Genelecin pinta on teksturoitua uunissa paistettua pulverimaalia. Tismalleen samanlaista pintaa ei oikein saa normaalisti maalaamalla tuotettua, vaikka väri olisikin sama. Hienot jalustat! Paljonkos olisi jälleenmyyntihinta, jos alkaisit sivutoimisesti myymään moisia?
^^ Täytyy kyllä sanoa, että kerrassaan upeat jalustat! Kelpaisi kyllä itsellekin K&M rimpuloiden tilalle takakanaviin. Eteenkin tietysti jos mahtuisi, mutta tv-taso ja tv -setupilla mennään.
Vähän liian paljon. ;-) Lähemmäs 200 per jalka. Eli aheikkisen kysymykseen jälleenmyyntihinnasta ottaen huomioon työmäärän... Minä laittaisin hinnaksi 400 per tolppa, jotta jotain vaivanpalkkaakin jäisi. Mutta nyt, kun protosarja on tehty ja mielenkiintoinen oppimisprosessi metalli- ja maalaustöihin aloitettu - en ole aiemmin tehnyt metalliprojekteja tai ruiskumaalausta - niin seuraavan sarjan hintaa ja erityisesti työmäärää pystyisi pienillä muutoksilla pudottamaan.
^Protolla on aina proton hinta, silläkin on jo eroa, että tehdäänkö viisi (5) vai viisikymmentä (50)... T: Vesku
TICKET NUMBER : ETKT BOOKING REF : AMADEUS: 2NUZDE, AIRLINE: KL/2NUZDE FROM /TO FLIGHT CL DATE DEP NVB NVA BAG ST HELSINKI KL 1164 N 08SEP 0700 NSRFI 08SEP 08SEP 0PC OK HELSINKI VANTAA TERMINAL:2 AMSTERDAM ARRIVAL TIME: 0835 ARRIVAL DATE: 08SEP SCHIPHOL Nyt ei kyllä pääse tuota Genen ihmettä kuuntelemaan kun on tullut sähköpostiin lentolippu. Joutuu jotain muuta kuuntelemaan.
Onko 8020 turhan pieni yksiöön olohuoneeseen? Kuunteluetäisyys n. 2m Tarkoituksena olisi mahdollisesti laittaa subi (esim. SVS PB-1000) kaveriksi.
Snäckby sai ikibannit hh.orgista ja siirtyi tänne jatkamaan saarnaamistaan tiettyjä merkkejä vastaan. Valitettavasti täällä ei ole enää minkäänlaista moderointia, kuten tiedämme. Alasajossako tämä keskustelupalstan puoli on, vai mitä v!ttua täällä tapahtuu? Ihan oikeasti kysyn. Mika kyllä näyttää postaavan uusia elokuvia (avatut ketjut), mutta moderointia ei tapahdu, eikä taida vastata mihinkään teksiniä ongelmia koskeviin kysymyksiinkään.
Noin lyhyellä kuunteluetäisyydellä toiminee mainiosti. Bassot eivät ulotu kovin alas, mutta subbari korjaa sen pulman sitten.
Mikä on turhan pieni kenellekin. Tarpeeksi lofistille mikään ei ole turhan pieni, kunhan jotain ääntä (passoa) vain kuuluu. Oikealle hifistille pitäisi sitten olla kuulokemaista lähikenttä-tason resoluutiota ja erottelua, eräänlaista auditorista versiota FullHD/4k -tason videosta. 8020:n kokoinen 4" -natiainen ei ole kahdesta metristä nautittuna enää mukavuusalueellaan todellisen hifistin kynsissä, suuntaavammalle isoveljelle olisi jo kuunteluetäisyyttä tarjolla. Tässä asiaa selventävä kuvakaappaus G:n dokumentista
Menee aika armottomaksi jos pitäisi tuon perusteella valita kaiuttimet olohuoneen yleiseen musiikinkuunteluun. Itselläni se ei olisi enää vain budjettikysymys, myös hellasärö olisi vahvasti läsnä (1000-sarjan kantikkaat laatikot). Toisaalta tuo taas helpottaa paljon valintaa kun kaikilla 8000-sarjalaisilla menee metsään suuntaavuuden osalta, sillä oletuksella että kuunteluetäisyys on useimmiten yli 2,5m. Takaisin kysymykseen. Mikäli 8020 istuu passelisti budjettiin, se on varmasti ihan hyvä vaihtoehto. Taulukosta voi oppia sen että kannattaa panostaa myös akustiikkaan. Bassot tosiaan kaipaa tukea, eikä pelkästään leffoilla tai konemusiikilla. Näillä on myös hyvä jälleenmyyntiarvo jos käykin niin ettei lopputulos miellytä. Hankkimalla käytetyt ei välttämättä tee myytäessä laintaan tappiota. Ehdin kesällä testaamaan pikaisesti, puolisen tuntia, rinnakkain 8020- ja 8030-malleja. Omassa surkean akustiikan kuuntelutilassa 3,5m kuunteluetäisyydellä yllätyin miten vähän noilla oli eroa. Alapään erot oli toki helppo huomata mutta olisin odottanut kaiken kirjoittelun perusteella että erot olisi olleet selvemmät. Tämä johtunee siitä akustiikasta tai sitten en vain kiinnitä riittävästi huomiota niihin pieniin eroihin.
Viitattu listaus on sinänsä ihan oikeassa, mutta laadittu ammattikäyttäjien tarpeita silmällä pitäen. Miksaajan ja masteroijan on tiedettävä tasan, mitä äänitteessä tapahtuu ja kuultava mahdollisimman tarkkaan vain se äänite ilman huoneen vaikutusta. Zipman on muistaakseni sanonut - korjatkaa toki, jos olen väärässä - että kotikäyttöön nuo etäisyydet voi kertoa kahdella. Edelleen pitää muistaa, että ei ne vastaavankokoisilla elementeillä olevat passiivikaiuttimet suuntaa yhtään sen paremmin - monesti päinvastoin - joka on sekin syytä pitää mielessä kaiuttimia valitessa. Yksi ero mikä toki on, että Genelejä voi kuunnella myös läheltä, toisin kuin monia vastaavankokoisia passiiveja; Genellä ääni summautuu eri elementeistä oikein lyhyelläkin matkalla, kun taas joku perus 200e passiivipurkki ei summaa oikein lähelle, eikä suuntaa vastaavaa määrää kauempana. Itsellä on normaalisti 6010:t alle metrin päässä ja hyvin soi. Viikonloppuna ne olivat mökillä mukana, jossa kuunteluetäisyys oli varmaan kahdeksan metriä. Ei siinä stereokuvaa ihmetelty ja nyansseja bongailtu, mutta pihalla kuului hyvää ääntä (ja huonoa musiikkia) ihan riittävän lujaa.
Sitä arvelinkin. Tuo olisi vähän huono myyntipuhe esim G-sarjalaisiin jotka perustuu 8000-sarjaan ja on tarkoitettu kotikuunteluun. Mielenkiintoista dataa silti kun osaa vaan suhtautua siihen oikein =)
Sheetissä ei ole mainittu G-sarjaa (jotka toki ovat äänellisesti identtisiä) ja lopussa mainittu huoneen jälkisointiaika RT60 alle 0,3s on 99% kotikäyttäjistä silkkaa haaveilua. Pitäisi varmaan siirtyä käyttämään kuulokkeita...
Luittehan varmasti eri värien kuvaukset graafin oikealta puolelta? Ei missään kohdassa sanota, ettei kaiutinta voisi käyttää kuunteluetäisyyksillä, jotka menevät keltaiselle alueelle, KUNHAN vain tiedostaa, että huoneen ja täten epäsuoran heijastuneen äänen osuus kasvaa sitä enemmän mitä kauemmaksi kriittisestä etäisyydestä mennään. Näin kotihifikaiuttimia on kuunneltu aikojen alusta lähtien, ja on ihan jokaisen omassa päässä millaista (paskomis)kerrointa haluaa käyttää. Ei ääni lopu kuulumasta tietyn etäisyyden jälkeen. Kriittinen etäisyys on matemaattisesti laskettu etäisyys, johon vaikuttaa kaiuttimen suuntaavuus (akustisesti mitattu suuntaavuuskerroin/-indeksi), huoneen tilavuus ja jälkikaiunta-aika. On ihan sama onko se huone ammattistudio vai olohuone - vain noilla muuttujilla on väliä. G-sarjan tuotteet saavat identtiset arvot vastaavien 8000-sarjan kaiuttimien kanssa, vaikka niitä ei olekaan tuossa listattu. Taulukossa mainitut huoneen tilavuudet ja jälkikaiunta-ajat perustuvat ITU-R BS.1116 suositukseen, joka on erittäin kriittinen kansainvälinen suositus kuuntelutiloille. Oheisesta linkistä pääsee lukemaan koko dokumentin. https://en.wikipedia.org/wiki/Critical_distance http://www.itu.int/rec/R-REC-BS.1116-3-201502-I/en
Oletin, ettei tuossa mainita G-sarjaa erikseen, kun kotikäyttäjien ei ole tarkoituksenmukaista tuota taulukkoa lukeakaan huomioiden, ettei noin lyhyttä jälkikaiuntaa ole kotikäyttäjällä kuitenkaan. Eri asia sitten, että todennäköisemmin Kimmo Kotikäyttäjä lukee sitä nimenomaan väärin (ei huomioi jälkikaiuntaa ja olettaa, ettei kaiutin toimi "lainkaan"), toteaa, ettei mikään hänen lompakolleen sopiva Genelec riitä ja ostaa sitten passiivikaiuttimet, jotka Heikki Hifimyyjä hänelle mukaan työnsi.
Olet tuossa ihan oikeassa, siksi ko. taulukko löytyykin vain ammattipuolen laitteiden nettisivujen yhteydestä ja samaisten laitteiden paperiesitteestä. Kirjoittamani lisähuomautus on tarkoitettu DVDPlazan edistyneille käyttäjille. Ja mitä tulee jälkikaiunta-ajan ja kriittisen etäisyyden suhteeseen, RT60 on laskukaavassa siten että isompi arvo saa aikaan entistäkin lyhyemmän kriittisen etäisyyden. Voi tätä tiedon tuskaa. http://www.bnoack.com/index.html?http&&&www.bnoack.com/acoustic/criticaldistance.html
Genelecin Monitor Setup Guide vuosimallia 2015 lähestyy asiaa aika rennolla otteella. Kerrotaan vain minimietäisyys ja desibelit (sivu 20): http://www.genelec.com/sites/defaul...talogues/genelec_monitor_setup_guide_2015.pdf Esim. 8020:n kohdalla suositellun etäisyyden vihreä väri alkaa vaalentua vasta 5 metrin jälkeen.