Varmaankin sarjassa tyhmiä kysymyksiä mutta kysytään kuitenkin. Eli F2 subbaria säätelen tässä ja pioneerin vahvistimen mcacc näyttää korostumaan alapäässä. Onko sama käyttääkö tasaamiseen volumenamiskaa vai -db-dippejä? Eli tekeekö nuo käytännössä saman asian?
Totta kai on, ihan normaali lisävaruste. Noista kannattaa tiedustella suoraan jälleenmyyjiltä, nettikaupat yms. eivät listaa lähellekään kaikkia tarjolla olevia vaihtoehtoja.
Volumenamiska (sisääntuloherkkyys) säätää subbarin kokonaisäänekkyyttä (ei vaikuta taajuusvasteen muotoon), kun taasen bass roll-off -dipit vaimentavat vain taajuuksia lähellä subbarin alarajataajuutta (kts. käyttöohje mittauskäppyröitä varten). Eli sinun tulee käyttää dippejä.
Mulla on Genelecin G Two:t ja F One subbari. Huomasin, että olivat menneet standby tilaan, mutta yhdestä kaiuttimesta oli jäänyt valo palamaan. Onko tuo normaalia? edit: Toimii nyt.
Uusi Genelecin F Two subi tarjolla parin päivän ajan todella edullisesti https://www.huuto.net/kohteet/genelec-f-two-subwoofer-uusi-pikamyynti_ilmainen-toimitus/368246380 smjt857@hotmail.com
Jos löydät jostain niin suosittelen 4010, niissä kierre löytyy pohjassa mutta ei tuu isopodeja mukana. Ite oon ollu kyseisiin saakelin tyytyväinen, taitaa olla vastaava kuin 8010.
Genelecin sivuilta" http://www.genelec.com/genelec-introduces-its-new-versatile-and-adaptive-glm-20-software Onko kukaan kysynyt mitä tuo "very reasonable discounted price" on käytännössä? Pistin kyselyä eräälle jälleenmyyjälle, mutta odotellessa...
Pari kysymystä jos joku osaisi vastata: Pystyykö Genelecin langatonta kaukosäädintä käyttämään 8260:ien kanssa sellaisenaan vai tarvitseeko siihen glm 2.0:n? Ja jos tarvitsee niin voiko äänen voimakkuutta säätää muulloin kuin glm softan pyöriessä koneella? Onko kaukosäätimessä muita toimintoja kuin äänenvoimakkuuden säätö? Ajattelin kokeilla viedä äänilähteestä suoraan digisignaalin kaiuttimille. Lähteessäni on vain toslink out. Onko äänenlaadullisesti väliä mitä toslink-koaksiaaliadapteria käyttää vai onko niissä eroja? Millaisella piuhalla koaksiaalilähdöstä kaiuttimille, että homma toimii?
Tarvitsee GLM 2.0:n. Voi säätää. Minimissään tarvitaan kaiuttimiin yhteydessä oleva ohjausverkko ja virroissa oleva USB-interface (joko koneessa tai erillisessä virtalähteessä). Äänenvoimakkuuskomennot kulkevat siis USB-interfacen ja ohjausverkon kautta, eivät suoraan (langattomasti) kaiuttimiin. On, äänen mykistys (mute). Tuskin on suuria eroja. Käytä säästyneet rahat akustointiin. Vaikkapa tällaisella: http://www.thomann.de/fi/cordial_cpds2_cc.htm Mikäli vedon pituus lähteestä ensimmäiselle kaiuttimelle on yli 2 metriä, on suositeltavaa käyttää impedanssimuunninta: http://www.thomann.de/fi/neutrik_naditbncm.htm Tuosta eteenpäin sitten DMX-kaapelilla: http://www.thomann.de/fi/cordial_cpd_10_fm.htm
Kiitos nopeasta vastauksesta! Akustointiin on jo panostettu muutama kilo. Ajatus olikin, että nyt kun äänenvoimakkuuden saa säädettyä kätevästi kaukosäätimellä, voi kalliin dacin myydä välistä pois.
Minulla on läppärin ja 8260:sten välissä ainoastaan tämmöinen: http://www.musicalfidelity.com/support/discontinued-products/vSeries/v-link192/ Hienosti pelittää! Langatonta kaukoa täälläkin odotellaan.
Mä käytän kuunteluun iPhonea ja iPadia, joilla käytän Tidalia. Välissä Applen Airport Express. Siinä on vain optinen lähtö.
Mihinkäs ajattelit kiinnittää sen USB Interfacen josta lähtee ethernet-kaapeli kajareille? Ei taida myöskään iPhonessa tai iPadissa GLM-softa pyöriä? Vai olenkohan nyt ymmärtänyt systeemisi aivan väärin?
GLM-softa pyörii pc:ssä jos teen setuppiin jotain muutoksia. Muuten en konetta auo. Ihan erilliseltä usb-virtalähteeltä ajattelin virran ottaa.