Oli sillä merkitystä tai ei, jos kaiuttimelle syöttää 0,2db sisällä suoraa vastetta - mitä about kaikki testatut vahvistimet ovat tehneet - ja kaiuttimen oma kaiuttomassa huoneessa mitattu vaste poukkoilee ja röpeltää -+5db haarukassa, se kaiutin muuttaa toistoa. On se muutos pieni asia, iso asia taikka hyvä tai huono, niin muutos se silti kiistattomasti on. Ja vaste sinänsä on aika raaka mittaus, joka kertoo hyvin vähän siitä, miltä kauitin kuulostaa. Joten jos muutos näkyy näinkin karkeassa mittauksessa, niin kyllä sen kuuleekin. Pitää muistaa, että Genelecin kaiuttimet on alunperin työkaluiksi tehtyjä, ja aika pitkälti ovat sitä vieläkin. Työkalu, joka värittää ääntä johonkin suuntaan, on vähän hankala musiikkia tehdessä, vaikka kenties kotona miellyttävämpi olisikin. Menee aika vaikeaksi säätää vaikka miksatessa levyn keskialueen tasoa, jos ei tiedä, mikä on levyltä ja mikä on kaiuttimen värikynää.
Mitenkäs pitkät piuhat muuten tulee GLM:n mukana, ja pystyykö niihin laittamaan jatkojohtoja? Nimim. Tietokone ei ole kannettavaa sorttia...
Mikäli tarkoitat ohjausverkkokaapeleita, kunkin DSP-sarjan kaiuttimen/subbarin mukana tulee 5 metrin mittainen kaapeli. Mikäli tämä ei riitä, tilalle voi kytkeä pidemmän, vähintään Cat5-tasoisen kaapelin. Lupaamme ohjausverkon toimivan 300 metrin kokonaismittaan asti, kunhan verkko terminoidaan GLM-verkkoadapteriin. Lyhyemmissä (alle ~50-100 metriä) vedoissa terminointia ei tarvitse käyttää.
Tälle ei ole testattu maksimipituutta, mutta toiset 5 metriä voin luvata toimivan ongelmitta. Riittääkö tämä?
Heips! Teinköhän tässä ns. typerästi kun hommasin DAC+ 8330A (matkalla vielä). Huomasin kotona tarkemmin plärättyäni että tuossahan on tuo AES3-sisääntulo. Melko vaikean näköistä viritelmää näköjään oli suoraan digilähteestä ilman DACtä toteuttaa. Ilmeisesti tuo ei ainakaan DSPtä haittaa?
Terve, Uudet Genet soi loistavasti, olen ollut tyytyväinen. Nyt kuitenkin pieni havainto: yksi noista G3:sta pitää särisevää sivuääntä, jonka kuulee ainakin Pink Noisella kun säätää järjestelmää. Olen vaihtanut kaiuttimen paikkaa, jolloin vaihtuvat vahvistimen ulostulo sekä johdot, mutta ei auta. Vika seuraa kaiutinta, eli vika on tod näk itse kaiuttimessa? Pitääkö viedä suosiolla liikkeeseen, jossa kyllä sanoivat lähettävänsä sen Genelecin huoltoon... kauankohan tässä prosessissa menee? Tuota vikaa en ole kuullut musiikki/elokuvakäytössä, mutta kun Hifin testilevyllä kuuntelee eri kanavia, niin erottuu selkesti tuo "rikkinäinen" kajari...
Eipä tuossa ole mitään vaikeuksia. Lukaise tuo viesti #4448. Voit siis tarvittaessa kytkeä DSP-Genet digitaalisesti suoraan esimerkiksi tietokoneen äänikortin koaksiaaliseen S/PDIF liitäntään (oikein kytketyllä rca-xlr sovitinkaapelilla). Toki kaiuttimet ottavat myöskin analogista ääntä sisäänsä, ja huonekorjaus/digitaaliset säädöt tehdään jokatapauksessa aivan normaalisti, signaalin input-tavasta riippumatta. Periaatteessa tuo DAC on nyt vähän turha lenkki siinä välissä, mutta aika monessa isommassakin järjestelmässä digikaiuttimet on kytketty käytännön syistä silti analogisiin lähteisiin, kun niitä digitaalisen outputin tarjoavia esivahvistimia on vähänlaiseen markkinoilla. Siis, ei tuosta ole mitään "merkittävää haittaa", kunhan DACin laatu on kunnollinen. Liitännöistä riipuen DAC on kätevä ja edullinen vaihtoehto parin erillisen äänilaitteen 'esivahvistimeksi' ja lähdevalitsimeksi.
Kiitos, hyvää settiä. Suunnilleen näin sen käsitin. Ehkä kuitenkin pidättäydyn tossa NAD D1050:ssa, ei ole mätöpaska eikä huonon näkönenkään + saapi siitä tarvittaessa laadukkaan lappudacin. Tuota lueskelin ja sain harmaita hiuksia: http://www.rane.com/note149.html kohta "conversion caution". Lisäksi MacMinissä ei oo spdiffiä.
Terve, Elikkä tarvitsisin vähän vinkkejä kytkennöissä (täys hifi-amatööri). Olis tarkoitus asennella seuraavanlainen setti vanhemmille: - 2x Genelec G Two - Genelec F One subbari - Onkyo TX-8050 vahvari Kiitoksia jo etukäteen :thumbsup:
Vahvarista preouteista (oletan, että löytyy, kun olet nuo valinnut) rca:lla left/right/sub F1 vastaaviin tuloihin. Eli vain F1 kiinninsuoraan Onkyoon kolmella rcalla. F1 edelleen rca:t outeista left/right G2. Onkyon asetuksista front speakers largeksi, subwoofer päälle ja vain LFE:tä varten. Ei mitään both/extra bass tms. Näin käyttöön tulee Genelecin oma jakosuodin Onkyon sijasta.
F onen muakana tuli tollanen 2xrca/stereo in 3,5mm. Liitin rcat Onkyoon ja stereo in 3,5mm sitten subbariin. Tämän jälkeen F1:n rca:t outeista left/right G2. Menikö oikein? Sitten pitäis vielä vissiin Onkyon asetuksien kanssa peuhata.
Juu, ei se 3,5mm ole parempi tai huonompi. Toimii. Mutta vielä yksi RCA lisää elokuvien LFE-kanavaa varten sub out - sub in. Muutoin Onkyon asetukset väärin jää koko LFE-kanava pois taikka Onkyon asetukset oikein (subwoofer poissa) se LFE miksataan ensin mukaan left/right -signaaliin ja otetaan sieltä takaisin F1:n suodattimella. Jos vedät sen yhden RCA:n lisää, niin se menee sellaisenaan vahvistimesta subwooferiin.
Hei Olen hankkimassa uutta subbaria. Genen 7060B subia olen ajatellut. Sokkona joutuu hommaamaan kun ei ole kuuntelu mahdollisuutta. G3 kaveriksi olisi tulossa ja musiikilla varmaan tehot riittää mutta miten on leffojen laita? Kellään kokemuksia? Tuleeko merkittävää parannusta 5051a:n verrattuna. 7070a on jo sitten liian iso ja yli budjetin...
Vapaakentässä 19hz -3db ja hetkellinen maksimiäänenpaine sinisignaalilla puoliavaruuteen yli 108db. Kyllä tuo kaikkeen tolkulliseen käyttöön piisaa; noista Plazan vakiosuositelluista saadaan se karvan yli 100db puristettua koko kaistalla ja alaraja-taajuudet samaa luokkaa. Alaraja on kuitenkin huoneessa tuota alempi useita hertsejä. Et kuitenkaan ole mihinkään 100m2 puurakenteiseen huoneeseen tuota ronttaamassa?
No reilu 20neliötä tässä meidän olohuoneessa on...hitto tää käy kalliiks�� mutta ei se kuume muuten hellitä.
Edullisempiakin ratkaisuja on olemassa. Genelecin mukana saat sähköisen jakosuodon & sovituksen, erittäin luotettavan tuotteen, suojapiirit jotka estävät rikkomisen soittamalla, alumiinikotelon jne. Paperilla yhtä monta desibeliä samoilla hertseillä saat edullisemminkin.