Vaikuttaisi siltä, että vahvistimesi automaattisäätojen raja tuli vastaan; joko käännä 8040A nappia pienemmälle, tai sitten G Fourista +10dB nappi päälle. Sen jälkeen aja vahvarin asetukset uudestaan. Minkään kanavan säätövara ei saisi mennä -/+10 asti, koska se kertoo että säätövara on jo loppunut kesken, eli lopputulos ei ole tavoitellun kaltainen. Kun kosket kaiuttimissa oleviin säätönappeihin, niin aina sen jälkeen vahvistimesta asetusohjelma uusiksi. Mittanauhalla voi varmistaa etäisyydet jälkeenpäin, mutta useimmat automaattisäädöt saavat etäisyydet melko hyvin oikein. Erillisellä dB-mittarilla ja vahvistimen testikohinalla voi varmistaa kanavien levelit, jos epäilyttää etteivät ne menneet oikein. Subbarin etäisyyssäätö on erityisen ongelmallinen automaateille, se kannattaisi mahdollisuuksien mukaan varmistaa erikseen manuaalisesti dB-mittarin ja testiäänen kanssa. Se, mitä muuta korjaus tekee, riippuu ihan täysin kyseisessä vahvarissa olevasta korjaimesta (YPAO eri versiot/Anthem ARC/Audysseyn useat eri versiot/jokin muu). Kalliimmissa vahvistimissa automaatti osaa tehdä myös tarkempaa huonekorjausta ja silottelee mm. subbarin huonemoodit (betonihuoneissa tyypillinen basson kumina) pois häiritsemästä. Halvimmat markettien tarjousvahvarit saattavat säätää automaatilla ainoastaan levelit ja etäisyydet. Silloin kannattaisi mieluiten itse erillisellä mittalaitteistolla mitata ja säätää Genelecien takaa dip-kytkimet oikeaan asentoon, jos haluaa parhaan mahdollisen lopputuloksen.
Heips, Tarkoituksena on ollut jo pitempään katsella vähän parempaa äänentoistoa tuonne olkkarin puolelle. Elikkäs tvn viereen kajarit musiikin kuunteluun ja tvn omaa ääntä parantamaan. Tällä hetkellä mielenkiinnon kohteena on ollut erityisesti G 3 /8030/M030 mallit. Käsittääkseni soinnillisesti nämä ovat aika samalla viivalla? Mitä mieltä olette, onko G3 lähes tuplahinta oikeutettu tuohon M030 malliin nähden muutenkin kuin huomattavasti nätimmän ulkonäön puolesta?
G-sarjan default sisääntuloherkkyys on juurikin tuon 10 dB 8000:sia vaimeampi, joten laita +10 dB päälle, jotta saat perusherkkyydet samalle tasolle.
Ihan sama 10 dB ero on niidenkin välillä. Subbarin sopiva taso nyt tietysti riippuu paljon sijoituksesta ja akustiikasta.
Kiitos tiedosta. Harmikseni huomasin että vaikka edestä G3sista saa tuon dipin päälle niin takana G2sissa ei tuota sitten ole.
Tämä on totta. G-sarjan kaiuttimet ovat tarkoitettu käytettäviksi pääasiassa F-sarjan subwoofereiden kanssa, joiden kanssa tasot ovat samanlaiset. Asiasta ei kannata kuitenkaan tehdä liian hankalaa. 7060B:ssä riittää säätövaraa 18 dB vaimeampaan suuntaan ja kun tuohon vielä lisää AV-vahvistimen tyypillisen +/- 10 dB säätövaran, hanikoita on enemmän kuin riittävästi.
Plazalla on olemassa tuollainen Kuvia omista projekteista -ketju, mihin voi postailla kuvia jalustoista ym. rakennusprojekteista. Tämä ketju voisi pysyä otsikon mukaisessa aiheessa.
ok. laitetaan jatkossa sinne, jos kansa niin vaatii.... vaikka kuvat liittyvätkin tämän ketjun aiheeseen.
Onko foorumilaisilla kokemusta 8330+7350 yhdistelmästä? Olen ollut tyytyväinen 8330 pariin, mutta alkanut miettimään tuoko subi miten paljon parannusta. Käyttö jakaantuu 70% musa ja 30% leffat. Olenko ymmärtänyt oikein, että tuohon subiin saa kytkettyä sekä analogi, että digi signaalin ja valinta noitten väliltä tehdään sitten GLM:sta?
Juurikin tuollainen yhdistelmä tuli hankittua keväällä olohuoneeseen ennen Genelecin hinnankorotuksia. Olen kyllä erittäin tyytyväinen hankintaan ja uskomattoman hyvin tuollainen pikku-subikin pelittää. Myös naapuri oli huomannut asian Itselläni subi on seinänvierus-/nurkkasijoituksessa ja GLM-mittausten mukaan toisto yltää 20 Hz:iin, josta se jyrkästi sitten tippuu. Jakotaajuus taitaa olla tällä hetkellä 80 Hz:ssä. En ole tullut edes kokeilleeksi 8330-paria ilman subia, kun olen ollut sen verran tyytyväinen tähän setuppiin. Edessä minulla on tällä hetkellä 3 x 8330 ja takana piskuinen G1-pari, kun sellaiset sattumalta talosta löytyy. Todennäköisesti päivittelen tuon surround-parin 8320:iin tässä jossain vaiheessa. Tai sitten eteen uudet 3 x 8350 ja nykyiset 8330:t taakse tai...
Tällä hetkellä Genelecit on kytketty Onkyo TX-SR875:n pre-outteihin - jokainen erikseen eli eivät kierrä subbasen kautta. Sinänsä kai ei liene tarpeellistakaan kierrättää 7350:n kautta, kun systeemi tukee distributed bass managementtia. Olen järkeillyt, että näin voi tehdä, kun konffaa AV-vahvistimesta bassot myös SW-lähtöön. Seuraavan kerran kun vahvistinta päivittelee, niin laitan varmaan etusen, jossa on balansoidut lähdöt. Ennen G-aikaa sama vahvistin ajeli Amphionin kaiuttimia ja 12" DIY-subbasta suljetussa kotelossa ja pidän kyllä näitä nykyisiä Genejä selvästi parempina. Harmin paikka, ettei kuluttajapuolella ole mitään järkevää ratkaisua, jolla signaalin voisi viedä kaiuttimille digitaalisena, mutta enpä usko, että minun korvillani erottaisi sen yhden AD-muunnoksen jäämistä pois. Lähteenä on HDMI:llä kytketyt PS3, AppleTV ja HTPC.
Arvoisa raati: Tilauksessa kotiteatteriin 3 x 8351AWM + 2 x 8330AWM, mutta subbarin suhteen tuli valinnan vaikeus. Vaihtoehtoina 7271A, Velodyne DD+18 tai 2 x SVS PB13-Ultra. Huone on tilavuudeltaan suuri, mutta kuuntelu-/katselupaikka etäisyyksiltään tavanomainen, pääkaiuttimilta n. 4m. Mihin ratkaisuun itse päätyisitte, onko kenelläkään kokemusperäistä tietoa oheisista? Itselläni entuudestaan (eri systeemeissä) DD-15 ja PC13-Ultra, mutta Genen subbareista ei ole kokemuksia.
Melkoinen setti! Sen kummemmin perustelematta olisin itse kiinnostunut Genelecin ja SVS:n subeista tuossa setissä.