Mahdollinen syy "heräämättömyyteen" voi olla, jos olet asettanut kaiuttimet sammumaan GLM-ohjelmiston mukana. Tämä asetus löytyy 'Setup | SAM System Power | Automatically Shut Down System with GLM". Tarkista ettei tuossa kohdassa ole raksia päällä.
Mikäli kierrätät kaiuttimien signaalin subbarin kautta, kuten on suositus, se asettaa kaiuttimille ylipäästösuodon 85 hertsiin. Kaiuttimien bassopään huonekorjauksen tarve on tällöin vähäisempi kuin ilman suodatusta. Mittaushommiksihan tuo käytännössä menee, mikäli haluaa varmistua sopivista säädöistä, mutta voit lähteä liikkeelle ilman mitään bass roll-off säätöä kaiuttimissa.
Kiitos! Juu signaali menee subbarin kautta. Mittavehkeet löytyy joten katsellaan siitä sitten loput. PS: pitääkö huhu paikkansa että 8050 valmistus olisi lopetettu? G nettisivuilla ainakin studiokamoista löytyy edelleen...
Yksi jälleenmyyjän edustaja sanoi, mutta taisi olla tietämättömyyttä. Kauppaavat G5:sta "korvaavana" mutta nehän on eri sarjaa/kohderyhmää. No kiva kuulla että nuo "vanhat kunnon" studiopuolen vehkeet on edelleen tuotannossa.
Noita ei taida saada samoilta jälleenmyyjiltä, G-sarjaa saa hifi-kauppiailta/kodinkone-myyjiltä ja 80-sarjalaisia pro-audio liikkeistä.
Kertokaas tyhmälle, joka ei ole Gene -kytkentöjen kanssa pelannut... Eli mitä saavutetaan esim. Genelecin 7060b -subwooferissa noilla kierrätys input vs output liittimillä jos kerran vahvari kykenee samaan? Mites esim. toistat ne pääkaiuttimilta subbarille subbarissa siirretyt taajuudet aikaisemmin jos/kun ei siinä subbarissa ole mitään viivesäätöä?
latexiin yllä olevaan viestiin liittyen. Jos kaiuttimien signaalit kierrättää Genelecin subbarin kautta, niin riippuen kaiuttimien etäisyyssäädöistä vahvistimessa, bassojen vaiheet voivat olla summatessa ihan miten sattuu ja vaimentua pahastikin? Esim jos takakaiuttimet ovat 2,5m lähempä kuuntelijaa kuin etu, niin vahvistin kompensoi tätä viivästyttämällä takakanavien ääntä 7ms. 70Hz taajuudella tämä tarkoittaa noin 180 asteen vaihe-eroa. Sitten kun subbari nämä summaa, niin aika hiljaista tulee. Jos nyt edes ymmärsin ja laskin oikein.
Eli tarkoitatko sitä että esim. vasen surround-kanava ja vasen etukanava ollessaan vastakkaisvaiheessa, kumoaa toistensa ääntä? Lienee ongelmana lähinnä silloin jos kuunnellaan monikanavasysteemissä mono-ääntä.
Onko kokemuksia glm 3:n Use Autocal Cloud optiosta? Betahan tämä on mutta toimiiko muilla? Minulle tarjoaa erroria.
EDIT: Ongelma ratkesi. Omaa tyhmyyttä kai. F-Securen vpn ilmeisesti aiheutti ongelman. Ok, minä en sitten vaan osaa. Asensin glm:n uudelleen, glm boxi ja kaiuttimet on päivitetty, kaikki käynnistelty uudelleen pariinkin kertaan, Glm:ssa olen kirjautunut Cloudiin ja nettiyhtyes käy ja kukkuu mutta silti tulee virhe: Optimization error! Exception(client):HTTP/1.1 504 Connection Timed Out in RunAutocal block! ideoita?
Nykyisin käytössä M40 pari, johon olen ollut kovasti tyytyväinen kaiuttimien helppouteen tv ja youtube musa käytössä. Kiitos kaiuttimien automaattisen sammutuksen + headphone liittimen, en ole hankkinut erillistä vahvaria vaan syöttänyt äänen suoraan TV:n headphone liittimestä kaiuttimille ja ollut ainakin itse ääneen tyytyväinen. Erityisesti olen tykännyt siitä että kaiuttimet osaavat käynnistellä ja sammutella itsensä automaattisesti riippuen tuleeko telkkarista ääntä vai ei. Puuttuvan seinäkiinnitystuen olen ratkaissut ruuvaamalla seinään kumpaakin kaiutinta varten 2 L:n muotoista vanerista hyllykiinnikettä, hyvin on kestänyt tuollakin tavalla seinässä jo usean vuoden ajan. Mutta nälkä tietysti kasvaa ja olen jo jonkin aikaa haaveillut vieläkin tuhdimmasta äänestä ala 8260:n tai 1237A. Mutta niiden sijasta törmäsin nyt etsiessäni käytettyyn 1038A pariin jonka saisin aika houkuttelevaan hintaan. Muutaman M40:ssa, 8260 ja 1237A:ssa olevan ominaisuuden puuttuminen on kuitenkin jäänyt mietityttämään enkä ole vielä tehnyt ostopäätöstä ja kaipaisin muiden mielipiteitä/tietoa... - toisin kuin 8260:ssa ja 1237:ssa, 1038A:sta puuttuu DSP/huonekorjaus. Onkohan tuo kuinka iso haitta vai korvaako 1038:n järeämpi koko tuon? - 1038:ssa taitaa myös puuttua kaiuttimen automaattinen powerointi/sammutus toisin kuin uusimmissa malleissa. Paljonkohan sähköä kuluu ns. lepotilassa 24 tunnin aikana jos nuo jäävät vahingossa päälle. - Muutenkin olisi kiva tietää jotain arvioita 1038A sähkönkulutuksesta ns. normi musiikin kuuntelu käytössä, jos käsitin oikein niin siinä on käytössä parikin A-luokan vahvaria. (Kun taas pienempi mutta uudempi M40 pärjää yhdellä virtapihillä D-luokan vahvarilla) - Mitenkäs tuo ääni on hyvä 1038A:lle kierrättää esim TV/cd/blueray tapauksessa. Pitääkö olla erillinen vahvari tai subbari edessä vai voiko äänen ohjata jotenkin fiksusti suoraankin? (Mitä vähempi erikseen käynnistettäviä laitteita, sitä helpompaa...)
^ Olet sä tosissas? Minen mitään isosta (enkä pienistäkään sen puoleen) G:stä tiä, mutta eipä kai ihan ekaksi tarvii lähteä subbarikaupoille koska 15" aktiivikaiutin... Muuten nuo kytkentä ja muut ominaisuudet lienee kuten valitit, eli puuttunee. T: Vesku
Jos kuluttaa 25w tyhjäkäynnillä, niin ei ole montaa kymppiä vuodessa vaikka antaisit olla päällä 24/7.
- Ei kaiuttimen iso koko huonekorjainta korvaa, taitaa olla jopa päinvastoin jos johonkin pieneen huoneeseen nuo laittaa (ellet istu 1m päässä niistä). - Saahan noille laitettua jatkojohdon jossa on ns. orjapistoke eli silloin niille menee virta vasta kun äänilähteen laittaa päälle. - Joku esivahvistin tai preamp-lähdöillä varustettu vahvistin noilla kannattaisi hankkia.
Minulla on kaikki 5 kaiutinta olleet päällä 24/7 jo n.7v. Talo/vesi lämpiää sähköllä (Ilmalämmitys). Saunassa "Heti-valmis"-kiuas päällä 24/7 toistakymmentä vuotta ja kaikennäköistä muutakin sähköllä käyvää vempainta. Lämmitettävä pinta-ala 186 m2. Sähköä kuluu vuodessa n.16500 kW. Jos ei jatkuvasti nousevia sähkönsiirto-maksuja ( n.60% laskusta ) lasketa mukaan, niin kuukaudessa hintaa kertyy n.120 €. Enpä osaa sanoa paljonko Hifistelyn osuus tuosta mahtaisi olla? Joten älä nyt ainakaan sähkön kulutuksen vuoksi luovuta!
- Riippuu tietty paljon millainen tila. Oma kokemus, että ilman dsp:tä en olisi pärjännyt 8260 kanssa edellisessä betonikopissa mitenkään. Nykyinen tiililestä tehty koppi on jo paljon helpommin akustoitavissa ja sillä voisi ehkä jotenkin elää ilmankin jos vaihtoehtoja ei olisi. Jossain puutalossa varmasti helpostikkin. 1038 ei tilannetta ainakaan helpota, päin vastoin. - Myöskään 8260:ssa ei ole automaattisammutuksia. - jos on varaa noihin, ei talous varmasti kaadu virrankulutukseen. - Kyllähän tuohon jotain tarvitsee väliin. Joku stereovahvistin preouteilla, esivahvistin/dac volumensäädöllä. Subbaria en ihan ekana tuohon lähtisi ostamaan.