Kyllähän ne kokoonsa nähden toistavat varsin alas. Samasta hintaluokasta sen sijaan voi löytää alemmas toistavia suht laadukkaita härveleitä ainakin passiivikaiuttimien puolelta. Kannattaisi yrittää saada jotain malleja kotikuunteluun. Mitä kaiuttimia olet aiemmin tuossa tilassa käyttänyt?
Tossa mun luona genelecejä kuunnelleista ainakin yksi kaveri on sitä mieltä että ääni on liian tarkka ja kirkas eli välttämättä nämä eivät ole ääneltään kaikkia varten. Eräs tuttu oli sitä mieltä että elokuvakäytössä hyvät mutta musiikin kuuntelussa huonot, eivät ole musikaaliset eli makuja on monia. Jotkut saattavat ostaa kaiuttimet ihan kehujen tai mainostuksen perusteella ja eivät sitten tykkääkkään äänestä ja laittavat myyntiin. Ja tokihan elämän tilanne saattaa muuttua äkkiä työttämyyden tms vuoksi ja siksi uudehkoja genelecejäkin on myynnissä.
Jos vaihtaminen isompaan hyväksytään, niin tässä on joku! Syy oli yksinkertaisesti Plazan vierailu Iisalmessa. 8050:set (tosin vain kaksi) vaihtui 8260:iin. Alkuperäinen kokoonpano oli: Martin Logan Quest, Velodyne FSR-18 ja kaksi kappaletta Tandbergin TPA 3016 A-päättettä. En ole vielä vaihtoa katunut ja saattaapi olla etten kadu vielä ensi viikollakaan. Eli musiikki toistuu nykyään Läppäriltä Winampilla-soitettuna, josta usb to SPDIF-convertterin kautta XLR-piuhalla Genelegiin josta edelleen toiseen kajariin. Suosittelen!
Minäkin luovuin aikoinaan 8030a -parista kun nälkä kasvoi, ehtivät olla käytössä reilu vuoden. Nykyään olkkarissa huutaa 8040 -pääkaiuttimena, 8030 keskellä, sekä 4020 takana. Päivääkään en oo päivitystä katunu. Eiköhän pöntöt päivity taas jos / kun kämppä suurenee. Kun olin noita myymässä ja tutkailin mitä hintaa muut oli pyytäny niin aika monessa myynti-ilmotuksessa mainittiin syyksi mallin päivitystä.
Itsellä Gene vaiheet menneet kanssa todella nopeaan. Tammikuussa 2012 alotin 8020B parilla, sitten ostin 5040A subin kaveriksi kuukauden päästä. Kesään asti mentiin näillä kunnes vaihdoin 8040A pariin. Syyskuussa ostin telkkarin kaveriksi 8030A parin, mutta joulukuussa ostin ykkössettiin 8050A:t, joten 8040A:t korvasivat 8030A parin telkkarin vierellä. Elikä itselle tiukkaan vaihtotahtiin oli syynä kaiuttimien loistava laatu ja halu saada vain kokoajan isompaa mallia. Eli nälkä kasvoi syödessä. Joulukuusta menty nyt siis muuttumattomana. Saas nähä rantautuuko 8260A pari joskus omaan talouteen!
Niin on täälläkin nälkä kasvanut syödessä. Välillä on tehty kalliitakin harharetkiä hifin ja highendin maailmaan, mutta aina vaan genet toimii omaan makuun. Ja tuosta vanhojen genejen yläpään raakuudesta on kyllä pakko sanoa että 1038 yläpää on paljon parempi kuin esim 8260a. 8040a 1032a 8260a 1039a kävi kääntymässä 8260a 1038b Seuraava hankinta 7073a
Kiitokset taas kaikille. Eli voiko näistä kommenteista päätellä, että nuo pienemmät kannataisi suosiolla jättää väliin ja aloittaa suoraan 8030 kokoisesta? Jos hankkisin nyt aluksi vain nuo 8030 eteen, niin onko kenelläkään kokemusta sekakäytöstä eli laittaisin nuo genet pre-outteihin ja jättäisin taakse mainitsemani Heliumit. Mahtaneeko toimia äänellisesti? Eli stereotoistossa ei ongelmaa, mutta monikanavakäytössä leffojen katselussa siis noin. Subbarin kanssa ei tulle ongelmaa vai? Lisäksi mikähän mahtaisi olla paras paikka pääkaupunkiseudulla käydä Geneleccejä kuuntelemassa?
Sinulla siis telkkarin kanssa on jotain ja elokuvien katseluun jotain muuta, mutta omaan tarpeeseen tarvitsen vain yhteen paikkaan sopivat kaiuttimet. Eli siis olohuoneeseemme. Siis telkkarin kanssa, mutta miten kokonaisuudessa, kun tarkoitus on käyttää näitä pääkaiuttimina. Lisäksi hämmentää tämä yksimielisyys näissä kommenteissa. Puuttuuko täältä jotain vai ovatko nämä tosiaan näin hyvät kaiuttimet? Yleensähän jollain edes on jotain vasta-argumenttia esittää. Liiallinen tarkkuus voi ilmeisesti häiritäkin joitain, mutta näiden palautteiden mukaan kyseessä ovat lähes parhaimmat hintaansa nähden tarjolla olevat tuotteet. Eli ilmeisesti voikin olla näin. Ja toivoisin tosiaan saavani tietooni jonkun paikan, missä näitä voisi pääkaupunkiseudulla rauhassa kuunnella.
Geneleceistä on tällä foorumilla puhuttu todella paljon. Yksimielisyydestä ollaan käsittääkseni kaukana, vaikkakaan huonoina kaiuttimina en muista kenenkään näitä varsinaisesti pitäneen. Hinta-laatu-kysymyksen kohdalla hajontaa on varmaankin jo enemmän, sillä myös hyviä passiivikaiuttimia on tarjolla kohtuulliseen hintaan ja eri hintaluokissa. Omat äänelliset tavoitteeni toteutuivat tilassani hyvin pitkälle 8040 kaiuttimilla, erityisesti subbarin kanssa. Olen myös kuullut erittäin hyvältä kuulostavia 8030 + subbari -settejä. En silti suostuisi pitämään 8040:aa pienempiä kaiuttimia pysyväisluonteisesti kuuntelutilassani. En vaikka kuka todistaisi mitä tahansa hinta-laatu-suhteesta. Luulisi, että nyt ainakin Genelecejä pääsee kuulemaan joka toisessa korttelissa ydinkeskustan liepeillä.
Itsekin olen myynyt aikaisempia genelecejä vain siitä syystä että olen vaihtanut uudempiin tai suurempiin. Ensin ostin 3kpl 1029A:t eteen ja tykästyin soundiin niin että parin vuoden päästä ostin eteen 8030A:t ja taakse 8020A:t. Noilla mentiin 7 vuotta kunnes nyt talvella tuli myytyä 8020:t pois ja siirrettyä 8030A:t taakse ja eteen ostin 8040A:t sekä DIY-subi meni myyntiin ja tilalle 7070A. Omasta mielestäni ero 8030A - 8040A välillä oli yllättävän suuri. Ääni parani selvästi ja basso ulottuu huomattavan paljon alemmas sekä on voimakkaampi, musiikilla ei välttämättä subbaria kaipaa, yleensä tulee kuunneltua stereona ilman subia. Saurama kyllä sanoo: Mutta liekö huoneissa sitten niin eroa että minulla parannus oli selvä? Puurunkoinen talo ja olohuone & keittiö yhtä tilaa ~40m². Tuli tuossa mieleen että eräs kaveri sanoi geneleceistä että ei nämä kuulosta juuri miltään. Varmaan se suurien virheiden puuttuminen tekee äänestä sellaisen ettei se kiinnitä kaikkien huomiota tai että se ei sovi kaikille.
Minulla on siis 8040A pari televisio/leffa kaiuttimina, näistä myös musiikkia taustamusiikiksi kun vieraita yms. Varsinaisessa musiikkikuuntelussa minulla on erihuoneessa 8050A pari joiden kautta kuuntelen vinyylit ja cd:t kun haluan syventyä pelkästään musiikkiin. Tarkoitin, että ihan minimissään 8030A pari menisi itselle pakon sanelemana, mutta 8040A parilla tulisin kyllä toimeen jo oikein hyvin pelkästäänkin. Musiikilla ehdottomasti ja myös leffoilla, mutta leffoissa itselle ei niin tärkeää ole saada alimpia sohvaa tärisyttäviä murinoita ulos. Monen mielestä varmaan leffa-setissä se subi melkein on pakollinen pääkaiuttimista huolimatta.
Pari kysymystä Zipmanille Genelec M040:sta: "Designed and built to be truthful to the source and to ensure enduring listening performance" -> Tarkottaako tää että "ear fatigueen" on kiinnitetty huomiota? Tuntuu että esimerkiksi Gearslutz forumilla 8040 mallia kritisoidaan siitä että soundi käy raskaaksi korville pitkissä kuuntelusessioissa. Mulla ei ole omakohtaista kokemusta 8040 mallin käytöstä, mutta olisin kiinnostunut ostamaan nyt kesällä kaiuttimet musiikkikäyttöön joten asia kiinnostaa. Toisena asiana että nyt kun M040:ssa ei ole IsoPod alustaa niin voiko noita kaiuttimia silti hyvin pitää suoraan pöydän päällä vai olisiko hyvä laittaa alle vaahtomuovialusta kuten Auralex MoPad? Kiitos paljon jos viitsit valaista
UPM-Kymmene käyttää näköjään Genelecin M-sarjan koteloa referenssinä. Oli iso mainos aamun Hesarissa tuosta kotelomateriaalista Genelecin kaiuttimen kuvan kera.
Samaa mieltä. Yksi ns. kuunteluväsymystä aiheuttavista seikoista on kirkas/ylikorostunut diskantti. Tällaista ei sinänsä Geneleceissä ole, mutta kovin moni kuuntelee jossain halvatun betonibunkkerissa, joissa kovista seinäpinnoista heijastuva yläpää saattaa aiheuttaa v!ttumaisia vastemuutoksia ja siten mainittua kuunteluväsymystä. Vastaavasti taas monissa "hifikaiuttimissa" yläpää laskee huomattavasti, joka kompensoituu tai on kompensoitumatta kuuntelutilassa. Genelecin vaste taas on suora kuten pitääkin. Alunperin ammattikäyttöön suunnitellun laitteen toistoa ei ole alettu tietoisesti ryssiä, että siitä saataisiin 'miellyttävämpi' olohuoneessa x, mutta ei olohuoneessa y tai z. Vaikea uskoa, että tämä ei pätisi myös uusiin malleihin. Vai että ear fatiguehen pitäisi vielä puuttua... Taas kaivataan Reaaliäänentoiston miestä paikalle.
Aika huono markkinointipuhe foorumilla, jossa todennäköisesti suurin osa käyttäjistä kyttää kaiuttimiaan vain lievästi akustoidussa tilassa. Genelec on onneksi fiksumpi ja on asettanut kaiuttimiinsa dip-kytkimiä, joilla voi säätää diskantinkin tasoa huonevasteelle sopivaksi. Tosin M-sarjasta näyttäisi kuvan perusteella puuttuvan diskantin tason säätö.