465,- - 700,- edit: hups, ei näkynyt aluksi kuin kaksi ensimmäistä viestiä? Joten tämähän tuli jo varmasti selväksi.
Kalibroidulla laitteistolla sinulla on kuitenkin huomattavasti paremmat lähtökohdat säätää se ääni sellaiseksi kuin haluat. Jos ääni on mitä sattuu ja alat säätämään niin eihän siitä mitään tule. Mittarilla saat sen tiedon numeerisena eikä tarvitse mutuilla (onkohan tässä 70Hz:n kohdalla kuoppa vai ei?). Jos siitä kalibroinnista joutuu maksamaan niin sehän on sitten henkilöstä kiinni onko se kannattavaa vai ei. Itse en maksaisi 600 euroa enkä puntaa.
Itselläni on siis joskus tulossa 3x8030 ja 2x8020, joten 7050 joutaa vaihtaa, jos samaan rahaan saa parempaa ja silti toimivan. 7050b(n.600e) vaihto 7070a(1300-1400e) googletusten perusteella tarvitsee noin 700-900e välirahaa, jotta saa haettua isomman mörön kotiin, 7060 muutaman satasen halvemmalla. Onko kellään antaa mitään suosituksia mitä subbareita kannattaisi katsoa 5 kaiuttimen genesetuppiin, vaikka 800e, 1000e ja 1400e hintaluokassa ? Vai onko kova "rikos" korvata 7060 tai 7070 jollain käenpojalla. Itsellä Yamahan RX-V667 etusena, joten ongelmaa ei kait pitäisi olla ?
Puhe ei ollut niin vaativa, etteikö sitä olisi voinut opetella ulkoa paperista kyttäämisen sijaan... Timanttien tekemisessä ei riitä, että jättää sivun hiomatta.
http://www.hifimaailma.fi/uutiset.php#4200 "Genelec valmistaa UPM ForMista kaksi M-sarjan (music creation) bi-ampattua aktiivikaiutinta M030 (5" wooferi & 0,75" diskantti) ja M040 (6" wooferi & 1" diskantti), jotka on suunnattu lähinnä musiikin harrastajille ja tulevaisuuden audioammattilaisille. Molemmissa on Genelecin uudet D-luokan vahvistimet, älykäs virrankulutusjärjestelmä, automaattinen käyttöjännitteen valinta, huonekorjausjärjestelmä jne." Näinköhän...
Eivätkö dippikytkimetkin ole eräänlaista huonekorjausta? Vai sanottiinko jossain että ne jätettäisiin kokokaan pois näistä uusista malleista? Tietenkin tuo "järjestelmä" on sanana ehkä hiukan turhan "voimakas" ja antaa kuvan jostain GLM-tyylisestä järeämmästä ratkaisusta.
Tuo on kyllä Hifimaailman omaa, hieman harhaanjohtavaa, sanailua. Meidän omassa materiaalissa mainitaan muun muassa seuraavasti: "Huonevastesäädöt on toteutettu totuttua helppokäyttöisemmillä kytkimillä."
Hei, Ehkä vähän off-topic mutta toivon että saan täältä neuvoa. 2x8050 löytyy ja on kytketty CD soittimeen. Vanha equalizeri (90 luvulta) väliin ja sillä säädän volumea... ja välillä myös EQ-säätöä vaikka tiedän että dippikytkimiä pitää ainoastaan käyttää (välillä EQ:lla helpommin säätää omalle korvalle miellyttävän ääni jos huonoääninen CD joka esim. kuulostaa liian "tasapaksulta", kirkkaalta jne). Olen ajatellut siirtyä tietokonemaailmaan myös musiikin osalta. Löytyykö DACia equalizerilla vai miten voin säätää esim. Spotifyn musiikkia jos haluan? Mitään autokorjausta mittauksien perusteella jne en halua. Riittää jos omien korvien mukaan kuulostaa hyvältä vaikka käyrät olisi miten sattuu...
Aika paljon auki vielä paitsi: 1. vaihtoehto: USB DAC/EQ tai USB DAC + EQ, eli "raudalla" 2. vaihtoehto (jos vaikea toteutta ykkösvaihtioehto sopivaan hintaan): EQ softalla, windows XP/7/8 - Volumen säätö (kaukosäädin) - Hinta ~1000 € Ykkösvaihtoehtoon sopisi vissiin esim. DSPeaker Antimode 2.0 dual core (huonekorjaimella vaikka en tarvitsisi).. mutta Antimoden DACista olen vähän epävarma.
Kotelo taitaa noissa uusissa malleissa olla melkolailla sukua Aurelian Aniaroille. Eikös siinäkin ollut joku puukuitu pömpeli? Ja ite en kyllä tykkää noiden uusien mallien muotoilusta sitten yhtään.
Ei tosiaan parasta Koskista. Mutta toisaalta M-sarjalaisten lienee tarkoitus ollakin vähän kuin työrukkaset eli ulkonäkö ei ole pääosassa. Tietenkin materiaali ja tavoiteltu kustannussäästö on ollut reunaehtoina suunnitellessa. Minua on stressannut nyt jo jonkin aikaa ihan toinen ongelma. Minulla on antrasiitin värinen 8040A-pari olohuoneen äänentoistimina. Tarkoituksena olisi jossain vaiheessa laajentaa settiä (+ keskari + takasivukajarit). Olen pähkäillyt, että pitäisikö tässä nyt paniikinomaisesti lähteä vielä metsästämään antrasiitin väristä 8040A:ta vai onko käytännössä 8040B (ns. Pro) äänellisesti täysin yhteensopiva 8040A:n kanssa? Oman tulkintani perusteella uutta on vain uusi vahvistin, jossa on virransäästöominaisuus. Onko tuo antrasiitin värinen siis käytännössä sama kaiutin kuin G Four, mutta "Pro" sen värin vuoksi? Eli samat säädötkin löytyy (LED OFF jne)? Jos edellä uumoilemani pitää paikkansa, niin silloin mieluusti laajennankin B-mallilla settiä, koska tällöin keskari menisi uneen silloin kun on vain stereomateriaalia tarjolla. Samoin takasivukajareissa erittäinkin kiva ominaisuus. Miten tuo virransäästö muuten käytännössä toimii. Kun laittaa virrat päälle kajariin, meneekö se virransäästötilaan vai aktiiviseksi (ja vasta sitten tunnin päästä virransäästötilaan)?
Katso MiniDSP, voi säätää mittamall (REW) tai käsin, käsinsäätö tosin ei helppoa, täysin parametrinen, käppyrä näkyy softassa.
Oli siis Harrin design?? Voi itku. Kuvittelin että joku muu oli päässyt yrittämään.... Ei ainakaan kehdannut laittaa omille sivuilleen tätä tekelettään http://www.harrikoskinen.com/
Tuo näyttää juuri siltä, että joku on mennyt raiskaamaan alkuperäisen suunnittelijan idean totaalisesti. :thumbsup: