Riippuu vähän siitäkin, onko pääkaiuttimien vasteessa korjattavaa. Oletko mitannut niiden toistoa? Yksi riski on toki sekin, että GLM saa DSP-Genet soimaan sen verta paremmin, että alkaa himottaa pääkanaviksikin moiset
Kaikki kolme olisi samalla tasolla, vasemman skoben erikoisbonus on viereinen seinä. Ei ole mittauksia, mutta voisi olla kiva mittailla sitten jos olisi kuvailtu runsaampi setti. Ehkä loppujen lopuksi varminta sittenkin mennä vain joko täysin analogisella tai täysin dsp-setillä. :/ Yksi ratkaisu olisi vaikka kolme 8250:stä eteen, mutta pitäisi tulla kivaan hintaan käytettynä vastaan, että raaskisi.
Ja höpsis. 8240:n lisäviive verrattuna 8040:een on 4 ms, eli lisäät vain noin 1,4 metriä lisää etäisyyttä vahvarin asetuksiin. Ja jos huonekorjaus pelottaa, niin eihän kukaan pakota käyttämään sitä. Takaa löytyy jopa samat perinteiset dippisäädöt, jos haluaa käyttää "analogisena".
3x 8240 eteen ja nykyiset 2x 8040 taakse? Mahdolliset nykyiset keski- ja takakaiuttimet myyntiin tai vaihdossa noihin kolmeen.
Vanhemmat on muuttamassa piakkoin uuteen kerrostaloon ja olohuoneeseen tulee varmasti uusi äänentoisto ajankohtaiseksi. Eivät ole mitään kultakorvia, mutta ovat kyllä kehuneet mun 6010 + 5040 2.1 setin äänenlaatua. Genethän on myös esteettisen näköiset ja myös sisustus tulee olemaan todella tärkeässä osassa. Joten veikkaan että Geneleceille näyttävät vihreää valoa! Tällä hetkellä heidän kokoonpano on Sony KDL-55W955, Sony BDP-S470 ja uusi Apple TV. Tarkoitus olisi pitää tuo setti mahdollisimman yksinkertaisena, eli varmaan optisella letkulla vetäis telkkarista DAC:iin ja siitä letkut Genelecceihin. Mutta sitten se tärkein kysymys, että millanen G-setti? Olohuone tulee olemaan n. 30 neliötä. Ja katseluetäisyys telkkarista varmaan luokkaa 4 metriä. Hinta tulisi olla n. 1500€. Eli ei todellakaan se optimi tilanne mitä tämän foorumin kultakorvat painottavat, mutta mulla tulis mieleen kaks vaihtoehtoa: 2x G Three tai 2x G Two + F One. Ja tuohon http://www.mareks.fi/pro-ject-dac-box-e-d-a-muunnin.html kylkeen? Mitään 5.1 settejä ei tartte, kun pääasiallinen käyttö on TV:n katselu ja musiikin kuuntelu. Sillon tällöin ehkä joku leffakin. Kumpaa vaihtoehtoa te suosittelette? Ja miten noissa volumen säätö hoituu? Pystyykö nykyään telkkarin kakella säätämään volumea, jos Genet on DAC:in kautta optisessa liittimessä? (Muistan ainakin joskus kun nää pikku-Genet oli mun vanhassa Samsungin telkussa DAC Magicin kautta kiinni, niin ei telkkari suostunut säätämään volumea, vaan piti pyöritellä tuota Genelecin langallista lätkää mikä oli aika rasittavaa). Toki tuon F Onen mukana tulisi langaton kaukosäädin! Mihin tekniikkaan tuo Genen langaton kaukosäädin perustuu? IR? Saako ohjelmoitua esim uuden AppleTV:n kaukosäätimen säätämään volumea?
^Optisella ei volume säädy töllön kakella. Tuollapa säätyy, huom. vain se kaksi kanavaa ja vaatii CEC-tuen töllöltä ja muuttaa digitaalisen analogiseksi... T: Vesku
Pitääpä harkita tuota ProCasterin HDMI DAC:ia. Ainakin mitä nyt pikasella googlauksella löysin telkkarista tietoa, niin ARC ja CEC löytyy. Vähän vain tuo ainoa arvostelu verkkiksen sivulla pilaa fiilistä! Kuinka toimiva lienee sitten.. Mutta kaksi kanavaahan riittäisi, vaikka kytkisi 2.1 Gene-setin kun subbarin kautta piuhat menee jokatapauksessa ja Genen subbari hoitaa tuon jakamisen. Mutta toisaalta netistä Sonyn ohjekirjasta luin että olisi mahdollista valita optisen letkun kanssa, että säätääkö volumea telkkarin tai äänijärjestelmän kaukosäätimellä.. Tiedä sitten toimiiko, kun vähän ristiriitaista juttua netissä tuostakin.
Ostin 8030-parin kaveriksi 7050B-subbarin ja heti ensitahtien aikana kävi ilmi, että taajuusvaste kaipaisi tasoitusta. Jossain subbarin toistamalla kaistalla on korvia särkevä korostus. Kaiutinten signaali kulkee subin kautta ja kaiutinten säädöistä on otettu käyttöön bass roll-off sekä bass tilt -6 dB seinäkiinnityksen johdosta. Tila on normaali itsemurhakuution olohuone voimakkaalla hellasäröllä, joten bassoansoja ei paljon rakennella. Onko Antimode edes mahdollinen vaihtoehto tässä 2.1-setissä vai jääkö ainoaksi mahdollisuudeksi signaalin korjaus jo lähteessä eli HTPC:ssä? Toistettava media on sekä musiikki että elokuvat.
Antimode (edit: 8033-mallit) osaa korjata yhden kanavan, eikä osaa päästää läpi koko kaistaa. Eli käytännössä sen voi kytkeä vain subwooferin ja äänilähteen subwoofer/LFE-lähdön väliin. Toimii vain, jos jakosuoto tehdään lähteessä ja subbarille ei mene muiden kanavien signaalia. Jos kierrätät myös pääkanavat subin kautta, niiltä subbarin suodattamat bassot menevät AntiModen "ohi". Ja ns. hillopäällikköratkaisu eli AntiMode joka kanavaan ei toimi, koska AM leikkaisi kaikki muut kuin bassot kokonaan pois myös pääkanavista. Eli kyllä, ainoa paikka tehdä korjaus on lähde, jos ja kun haluat käyttää Genen jakosuotoa.
Antimode Dualcore, vaikka onkin hintava, sopii tuohon tilanteeseen aivan mainiosti. Se päästää läpi koko taajuuskaistan ja korjaa siitä bassot sekä alakeskiäänet käyttäjän haluamaan rajaan saakka. Samalla se toimii tietokoneen balansoituna äänikorttina, ja telkkarin tai muun ulkoisen laitteen voi lisäksi kytkeä optiseen sisääntuloon ja systeemin volumet säädellä kaukosäätimellä.. Keskustelua laitteesta.
Hetkinen: osaako DC korjata myös LFE-kanavan (2.1 tulosignaali)? Olen käsittänyt, että vain kaksi kanavaa. Tällöin LFE pitäisi ensin ohjata lähteessä (DualCoressa vai jo HTPC:ssä?) pääkanaville ja sitten subwooferissa suotaa takaisin.
Jos ainoa äänilähde on tietokone, käy myös tämä: http://sourceforge.net/projects/equalizerapo/ Tarvitset toki mikrofonin, jolla mittaat REWin avulla taajuusvasteet. Samalla ohjelmalla voit tehdä korjaavat filtterit. Veikkaanpa, että Mouhijärvi käyttää kaksikanavaista ääntä (johon toki downmiksattu muut kanavat tarvittaessa). Tällöinhän moista ongelmaa ei ole.
Oletus oli, että HTPC:ssä (ainut lähde?) on kaksikanavainen äänikortti, jonka 2.0 singnaali kiertää sieltä subbasen kautta pääkajareille. Ainakaan AV-esivahvistimen tms. olemassaolosta ei erikseen mainittu mitään. HTPC:llä voidaan miksata lfe-kanava tuonne 2.0 signaalin mukaan oikeaoppisesti, kunhan systeemin konffaaja vaan on hereillä. Kolmen piuhan ratkaisuun ei dualcore tietenkään sovellu. edit: Jaa, nyt tuoreimpien lisätietojen valossa ei tuo Dualcore sitten sovellu tarkoitukseen. Ellei sillä korvata HK:ta kokonaan, jolloin tietokoneelta usb-piuhaa pitkin siirtyy Antimodelle 2.0 signaali jossa downmixattu lfe on mukana ja G:t kytketään balansoituna suoraan Antimodeen...
Unohtui mainita, että HTPC:n ja 7050B:n välissä on toki AV-vahvistin (HK 235), johon signaali menee optisena. Musiikissa bassot on siis miksattu pääkanaviin ja elokuvakäytössä vahvistimelle tulee DD/DTS passthroughna, josta nyt enabloin subwoofer-kanavan LFE-tilassa. Edit. Eli vaikuttaisi siltä, että nyt aluksi kannattaa ainakin kokeilla konffata DD/DTS dekoodaus tapahtumaan jo HTPC:llä, jossa myös editoidaan taajuusvasteita. Sitten pusketaan signaali 2.0-muodossa AV-vahvistimelle, johon konffataan käytettäväksi vain kaksi large-mallin kaiutinta, subbarin/kaiutinten huolehtiessa jakosuotamisesta.
Kiitokset vinkeistä! Equalizer APO näyttää hoitavan tehtävänsä mainiosti, eikä toisto-ohjelmiakaan tarvitse vaihtaa, koska equ livahtaa lähes saumattomasti osaksi Windowsin asetuksia. Kunhan vielä pääsen mittaamaan ja korjaamaan taajuusvasteen REW:lla, niin hyvä tästä tulee. Ennen hankintaa mietin olisiko 7060B tuonut katetta yli kaksinkertaiselle hintalapulleen, mutta ainakin pikaisen leffakokeilun perusteella 7050B:kin riittää betonikuutiooni mainiosti.
Onko 1238CF:n vahvistin irrotettavissa seinäupotus-asennusta varten? Jos ei, miten 1238CF pitäisi asentaa seinään?
Voiko 8000-409B Floor stand (K&M 26741-029-55) laittaa suoraan kierteellä G Threen pohjaan ilman välikappaleita?