Paljonko maksoi? Kuulemma kaiutin kestäisi yhtäjaksoista käyttöä jopa 30 vuotta. Kuinka hyvin tämä pitää paikkansa?
1979-tämä päivä, eikös tuo ole jo yli sen sulle maagisen 30v? Genelec on alunperin ammattikäyttöön suunniteltu, tosin "vain" ihmisten toimesta, joten kalkkunoitakin varmaan syntyy, mutta mitään ei koskaan tapahdu, jos mitään ei tee.... Yleensä mikään ei huoltamatta ikuisuuksia kestä. T: Vesku, jolla omat passiivikajarit (ei Genelec) 90-luvulta.
Eivät kertoneet. Konkat saattavat mennä, mutta niiden vaihtamisessa maksaa vain työ, eli siitä selviää. Kasikytäluvun kaiuttimista menee bassokeskarin ripustukset jossain vaiheessa käytetystä materiaalista johtuen, uudempi kestää ja on ilmeisesti vaihdettavissa aiempiin malleihin.
Mikä noiden kaiuttimien lopullinen kohtalo on? Ainakin, jos elementti menee huonoon kuntoon, luulisi, että kaiutinta ei kannata enää korjata.
Minulla kolmesta pikkugenestä kärähti sulake kun iso hiiri tai pieni rotta oli ilmeisesti kyllästynyt jyrsijän elämään ja päätti vetäistä pötkölleen sähköpääkeskuksen pääsulakkeiden päälle! Meni siinä posauksessa sitten muutamalla tonnilla mikroa ja uunia, kasa lappuja, talon lämmityssysteemi ym. Onneksi ei sen pahemmin käynyt!
Elementistä en tiedä, mutta viittaamassani 30v. vanhassa kaiuttimessa riitti bassokeskarin ripustuksen uusiminen (ja muistaakseni konkkien vaihto).
Tori.fi:ssähän noita pyörii paljon. Pikkumallit (varsinkin G1 ja G2) tuntuvat pitävän arvonsa uskomattoman hyvin, mutta isompien hinnat putoavat hieman enemmän. En ole myynyt, mutta seuraan markkinoita ja kerran ostin käytetyt.
Vanhassa omakotitalossa yleensä tiesi siitä, että sähköpääkeskus oli avattava kun kuuma vesi loppui. Metsämyyrät tms. hiiret löysi tiensä sähköpäätauluun ja boilerin sulake ne yleensa oli teloittanut. On muuten mahtava döfä jos se ehtii ensin "muhia" ja muumioitua ja poisottaessa vahingossa rikkoo nahkan.... T: Vesku
Tämä kaveri oli kyllä kuin pergamenttia! Veikkaisin että oli pötköttänyt siellä vuosia. Oli siististi kolmen pääsulakkeen päällä. Kaikennäköistä vuosien varrella noissa sähkölaitteissa on ilmennyt ja monta sähkäriä käynyt laitteita korjailemassa, mutta kukaan ennen tätä viimestä sähkäriä ei ole vilkaissut kaapin sisälle, ovat vaan korjanneet särkyneet laitteet ja vaihtaneet sulakkeet ja tulleet sitten muutaman kuukauden kuluttua uudestaan. Nyt sitten muumio ilmeisesti käänsi kylkeään koskapa alkoi paukkua oikein kunnolla! Hyvä että oltiin kotona -tiedä vaikka olisi koko talo palanut. En vieläkään ymmärrä kuika se otus on sinne yleensä päässy?
Meillä kävi kans noin 10 vuotta sitten sama. Kaksi aika jötkälettä "hiirtä" olivat kulkeutuneet sähkökaappiin ja oikosulkeneet itsensä sillä seurauksella että taloyhtiön pääsulakkeet kärähti. Hommasta selvittiin hiiret poistamalla ja sulakkeet vaihtamalla. Mitään vaurioita ei tullut vaikka suuri osa rasioista on maadoittamattomia.
Pitää paikkansa. ite olen toiminut aina kustannustehokkaasti G:n hankinnoissa. kaikki nykyiset ovat vanhempaa tuotantoa. malleina 1024B; 1094A; S30; 1019A. Ja jos ongelmia tulee (aika harvoin) niin G:ltä saa yksityishenkilökin niin hyvää asiakaspalvelua että ihan ihmetyttää
En ole vielä joutunut asioimaan Genelecin asiakaspalvelun kanssa, mutta olen omistanut ehkä parikymmentä yksilöä reilun kymmenen vuoden aikana ja ollut erittäin tyytyväinen. Tällä hetkellä löytyy 10 kaiutinta ja subi. Kolmelle kaiuttimelle ja yhdelle subille olisi vielä tilausta ja merkkiuskollisuus jatkunee niidenkin kanssa.
Eräässä yliopistossa Genelecin subwoofer oli asennettu kattoon. Mikä idea tässä on, kun yleensä subwoofer laitetaan lattialle?
Jos sillä tavalla saatiin parempi taajuusvaste kuuntelupaikalle? Subbarihan kannattaa sijoittaa siten, että vaste on mahdollisimman tasainen. Tai jos huoneessa ei ollut tilaa lattiasijoitukselle?
Ei se subbari tiedä, missä se on xyz-akselistolla. Yleensä esim. kahden subwooferin setuppia kehotetaan sijoittelemaan joko seinien puoliväliin taikka 1/3 seinän mitasta. Teoriassa optimaalinen paikka olisi käsittäääkseni sama myös korkeussuunnassa, eli puoliväli lattian ja katon välissä. Harvemmin mahdollista. Ehkä kattoasennuksella on haluttu välttää se, että kukaan potkii lattialla olevaa subbaria sikäli, kun kyseessä oli "yleisötila".
Kerran tippui 8030 vajaasta metristä, kun olin unohtanut irroittaa sähkö- tai signaalijohdon ja olin siirtävinäni irtonaista kaiutinta. No ei käynyt mitenkään, edes maalipinnalle. Mäntyiselle lautalattialle kävikin sitten vähän huonommin.
Miksi Genelecin master-sarjassa käytetään edelelleen perinteisiä laatikkomallisia koteloita? Onko tuossa kokoluokassa etua laatikkomallista vai onko uuden kotelon kehittäminen tuolla tasolla liian kallista?
Noitahan asennetaan hyvin usein kiinteästi seinään upotettuina, jolloin pyöreistä muodoista on vain haittaa. Genelecin instagram-tilillä on tästä hyviä esimerkkejä: https://www.instagram.com/p/BRlQMYuBbjV/ https://www.instagram.com/p/BQ5oKWphGjb/ https://www.instagram.com/p/BOPfq3rhUZm/ https://www.instagram.com/p/BLImDt_BZYx/