SVS:n SB1000 vaikuttaa melko hyvältä vaihtoehdolta, pääsisi huomattavasti halvemmalla kuin F2:lla. Molempia saa myös valkoisena. Tuo industriaali 7050b olisi mukava mutta on nyt väärän värinen. Hankalaksi menee. Lisää kajareita tuohon settiin ei ole tulossa. (korkeintaan kajarit vaihtuu isompiin)
Mikäli tuo värijuttu ei ole ihan ehdoton, suosittelen tsekkaamaan uuden 7040:n. Uskallan väittää, että tuohon koko- ja hintaluokkaan ei ole olemassa suorituskykyisempää subbaria. Se on selkeä hyppäys ylöspäin F One:sta.
Olet ihan oikeassa, myös hinnan. Hinta ja takuu on ihan relevantteja seikkoja, joita voi verrata jonkin muun tuotteen kanssa. Joku tuote on halvempi, joku tuote on kalliimpi. Jollain takuu on 2v., tuolla se on 5v. Sen sijaan tuo vahvistinteho ja elementin tuumakoko eivät ole seikkoja, joita vertaamalla selviäisi subwooferien x ja y suorituskyvystä yhtikäs mitään. En minä väitä, että Genelec on SVS:ää parempi tai huonompi. "Paremmuuden" selvittämiseksi pitäisi ensin päättää, mikä on arvosteluasteikko. Mutta kun ihan hyvin tiedät, että kaikki 12" elementillä olevat subwooferit eivät ole automaattisesti ja absoluuttisesti parempia, kuin kaikki pienemmillä elementeillä olevat, eivätkä kaikki 500w vahvistimella olevat subwooferit ole automaattisesti parempia, kuin kaikki 400w vahvistimella olevat, niin älä esitä asiaa niinkuin näin olisi. Kärjistetysti, tuolla logiikalla tuo SVS:n subwoofer muuttuisi paremmaksi, jos sen persiiseen vaihtaisi (vaikka SVS:n omasta mallistosta) esimerkiksi 700W vahvistimen. Näin ei kuitenkaan todennäköisesti ole, eikä ainakaan sellaisella varmuudella, että asia olisi mitenkään itsestään selvä.
Voi siitä sen verran johtopäätöksiä vetää, että esim. 6" tuskin pystyy kovin paljoa ääntä tuottamaan alle 30 hz:n vrt vaikka 12". Ja, että 1000 watilla hyvin todennäköisesti saa enemmän ääntä kuin 10 watilla.
Genelec G1 automatic stand-by? Miten se toimii, sammuuko myös ledi? Minulla valkoinen G1 pari josta ainakaan ledit eivät sammu. Kajarit on ollu yön yli päällä, RCA piuhat irrallaan. Korvan kun laittaa kaiuttimeen kiinni kuuluu pieni suhina josta päätellen myös vahvistimet ovat edeleen hereillä...
Mahtavatko sitten vaatia, että on kaapeli kiinni, jotta voivat mittailla sisään tulevaa signaalia? Tuossahan ei nyt ole virtapiiriä, jota mittailla. Tämä yksi arvaus, Zipman varmaan tietää oikean syyn (oli sitten tämä tai joku muu) Tietty, jos kytkemätön rca-liitin kerää niin paljon häiriötä, että kaiuttimet pysyy päällä, mutta koen epätodennäköisenä, kun kuitenkin Genelec kyseessä.
Eivät sammuneet myöskään neljässä tunnissa vaikka piuha oli tietsikan äänikortissa kiinni...? Täytynee jatkaa tutkumuksia...
Pitikö muissa joku dippikytkin olla oikeassa asennossa että sammuilee? Tais ollaki two ja isommat joissa sai ledin sammumaan kun dip oli käännetty..
Genelec teki aika uuvatisti jättäessään G1:sta smart-ass -virrankytkennän ohituksen pois. Käyttäjää älykkäämpi automatiikka on kyllä ihanaa, kun se toimii. Mutta sitten kun se ei toimi... grrrrrr... pitäisi olla namiskuukkelista poistettavissa häiriköimästä. Veikkaanpa että Genelecin kalsaripuolen aspa-yhteydenotoista vähintään 50% koskee tämän v*tun pakkopelle-automatiikan temppuilua.
No miten ne G1 pöntöt toimii muilla? Näitähän on kumminkin tuhansia pareja ympäriinsä? Ainakaan täällä kukaan muu ei ole valittanut samasta. Eli onko minulla nuissa joku hässäkkä tai jos muilla toimii samalla tavalla niin ei auta kuin elää ominaisuuden kanssa. Jos olisin tiennyt että automaattinen virran kytkentä toimii talon pääkytkimestä ( :hitmeniin malli olisi samalla vaihtunut ainakin pykälää suurempaan...
Tervehdys! Ledit sammuvat ja vahvistimien pohjakohina vaimenee, kun kaiuttimet menevät standby-tilaan. Mikäli näin ei tapahdu noin 1 tunnin kuluessa signaalin loppumisesta, kaiutin saa sisäänsä häiriösignaalia joko signaalikaapelia tai virtakaapelia pitkin, joka estää ISS-toiminnon aktivoitumisen. Koska kokeilit jo signaalikaapelien irrottamista ja kaiuttimet eivät siltikään mene nukkumaan, jäljelle jää likainen verkkosähkö. Emme ole saaneet tätä ilmiötä toistettua labrassamme, mutta olemme saaneet palautetta yksittäisistä asiakatapauksista. Varsinaista syytä sähköverkon häiriösignaaliin on vaikea jäljittää. Siihen saattaa riittää erikoinen/viallinen kytkentä talon sähköverkossa, viallinen laite samassa verkossa jne. Voisitko kokeilla testata kaiutinta jossain muussa ympäristössä/talossa?
Tähän on hyvin simppeli ratkaisu: osta 8000-sarjan pöntöt. Niissä on ISS-toiminto kytkettävisssä pois päältä, mutta taasen vastaavasti virtalediä ei saa pimennettyä. Semmosta se on, kun niitä kytkimiä on tietty rajallinen määrä. Joutuu valitsemaan jomman kumman toiminnon.
Tarkoitat kai: semmosta se on, kun asiakkaat pitää saada putsattua katteet maksimissa pitäen. No jos olisi sitten jättänyt koko toiminnon pois. Tai Genelec-insinöörien -kimppa-aivoriihen oivalluksena pistäneet sen vaikka virtanappulan kakkostoiminnoksi "pidä 15 s painettuna" -tapaan. Pönttö on jo nytkin niin törkeän kallis, että pienet kustom-lisäinnovaatiot voisi sisältyä hintaan.
Impossibru. Vaatimus tulee "European Union ErP Directives for electronic devices"istä. Siis ei ole yksittäisen valmistajan päätettävisssä. Eikä kyseinen auto-on-off -härdelli ole mitenkään yksinomaan G:n ongelma, vaan samankaltainen toiminto löytyy nykyään lähes kaikista isompien valmistajien aktiikaiuttimista (kuin myös telkkareista ja bd-soittimista ja vahvistimista ja vaikkapa kahvinkeittimistä löytyy pakollisesti oletuksena päällä oleva auto-off). European Commission / Wiki 15sek-toimintoa ei ole myöskään tarvittu, koska vihkiytyneet harrastajat sekä ammattilaiset (ne käyttäjäryhmät, joita virtojen omatoiminen katkeilu voisi häiritä) hankkivat oletettavasti muutenkin 8000-sarjaa, missä kyseisen toiminnon siis saa kytkettyä pois häiritsemästä. 8000-malli on yleensä vieläpä edullisempi kuin vastaava G.
Eiköhän pöntöissä olisi kytkimet molemmille ominaisuuksille, jos niin olisi haluttu.. Taitaa enemminkin olla strateginen valinta Geneltä, koska ledi häirinnee enempi pimeässä huoneessa elokuvia katsellessa (G) kuin valoisassa studiossa (8000), jossa kuunnellaan lähinnä ääntä). Tällä saadaan myös ostajakuntaa tasattua (etteivät kotikuuntelijat ostaisi 8000:ia).
Kyllä se vaan on niin, että kun käytössä on rajallinen määrä valintakytkimia, kaikkia haluttuja toimintoja ei ole mahdollista sisällyttää eri tuotteisiin, etenkin pienimpiin malleihin, joissa fyysinen tila on pahiten kortilla. Fyysinen UI alkaa muutenkin olla pian out, kaikki ohjaus tehdään softan kautta, kuten 8300-sarjassa (pätee kaikkiin laitteisiin).
Toisaalta jos kytkimet eivät olisi tyyppiä On/Off vaan sallisi esim. yhdistelmiä, niin jo nykyisillä dipeillä olisi lähes rajattomat mahdollisuudet erilaisiin konfiguraatioihin (esim. kahdella dipillä saa jo 4 erilaista asetusta). Käytettävyys voisi tosin olla epäselvempää.
Dipit sallivat yhdistelmiä siinä määrin kun se on mahdollista, esimerkiksi tiltit ja vaiheensäädöt. Suosittelen tutustumista analogiaelektroniikan suunnittelun perusteisiin.