Perustan väitteeni ihan siihen, et stereona kuunnellaan musiikkia(itse kuuntelen kovalla, kun nykyään majailen omakotitalossa eikä autossakaan ole tällä hetkellä hyviä laitteita) ja leffat sit kaikista ja keskeltähän tulee puhe eli ei se tartte "huutaa". Ainahan isompi keskikajarikin on parempi, mutta kysymyshän olikin että haittaako, jos se on yhden pykälän pääkajareita pienempi=minusta ei. Eli kovaa kuunnellessa varmasti erottuu G4-->G5:sta mutta maltillisilla volumeilla ei niinkään, ainakin jos on kysymys puheesta(ei musiikista).
Tuossa pure direct tilassa siitä erillisestä sub-liitännästä ei pitäisi tulla lainkaan signaalia eikä tule, jos vahvistimesti ei ole rikki, joten sillä ei ole mitään merkitystä.
Namikat on oikein. F2:sen suomalaisesta ohjekirjasta tarkasti luettu ja laiteltu, juuri niikuin tossa enkuksi sanotaan.
Tutkitaan asiaa... Jokatapauksessa selkeä basson vahvistuminen tapahtuu kun lennosta heitän ton sub johdon kiinni subbariin.
Niin. Pure direct pitäisi antaa signaalia vain ja ainoastaan niihin kanaviin, joille tallenteessa on signaali. Kaksikanavaisella musiikkitallenteella vasen ja oikea etukanava. Eli oikein toimivan vahvistimen pure direct tilassa pitäisi syöttää signaalia vain ja ainoastaan vasempaan ja oikeaan etukaiutinlähtöön. Koska siihen LFE-lähtöön ei syötetä mitään, sillä ei ole minkään valtakunnan merkitystä, onko se kiinni subwooferissa vai ei. Tämä on tietenkin äärettömän helppo kokeilla: ota ne vasen ja oikea kanava irti subwooferista/vahvistimesta. Jätä pelkkä LFE-liitäntä kytketyksi. Näin sulla on irti ne kaksi kaapelia, joista pitäisi tulla signaali eli vasen ja oikea etukanava, ja kiinni on ainoastaan se LFE, jonka pitäisi olla täysin mykkä. Soita musiikkia CD-levyltä/spotifysta/mistä tahansa 2ch lähteestä- Jos subwooferista kuuluu pihaustakaan, vahvistin ei toimi kuten pitäisi. Se syöttää signaalia lähtöön, johon ei pitäisi. Tällöin vika ei ole liitännässä, vaan vahvistimessa. Onko vika mekaaninen vai ovatko vahvistimen asetukset sekaisin, en osaa sanoa.
Oletko tarkistanut, ettei Marantzista ole päällä joku sellainen asetus, että Pure Directilläkin se ohjaa subwooferiin jotain? Eräässä Onkyon av-eturissa tällainen oli ja se taisi yksinkertaisesti ohjata molempien kanavien äänet sellaisenaan sub outtiin. Tuloksena oli aivan liikaa bassoa vrt. siihen, että olisi antanut Onkyon ensin jakosuodattaa kanavat.
Tuota mietin itsekin, mutta mikä ihmeen "Pure Direct" eli "puhdas suora" se on, jos... heei, niin, tuleehan se signaali muokkaamattomana, eli puhtaana, mutta ohjattuna väärään lähtöön. Voi elämän kevät, mitä tuollaisella pure directillä sitten kukaan koskaan missään tekeekään? :hitme:
Sitähän minäkin ihmettelen?? Ainakin tolla pure direct asetuksella ja spotifysta appleTV:n kautta kuunnellessa Maranz näyttää näytöllä että vain 2 kanavaa käytössä ja nimenomaan etu L ja R. Eli stereona se tulee mutta se että miten Marantz sitten sekottelee sitä ääntä subille on hämärän peitossa... Täytyy syventyä Maranzin englannin kieliseen manuaaliin vähä syvemmin...
Nonnin, kotona ollaan ja löytyhän sieltä Maranzista sellanen "sekoita äänet vituilleen" asetus. Eli asia kunnossa! Nyt ei tule ääntä lfe:hen, kuin sitten leffoja katellessa. Kiitos!
3 x 8050 tilattu. Pari viikkoa voi joutua odottamaan kun eivät kuulemma pidä noita arvokkaampia malleja varastossa vaan tekevät niitä tilausten mukaan. Pitäis jaksaa siivota kunnolla tuolla teatterissa niin viittis jonkun kuvankin taas laittaa
Ainakin Onkyon PR-SC5508:ssa oli tuollainen ominaisuus. Eli subbarin sai Pure Audio -tilassa käyttöön myös stereo tai esim. 3.0-matskulla. Onhan se Pure Audiota, jos muiden kanavien materiaali ohjataan käyttäjän niin halutessa subwoofer-lähtöön ilman minkäänlaista jakosuodatusta tai dsp:tä missään kanavassa
Tervehdys, osaisikohan joku kommentoida outoa ongelmaa Genelec G Onejen kanssa... Taustaa: Työhuoneessa ollut nyt pari päivää käytössä pelkät G Onet PC:n kaverina, kytketty 3.5mm-RCA -piuhalla PC:n oman äänikortin linjalähtöön. Olohuoneessa puolestaan töllön kaverina 8020B-pari ja F One. Nämä kytketty 3.5mm-RCA ja RCA-XLR -kaapeleilla, ja pelaavat nätisti. G Onejen kaveriksi etsin subia ja loppujen lopuksi eilen noudin Matkahuollosta "uuden" 5040A:n. Ei muuta kuin pelit ja vehkeet kiinni G Onejen mukana tulleilla piuhoilla (3.5mm-RCA ja RCA-RCA), ja musiikit soimaan. Wtf, missä bassot? Subin oma tasonsäätö tappiin ja silti vain surkeaa tuhinaa. PC:n omat volumensäädöt nuuskittu läpi eikä niistä ole apua. Testasin vielä puhelimen linjalähdöllä ja soi samalla tavalla. No, sitten olkkariin jatkamaan ihmettelyä. 5040A pikaisesti F Onen tilalle ja siinä soi nätisti 8020:ien kaverina. Sitten F One ja G One kimppaan - taas tuhisee. Testasin taas myös puhelimella ja tulos samanlainen. Kokeilinpa vielä toista 3.5mm-RCA -kaapeliakin. Kaikissa tapauksissa järjestelmän voimakkuutta nostaessa myös subin taso alkaa tietysti nousta, mutta G Onet huutaa tuossa vaiheessa jo niin että korvat halkeaa. Summa summarum: G Onet soivat "liian kovaa"? -8020B + 5040A = OK -8020B + F One = OK -G One + 5040A = NOT OK -G One + F One = NOT OK G Oneissa ei ole omaa voimakkuuden säätöä eli mitä ihmettä seuraavaksi? G Onet tuntuivat soivan hirveän kovaa jo yksinään PC:hen kytkettynä, järjestelmän volumen sai vetää todella alas ja konetta sammuttaessa kaiuttimista lähtee kovaääninen poksahdus. E: Kaikki dippikytkimet sekä kaiuttimista että subista on nollilla.
Onko kellään 'epäortodoksisesti' G4 tai 8040A + F Two? Tällä hetkellä toisen merkin (Velodyne) 10" subbari. Genelec houkuttaisi, mutta ei varsinaisesti 70xx-mallit. Olen päätynyt siihen, että melkein ilman subbaria 8040A:n kanssa pärjää, mutta ei kuitenkaan ihan. Saako F Twosta sen riittävän pienen lisäpotkun? Tiedän toki, että ei mene yhtä alas kuin 70xx jne.
Mites ne on sulla sijoitettuna työhuoneessa (lähinnä subin sijainti)? Johtuisko sen vaimea taso työhuoneessa soinnin kannalta epäedullisesta sijainnista. Pysyikö noita eri kombinaatioita kokeillessa kaiuttimien sijainnit kokoajan samana (8020 olkkarissa ja G one työhuoneessa ?pöydällä?) eli vaihdoit vain subit päikseen huoneissa? Oletko kokeillut soiko nuo G onet myös olohuoneessa 8020 tilalla yhtälailla subiin nähden "liian kovaa"?
Ei pitäisi olla herkkyyksistä kyse, sillä F Onehan on näille suunniteltu eikä sekään pelitä kuten pitäisi. Täällä maininta herkkyydestä Sijainnistakaan ei ole kyse, testasin subit vierekkäin lattialla "selällään" ja molemmissa on normaali paine kun 8020:t on kiinni, G Onejen kanssa ei painetta saa irti nimeksikään normaalilla kuunteluvoimakkuudella. Kaikki on testattu ristiin ja siltä tuo nyt tuntuu että G Oneissa on jotain pielessä. Siitä kertoo jo se että ne on nyt työpöydällä paikallaan ja 5040A lattialla, subin tasonsäätö tapissa ja bassoa irtoaa normaalilla kuunteluvoimakkuudella hädintuskin enemmän kuin pelkillä G Oneilla 8020:t kytkettynä saa jo huoneen tärisemään tarvittaessa (no ei nyt ihan). Ja kun G Onet sammuttaa niin järjestelmän voimakkuutta nostamalla subi kyllä humppaa kunnolla. Kysymys taitaa nyt siis tulla muotoon "miksi nämä G Onet soi niin kovaa?".
Varmasti subi auttaa. Ei ne 8040:set mitään oikeaa bassoa toista, ite en vois kuvitellakaan noita ilman subia.