Kyllä 6010 kuulostaa 3m päähän paremmalta, kuin moni hieman isompikin purkki ja 5040 istuu pienen säätötuokion jälkeen ihmeen saumattomasti yhteen ja toisto ulottuu 30-35hz asti. Monelle saattaa olla G3 alarajataajuus pieni pettymys, vaikka se kokoisekseen onkin hurja peli. Myös molemmat omistaneena.
Toki se kuulostaa paremmalta kuin moni muu vastaavan kokoinen, koska koko pääsiäismunasarja pieksee saman kokoluokan purkit todella pahasti. Hyvää suunnittelua. Sen sijaan tuossa saumattomuudessa ei ole mitään ihmettelemistä, toistensa pareiksi suunnittelupöydällä sovitettuja... Jos G3 alarajataajuus muodostuu ongelmaksi tovin kuuntelun jälkeen, lääkkeeksi kelpaa F2; hinta ~1200e. Sen sijaan jos 6010/5040 -kombon kyvyt jättävät toivomisen varaa, lääke on 2x G3 + F2; hinta ~2500e, josta pois se, mitä tuosta 6010/5040 kombosta saa. En muista koskaan kuulleeni, että joku valittelisi ostaneensa liian isot kaiuttimet... Sen sijaan liian pieniin lipsahtaneita on plaza tukossaan, katselee mitä tahansa päivitysketjua. Isäni joskus sanoi, että Hifiä joutuu ostamaan kaksi kertaa: kerran, että tietää, mitä oikeasti tarvitsee, ja toisen kerran, että saa sen. Aina voi yrittää päästä kerralla maaliin ja "ylimitoittaa" vain huomatakseen, että "eihän nää mitään liikaa olekaan..". :king:
Heh, minäkään en valittele, mutta pakko kertoa että jopa Genelecin edustaja oli yllättynyt hetken tuodessaan kaiuttimia minulle kun olin hommannut 8050B:t kotikäyttöön
Hyvää settiä, juuri tälläisiä mietteitä tarvitsen että osaan valita "oikein", en kyllä vieläkään ole ihan varma kumpi se sitten on, G three olisi varmasti hyvä mutta nimenomaan tuo F two hinta hirvittää.
No, jos se mäkeä yhtään loiventaa, niin kyselimme Genelecin tehdasvierailulla, että mikä on tuotteiden käyttöikä. Vastaus oli, että "emme itseasiassa tiedä, kun olemme valmistaneet näitä vasta 35 vuotta". Iäkkäämpiä malleja (kymmeniä vuosia vanhoja) on käynyt huollossa, jossa hapertuneet ripustukset on korjattu, ja ne ovat lähteneet asiakkaalle käyttökuntoisina jatkamaan palveluksessa. Jos sen hinnan jakaa vaikka 25 vuodelle, niin ei se enää paha ole.. Tai sitten voit ostaa puolta halvemman ja toivoa, että se kestää - ja rittää - edes 10 vuotta. Päälle se, että noista ei ole kovinkaan vaikea saada 1/2 hinnasta tai enemmän takaisin, jos tulee sellainen tilanne, että myyt. Kyllä sillä G3 pärjää melkoisen pitkälle ilman sitä subwooferiakin... Ja se on kaikilla muilla tavoin, paitsi basson alarajataajuutta tapittamalla, parempi kaiutin, kuin G1. Ei sillä, että G1 olisi mitenkään huono, päinvastoin, mutta G3 on vaan parempi. Itseasiassa omana kokemuksena väitän, että G1-G3 on huomattavasti korkeammat portaat, kuin G3-G4. Tuo G1-G3 on kaksi isoa harppausta, G3-G4 vain yksi kohtuullinen askel - vaikka hinta pomppaakin.
Genelecin edustaja oli hämmentynyt, että kerrankin joku tajuaa ostaa riittävät järeät romppeet ihan kotiinkin? Ei se maksimipaine, vaan se suuntaavuus ja erottelu...
Mikä estää laittaa G3 kaiuttimien pariksi toisen merkin subwoofer? Minulla on noiden kaverina Monolith ja hyvin skulaa
G Three vähintään. Miksi? Minulla oli pitkään 8020A:t leffa- ja musakäytössä >2m kuunteluetäisyydessä . Tottakai ne pieksivät miten päin tahansa vastaavankokoiset ja kokoluokkaa isommatkin purkit, mutta... Kun kerran kokeilin niitä siltä kuunteluetäisyydeltä mihin ne on tarkoitettu, eli noin metristä (1), niin itkuksihan se sen jälkeen meni. Niin paljon paremmalta ne kuulostivat kun yhtäkkiä stereokuva olikin sitä mitä piti, eli mieletön, kun liian pitkältä matkalta stereokuva hajoaa samanlaiseksi puuroksi mitä halvoissa purkeissa. Olkoonkin että tehoa ja kirkkautta toki piisasi, mutta kyseisten purkkien potentiaali ei vaan päässyt oikeuksiinsa noin pitkältä matkalta, mitä sinäkin olet suunnitellut. Ts. jos ostat pienet purkit ja heität ne kauemmas mitä speksit määrää, niin heität rahaa ko. laitteiden potentiaalia hukkaan, eli toisinsanoen rahaa hukkaan. Itse siirryin tuosta kokemuksesta masentuneena pois Geneleceistä, kun totesin, ettei isompiinkaan ole varaa, mutta aikansa korvikkeita kokeiltuani ostin nyt sitten yhden käytetyn 8040A:n. Niin, yhden, kun ei ollut varaa. Parempi yksi Genelec kuin viisi jotain huonompaa (ihan oikeasti mono on yllättävän hyvä konfiguraatio musiikkia kuunnellessa). Toinen pitää hankkia kun käytettynä kävelee vastaan tai vähän on rikastunut. Yhtään pienempää, kuin 8040 / G Four en kuitenkaan ottaisi pieneenkään olkkariin, ihan tuon suuntaavuuden takia. Edit: Niin ne 8020:t todellakin tarvitsivat subbarin kaverikseen, se minulla olikin. 8040 ei välttämättä enää tarvitse, musiikkia kuunneltaessa. Edit: Hetkinen, siis siis sulla oli vaihtoehtona G One, eli vieläkin vanhaa 8020:ta pienempi? Eiköhän tuo ole no-contest, älä todellakaan G Onea ota, jos et aio kuunnella niitä metristä läppärillä.
Ei mikään äänitekninen sinänsä, mutta F2 on huomattavasti korkeampi WAF ja mahdollisuus hoitaa jakosuoto sähköisesti subwooferissa. Puristinen toistoketju? En (entisenä omistajana) väheksy Monoliittia missään yhteydessä, mutta se on melkoinen mörkö moneen olohuoneeseen ja edellyttää toimivaa jakosuotoa AV-vahvistimessa; se ei ainakaan vielä vuosi sitten ollut mikään itsestäänselvyys.
Tämä. Minulla oli 8020:n kaverina suljettu DIY Peerless ja erillinen päätevahvistin (oli muuten ostettu täältä tyyliin 7 vuotta sitten ja rokkaa edelleenkin) ja toimi erinomaisesti. Vaatii tietenkin sitten samaan pakettiin etusen, jossa sub-ulostulo ja tarpeelliset säädöt rajataajuuksille.
Tämä olikin oikea paikka kysyä neuvoa, Kiitos ! turha kai enempää jahkailla, G three pari tulee meille.
Yksi vaihtoehto voisi olla M030 jos G3:n kanssa tekee budjetissa tiukkaa. Saat saman kokoluokan kajarin kuin G3, D luokan vahvistimella. Itse olen nyt 2 viikkoa kuunnellut musiikkia & leffoja M040 parilla joka on kytketty suoraan telkkarin headphone liitäntään ja olen todella tyytyväinen. Ainakaan tällä hetkellä en ole subbaria kaipaillut. Yksi puute M sarjassa on se ettei siihen saa ilmeisesti kiinni mitään valmista seinäkiinnikettä. Itse kävin hakemassa kaupasta 22x22 senttisiä L-n muotoisia koivuvaneri kulmakiinnikkeitä joista nyt haaveilen tekeväni kiinnikkeet... Lujuuslaskelmat ajattelin korvata empiirisellä kokeella nostamalla 8:n kilot M040:t sitten seinälle ja tarkkailemalla tilannetta
Noitakin olen miettinyt mutta ne ei tule kyseeseen koska niissä ei ole elementit suojattu, täällä on pari pientä lasta jotka räplää kaikkea mitä saa käsiinsä Toki seinälle kai ne muutenkin menevät että säilyy dippikytkimet ehjinä. Toinen syy on että vaimolle ei taida enää kelvata muut kuin valkoinen G-sarja.
Tervehdys Minulla on ollut tietokone käytössä Yamaha RX-V457 vahvistin ja sen kyljessä vanhat OR-kaiuttimet ja pieni Audio Pro subbari. Olen mietiskellyt vaihtamista Genelec G One kaiuttimiin. Kannattaako ämyrit kytkeä vahvistimeen vai luopua siitä kokonaan ja kytkeä kaiuttimet suoraan tietokoneeseen?
Yhtäältä, jos ainoa äänilähde on tietokone, niin syytä käyttää vahvistinta välissä ei sinänsä ole. Ylimääräinen komponentti. Toisaalta, jos Yamaha DAC on parempi, kuin tietokoneen - mikä se lähes varmasti on, jos tietokoneesta ääni otettaisiin kuulokereiästä tai integroidusta äänikortista - ja tietokoneesta on mahdollista ottaa ääni digitaalisesti, voi Yamahan käyttö olla edelleen perusteltua.
Onko suosituksia kumpi seuraavista olisi parempi setti (lähinnä) musiikin kuunteluun? - G Four & 7060B vai - 8050
Omana mielipiteenä: jos kyseessä on puhtaasti musiikin kuuntelu ja kuuntelutila on tavanomaista kokoluokkaa (parikytä neliötä), niin itse valitsisin 8050:n sen suuremman suuntaavuuden ja vielä pykälää paremman erottelukyvyn vuoksi. Kolikon kääntöpuolena sitten rahtunen korkeampi alarajataajuus bassossa, mutta mielestäni kannattava vaihtokauppa. Tästä on ollut joskus aikoja sitten plazalla puhetta. Ja ainahan sen 8050:n kaveriksi voi ronttaa subwooferin vaikka viiden vuoden päästä, jos siltä tuntuu...
Kuinka moneen kaiuttimeen? Tuossa vahvistimessa ei ole ns. Pre-out liitäntöjä eli linjatasoista ulostuloa kaikille kanaville. Stereon saanet ulos kyllä vahvistimen Tape-Outista. Turhaan kyllä pidät sitä vahvaria välissä, jos ainoa lähde on tietokone.
Kiitos linkistä, mielenkiintoista luettavaa! Varmaankin sitä pitäisi sitten yrittää kurkotella 8050:llaan
Vahvistimen hyöty tulee mahdollisen DA-muuntimen lisäksi äänenvoimakkuuden säädöstä. Tietokoneen oma voimakkuussäätö on yleensä aika karkeajakoinen ja mielestäni hankala käyttää. Tape-outtiin ei varmaankaan volyymiruuvi vaikuta? Jos vahvistimessa ei ole pre-outteja, niin sitten varmaan kannattaa kytkeä suoraan tietokoneeseen.