Yllättävän alas, mutta en sinänsä epäile. Muistini mukaan nimenomaan 1238A:n revikassa todettiin, että kaiutin leikkaa (suojapiiri?) jyrkästi ilmoitetun alarajan alla. Pitäisi jotenkin järjestää itsensä kokeilemaan, että miten se potkii, kun ainoa kokemus on MarekSoundin isosta tilasta stereoparilta. Enkä sinänsä haikaile kovempaa soivan basson perään, vaan olen varovaisen skeptinen - edelleen ilman käytännön kokemusta - miten vaivattomasti 10" elementti voi potkia vaikka sitten 30-20hz taajuuksia. Tuo tuntuu olevan erittäin makuasia. Lonkalta tiedän kaksi, jotka haluaa subwooferin potkivan mielellään alle 15hz, jonnekin 10hz tienoolle. Toisella heistä on joskus ollut ne 8260A:t.
Kun omat kuvankaappaukset eivät ole tallessa niin tässä pari googlen kuvahaulla löytynyttä mittausta: KLIK1 ja KLIK2 Tuolla oleellisella tarkoitin lähinnä sitä, että nykyisissä toimintapläjäyksissä nuo 10-15Hz:n humaukset ovat melko lyhytkestoisia eli puhutaan pisimmilläänkin jostain parista kymmenestä sekunnista kahden tunnin leffassa. Todistakaa minun olevan väärässä ja vääntäkää jostain leffasta ne vesiputouskäyrät kaikkien ihasteltavaksi jos väitätte että niissä on enemmän tuota matalaa kuin edellisessä lauseessa väitin.
Mielenkiintoisempaa olisi nähdä dynamiikan kompressio alimmilla taajuuksilla, kun äänenvoimakkuudeksi on säädetty esim. 95 tai 100 desibeliä. Tuo kuva ei pahemmin tue argumenttiasi, kun suorituskyky laskee rajusti 50 hertsin alapuolella, eli juuri siellä, missä subbaria yleensä tarvitaan.
No siinä on. Pegel- & Klirrverlauf -käppyrästä näkyy että hyvin paukuttaa noilla tasoilla, alapäästä ei lurpota yhtään (yläpäässä suojapiiri alkaa jo heräillä 100 dB:n pyyhkäisyllä, sakemannit mitanneet ilm. pitkäkestoisella sigunalla). Käytännön tilanteessa siellä on taas se stereoparin toinen puolisko avittamassa ei-subbaria-bassot-pääkanaviin -skenaariossa. Joo. Sen tason tykki on kyseessä että rajat ei tule vastaan jos edes jonkinlaista ympäristön taholta tulevaa volumekontrollia on audiomaisemassa. Ihan sama mitä sisään pistää, 8260 vie ja kuuntelija vikisee. Tai kuuntelijan perhe/naapurit vikisee, kuuntelija joutuu laittamaan pienemmälle.
Voin vahvistaa tuon. Kaikkien 3:n 1238A:n käppyrät sukeltaa jyrkässä kulmassa 35Hz alkaen, eli kyllä leikkurit on käytössä. No subit korjaa 80Hz alkaen, niin ei haittaa
Hieman opetellut käyttämään tuota Genelecin glm-ohjelmaa Käytin autocal pyyhkäysin, mutta omaan korvaan diskantti on liian kovalla. Tietysti kun syö hieman alataajuuksi tuo korjaus. Olen ennen käyttänyt Geneleccejen taka levyssä treblelle -4db. Miten teen tämän saman dsp:llä? Toimiiko vain, että HF shelve 5000khz ja -4,0 db?
Moro. En ollut ainakaan löytävinäni vastausta mietteisiini ketjusta, joten onkohan muilla paljon kokemuksia genelec G3 parin kytkemisestä television kuulokeliitäntään tai rca outputiin. Optisesta lähdöstä otettuna voimakkuus ei säätyne tvn kaukosäätimestä. Koska G3 vaatii jo suuremman sisääntulojännitteen kuin esim g2 niin kokemukset kiinnostaisivat. Tällä hetkellä setuppina on 2x g2 + F1 ja siirtyminen pelkästään kahteen G3:en kiinnostaisi, onko vaihto muiden mielestä fiksu, vai jäänkö kaipaamaan subbarin alapäätä kun eniten tulee katsottua elokuvia ja televisiota, silloin tällöin kuunneltua musiikkia. Kaikki kokemukset G3:sista ovat tervetulleita �� ainiin, ja lähitulevaisuudessa kokoonpanona olleen 3x G3,2xg2 ja f2.
Molempien sisääntuloherkkyys on sama, joten lisää jännitettä tarvitaan ainoastaan, jos G3:sta haluaa soittaa kovempaa. Mutta toisaalta siitä löytyy myös +10 dB säätödippi, jolla herkkyyttä saa lisättyä tarvittaessa.
Omistan Genelec 6010a. Kun kuuntelee ihan korva kiinni kaiuttimessa, niin kuuluu kunnon kohinaa. Onko ihan ominaisuus vai saako jotenkin pois? DAC:na on Asus Essence STU ja RCA piuhat ovat nämä http://www.hifistudio.fi/fi/tuottee...t/argon-red-cable-1-5-rca-kaapeli/98777879871
Säädä herkkyyttä pienemmälle takana olevasta ruuvista. Kaikki Genelecit taitaa olla tehtaalta tullessaan maksimilla ja suhisevat kuuluvasti. Maksimiäänenpaine tosin tippuu. Maksimiherkkyydellä saattavat myös paukkua, esim. jos kone sammutetaan tms.
Sama homma g onen kanssa, ja herkkyyttä ei saa säädettyä. Itseä tuo häiritsi pc käytössä , jos on muuten hiljaista...
Ihan normaali ominaisuus on. Kaikki vahvistimet kohisevat jonkun verran (kokeilepa myös kuunnella passiivikaiuttimia korva diskantissa kiinni, kun vahvistin on päällä), mutta tyypillisesti se ei kuulu kuuntelupaikalle asti.
Maksimiäänenpaine ei tipu, mikäli lähteessä riittää tarpeeksi antojännitettä. Sisääntuloherkkyyssäätö on vain apuväline jännitetasojen sovitukseen, ei volumesäätö.
Okei, kiitos vastauksista. Sitten vielä (ainakin) yksi aloittelija kysymys. Mulla on tällä hetkellä Asus yhdistetty tietokoneeseen USB johdolla. Mutta huomasin, että pystyisin Asuksesta (coaxial liitännästä) yhdistää tietokoneen SPDIF Out liittimeen. Onko mitään käytännön eroa, kummin tekee? Kuinka hifi porukka täällä yhdistäisi? Ja siis mulla on kyllä semmonen koaksiaali kaapeli millä yhdistää. Vielä lisäys. Laitoin kuulokkeet (Sennheiser HD 598) kuulokeliitäntään, niin oikeasta korvakuulokkeesta kuuluu semmosta pientä "näpytystä" kokoajan, kun on "High" impedance asetuksella. "Low" kun laittaa niin häviää.
Jotkut sanovat, että koksussa ja optisessa olisi mahdollisesti enempi jitteriä, mutta otappa siitä sitten selvää. Molemmat (koksu ja USB) ovat sähköisiä kytkentöjä eli kummallakaan ei välttämättä pääse mahdollisesta hurinasta tai muista sähköisistä häiriöistä eroon (toki vrt. emon integroitu äänipiri häiriöt todnäk vähenevät). Eli, jos USB:llä ei ole mitään häiriöääniä, niin turha vaihtaa koaksiaaliin. Jos on, niin voit toivoa koksu-lähdössä olevan parempi häiriösuojaus/maadoitus ja kokeilla sitä.
Ei oo todellista. Tein jotain säätöjä Genelecceihin dippikytkimillä. Luonnollisesti, kuten aina, virrat pois DAC:sta ja kaiuttimista ennen säätöjä. No, kun säädöt sain tehtyä, niin DAC ei enää käynnisty. Virtalähteen sininen valo vain vilkkuu. Yhden päivän toi kerkesikin olla mulla. No onneksi tuossa on kahden vuoden takuu. Luulisi nyt takuun piikkiin menevän, koska en ole koskaan virrat päällä mitään säätöjä tehnyt. Eli ihan ohjeitten mukaan kuitenkin.
Koaksaalisen (RCA) ja optisen S/PDIF:in ero on siinä, että optisella erotetaan sen (optisen) jälkeiset laitteet eri maapotentiaaliin, jolloin mahdolliset maalenkit katkeaa ja jää siihen.... Tämä estää häiriöitten siirtymisen toistoketjussa eteenpäin ja on joka tapauksessa suositeltavaa. Tuo että integroitu äänipiiri olisi jotenkin häiriölähde tai muuten huonompi on kyllä ihan urbaanilegendaa ja peräisin ajalta (joskus -90 tai aikaisemmin) jolloin integroitu äänipiiri saattoi olla oikeasti ihan tuubaa, kyllä ne nykyään voi olla ihan yhtä käytettäviä kuin muutkin... Jitterin kuulumiseen tai kuulumattomuuteen en ota kantaa, toiset voi moisen huomata (ns. kultakorva) ja toiset ei (ns. multakorva)... T: Vesku