Pääsin viimein kuuntelemaan (melko pintapuolisesti mutta kuitenkin) F2 ja 5050A subia G2:n kavereina. Täytyy kyllä sanoa, että molemmat toivat lisää syvyyttä mukaan pikkupurkkien sointiin. F2 kyllä kuullosti selkeästi paremmalta, 5050A oli hieman 'mölisiä' (tosin tämä kaivettiin suoraan paketista ja liittettiin kiinni ilman mitää säätöjä). Harmi kun ei ollut 7050B mallia verrkokkina, tämä on se mikä itseä nyt eniten kiinnostaa, ihan hintansa perusteella. F2 irtoaa hieman yli tonnilla ja 7050B karvan yli 800e. Uskaltaako ostaa 7050b:n sikana säkissä? Mitä tuo F2 antaa lisää tuolla 200e erolla? Antaako se mitään? On tää vaikeaa. Kuuntelin myös G5 kajareita ihan huvikseni ja kummasti tekisi mieli pistää Argon3:t vaihtoon. Onneksi 8351:t eivät olleet kytkettyinä niin ei niitä päässyt ihmettelemään.
Ymmärtääkseni suurin käytännön ero on kiva ulkonäkö. Täällä on Sauraman analyysia noista: http://audiovideo.fi/testi/genelec-8020b-aktiivikaiuttimet-seka-7050b-ja-5051a-subwooferit-testissa (5051A vastaa suunnilleen F Two:ta)
No tuossahan sitä rysähdettiin pusikkoon. Olen kerran ollut paikalla demossa, jossa nimenomaan oli GLM-kalibroitua Geneleciä soitossa "out of the box" vs. volumet tasattuna ja vaihe sovitettuna (sekä mahdollisesti vastettakin siistitty). Nappia painamalla vaihto. Ero oli ällistyttävä.
Olkaahan tarkkana nyt. 5050A ja 5051A ovat täysin eri malleja. 5051A ja F Two taasen ovat melkein identtiset.
En tiedä millaisella kokoonpanolla siellä mennään, mutta minulla on kajareissa virrat päällä jatkuvasti, ainoastaan jos olen viikon poissa katkaisen virrat. Minä hoitelen musiikkipuolen läppärillä, josta flacit menevät usb-johdolla V-Link 192 convertteriin josta sitten diginä xlr-johdolla vasempaan kajariin josta edelleen oikeaan (single wire). Elokuvat, monikanava-musiikki ja tv sitten analogisena av-etuvahvistimen kautta. Läppärissä soittosoftana pyörii JRiver MC 21 ja Tidal-suoratoistopalvelu. Volume hoituu Genelecin langattomalla kaukosäätimellä. Mikäli GLM-softa on käytössä kun sulkee läppärin ja siirtyy av-vahvarin puolelle, niin kaiuttimet jäävät vilkuttamaan punaista eikä mitään kuulu joten tällöin joudun käyttämään kajareista virrat pois päältä. Tämä on ainoa kerta kun virtakytkin on käytössä -poislukien tietysti kaikenlaiset säätö ym.hommat. Jos GLM-softa ei ole taustalla pyörimässä niin kaiutin vaihtaa automaattisesti signaalilähdettä. Ja sen verran vielä että kaiutin ottaa ensisijaisesti digitaalisignaalin. Jos sinulla menee kajariin sekä digi-että analoginen-signaali, niin et voi kuunnella analogista ennen kuin digisignaali on pois pelistä. Minä hoidan homman sammuttamalla läppärin mutta voi myös tehdä GLM:ään analogiselle oman ryhmän ja hoitaa vaihdon softassa.
Tuota mieltä olisin itsekin ollut, mutta piti sitten käydä ihan sovittamassa, ja eihän ne sinne mahdu! Vaikka kokoeroa ei ole kuin muutamia millejä, kotelon muoto on kuitenkin sen verran erilainen ja laukku niin tyköistuvaksi tehty, että M040 pari ei mahdu sisään. Valitettavasti meillä ei ole tarjota M-sarjalaisille sopivia kantolaukkuja.
Paljon kiitoksia, tämä on erittäin hyvä tieto tämäkin, että eipä sovikkaan. "Se on millistä kiinni, kun hyttystä..."
täällä mennään kokoonpanolla , cd soitellaan cd soittimella ,josta digipiuha suoraan kajariin ja siitä toiseen ja volumet hoitaa johdollinen genen säädin ,joka saa virran miniläppärin usb liitännästä. muut äänet tv ja pleikkarin äänet esivahvarin kautta geneihin anoloogisesti. virrat kajareista sammutetaan täällä yleensä ainakin yöksi pois ,voi vilkkuva ledi olla kissalle liikaa mites muuten käy jos kuuntelen cd:tä ja läppäristä loppuu virrat --esim akkuvirralla ja akku loppuu ja glm ei saa virtaa ??
Kokoonpano kuulostaa hyvältä. Tuota virran loppumista en ole testannut, mutta ilmiö saattaa olla sama kuin et laita GLM-softaa päälle ollenkaan. Muutaman kerran on meinnnut korvat irrota kun on unohtunut ensin avata GLM ja vasta sitten muut softat. Testaamallahan tuo selviää, mutta laita ensin kuulosuojaimet päähän! Minä olen varmuuden vuoksi poistanut Windowsin kaikki varoitusäänet käytöstä. Ei tunnu kovin kivalta kun Windowsin vieno pimahdus kuuluu reilut 120 dB n.40 cm päässä korvasta läppäriä raplatessa.
1030A: jos haluaa vaimentaa diskanttia -4dB, niin pitääkö kytkeä samaan aikaan päälle -2 ja -4 dipit?
Ei. Käyttöohjeessa lisäksi mainitaan: "For accurate operation only one switch in each tone control group should be on at a time". Eli -2 dB ja -4 dB dipeillä ei kaiketi saisi/voisi tehdä -6 dB vaimennusta. Manuaalin löytää täältä: http://www.genelec.fi/tuotteet/vanhat-mallit/1030a/
Mie vaihdoin koko systeemin, pääkajareiksi tuli G5toset, ja keskelle ja taakse G4set, signaalin hoitaa yamahan CX-A5000 etunen, subbarina on velodyne D12. Toisto on miusta tarkka, erotteleva ja heleä.Pitäs tietysti päästä jotenkin vertaamaan entisiin pääkajareihin B&W 802D ( jotka työkaveri osti väkisin pois), mutta vaikka matka ei ole pitkä, on niitä aika hankala kuskata, paino yli 80kg kappale, eikä ole enää erillis pääteasteitakaan, mitkä niitä komensi. Kokonaisuutena olen kyllä erittäin tyytyväinen, sillä vähällä kuuntelulla, mitä on kerenny tekemään, yamahaankaan en ole kerenny perehtymään sen kummemmin, lyöty vain XLRät kiinni ja soimaan. Tässä kun on keittiö remontti, ja pihavajan teko menossa samaan aikaan, ei paljon muuta kerkeä, ja illalla on niin väsynyt, ettei jaksa. Noh, eipähän ainakaan sähkömittari pyöri enää niin vinhasti, kun A-luokan päätteet otti kilowatin kappeleelta virtaa, lämmittihän ne tosin samalla olohuonetta, hmmm,kesät talvet.
Ikävä kyllä tämä tuli itselläni koettua ns. kantapään kautta. Kysyin asiasta ensin eräältä valtuutetulta Genelec-jälleenmyyjältä, että sopiihan ko. laukku myös M040:lle. Vastauksen ollessa: "Kyllä käy!", hankin laukun. Pettymyksekseni M040:set eivät sitten tuohon laukkuun kokonaan mahtuneet, vaikka kuinka yritin tunkea. Mahtuvat kuitenkin sen verran (ylöslaisin ja epäsymmetrisesti), että voin laukussa kuljettaa kaiuttimet auton takakontissa, mutta vetoketjullinen kansi ei mene kiinni. Toki olisin varmaankin voinut palauttaa laukun, mutta kun ei tällä hetkellä ole parempaakaan vaihtoehtoa tarjolla. Monestakaan millistä homma ei ole kiinni. Eli jos joku hyvä vaihtoehto/modifiointikeino on tiedossa, niin vinkkejä otetaan vastaan.
Tuotahan voit testata helposti ihan demomielessä nykäisemällä GLM:n verkkopiuhan irti lennossa. Soitto jatkuu ihan normaasti ilman mitään katkoa tai ongelmia. Sitten vasta kun boottaat kaiuttimet, ne menevät takaisin niihin talletettuihin säätöihin.
Tuo johtuu siitä, että olet tallettanut kaiuttimiin täyden volumetason ja sillä hetkellä, kun GLM ei ole käskyttämässä kaiuttimia, ne noudattavat talletettuja säätöjä. Kannattaa tallettaa säädöt vaikka -40 dB tasolla, niin säästyt housupyykiltä sekä tinnitukselta.
Erittäin mielenkiintoinen vertailu, kiitos paljon! Noilla laitteistoilla on hintaeroakin ihan pikkasen.
Juu, noinhan se täytyisi tehdä mikäli kaikki olisivat dsp-kaiuttimia, mutta sattuneesta syystä loput kolme ovat "tavallisia" (tiedän ,ei hyvä juttu). Ongelma tulee elokuvia ja tv:tä katsoessa. Av-vahvistimesta loppuvat säädöt. 8260:set soivat esim. -40 dB tasolla n. 28 dB hiljempaa kuin muut. Mutta nou hätä! Muistan nykyisin laittaa GLM:n päälle musiikia läppäriltä soitellessa.
Toki hintaahan noilla entisillä uutena tietenkin on, mutta sain ne kuolinpesästä erittäin edullisesti, eivät tuntuneet ymmärtävän mitä ne oikeastaan onkaan