Genelec-ketju

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana johannesk, 16.12.2009.

  1. EeroO

    EeroO Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2014
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen samaa mieltä kelincin kanssa. Ei meillä tavallisilla kotikäyttäjillä enää mitään AV-vahvistimia ole. On vain telkku ja jokin nettimediaboxi (esim. Apple-TV) siihen liitettynä. Mihin noita AV-vahvareita tavan tallaaja tarvitsee? Netistä tulee kaikki mitä tarvitaan ja mahdollinen ostettu kama tallennetaan massamuistiin, josta sitä myös ajetaan. Voi olla, että joku nuorempi polvi ymmärtää jotakin noista AV-laitteista, mutta tällainen reipas kuusikymppinen ei enää jaksaisi moisesta kiinnostua. Sen sijaan kiinnostaa, miten saisi kuunnella mahdollisimman hyvää äänen laatua. Meikäläisen sukupolvelle Genelec on ollut mahdottomuus hintansa puolesta, mutta nyt kun lapset ovat maailmalla, niin voisi vähän satsata äänen laatuun. Mutta turhia lisävimpaimia ei kovin kaivata. Vaikkakin piti jo yli 10 vuotta sitten hyllytetty AV-vahvistin kaivaa esiin Genejen esivahvariksi. Siinä sattui olemaan pre-out ulostulo, joka tottelee kauko-ohjainta. Mutta helkkarin ruma rumilus se on.

    Geneltä toivoisin kuluttajalähtöistä kehitystyötä vastaamaan normaalien kuluttajien tarpeisiin. Ei tarvita insinööri- eikä studiolähtöisiäratkaisuja, vaan ihan tavallisen kotiperheen tarpeita vastaavia ratkaisuja. Kuluttajatarpeen tutkimus voisi olla paikallaan. Hyvää ääntähän Genelec osaa tehdä. Jos vielä vähän satsattaisiin kuluttajatarpeen selvitykseen, niin hyvä tulee. Kuvittelisin, että G Three + Anti-Mode 2.0 -tyyppinen paketti voisi olla hyvä ratkaisu - voisi olla myös yksinkertaisempi ja halvempi.
     
  2. Sebikos

    Sebikos Guest Guest

    Liittynyt:
    26.09.2011
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro!

    Muutamia sivuja sitten oli keskustelua noista Genejen paukkumisista ja mahdollisista sähköhäiriöistä nimenomaan vanhemmissa/ei maadotetuissa asunnoissa. Itsellä sama ongelma mutta häiriöt ovat niin voimakkaat, että geneistä lähtee infernaalinen pauke joka ei lopu ennenkun vedän pistokkeen seinästä tai rämpytän viereisen huoneen valokatkaisiaa päälle pois. Tarkennus vielä ongelmaan eli tosiaan kaiuttimet ottavat aina välillä häiriötä siitä kun viereisen huoneen kattolampun laittaa päälle. Välillä mutta tosin harvemmin kaiuttimet ottavat myös häiriönsä ilman katkaisijaan koskemista. Htpc on siis ollut aina häiriön hetkellä pois päältä. Onko tähän nyt mitään järkevää/edukasta ratkaisua millä häiriön saa pois? Sähköremppa ei tule kysymykseen :/ G kakkoset siis kyseessä ja ensimmäistä kertaa kun tuo pauke alko niin hyvä ettei itku päässy :D Mielenkiintoisena lisänä se, että kun kokoonpanon laittoi päälle (htpc) niin genelecit paukahti aina tietyssä kohtaa juuri ennen win8 työpöydälle saapuessaa sekä juuri ennenkun xbmc aukesi. Tämä kuitenkin korjaantui sillä että enabloin windowsin ääniasetuksista tuettuja hz asetuksia (48, 192 jne). En tiedä miten tämä on edes mahdollista mutta toisaalta olen tyytyväinen, että se pauke loppui.

    Tarkemmat speksit:

    Htpc -> Procaster DAC-01 (toslinkillä suoraan emolta) -> genet (rca)

    Samassa jatkojohdossa on kytkettynä siis htpc, dacci, genet, sähköverkossa toimiva netti (buffalo joku). Kokeillut ilman tuota sähkönetti viritystä, se ei auttanut. Jatkojohto on maadoitettu, jos sillä on mitään merkitystä.

    Todettakoon vielä, että hiukan noobsteri näitten hifi hommien kans. Arvostan, jos joku edes viitsii yrittää jeesiä. Tänks!
     
  3. vps358

    vps358 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 875
    Saadut tykkäykset:
    524
    Meinaakko, että menee virtaa niin paljon läpi (luokkaa hitsusmuuntaja), että palaa poikki?

    T: Vesku
     
  4. vps358

    vps358 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 875
    Saadut tykkäykset:
    524
    Tarkoittaako tuo Toslink optista tässä tapauksessa?
    Jos tarkoittaa, silloin syntyjä syviä on syytä tarkastella DAC:ista eteenpäin...

    T: Vesku
     
  5. V12

    V12 Tunnettu käyttäjä

    Liittynyt:
    26.06.2006
    Viestejä:
    372
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eikö se mahdollisimman hyvä äänen laatu, monikanavaäänineen, tarkoita juurikin AV vahvistimen käyttöä?
     
  6. kelinci

    kelinci Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    18.10.2007
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
  7. V12

    V12 Tunnettu käyttäjä

    Liittynyt:
    26.06.2006
    Viestejä:
    372
    Saadut tykkäykset:
    1
  8. kelinci

    kelinci Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    18.10.2007
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei vaan ihan langattomasti toimivat :D http://www.hs.fi/tekniikka/Testi+Unmonday+soi+kolmiulotteisesti/a1392969410070 Äänilähteenä/"esivahvistimena" toimii sitten esim. Tietokone/matkapuhelin/tabletti.

    Vahvistin näissä on jo itsessään sisäänrakennettu, aivan kuten Geneleceissä.
     
  9. El Grande

    El Grande Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 857
    Saadut tykkäykset:
    355
    Jos äänilähteitä on useampia, et pääse eroon siitä etuvahvarista (tai jostakin vastaavasta tulonvalitsijasta/volumesäädöstä).. jos et sitten halua johtoja rukata edestakaisin laitteistossasi.
    Mutta jos tykkää soitella blu-rayta siitä tv:n kuulokelähdöstä, kun tarjolla olis DTS-HD:ta, niin mikäs siinä :D

    Tokihan tuohon voisi sanoa, että mihin tarvitset blu-rayta, kun on Netflix. Mutta karu totuus on, että sen
    a) valikoima on erittäin suppea
    b) kuvanlaatu ei vastaa blu-rayta ja asia vaan korostuu ruutukoon kasvaessa
    c) ääni on ainakin yleensä yläpäästä leikattu ja muutenkin paikoin pakatun kuuloinen. Jos et äänenlaadun puutteita Geneleceillä kuule, et tarvitse sellaisia mihinkään. Säästä rahaa ja osta jotkut Audio Pron aktiivipurkit.
     
    Viimeksi muokattu: 23.03.2014
  10. kelinci

    kelinci Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    18.10.2007
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitäköhän äänilähteitä tässä nyt mahdetaan tarkoittaa ( muuta kuin tietokonetta,tablettia,kännykkää ja esim. Apple tv:tä) Jotain blueray soitinta? Fyysiset blue rayt eivät vaan ole enää tätä päivää, valitettavasti. Asiat voi hoitaa katsos helpomminkin. Ja niin myös tehdään.

    Mihin tämä nyt liittyi? Kyseessä oli alunperin keskustelu genelecien käytöstä tv:n lisäkaiuttimina, johon G-sarjakin on käsittääkseni tarkoitettu. Ja mikäs vika siinä kuulokelähdössä nyt sitten oli? (et siihen kyllä pystynyt vastaamaan aiemminkaan joten en nytkään hirveästi odota).
     
  11. El Grande

    El Grande Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 857
    Saadut tykkäykset:
    355
    Onhan noita: tietokone, TV, blu-ray-soitin, pelikonsoli..

    Ja kerroppa joku palvelu, josta saa 1080p kuvaa vailla pakkausartifakteja (suurella bittivirralla) ja HD-tasoista 5.1-ääntä netin välityksellä. Lyödään mukaan vielä 3D. Olen enemmän kuin kiinnostunut.

    Riippuu toki kuulokelähdön laadustakin. Jos laatu on niin ja näin, niin jo korkea pohjakohina ja kuulokevahvistimen aiheuttama taajuusvasteen vääristymä ja särö vie äänestä osan mennessään. Saati, jos haluat nauttia monikanavaisesta esityksestä.
     
  12. kelinci

    kelinci Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    18.10.2007
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eihän mikään ratkaisu ole kaiken kattava, tietenkään, mutta en oikein ymmärrä miten monta äänilähdettä sitä tavallinen käyttäjä esim. Musiikinkuunteluun tarvitsee? Useimmille varmaan riittää nykypäivänä jo mainitut tietokone/tabletti/kännykkä tai joku mediasoitin.

    Jos nyt kuvantoistosta lähdetään puhumaan niin ole missään vaiheessa väittänyt tietäväni tällaista. Mutta varmasti joku Netflix ja sen kaltaiset riittää hyvin monelle. Ei tietenkään kaikille, koska eihän sellaista palvelua ole eikä tule varmaan koskaan olemaankaan.




    Huoh...Tästäkään ei ole mitään absoluuttista esimerkkiä näyttää vaikutuksesta kuunneltuun äänenlaatuun? Edelleenkin pelkkää arvailua/omia ennakkokäsityksiä siis? Ainakaan siinä postaamassani AudioVideon genelec testissä ei mainittu väittämiäsi kuulokeliitännän heikkouksia http://audiovideo.fi/testi/genelec-g-one-g-two-g-three-ja-g-four-aktiivikaiuttimet-seka-f-one-ja-f-two-subwooferit
    Joten nyt jotain faktaa tiskiin tai tämä keskustelu olkoon osaltani kanssasi käyty.:sleep:
     
  13. El Grande

    El Grande Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 857
    Saadut tykkäykset:
    355
    Itse en ainakaan kys testistä löytänyt yhtäkään mainintaa kuulokeliitännän soundeista vaan vain sen antojännitteestä. Ex Hifi-lehti ja nykyinen Hifimaailma on ainakin käyttänyt testeissään ja vertailuissaan laadukkaaksi todettua signaalitietä ennen ja jälkeen testissä olevaa laitetta etteivät mahdolliset erot huku sinne. Kun asiasta ei testissä ole mitään mainintaa, niin kysäsinpä toimitukselta, millainen oli signaalitie ennen Genejä.
     
  14. xjun

    xjun Käyttäjä

    Liittynyt:
    29.05.2007
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitokset El Grandelle tarjoamastasi sivistyksestä koskien RCA- ja XLR-liitäntöjä sekä balansoituja kaapeleita. Tosin huomasin tänään Genelecin G Two -kaiuttimia pyöritellessäni, että eihän niissä ollutkaan XLR-liitäntää vaan ainoastaan RCA-liitin. Muisti teki tepposet, sillä vasta Three-sarja Geneleceissä on XLR-liitin. Eli toistaiseksi (ennen suurempien purkkien ostamista) aihe ei ole ajankohtainen.

    Huomasin myös järkytyksekseni, ettei Panasonicin VT60 -sarja telkussa ole RCA-ulostuloa, joten ensihätään täytyy metsästää jostain sellainen kuulokeliitäntä-RCA-adapteri, että edes jotain pihinää saan kaiuttimista ulos. Tosin pitänee varmaan lähitulevaisuudessa hankkia myös jokin AV-vahvistin kaiuttimille. Helpottanee kuitenkin sen verran laitteiden yhdistämistä telkkariin, että lienee järkevä panostus. (No, tästä järkevyydestä on edellä jo jonkin verran keskusteltu, joten ei siitä sen enempää.)

    AV-vahvistimista jäi askarruttamaan seuraava: Olen tällä hetkellä katsellut Denonin AVR-X3000:a (649€), joka sisältäisi pre-outit myös takakanaville ja kyseinen laite on myös menestynyt hyvin esimerkiksi Hifimaailman testissä. Olen kuitenkin pohtinut miten AV-etuvahvistin Denon dn-500 (949€) vertaituisi tuohon edellä mainittuun laitteeseen? Onko tuo pelkkä etuvahvistin Geneleceille merkittävästi parempi kuin perinteisempi vahvistin? Eli onko tuo noiden laitteiden hintaero perusteltavissa myös laadun paranemisella? Lisäksi onko jollain muita ehdotuksia AV-(etu)vahvistimeksi, joka sisältäisi myös mahdollisuuden tulevaisuudessa kaiuttimien määrän lisäämiseen viiteen?
     
  15. El Grande

    El Grande Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 857
    Saadut tykkäykset:
    355
    Teoriassa parempi, käytännössä ei välttämättä. Kuuntelemalla selviäisi. Denon DN-500AV on melko riisuttu eli huonekorjaimet, Spotify sun muut puuttuu. Lisäksi siinä on vain subwooferille RCA-lähtö, muut kanavat vain XLR:llä.
     
  16. xjun

    xjun Käyttäjä

    Liittynyt:
    29.05.2007
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Esimerkiksi tuo Spotifyn puuttuminen ja mahdollisesti myös muiden kivojen ominaisuuksien, kuten laitteen ohjaaminen iPadilla tai vastaavilla vehkeillä, on omalta kannalta selkeästi miinusta. Tuota en ollut oikein aiemmin osannut ajatellakaan. Täytyy varmaan suunnata katse enemmän noihin tavalliselle kuluttajalle suunnattuihin laitteisiin. En muutenkaan laske itseäni aivan kultakorvien joukkoon, joten epäilen, etten äänenlaadullisesti tuossakaan ratkaisussa kovin paljoa menetä.
     
  17. EeroO

    EeroO Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2014
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvää ja huonoa ääntä voi tulla ihan pelkästä monokajarista. Ei ole tarkoitus ripustella kajareita ympäri olkkaria ja istua töröttää sitten siinä yhdessä sweet pointissa. Pari hyvä äänistä kajaria (=Genelec minun tapauksessa) riittää telkkarin jatkoksi.
     
  18. EeroO

    EeroO Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2014
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taivaastahan se ääni nykyisin tulee - kuva myös eli Airplayn avulla puhelimen/Padin/Macin avustamana pilvipalveluista. Telkkariohjelmiakin meilläpäin haravoidaan ihan ilmasta :)
     
  19. El Grande

    El Grande Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 857
    Saadut tykkäykset:
    355
    Vastaus tuli Audiovideolta ja oli tällainen: "Normaalilaitteisto eli kaiuttimet olivat kiinni Logitech Transporter -verkkosoittimessa, joka soittelee FLAC- ja ALAC-tiedostoja serveriltä."

    Tämmönen siis:
    [​IMG]

    Kys laite ei ihan muutaman kympin kiinan härpäke ole ja löytyy niin XLR- kuin RCA-lähdöt.

    Testasin pari päivää sitten myös oman tv:ni kuulokelähdön. Aluksi soundissa oli diskantissa outoa metallisuutta. Sitten muistin, että sen DAChan taitaa ylinäytteistää kaiken 48 kHz:iin ja ilmeisesti yhtä huonosti kuin vanhemmat emolevyjen integroidut äänikortit aikoinaan. Heitin ASIO:sta päälle ohjelmallisen 48 kHz:iin näytteistyksen (tietokoneesta HDMI-piuha TV:seen) ja soundi parani. Mutta kyllä tuo ihan kuulokkeillakin jäi selvästi PC:n samaa ikäluokkaa olevan emolevyn integroidun äänikortin varjoon kaikessa: basson määrässä, tarkkuudessa, diskantin puhtaudessa, dynamiikassa jne. Kaikki eivät toki eroja kuule, mutta tarvitseeko silloin erottelevaan ja tarkkaan toistoon tehtyjä Genelecejäkään? Turha maksaa Ferrarista, jos autolla on tarkoitus ajaa pellolla.. toki jokainen tekee ostoksillaan mitä lystää.
     
    Viimeksi muokattu: 25.03.2014
  20. EeroO

    EeroO Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2014
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mutta kun vahvistimessa ei ole minkään näköistä HDMI-pistukkaa - on mallia Yamaha RX-V590RDS, joka löytyi varaston hyllyltä.