Eikös 8250 ole kaksitie? Isompi on ainakin 3-tie. Oleellinen on suhteellista, mutta on se parempi. Käy kuuntelemassa ja mieti, haluatko maksaa hintaeron vai onko ero liian pieni, että mielestäsi kannattaa maksaa.
Mutta jos on kuitenkin erillinen subbari niin onko siitä kolmitiestä paljon iloa? Eikö noi ole keskenään aika lailla saman kokoisia jos 8260:sta jättää pois sen mataliin ääniin erikoistuneen osan? Hintaero vana on aika iso. (joo tiedän etten tiedä)
Vitosessa on kaksi elementtiä, kuutosessa on kolme. Ja se ero on nimenomaan bassojen yläpuolella. Isommassa on kaksi elementtiä "erikoistuneena" muuhun, kuin bassoon. Sen hintaluokan vehkeitä, että kuunteleminen on pakollista.
^^ Jos ja kun meet kuuntelemaan, niin yritä saada mukaan testiin uusi 8351A, jossa on koppa samaa kokoa kuin 8250A, mutta 3-tie malli. Hinnaltaan menee aika tarkkaan tasan puoliväliin 8250A ja 8260A väliin.
Eli siis se koko homman taika on tuo Genelecin kehittämä erityinen saumattomasti suuntaimeen ingtegroitu koaksiaalinen diskantti-mid-toteutus, ei niinkään vain 'elementtien määrä'. Tämä koaksiaali on sekä 8260A:ssa koaksin alapuolelle "erikseen" sijoitetun 10" bassowooferin kanssa, että 8351A:ssa symmetrisesti koaksin ylä- ja alapuolille sijoitettujen ovaalin mallisten bassowoofereiden kanssa. 8250A:ssa on tietenkin vain tavallinen diskantti tavallisessa suuntaimessa ja tavallinen wooferi erikseen diskantin alapuolella. 8260A:n yläpää, eli diskantti sekä keskiääninen ovat siis toteutukseltaan koaksiaaliset. Diskantit sekä keskitaajuudet syntyvät yhdestä ja samasta pisteestä, mikä on sitä enemmän eduksi mitä lähempää kaiuttimia kuunnellaan. 8351A on kokoäänialueeltaan koaksiaalinen (eli jopa alle 30 hertsiin asti normaalissa huoneessa, seinäsijoituksella sekä GLM-korjauksella), eli myöskin piilotetut bassowooferit ovat koaksiaalisesti (piiloon) sijoitetut. 8260A mallin basso-osan ja keskiäänisen jakotaajuus on toisaalta kohtalaisen alhainen, joten ei-koaksiaalisesta sijoituksesta ei todennäköisesti aiheudu mitään ratkaisevan pahoja oireita. 8260A:n alawooferin säteilevä pinta-ala sekä kotelotilavuus ovat suuremmat kuin 8351A:ssa, eli tietyllä äänenpainetasolla särötaso on todennäköisesti/oletettavasti hienoisesti matalampi kuin 8351A:ssa. 8260A:n bassopää myös menee vielä pari hertsiä alemmaksi. Suuntaimen koko on molemmissa 3-tie malleissa todennäköisesti ihan riittävän suuri useimpiin käyttötilanteisiin. 8250:n suuntain on paljon pienempi ja 2-tie ratkaisuna, aladiskanttialueelle sijoittuvalla jakotaajuudella, vaaditaan vähintään tietty kuunteluetäisyys, jotta erilliset äänilähteet summautuvat suunnitellulla tavalla kuuntelijan korvaan. Suositellut tyypilliset tarkkailuetäisyydet voi käydä katsomassa Genelecin nettisivuilta löytyvästä Step-by-Step-Guidesta.
Hei, Oisi tarkoitus ostaa Genelecin G3 tietokoneeseen kytkettynä, haluaisiko joku osaavamapi kertoa tarvitsenko muuta tohon? Jostain DAC porukka puhuu, mutta en sen päälle ymmärrä mitään.
DAC tarkoittaa Digital to Analog Converter, eli käytännössä äänikortti analogisilla ulostuloilla. Pääsääntöisesti koskaan ei kannata käyttää tietokoneen kuulokereikää tai integroitua äänikorttia, koska niiden äänenlaatu on aivan paska. Markkinoilla on useiden valmistajien ja eri hintaluokkien äänikortteja, alkaen 25€ Behringeristä tonnien hintaisiin ökylaitteisiin. Ominaisuuksissakin on eroja. Edullisimmessa päässä esim. ei ole äänenvoimakkuuden säätöä, vaan se on tehtävä tietokoneelta käsin. Kalliimmista laitteista Cambridge Audio DacMagic Plus on erittäin kehuttu, ja nykyään sillä on myös edullisempi pikkuveli DacMagic100. Siinä välihintaluokassa on esim. HRT Music Streamer II. DacMagic Plussassa on balansoidut ulostulot XLR-liittimin (XLR-liitäntä on Genelecin G Three-Four-Five malleissa normaalin RCA:n lisäksi, sekä 8000-sarjassa ainoana liittimenä), analoginen äänenvoimakkuuden säätö sekä vielä erinomainen kuulokevahvistin. Kaapelit on ostettava erikseen. Riippuen äänikortista, tyyppiä kuulokeplugi->RCA, tai RCA->RCA (kaikissa Genelecin G-sarjan kaiuttimissa on RCA-liittimet), tai sitten balansoitua XLRfemale->XLRmale kaapelia. Kaapeleista ei kannata maksaa mitään satasia, koska silloin maksat vain pelkästä brändistä, etkä enää tuotteeen todellisesta laadusta (esim. Monster Cable on hyvä esimerkki aivan törkeästi öky-yli-hinnoitellusta todellisuudessa korkeintaan peruslaatuisesta tavarasta). Kaapeleista tavalliset perushyvät Cordialit tai vastaavat ovat riittävät. Kunhan nyt ei ihan mitään 99snt Kiina-ebay-naruja häiriösurinoineen ota.
Muuttu nyt sillätavalla, että otan tän paketin: http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...sence-STU-USB-DAC-ja-Genelec-G-Two-kaiuttimet, eli otanko rca - rca kaapelit?
Kyllä Realtekin piirit ainakin nykyisin ovat ihan kuunneltavia. Toki häiriöiden mahdollisuus on suurempi, mutta kyllä nykypäivän tietokoneen integroituun äänipiiriin ainakin alkajaisiksi voi aktiivit kytkeä. Juurikin näin
Mitä olen ymmärtänyt väärin vai onko oikeasti (lähes) mahdotonta rakentaa kokonaan digitaalinen kotiteatteri, jossa stereota enempi kanavia? Eihän missään "vahvistimessa" näytä olevan kuin korkeintaan yksi digitaalilähtö ja jos noita Genelecin kuvia katsoo niin yhdessä SPDIF/AES kaapelissa menee kaksi kanavaa vain. Kyse siis DSP sarjan Geneleceistä.
Kuluttajamarkkinoilla on vähän kapoista. Meridianilta löytyy sekä äänen HDMI:stä digitaalisena irti raastavaa boksia, että diginä signaalin eteenpäin tuuppaavaa 8-kanavaista AV-esaria. Noissa on valitettavasti ulostulo Meridian Speaker Link, joten jos et halua käyttää Meridianin kaiuttimia, niin sitten tuo ei käsittääkseni toimi. Ammattipuolella kyllä löytyy äänilähdettä, kuulemma, mutta ne taas eivät ymmärrä HDMI:stä mitään (ammattipuolella ei käytetä mokomia rimpulaliittimiä).
Kiitokset vahvistuksesta epäilyksille. Onkohan se nyt sitten lähinnä teoreettinen epäkohta vai oikeasti haitta, jos DSP genelecit kytkee analogisesti tähän: http://denonpro.com/products/view/dn-500av#.VKRXzCuUf7U Tarkoituksena olisi nyt aluksi hommata 2x8330 väliaikaisesti (paketti jossa GLM2 mukana) ja kun TV-huone lopullisesti valmistuu niin sitten 3x8351 olisi todennäköinen vaihtoehto etukaiuttimiksi ja nuo 8330:t sitten taakse silloin. 5.0 systeemi siis tavoitteena.
Teoreettinen. Tuo a/d-d/a muunnos on niin läpinäkyvä, että et tule sitä huomaamaan. Pään siirtäminen 30cm sivusuunnassa aiheuttaa mitattavissa olevan muutoksen, mutta tuskin huomaat sitäkään. Se sitten, että onko tuo Denkku The Ratkaisu on sitten toinen keskustelu. Huono se ei varmasti ole.
No jaa. Jos tuossa Denonissa liitännät ja ominaisuudet riittävät sinulle, niin oikeastaan sen suurin puute on minkäänlaisen huonekorjauksen totaalinen puute. Toisaalta, kun hankintalista pullottaa Genelecin GLM:a tukevia malleja, niin ei sellaiselle ole tarvettakaan. Että itseasiassa toi Denon on varmaan perusteltu valinta. Jos siis et kaipaa serveriä/AirPlayta/Spotifya/jne vahvistimeen.