Niinkuin kuvasta näkyy, hienot kuoret eivät ole minulle kauhean tärkeitä. Telineet itse nikkaroitu, 40 mm liimapuulevyä ja 50x50, eli aika tukevat puisiksi. Tuoli sanoi sopimuksen irti kuvan jälkeen ja on vaihtunut uuteen (Ikeasta, jostainhan on säästettävä).:thumbsup:
Nyt veti sanattomaksi. Katsoin ensin että mikä lie 22" monitori tuo. Syvä respekti :thumbsup: Meillä ei menis hallituksessa läpi moiset purkit
Mittalaitteilla säätö on huomattavasti paljon nopeampaa. Äänikortteja löytyy monenlaiseen käyttötarkoitukseen. Tuo voisi sopia peruskuunteluun, mutta itse kaipaisin ulkoista äänenvoimakkuudensäädintä. Sellainen löytyy esim. Apogee One:sta.
"Audio interface" termiä käytetään sekä ammattikäyttöön tarkoitetusta äänikortista (vrt. "Sound card" tai "Audio card") että ulkoisesta äänikortista. Käytännössä markkinakenttä on niin kirjava, että kaikkia kolmea termiä voidaan perustellusti käyttää miltei kaikista tuotteista. Motu ja Apogee kuuluvat brandinä selkeästi samaan ryhmään, oli nimitys mikä tahansa. Molempien halpismallit ovat pro-kortiksi ominaisuuksiltaan rajoittuneita. Etenkin liitäntöjen määrässä on tingitty. Kun olisi parempi tieto Attituden tarpeesta niin suosittelu olisi helpompaa.
Kyse oli pääosin kuuntelusta, niin aika vähän käyttöö inputeilla, mihin noi on pääosin keskittyneitä. Ts. DAC toiminnallisuutta tässä varmaan haetaan ja outputteja. Ei niinkään inputteja ja äänistysstudiota, mihin noita ylläolevia pääsääntöisesti käytetään. Yhtälailla vois ehdottaa vaikka tätä: http://www.zoom.co.jp/english/products/h4n/index.php Siinä sulle: - Mikseri - 4-raituri - Efektilaite - Metronomi - Virityslaite - Äänikortti - Ulkoinen kovalevy - DAC - Stereo-mikrofoni - Kannettava äännityslaite - iPod - Kaiutin Mut jos palataan taas siihen, mitä ehkä kuvauksen mukaan oltiin hakemassa, niin lähinnä DAC on se toiminnallisuus mitä tarvittiin. No näitä sitten onkin. Tässä hifipuolelta joitain: http://www.lead-audio.com/leadaudio_products_dac_image1.html http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=320&Title=DacMagic http://www.benchmarkmedia.com/dac/dac1-hdr http://www.nuforce.com/ (tuollakin paljon eri malleja) Interface puolelle RME-tarjoo myös jotain esittämienne kaltaista: http://www.rme-audio.de/en_products_babyface.php#4
Omassa käytössäni kyse on juurikin pääosin kuuntelussa Geneleceillä ja kuulokkeilla, joten turhia liitäntöjä ei kaivata. Kuten aapol mainitsikin DAC on se mitä haetaan.
Ehdin sitten tänään jatkamaan rimpuilemista GLM:n kanssa. Laitoin mikin telineseen ja tein muutenkin suht. "by the book", nyt onnistui paremmin. Raakana vasteessa oli syvä dippi, n 10-15dB 100 ja 200 Hz välillä. Tuo tasottui melkein kokonaan kun siirsi kaiuttimet runsaan metrin päähän seinästä. Päädyin tekemään kahdet asetukset, yhdet puolen metrin päähän seinästä arki- ja TV käyttöön, siedettävä vaste, vähän jäi vielä dippiä, ja toiset "lähikenttä asetukset" metrin päähän seinästä ja n. 1.6 m kuuntelupaikasta vakavampaan kuunteluun. Tähän AutoCAL sai melkein viivasuoran vasteen 20-20000 Hz, n. +- 3dB. Käytin ensimmäisen kerran myös Room Eq Wizardia joka tuntui olevan varsin pätevä softa. Tovi vierähti kuunnellessa kun sai kaikki kuntoon :thumbsup:
Ei kannata tuijottaa mille markkinoille myyntimateriaali on suunnattu, vaan mitä tuotteella voi tehdä. Apogee One:n kaksi (2) mono sisäänmenoa ovat lisäkaapelilla. Sitä ei välttämättä tarvitse kytkeä, jos sisäänmenoja ei tarvita ollenkaan. Mikrofonisisäänmenossa on phantom-virta, joten tarvittaessa mittamikrofonin liittäminen REW-mittauksia varten onnistuu helposti ilman ylimääräisiä laitteita. Minä voisin kaivata tuohon lisäksi toista stereolähtöä, jotta kaiuttimille ja kuulokkeille olisi omansa. Jossain on selvästi pitänyt säästää, että tämä on saatu Apogeen tuotteeksi edulliseen hintaan. Apogeen konvertterit ovat pro-puolella huippuarvostettuja, suorastaan referenssejä. Tässä äänikortissa tuskin käytetään aivan samoja kuin huippumallissa, mutta Apogee ei varmasti ole lähtenyt riskeeraamaan mainettaan. Konvertterit taatusti riittävät kriittiseenkin kuunteluun. Kaikki ehdottelu on kuitenkin hakuammuntaa ennen kuin laitevaatimuksia on tarkennettu: - Kuinka monta analogilähtöä? Balansoituja et välttämättä tarvitse, mutta haluatko kuitenkin? - Kuinka monta kuulokelähtöä? Mikä liitinkoko? - Kuinka monta digitaalilähtöä? Jos vaikka siirryt tulevaisuudessa Genelec DSP -käyttäjäksi. - Tarvitaanko äänenvoimakkuussäädin? Entä kaiuttimille ja kuulokkeille erikseen? - Tarvitaanko kuulokekuuntelua varten viivettä ja ristiinsyöttöä? - Mikä on budjetti?
Noissa MOTUn laitteissahan on sitten omat audiosoftansa jotka mutkistavat asioita jos niiden ominaisuuksia ei tarvitse. Ominaisuuksia tarvitseville ne taasen voivat olla arvokkaita. Jos ei ole mitään äänitystarvetta, niin esimerkiksi tämmöisen kanssa pärjäisi vähemmällä säädöllä. http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=16695 DAC/kuulokevahvistin/etuvahvistin yhdistelmiä löytyy paljonkin, esim. Foobar merkkisiä on myös samantapaisia. Tuolla aikaisemmin taisikin jo olla listaa.
http://www.musicalfidelity.com/products/V-Series/V-DAC/V-DAC.asp Jos riittää tarpeisiisi, niin privaa. Halvalla lähtee. USB toimii ainakin windows-koneessa plug&pray-tyylisesti eli laitteesta tulee koneen äänikortti ja voit kuunnella konettasi Dacin läpi siis. Voin sen piuhan laittaa kaupan päälle kans. On toiminnallisesti (enemmän outputteja, volumesäätöä) varmasti parempia uusia laitteita markkinoilla, mut jos äänenlaatu kiinnostaa niin suosittelen.
Ei tarvitse, coax S/PDIF toimii moitteettomasti Gene DSP:n kanssa jos piuha alle 10m. voi kolvata itse http://tcsupport.custhelp.com/cgi-b...std_adp.php?p_faqid=1305&p_created=1067521162 Löytyy myös valmiina. Jos piuha pidempi tarvii impedanssisovittimen tai aktiivisen konvertterin.
Joo... toimiihan RCA -> XLR piuhatkin, mutta ei kukaan itseään kunnioittava Genen käyttäjä niitä käytä.
Jaa että miksi ei, mikähän on vaikutus äänenlaatuun. Puolen vuoden käyttökokemuksella uskaltaisin väittää että vaikutusta ainakaan luotettavuuteen ei ole.
Meinasit, että mulla ois oikeesti jotain järkiperäistä selitystä tälle? En keksi mitään muuta kuin balansoinnin ja jämäkämmät liittimet.
No en, genen omistajat taitaa harvemmin kuulla dramaattisia eroja äänessä eri virtapiuhoilla. Mekaaninen tukevuushan tietysti XLR:illä eri luokkaa, lukituset myös, tuolla varmaan paljonkin merkitystä jos joutuu usein irroittelemaan, kotikäytössä vähemmän.
No niin...nyt on tullut lisää luettua kaikenlaista netin syövereistä ja siinä samalla on kasvanut tuhlattava budjetti vähän suuremmaksi, koska nälkä kasvaa syödessä. Olen käynyt kuuntelemassa 8030 ja 8040 kaiuttimet liikkeessä tähän mennessä. Subbareitakin olen katsellut. Pääkauittimiksi olen ajatellut tällä hetkellä 8040 tai 8050 paria. Keskikaiuttimeksi astetta tai kahta pienempää(en ole päässyt kuulemaan missään kunnolla, että onko eroa tuolla eri kokoisella keskarilla. Kovin suurta etäisyyttä toisistaan ei pääse tulemaan pienen asunnon takia). Tällä hetkellä asun pienessä yksiössä, mutta sieltä muutto isompaan tulee aikanaan, joten mielelläni ostan samalla sellaiset ettei heti tarvitse vaihtaa samalla keikalla kaiuttimiakin. Mietin vaan, että miten hyvin leffa- ja pelikäyttöön(ja musiikki) nuo isommat soveltuisivat pienessä murjussa? Subbarirahat voisi laittaa laadukkaisiin etukajareihin ja sitten joskus uuden kämpän yhteydessä ostaa se subi. Mitä mielipiteitä? Tai pienemmät Genet eteen ja joku laadukas subi kaveriksi...vaikeeta! Voi olla vähän sekava, kun kiireessä jouduin kirjoittamaan...