Itsellä ajatusta laittaa 2.0-musiikkisetti makuuhuoneen tai korkeintaan olohuoneen kokoiseen tilaan. Leffalaitteet subbareineen ovat erikseen toisaalla. Onko tuo 8050 pienin genelaite, jolla pärjäisi ilman subbaria, vai riittääkö pari 8040:ää? 8040:ää tässä on harkittu, mutta ilman subbaria siis olisi tässä huoneessa tarkoitus pärjäillä. Onko realistinen ajatus, musakin kun on konemusaa ja riittävästi painettakin pitäisi tarpeen tullen saada? Ja toki kuuntelemaankin olen menossa, mutta olisi hyvä hiukan orientoitua ekaksi.
Makuasioita. Itse pärjäsin G8040A-parilla musiikilla ihan hyvin bassoja reilusti korostavassa pienessä kerrostalohuoneessa. Jälkikäteen kaikkia G:n kaksitiemalleja täällä kuunneltuani oma mielipiteeni on, että hyppäys 8040->8x50 on paljon suurempi kuin 8030->8040. Ei muuta kuin kaiuttimet kotiin kuunteluun ja sitten lompakkoa otsalle..
Liikkeessä kuunneltuani 8040 mallia, niin omasta mielestäni sekin malli riittäisi musiikille ilman subbaria. Tietenkin asia on erikseen miten se lopullisessa sijoituspaikassa riittää(kotona). Jos olet mahdollisesti laittamassa 8050 mallia esim, niin harkitsisin samantien Dsp- mallia, eli 8250. Itseä hivenen harmittaa, ettei tullut ostettua tuota Dsp versiota. Ensi kuussa voi harmittaa vielä enemmän, kun rivarista tulee muutto kerrostaloon
http://www.thomann.de/fi/km_24485_boxenwandhalter_schwarz.htm Osaajo joku sanoa, käykö kyseinen kattoteline 6010 monitorille? Eli onko siinä nuo kiinnitys ruuvien paikat samoilla kohilla kun 8000 sarjalaisissa?
Tuo 6010 on sen verran pienempi kuin 8020/8030/8040, että veikkaukseni on ei. Mutta Genelecin lisätarvikeluettelosta http://www.genelec.com/documents/catalogues/Genelec_Accessories_brochure.pdf löytyy sivulta 10 Sanuksen pienet telineet (muoviset, kiinnitys kattoon tai seinään, kolme väriä, myydään parina), jotka on tarkoitettu juuri 6010:lle. Näillä olen itse pärjännyt.
Kiitoksia kovasti! Tuo catalogihan kertoi ensimmäisellä sivulla kaiken tarvitsemani. 6010 takanaolevien kiinnitysruuvien väli 76,2mm ja 8020/8030 76mm. Sekä tuossa sivulla 17 olevan lisätarvike listan mukaan 6010 on käypä tuohon.
Mikä on paras tapa säätää kahden Genelecin volume täsmälleen 100% samaksi? Volumenuppien kääntäminen maksimiin ja sisääntulon volumen säätö toisaalla ei houkuttele ja eikä se lienekkään paras vaihtoehto.
Eikös se juurin noin pitäisi tehdä, siis viimeisestä analogisesta laitteesta ennen kaiuttimia? Tietty testikohina + SPL-mittari peliin ja voit ruuvailla sen muuhunkin asentoon.
Jos Genelecien volumenuppi on maksimissa ja volumea säädetään lähteestä, niin omassa tapauksessani ongelmia on useita: - Säätövara on varsin pieni, eli volume hyppäykset ovat isoja - Riski siihen että esim PC:n volume yhtäkkiä hyppääkin maksimiin on olemassa, jolloin oma kuulokin saattaisi olla vaarassa kun yhtäkkiä pamahtaisi järkyttävän luja volume läheltä korville Entä mikä on Genelecien äänenlaatu kun volumea pidetään maksimilla? Ei sekään liene optimaalinen, vai?
Vähiten se kohina vahvistuu tuolloin. Itselläni on Genelecit olleet päällä ja volumet täysillä jo monta vuotta.
Voisi pistää DSP-ketjuunkin https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=65621 Mutta pistän kuitenkin tähän. Olen mietiskellyt noita 8040-kajareita pääkajareiksi, mutta hintaeroa 8240 DSP-malliin on "vain" 200e. Olisikohan syytä pistää varuilta jo nuo DSP-versiot? Onko noista mitään iloa 2-kanavaisessa musiikin kuuntelussa? Entäs leffakäytössä jos muut kajarit ovat vanhoja 8020-malleja ja pääkajareina noi? Subbaria ei vielä ole. Ei ole tarkoitus panostaa vielä tuohon GLM-sovellukseenkaan, mutta ehkä joku kävisi nuo säätämässä asennuksen jälkeen "kaupan päälle" tai jotain. Mainittakoon että (takka)huone on erittäin epäsymmetrinen ja haastava ympäristö mille tahansa järjestelmälle. Vahvistimena toimii Yamahan perus AV-vahvistin, mitäs värkkejä noiden liittämiseen vahvistimeen tarvitaan?
Kertokaapa tyhmälle miten kohina voi vahvistua vähiten syötettäessä heikkoa signaalia vahvistimelle, joka on täysillä? Verrattuna tilanteeseen, jossa saapuva signaali on vahva ja vahvistin pienemmällä.
Säädä kaiuttimien sisääntuloherkkyydet joko minimiin tai maksimiin. Näissä asennoissa analogiset potentiometrit ovat tarkimmillaan.
Kohina vahvistuu vähiten kun vahvistimen vahvistus on pieni. Kannattaa huomioida, että myös esivahvistin vahvistaa signaalia. Joskus sen aiheuttama kohina voi olla pahempi kuin kaiuttimen päätevahvistimen aiheuttama kohina. Signaaliketjun optimointi kannattaa siis aina tehdä.
Yhdellä laitteella ei taida onnistua tuohon hintaan, mutta mites esim. tällainen yhditelmä: http://www.mrhifi.fi/iwc/index.php4?page=productinfo&prod_code=8975 http://www.verkkokauppa.com/fi/product/17034/cmvbj/Cypress-DCT-9-universaali-digitaalinen
Ehdottomasti kannattaa. Huonekorjatuista pääkaiuttimista on aina hyötyä, olipa järjestelmä millainen tahansa. Liittämiseen ei tarvita mitään ylimääräisiä värkkejä, koska kaiuttimista löytyvät normaalit analogiset sisääntulot (XLR-liittimet tietysti).
Onko muilla ilmennyt genejen yhteydessä kuminaa ja oletteko saaneet sitä jollain konstilla kuriin. Dippitie on osaltani loppuun käyty, sillä ne ovat jo -6:ssa. Seiniä en halua ryhtyä akustiikkalevyillä levyttämään vaan mieluummin vaihdan sitten kaiuttimia, jos näitä en saa normiolkkariin sovitettua. Pienemmät 6010 eivät ko. tilassa kumise, mutta minulle heräsi epäilys että tulikohan hankittua paikkaan liian suuret genet. Edit: Paria kuukautta oheista, alkuperäistä viestiä myöhemmin: Tilanne kuminan osalta oleellisesti parempi. Dipit olen saanut laittaa jopa 0:aan ja kumina on lähestulkoon hävinnyt. Parannuskeino oli lopulta hävettävän yksinkertainen. Käänsin kaiuttimia sen verran alaviistoon, että äänen kimpoilu etu- ja takaseinän välillä lakkasi.
Putkien tukkimista jo kokeilinkin. Kumina poistui lähes kokonaan, mutta mielestäni jotain muutakin hävisi. Jatkan kuitenkin vielä tuon konstin kokeilua. Takaseiniin on vajaa metri, joten sen ei pitäisi olla akuutti ongelma. Kaiuttimet jököttävät Iso-podeilla. Mikkijalustatkin on, mutta ne eivät poistaneet kuminaa ja kuminan lisäksi hellasärö iski niitä käytettäessä.