En ymmärrä logiikkaasi? Tällöin subbariin tulevassa signaalissa ovat päällekkäin AV-prossussa tehtävä suodatus (taajuudella ja jakojyrkkyydellä X?) ja subbarin oma 120 Hz suodatus. Eikös tästä tule kaksi alipäästösuodatusta yhteensä?
No onhan se noin. 60 Hz:llä pääsisi jo oktaavin päähän, mutta ko. Onkyon ohjekirjassa ei ole mainittu jyrkkyyttä.
Mitenkäs Genelecin subbari voidaan liittää passiivi kajareihin ja av-vahvistimeen, jottei tule tuota kahta alipäästösuodatusta? Lähetetty minun D6503 laitteesta Tapatalkilla
Moro! Hommasin Genelecin 5.1. setin (5x G one + F One) ja kaipaisin apuja av-vahvistimen hankinnassa. Hintaa saisi olla max. 600e ja Spotify olisi plussaa. Kiitos jo etukäteen edit: Onnistuuko tällaiseen ProCasteriin liittää läppäri, tv, bluray soitin + tämä Genelecin 5.1 setti? http://audiovideo.fi/testi/procaster-de4337hbt-av-esivahvistin-testissa
Valitettavasti tämä ei onnistu mitenkään. Genelecin subbarit ovat tarkoitettu käytettäksi saman merkkisten aktiivikaiuttimien kanssa parhaan suorituskyvyn ja toiminnan takaamiseksi.
Ei se kahden suotimen ongelma maata kaada, jos ei tarvitse yli Genelecin oman 85Hz(?) jakotaajuuden yläpuolelle päästä. Viiveen/etäisyyden säädöllä saa jakotaajuuden vaiheen kohdalleen, alimmilla taajuuksilla pienet vaihevirheet ei luultavasti haittaa musiikin kuuntelussa eikä varsinkaan leffaryminöissä.
Vähäsen näyttää siltä etten saa käytettynä mustia g3/8030 genejä, joten pakko tyytyä käytettyihin valkosiin joissa lievä maalivaurio . Tarkotus ois koittaamaalata/paikkamaalata noita, mutta maalikauppoihin niiden auki ollessaon vähän vaikea päästä. Onko kellään tiedossa genelecin valkosta värikoodia, jolla voisi tilata oikeen sävystä maalia?
Vielä yks maalikysymys ennenkun menen väärää maalia ostamaan . Mikä tuo genelecin valkoisen kiiltoaste on.. ei ilmeisesti ihan täysmatta kummiskaan?
Kuten jo aiemmin on mainittu, alkuperäinen väri tuotetaan pulverimaalauksella, joten normaaleilla rautakaupan märkämaaleilla ei ole mahdollista saada samanlaista pintaa. Parhaaseen lopputulokseen pääsee, kun hoitaa paikkamaalauksen asiantuntevan maalarin kanssa, jonka kanssa voi testata erilaisia sävyjä ja maalaustapoja. Kuvailemasi tapa ei välttämättä tuota hyvää lopputulosta.
Pahoittelut alkuun, kysymys on varmasti muodossa jos toisessa käsitelty lukemattomia kertoja, mutta en haulla löytänyt vastauksia, enkä jaksanut kahlata ketjun 270:stä sivusta kuin viitisenkymmentä läpi. Genet siis kiinnostelisi vanhan kerrostalobunkkerin olohuoneeseen n. 66% tv/-leffa ja 33% musiikkikäyttöön. Volyymit hyvin maltilliset ja pystyn elämään ilman matalimpia taajuuksia (nykyiset menevät n. 40-45Hz ja merkittävää parannusta ei tarvita). Kuunteluetäisyys n. 3,5m, huonekorkeus 295cm ja neliöitä tilassa n. 35. Stereo- tai 2.1 -setti siis haussa ainakin näin alkuun, mutta luultavasti tulee siihen jäämäänkin. Budjetti 1500€ tuntumassa, vahvistimena Yamahan RX-V2067 ja ääni- sekä kuvalähteenä pääasiassa PC. Mielessäni olen pyöritellyt seuraavia vaihtoehtoja: - 2x G1/2/3 + F1 - 2x 8330A + GLM Ennen kuin kaikki suosittelette 2x G3 + F2 -settiä, varvas osuu noissa jo melko pahasti kipukynnykseen, enkä usko tarvitsevani F2:n tuomaa ulottuvuutta tai äänenpaineita F1 verrattuna. 8330A taas menisi ilmeisesti ilman subia samoille taajuuksille kuin nykyinen settini (pari ikivanhaa Dalin lattiakaiutinta), joten tämäkin voisi periaatteessa pitää itseni leffoillakin tyytyväisenä, ehkä. Kysymykset siis lähinnä kuuluvatkin, onko F1:stä mitään iloa G3:n kanssa ja miten hyvin ne integroituvat? Tekeekö G1:llä tai G2:lla ko. tilassa yhtään mitään? Jos G:t ovat F:n perässä kiinni, onnistuuko silti jotenkin näppärästi kuuntelu ilman subia yön hiljaisina tunteina, merkittävä osa käytöstä kun ajoittuu tuonne klo 21-00 tienoille? Muita ehdotuksia tai jotain jota en ole ottanut huomioon?
Saat kokonaisvaltaisesti parempaa ääntä tuolla GLM-setillä. Itse ottaisin sen. Sitä voi sitten myöhemmin täydentää DSP-subbarilla, jos on tarvetta/halua ja ylimääräisiä taloudellisia resursseja.
Kiitos kommenteista. Ilmeisesti 83x0-sarjan "miinuksina" G-sarjaan verrattuna ovat automaattisen virrankatkaisun puute sekä pakolliset yövalot?
Kyllähän niistäkin tuo toiminto löytyy. Virtavalo tosin on vihreä, G-sarjan valkoisen asemesta. Suurempana erona kotimalleihin on, että 8300-sarjassa virransäästön saa halutessaan kytkettyä päälle tai pois GLM ohjelmistossa, kun kotimalleissa automaattisammutus on aina käytössä, halusipa tai ei.
Genelecin DSP-subbareissa ei tosin ole sisustusystävällisiä malleja. Ja jos haluaa perinteiseen dvdplaza-tyyliin ylimitoittaa subbarin kapasiteetin, niin kalliiksi tulee. Normaaliin kerrostalokäyttöön luulisi tosin tonnin 7350A:n piisaavan.
Itsellä on tällä hetkellä 5.1 setti 5x8020 ja 7060b. Onko tuossa 7060b subissa tuo 85hz suodin pääkaiuttimille niinkuin 5051a subissa? Kun tuntuu että sointi olisi muuttunut yläbassoilta kumisevaksi kun siirryin 5051a->7060b subiin, joka on siis samassa paikassa kun edellinen oli