huippua, kiitos taas Zipman informaatiosta. Taas tulee yksi Genelec sitten lisää perheeseen, kohta paukahtaa kymmenen rikki :thumbsup: nyt vaan metsästämään AIC25sta täältä maailmalta, näyttää olevan harvinainen itemi verrattuna vaikka 8020-kaiuttimiin. kun näitä tulee vain yksi musiikille WCssä, mistä pre-outista se kannattaa vetäistä?
Morjes. On aika vetää Genelecit taakse (6010a), mutta minkälaisilla piuhoilla? Ajattelin vetää 15 metrin RCA piuhat, onko liian pitkä RCA:ksi? Toiseksi, bongasin kaksi samanlaista piuhaa, mutta toisessa 50 ohm ja toisessa 75 ohm. mitäs eroa ja kumpi parempi? http://www.vekoy.com/product_info.php?products_id=16700 http://www.vekoy.com/product_info.php?products_id=13712 terv. Ken_Adams
Ei ole. Molemmat kelpaavat. Kiinnitä huomio ominaisimpedanssin sijasta häiriösuojaukseen. Yleensä ns. kaksinkertainen suojaus on riittävä.
Jos ilmoittamasi "location" pitää paikkaansa, otapa suoraan yhteyttä meidän UK:n maahantuojaan. Hän osaa kertoa sopivan/lähimmän kauppiaan yhteystiedot. Kerro minulta terveisiä. Source Distribution Unit 6, Pembroke Buildings Cumberland House Business Park London NW10 6RF, UK Mr. Steve Fisher T +44 20 8962 5080 F +44 20 8962 5050 E sales@sourcedistribution.co.uk W www.sourcedistribution.co.uk Vasen tai oikea etukaiutin. Parasta olisi, jos vahvistin osaisi vielä monottaa signaalin, mutta ilmankin tulee toimeen.
Ei ehkä niinkään "oikeaoppinen" ratkaisu, mutta itse olen vakavasti ajatellut sellaisia "pilareita", jotka on tarkoitettu esim. kukkien alle. mm. Kodin Terrassa näin ja oli muuten aika painavat (varmaan jotain posliinia) ja vielä reikä pohjassa, niin voi laittaa täytettä jos haluaa? Mietein vaan, että kuuluukohan niistä jotain ylimääräistä ku on ontot? Tällainen löytyi terran sivuilta: http://www.kodinterra.com/market/ko...ofir77k&pageName=Tuote&b_haku.osuuskauppa=SSO Tuossa lukee että lasikuitu, mutta se minkä näin, niin se oli kyllä mun mielestä jotain raskaampaa..
Kunhan on suojassa sateelta ja suoralta auringonpaisteelta, niin kesäaikana kestää. Talviaika saattaa olla hieman liian raju, joten sille en voi luvata mitään. Jos on tarve ympärivuotiselle käytölle/asennukselle, suosittelen varsinaisia ulkokäyttöön tarkoitettuja kaiuttimia.
Tervehdys, minulla olisi kysymys 7050B subbariini liittyen. Se nimittäin pitää omituista ääntä matalilla äänenvoimakkuuksilla tietyllä musiikkimateriaalilla. Tein pienen nauhoituksen ja tässä siis kyseessä Flying Lotus - Aunties Lock / Infinitum niminen kappale. Kaiuttimet on kiinni Yamahan 767:ssa ja muut kanavat on pois päältä. http://www.youtube.com/watch?v=AUE0aCusoNc Oiskohan niin että tuossa on jotain vikaa? Takuu on kyllä voimassa. Mielestäni ei kyllä ainakaan kuulosta kovin normaalilta. Kiitoksia etukäteen, kuka tähän sitten vastaakin, Zipmanin virallista kantaa toivoisin.
Virallinen kantani on, että ehdottomasti ei kuulosta normaalilta. Kuulostaa vahvistinpuolen ongelmalta. Ennen huoltoon lähettämistä voit tietysti varmistaa, ettei ongelma johdu Yamahasta. Saatko signaalia sisään jostain toista laitteesta, jossa säädettävä lähtötaso, esim. kannettava CD, puhelin tms?
Se on sydän mikä lyö. Subi kuolee jos ei sydän pomppaile Zipman ehti väliin, revi tosiaan vahvarista kaikki piuhat irti, kuulostais että joku paska vuotaa läpi.
Ilmiöllä on ihan nimikin, kvanttisointikohina. Mitä käytänössä tapahtuu on että matalammalla tasolla efektiivinen bittimäärä johon signaali digitoidaan vähenee, lopuksi vain yksi bitti käytössä eli kanttiaaltoa tulee. Tämä tuli hyvin ilmi vanhoilla 8 bittisillä ad muuntimilla. Tämän takia tasonsäätö pitää tehdä mahdollisimman myöhään, mieluiten viimeinen temppu ennen da muunnosta, ainakin kaiken DSP käsittelyn jälkeen.
Niin mutta kun se bittien vähäisyys tuottaa sitä kvanttisointikohinaa, jossain vaiheessa enemmän kuin alkuperäistä ääntä, kanttiaalto ei kuullosta kivalta, hilaisenakaan.
Oletko itse kokeillut? Peittoilmiön takia korva ei ole kovinkaan herkkä signaalin kanssa samaan aikaan soiville häiriöille. Katso esim. Ethan Winerin mainio esitys AES-konferenssissa kohdasta 32:14-34:31. Pelkästään bittien vähennykseen voi keskittyä kohdassa 45:48-47:42. Häiriöt tulevat selvästi esiin vasta kuin bittejä on jäljellä enään 8-9 kpl. Esimerkkitiedostot on ladattavissa täältä omia testejä varten. Lisäksi tässä ketjussa on plazalaisten tuloksia AudioCheck.net:n kuuntelutesteistä (2. linkki). Normaaleilla kaiutinkuunteluvoimakkuuksilla käytännön dynamiikka on parhaimmillaan 60-70 dB. Hiljaa kuunnellessa, mitä tämä OT koski, dynamiikka on paljon pienempi. Virheet jäävät siis helposti kuulumattomiin, jopa silloin kuin muuta signaalia ei ole peittämässä niitä.
Joo olen kokeillut, 3 bittiä ei todellakaan kuullosta hyvältä, mutta toisaalta -79dB on aika matala taso, eli eihän tuohon normaalitilanteessa törmää, mutta jos useampi tasonsäätö ketjussa tuo voi hyvinkin toteutua. 8 bittiä tulee vastaan jo -48 dB joka onkin jo ihan normaali kuuntelutaso, eli jos teet AD muunnoksen -48 dB signaalille kuunteletkin 8 bittistä digitaalisignaalia. Itsellä käytössä 8260 GLM:llä ohjattuna, normaali kuuntelutaso TV ym -50 dB, kova luukutus -27 dB jolloin suojausledi jo joskus vilkahtelee. PC:llä kaikki tasonsäädöt tapissa eli 0dB. Edit: Laskeskelin vielä että jos 24 bit AD, 8 bittiä tulee vastaan -96 dB tasolla, eli silloin tuolla ei ole käytännön merkitystä, yritin spekseistä katsoa 8260:n AD:n sananpituutta mutta en löytänyt, Zipman?
Oikein tehdyssä A/D muunoksessä ja digitaalisessa signaalin prosessoinnissa tulisi aina käyttää ditheröintiä joka on -90 dBFS tasolla olevaa kohinaa. Vastaus kysymykseen on siis alle -90 dBFS. Tuo on totta ditheröimättömällä A/D muunnoksella ja prosessoinnilla, mutta käyttämällä ditheröintiä signaalin taso voi olla noin -110 - (-120) dBFS riippuen taajuudesta. Kolmella ditheröidyllä bitillä voi siis esittää arvot 0 - 7 noin 0.1 - 0.05 portain.
Moro, Mulla on 2008 ostetut noi perus harmaat Genelecit. Löytyis 3 kpl 8030A ja 2 kpl 8020A:ta. Kiinnostaisko ketään vaihtaa harmaita valkoisiin samanlaiseen settiin? Jos kiinnostaa, niin laita mailia sami.lainio(at)gmail.com