleen muuten Harri Koskisen lamppu Ylen Aamu-tv -studiossa; sopii hyvin Genelecin subbarin kaveriksi http://www.marimekko.com/products/interior-decoration/living-room/more/valoisa-lamp-110
Täytyypä vielä tarkentaa, että "isomman" tuossa vastauksessani edellä tarkoitti isompaa Genelec mallia, ei useampaa kaiutinta käsittävää sarjaa. Jos käytettyjä mietit, 6020-malli on täysin saman kokoinen kuin 8020 ja siinä muistaakseni on myöskin automaattinen virrankatkaisu. Tätä mallia on esimerkiksi huuto.netissä näkynyt tässä aivan vast'ikäänkin; taisipa olla suorastaan valkoisenakin.
Onko nuo Genelecin "omat" RCA-XLR kaapelit hyvää kamaa? Pitääkö piuhojen olla saman mittaiset(esim. molemmille takakajareille) vai voiko vaikka jokainen piuha olla eri mittanen? Kytketäänkös Genet subbariin vai suoraan kaikki vahvariin(Denon AVR-2313)?
1. Varmasti ihan riittävän hyvät. Kaiutinkaapelien laadulla on häviävän pieni merkitys, mistä kannattaa murehtia vasta sitten, kun kaikki muu - laitteisto, kuuntelutilan akustointi, omat korvat - ovat huippuluokkaa. Käärmeöljyistä taas ei kannata maksaa koskaan. 2. Ei tarvitse olla samanpituisia. Teoriassa tuo aiheuttaa viivettä, mutta joku taannoin laski, että 5m pituusero aiheuttaa sekunnin kymmenestuhannesosan verran viivettä. Tai jotain vastaavaa täysin havaitsemattoman pientä, toinen ääniaalto on hiuskarvan paksuuden verran jäljessä toista. Kaiuttimien etäisyyksien erot on helppo kompensoida AV-vahvistimen säädöistä. 3. Jos käytössä on G:n oma subwoofer, niin sitten ensin siihen ja siitä kaiuttimille, jolloin jakosuoto ja yhteensovitus jää subwooferin hommiksi. Yksikään AV-vahvistin ei tuota varmasti tee paremmin, kuin Genen subwoofer, joss se tehdään sähköisesti (eikä digitaalisesti, kuten vahvistimessa). Vahvistin saattaa erittäin mahdollisesti tehdä tuon huonommin tai enintään "yhtä hyvin", joten miksi riskeerata? Juuri tämä sähköinen jakosuoto ja yhteensovitus on the argumentti Genen subwooferin hankkimisen kannalta, vaikka hintaa onkin aavistus enemmän, kuin paperilla yhtä suorituskykyisillä. AV-vahvarista kaikki kaiuttimet "large", että saadaan AV-vahvistimen oma jakosuodin pois tieltä.
Genen subbari varmaan tekee homman parhaiten kun Genen kaiuttimille räätälöity, mutta perustelu sähköinen vs digitaalinen kyllä ontuu ja pahasti. Samalla perusteella esim. G:n 82x0-sarja olisi huonompi kuin 80x0-sarja, koska huonekorjaukset tehdään digitaalisesti eikä "sähköisesti" dippikytkimillä.
Ahaa, *hups* Eli mä tartten noi RCA-XLR johdot välille vahvari--subi ja sit subilta kolme kaapelia --3 x 8040 ja kaksi kaapelia --2 x 8020. Kuinkas pitkä virtajohdot Geneleceissä on?
Sori, duuniajalla tulee kirjoitettua näemmä hajamielisesti. Genelecin subbari + kaiutin -yhdistelmässä on ollut suunnittelupöydältä alkaen tarkkaan tiedossa, minkä kaiuttimien välinen jakosuoto on tarkoitus tehdä. Eli muuttujat ovat olleet tiedossa. Edelleen tämä yhteensovitus tehdään sähköisesti ja on käsittääkseni huomattavan jyrkkä verrattuna ainakin edullisempien AV-vahvistimien tarjoamaan. Ehkä pitäisi jättää tämä aihe Zipmanin kommentoitavaksi; hän on tätä selittänyt aiemminkin ja yritin pääosin ulkomuistista siteerata (huom: hän ei tosin tehnyt vertailua AV-virva vs. Genelec, vaan puhuin G:n eduista ylipäätään).
Mitä mieltä arvon raati on? Ostaako 2x8040(pääkaiuttimet) + 8030(keskelle) + 2x8020(taakse) + 7060 subiks VAI 3x8040 + 2x8020 + 5051A subi? Leffakäyttöö suurimmaks osaks, mutta musiikkiakin kuunnellaan.
Milloin ne uudet G/F sarjat oikein tulee?.. Nimim. Kärsimätön, kun vanha setti lähti jo uuteen kotiin.