Valintaongelma. Minulla on Genelecin F1 subbanen ja ajattelin päivittää sen isompaan. Tarjolla olisi F2 tai 5050A-pm. Kumpu olisi parempi ?
Eikös tuo ole vähän siitä kiinni, että haluatko halvan vai nätin? Tekniset speksit eivät suuresti eroa, paitsi että F2:sta lähtee kolme desibeliä enemmän meteliä ilmeisesti suuremman vahvistintehon ansiosta. 5050A:n valmistus on lopetettu vuosia sitten, ja sitä saa välillä aika edullisesti. Itse kyllä hankkisin F2:n, jos sellainen löytyy kohtuuhintaan (uusi on mielestäni aika tyyris). Tuon 5050A:n säädössä saattaa olla jotain ihmettelemistä, kun se on ilmeisesti suunniteltu 6020A:n kaveriksi.
Aika hyvin on hinta pudonnut ihttps://www.verkkokauppa.com/fi/product/18218/gbnkm/ProCaster-DE-4337H-AV-esivahvistin-musta
Genelec julkaisee Amsterdamin IBC-messuilla GLM 3 -ohjelmiston beta-vaiheen pilvipalvelun ja Reference Level –äänenvoimakkuusasetukset sisältävän version, ja uuden 7380-lippulaivasubwooferin. GLM 3 on vuosikymmeniä kestäneen kehitystyön viimeisin saavutus. Sen merkittävimpiin uudistuksiin kuuluu GLM Cloud –pilvipalvelu, joka mahdollistaa Genelecin SAM-tuotteiden käyttäjille pääsyn ohjelmiston uusimpiin palveluihin milloin ja missä tahansa ja turvallisen tallennuksen käyttäjän tekemille asetuksille. Cloud Helpdesk –palvelun kautta käyttäjä voi lähettää mittausdataa Genelecin tuotespesialisteille ja hyötyä heidän neuvoistaan ja opastuksestaan. Uusi Reference Level –toiminto on kehitetty yhteensopivaksi kansainvälisten radio- ja tv-yhtiöiden luomiin standardeihin. Näissä standardeissa määritellään äänitarkkailulle vakioidut äänenpainetasot, tavoitteena tehdä ohjelmista yhteensopivia erilaisissa kuunteluolosuhteissa. GLM 3:n Reference Level –toiminnon avulla käyttäjä voi helposti säätää äänenvoimakkuuden vastaamaan esimerkiksi ATSC A/85- tai EBU R128 –standardeja, mikä tekee erillisten mittauslaitteiden käytön tarpeettomaksi. Näiden merkittävien uudistusten lisäksi GLM 3 sisältää uusia ominaisuuksia, joilla käyttäjä voi ohjata ja muokata järjestelmää omien tarpeidensa ja mieltymystensä mukaan – ja tietenkin lukuisia muita pienempiä parannuksia. Uusi 7380 SAM –subwoofer tarjoaa 123 desibelin maksimiäänenpaineen ja 16 hertsiin asti ulottuvan toiston. Monipuolisten liitäntöjensä ja säätöominaisuuksiensa ansiosta 7380 voidaan liittää saumattomasti mitä erilaisimpiin järjestelmiin perinteisestä stereosta moderneihin immersiivisiin 3D-äänijärjestelmiin. 7380 sopii käytettäväksi perinteisten analogisten aktiivikaiuttimien kanssa, mutta pääsee todella oikeuksiinsa yhdistettynä SAM-sarjan kaiuttimiin ja GLM-ohjelmistoon. GLM tarjoaa automaattikalibroinnin lisäksi mm. portaattomasti säädettävän jakotaajuuden ja 20 parametrista suodinta. GLM tukee myös keskitettyä tai hajautettua bassonhallintaa, mikä helpottaa erilaisten pääkaiuttimien ja konfiguraatioiden käyttöä. Lue lisää tuotesivuilta: GLM™ 3 -ohjelmisto 7380A SAM™ -subwoofer IBC-messut ovat avoinna 15.9. – 19.9. Genelecin osasto löytyy osoitteesta 8.D61. Lisätietoa messuista: https://show.ibc.org/
Oho, 16hz taitaa olla alemmas, kun olette aiemmin rajoittaneet kaistan. Onko suositushinta vielä julkista tietoa? Ja onko tuo -6db vapaakentässä vai..?
Ilmoitettu -6 dB on vapaakentässä, tyypillisesti huoneessa autokalibroinnin jälkeen 2-3 Hz alemmas. Suositushinta on 4490€ + ALV.
Habitaressa oli Mareksoundin osastolla Genelecin Dolby Atmos 9.2.6-setti, jossa oli etukaiuttimina 3x8351, plus sitten muina kaiuttimina 8341- ja 8331-kaiuttimia. Subbareina kaksi kappaletta upouutta 7380-subbaria. Show'n varasti kyllä JVC:n upeakuvainen DLA-Z1 4K laser-projektori. Ääntä en osaa niin arvioida, koska istuin eturivissä (rivejä oli kolme), ja tuntui, että siinä kohdassa etukaiuttimet kuuluivat muihin kaiuttimiin verrattuna niin kovaa, että ei päässyt oikein Atmos-fiiliksiin. Mietin jo, että pitääkö jonottaa demoon uusiksi siten, että pääsisi keskiriville istumaan, mutta en sitten jaksanut. Taaempaa kuului kyllä innostuneita kommentteja, kun Mareksoundin esittelijä kyseli fiiliksiä. Viime vuodesta oli otettu ainakin opiksi, koska demo oli Habitaren puolella, eikä siksi tullut ongelmaa pienen huoneen akustiikasta.
^millainen ohjain/vahvitsti tuossa setissä oli, kun Ihan joka kotivahvistimesta ei 9.2.6 lähtöä löydy. Asiasta viidenteen, miten koette surround/atmos kanavien taajuusvastevaatimuksen? Dolby astettaa leffateatereille muistaakseni vaateen että pitää ulottua 16k +-3dB. Kuinka paljon oikeasti yli 12k ääntä sitten noista tulee onko sillä merkitystä? Tuumailin kattokanaviin FR:iä ja nehän on sen verran suuntaavia yläpäästään että käytännössä ylin diskantti haipuu pois..
Eipä Genelec noista etukäteen tunnu hiiskuvan. Itse en ihmettelisi, vaikka sekä 8351A:lle että 8260A:lle tulisi jossain vaiheessa seuraajamalli D-luokan vahvistimilla, sillä on vähän epäloogista, että 8341A:ssa on enemmän vahvistintehoa kuin kummassakaan näistä. Harvalla tosin taitaa olla kaiuttimet niin äärirajoille kuormitettuna (varsinkin jos on subbari), että asialla olisi merkitystä.
Miksi ei perus 8350A SAM? https://www.genelec.com/studio-monitors/sam-compact-studio-monitors/8350a-sam-studio-monitor On D-luokan vahvistimet. 1", 8" ja 15" on ihan toimiva combo. (keskariksi sitten tuo 8351 jos on töllö näyttönä) Tuo 7380 on luonnossa nähtynä sitten isokokoinen (ja hintava eli 5,5k€) mutta niin refleksi 15" pitääkin olla.
Onko paljonkin eroa 8260 vs 1237? Tietty 8260+7380 kombosta tulee hintaa jo sen verran että 1238 houkuttaisi... Tiedä sitten kuinka paljon tuota "korkeaa" alarajataajuutta 1237-1238 malleissa huomaa livenä.. Kokoa on kyllä näillä pöntöillä paljon enemmän 8000 sarjalaisiin verrattuna Onko turun seudulla mahdollista päästä kuuntelemaan jossain 8260, 8351, 1237, 1238?
8260 voi monikanavassa käyttää edessä Largena. 8351 ei oikein taivu siihen. Mikään noista ei korvaa LFE kanavaa jossa on oikea subi. Ja Dolbyn kanssa se LFE on sitten +10dB hotti eli sen verran pitää subista löytyä "ylimääräistä" potkua verrattuna muihin.