Kertooko tämä Genelecin uudenlaisesta suhtautumisesta High Endiin, kaapeleihin, käärmeöljyihin ja TÖPSELINKÄÄNTÖIHIN?! ;D
Ainakin itsellä 6010+5040 alkaa mukana kulkiessaan tuntemattomasta syystä naksua about puolet kerroista, kun laitan sen kiinni uudessa paikassa. Selkeä häiriöääni naksnaksnaks toistettaessa mitä tahansa signaalia. Lääkekin löytyi, kun aina uskollisesti irroitin kaikki signaalikaapelit ja sitten virtakaapelit, sekä laitoin ne uudestaan kiinni (siis kaikki irti, sitten kaikki kiinni, ei vuorotellen): toisen 6010:n töpselin kääntäminen toisinpäin on poistanut ongelman saman tien viimeiset kaksi kertaa. Eli nyt selviää yhden töpselin kääntämällä. Joku sähköinsinööri osannee kertoa, mitä merkitystä sillä sitten on...
Kuinka tarkalleenottaen tämä on sinulta pois? Eihän näitä "kalsarimalleja" vielä ole ollut kuin vain ja ainoastaan kaksi "mallisarjaa"; 6010A+5040A sekä nyt tämä uusin G/F mallisto. Eikös se ole yksinomaan positiivinen asia, että nyt myös siviileillä on mahdollisuus saada kolisevia muovipönttöisiä 2" laajakaistoja parempaa äänentoistoa koteihinsa rikkomatta sisustusta tyystin? Luulisi ainakin että kynnys hyvään äänentoistoon madaltuu, kun se ei enää tarkoitakaan huoneen täydeltä miehen korkuisia lastulevypönttöjä, vaan nättiä valkoista 285x189x178 mm kokoista alumiinimunaa? Tuttu ja perinteinen balansoimaton RCA-liitäntä vähentää pelkoja entisestään. Mikäli pelkää häiriöitä (eikä ole valmis sellaisen mahdollisesti ilmaantuessa tekemään niinkin radikaaleja korjaustoimenpiteitä kuin töpselin kääntäminen pistorasiassa), niin se balansoitu emomalli säilyy kuitenkin edelleen valikoimassa juuri sinua varten. Mikä tässä siis oikeastaan oli se ongelma?
Kokeile napata audiokaapeli irti tästä temppuilevasta kaiuttimesta. Jos se vieläkin heräilee omia aikojaan, niin silloin vika on ainakin varmuudella paikannettu itse kaiuttimeen. Muutoinhan äänilähteesi voi olla syypää heräilyyn antamalla jotain haamusignaalia jonka kaiuttimen virrankytkentä sitten poimii.
Voiko 8040 kytkeä niin, että niissä on virta aina päällä ja katkaisen virrat vaan katkaisimesta, mikä on jatkoroikassa? Voiko tuosta olla mitään haittaa kajareille? Ois niin paljon helpompi noin, ettei tarttis aina napsutella joka ikistä katkaisijaa?
Näin olen tehnyt jo yli vuoden kauko-ohjatulla kytkimellä, samsung telkkari myös, ei ainakaan vielä ilmennyt mitään ongelmia.
Joo, kytken sit noihin virrat noin samalla ku laittaa "herätteet" päälle TV:hen, vahvariin ja digiboxiin. Onko kukaan maalauttanut Genen omia telineita, mun pitäs saada valkoiseksi nuo 8000-403:set, kun vaan tietäs kuka ei yritä ryöstää ja tekis priimajäljen. Automaalareilta varmaan järkevin kysellä, niin saa parhaan jäljen. Niin ja pääkaupunkiseudulta pitäs maalari löytää.
Itsellä "orjakytkin"> kaikki 5 geneä syttyy aina kun vahvarin iskee tulille. Säästyy selkä, kun ei tartte kumarrella napsuttelemaan roikan kytkimiä.
Millanen siis...? Mä just mietin samaa, mutta en usko että tarvitse kovin usein kaikkia, taitaa pääkajarit riittää TV:n katteluun ja musan kuunteluun. Sit ku haluaa katella leffaa, laittaa loput kolme päälle.
http://www.clasohlson.com/fi/Jatkojohto,-jossa-master-slave-toiminto/Pr363388000 Tuon tyylistä. Itsellä omavalmiste kylläkin.
http://www.clasohlson.com/fi/Pistorasia-ja-virtakytkin/Pr364010000 Mulla on G-setissä tuo. Hyvin pelaa.
Mulla on joku jossa myös integroidut ylijännitesuojat, se sammuu n. 4 sekunnin viiveellä. Pitää katella mikä se merkki oli, Tarjoustalosta tarttui joskus mukaan. edit: löysin kuvan, Opal tuotemerkillä näköjään. katso liitettä opal jatkojohto.jpg
Olkkarin setissä 5x8030a & 2xBK XLS200. Subeja olen ajanut tuplamonona koska AV-virva tukee 7.1 kanavia preouteilla. Onko mitään järjellistä syytä lähteä miettimään subien stereoittamista esmes niin, että vahvarista etukanavat isoiksi (muut kanavat jätetään pieniksi), pääkanavien 8030 roll off -dipit päälle ja pääkanavia toistavien 8030:n uloslähdöistä signaalit subeille joiden jakosuotimilla integroinnin yritys pääkanaviin? LFE -signaalitkin taitavat siirtyä 8030:n läpi subeille suodattamattomina? Toimisi tavallaan kaksitiekailottimien laajennuksena kolmitiekaiuttimiksi. Tällä tavoin ei lisäbassojen stereotoistoa hakiessa tarvitsisi viritellä kaiutintasoisia signaaleja subbareiden high-level -inputteihin. 8030:n ohjekirjanen neuvoo käyttämään kaiuttimen out putteja 7050 subin liittämiseen ja roll off- kytkimen pitäisi näissä tilanteissa olla aina napsautettuna päälle. Päteeköhän sama ohje periaatteessa myös muiden subbareiden kanssa. Onko nyt jotain seikkaa mitä en huomaa ja haitat olisivat suuremmat eikä tätä ei kannata edes kokeilla?
Jos tuosta jotakin on, niin pelkkää haittaa. BK:ssa on muistini mukaan vain 12 dB/oktaavi suodattava alipäästösuodin. Mikä = aivan liian vähän. Useammasta kuin yhdestä subbarista on eniten hyötyä silloin, kun ne kaikki toistavat samaa signaalia. Subbareitten toistoalue on äänitteissä kyllä yleensä monoa muutenkin, joten L ja R -kanavien <100 Hz:n stereoksi erottamisella ei ole jotain kikkailuäänitteitä lukuunottamatta edes vaikutusta. Mittaile vasteita L, C ja R -kanavista yhdellä ja kahdella subbarilla, ja totea itse käytännössä. Monen subbarin maksimihyödyn netotakseen niitä pitäisi pystyä liikuttelemaan huoneessa melko vapaasti ja myös nostaa ylös lattiatasosta (lattian ja katon välisen resonanssin minimointi). Netistä löytyy erilaisia teorioita mitkä ovat parhaat paikat kahdelle bassokaiuttimelle huoneessa. Ole oman laitteistosi audio-sherlock ja mittaa niistä KÄYTÄNNÖSSÄ läpi mitkä pystyt. Jätä käyttöön vähiten montulle jäävä kombinaatio. Korostumat pystyy hoitamaan myöhemmin sähköisesti pois, monttuja ei.
Dual monona nuo pelaakin ihan mukavasti, tuumin vain josko stereokokeilua voisi tehdä ja lähinnä hain tukea tuohon tekniseen ratkaisuun signaalin viemisestä AV-virva -> 8030 -> tsubbaset. Sormiharjoituksia nyt netissä tehtynä tuo alempien oktaavien stereoittaminen ei kovin laajaa innostusta ole saanut, mutta sen sijaan parin bassokaiuttimen käyttäminen hyvällä sijoituksella nähdään useinmiten tuovan etuja yhteen subiin verrattuna. Jos termin olen ymmärtänyt oikein, niin kelvollisessa kuuntelualueessa tuli minunkin kuunteluhuoneessa "head roomia" lisää. Anti-Mode Cinema avustaa jo nyt pomppujen lanaamisessa, ja toisen subbasen lisääminen tasoitteli pahimpia kuoppia.